Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
131571
View
198
Reply

P&V - Complaint And Feedback

[Copy link]

Author: sherrina       Show all posts   Read mode

Post time 16-2-2005 01:09 AM | Show all posts
macam lagu KRU lah enough is enough is enough.
tak payah lah nak memanjangkan perkara macam ni.

boleh tutup kes dah kot mods?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 02:14 AM | Show all posts
Bagi aku la kan...yg tak skolah tinggi ni..asal pulak kat hulu ni..mmg byk benda tak tau...So byk kali jugak la dalam pelbagai bidang pun cuba bertanya pada yg arif..Tp biasa la rasanya...ada yg jawab ok. ada yg buat derk jer..dan tak kurang jugak yg kata ' apo la bangang bona kau ni..tu pun tak tau..Macam2 la sampai lastnya kau tak tahan..blah dan tanya pulak kat org lain..Nasib baik dapat. Klu tak baik terima lagi caci maki seumpamanya malahan lebih brutal lagi..

Cuma satu la yg tak penah aku buat bila terima situasi negatif ni..aku tak penah la pulak pegi herdik org tu pasal tak nak ajar aku atau kata dia kemut ker aper ker..Aku rasa klu masa bebudak dulu buat camni bukan ilmu yg aku dapat....pelempang ader la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 08:55 AM | Show all posts
Originally posted by guard_x at 2005-2-14 08:44 AM:
Woi! Apo ni...? Musykil aku apasal dgn kamera cap ayam...? Dalam banyak2 brand... cap ayam la yang paling sodap... (ni aku cerita pasal ikan sardin) :nerd:



cap ayam serama!
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 08:57 AM | Show all posts
Originally posted by tehtarik at 2005-2-16 01:09 AM:
macam lagu KRU lah enough is enough is enough.
tak payah lah nak memanjangkan perkara macam ni.

boleh tutup kes dah kot mods?



yer la bro!
btul tu !
mcm lagu p.ramlee ( apa guna kita bertengkar, suami isteri harus bersabar )
kan bro!

hihihih!
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 12:31 PM | Show all posts
Originally posted by OltromeN^ at 16-2-2005 08:57 AM:



yer la bro!
btul tu !
mcm lagu p.ramlee ( apa guna kita bertengkar, suami isteri harus bersabar )
kan bro!

hihihih!


Aku tak berapa setuju la klu thread ni ditutup mcm tu jer..kita perlu tau jugak KK yg bukak thread ni dah pueh ati ke blom...Klu mod main tutup jer nanti ader plak yg kata hebat jugak politiking kat board ni..Pantang komplen cantas..Tak demokratik la..Apa2 lagi la..Bagi dia pueh ati dulu la..Klu dia kata ok baru la tutup..

Walau bagaimana pun kata org terlajak perahu bole gostan, terlajak kata apa bole buat...Maybe ader para pro yg dah terguris..Senyap2 menjauh..Kita semua la yg rugi...Kau tak perasan ke Tromen...beberapa nama top kat board ni seakan menjauh. Mungkin secara kebetulan...tapi aku jadi tak sedap ati bila terjumpa some pro register kat board lain yg bagi aku bukan gelanggang yg sesuai dgn kepakaran dia. Klu cam aku ni lain la...pegi sana pegi sini..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 01:13 PM | Show all posts
Originally posted by amat at 16-2-2005 12:31 PM:


Aku tak berapa setuju la klu thread ni ditutup mcm tu jer..kita perlu tau jugak KK yg bukak thread ni dah pueh ati ke blom...Klu mod main tutup jer nanti ader plak yg kata hebat jugak politikin ...


aku setuju mat..
aku rasa kat board ni sajalah pergaulan kita sesama photographer begitu mesra tanpa ambil kira kamera cap apa pun.. penah gak jenguk forum2 about photography yang lain, lagi takut nak mencelah..semua dasat2 belaka...

lets bring the spirit here again everibodeh..kat sini kita tak kira kamera cap apa sekalipun, pro atau tidak belakang cerita..
remember..no politik2 here..we all are the same..orait..
:no::no:
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 03:02 PM | Show all posts
kk,

Memang ko ni takde buat apa2 yang lucah... aku dah kata dah sebelum ni... Cuma cara ko ni dgn thread title yang provocative... lepas tu guna new registered id which is also a distasteful act... no?

Mcm yang dah diadvisekan sebelum ni, anything tak kena... tak puas hati... nak tegur... pls do it tactfully... terus terang... sini semua berdiskusi secara terbuka... ramai forumer lain yang guna kamera cap ayam takde problem apa2 pun kat sini... kalau nak accuse anything tolong bagi supportingnya... tunjukkan bukti2nya... come on lah... apa perlu guna 2 identity...? tak macho lah macam ni...

Sebelum ni tak pernah aku jumpa hal mcm ni berlaku kat forum P&V ni... so pleaseee.... Betul ke ko tak buat kacau...? :jeling:

Quote of the day : "Two basic needs that each person has: the need to seek social approval and the need to overcome sense of inferiority." :nerd:

Originally posted by kaki-komplen at 15-2-2005 18:19:
salam kembali.
kenapa perlu tahu identiti saya dengan cuba trace IP?.anda terasa?.setahu saya orang yang terasa sahaja yang berbuat demikian.lagi pun,ada saya melontarkan kata kata lucah di topik ini?.ada saya kacau saudara semua?
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 03:55 PM | Show all posts
Originally posted by OD at 2005-2-15 05:24 PM:
errr.. dah dekat sebulan tak menjenguk P&V bod nie.. :kant::kant:
Banyak bz.. alih2 bukak ade laa pulak tajuk nie.. sib baik dah kewl down dah.. heheh..

Ade cite terbaru ke?? Dah ketinggala ...


OD....aku hampir terlupa yg ko ujud kat bumi ni......sori la ekkkk
dlm senyap2 dasyat jugak projek ko yerkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2005 09:04 PM | Show all posts
baru aku perasan......sherina dah buat thread ni lama dahhhhhhh tp takde sapa yg pedulik.....jadi aku cadangkan merge topik ni.......

http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=129896&fpage=1

[ Last edited by Tee Jay on 16-2-2005 at 09:06 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2005 08:39 AM | Show all posts
yup...setuju ngan guard.......sepatutnya newbie ni kena la rajin2 semak thread yg ada kat sini.....jgn la asyik nak terjah jer buat posting baru...kesian jugak ngan Mod yg keje secara sukarela ni...bukan dpt apa2 elaun pun......kekadang kena maki lg ada....dan rajin2 la surfing internet utk cari ilmu......
Reply

Use magic Report

Post time 17-2-2005 10:02 AM | Show all posts
Roger! :nerd:  5 minutes...

TJ ni ada tokoh jadi mod la... amacam TJ...? Nak aku serahkan kuasa pd engkau tak...? :cak:

Originally posted by Tee Jay at 16-2-2005 21:04:
baru aku perasan......sherina dah buat thread ni lama dahhhhhhh tp takde sapa yg pedulik.....jadi aku cadangkan merge topik ni.......

[url]http://forum.cari.com ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2005 03:42 PM | Show all posts
joe cadangkan wujudkan glossary

glossary utk istilah2 dalam photography nih...

sekian
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2005 05:23 PM | Show all posts
Originally posted by Joe Hahn at 20-2-2005 03:42 PM:
joe cadangkan wujudkan glossary

glossary utk istilah2 dalam photography nih...

sekian


kat sini ada joe..
http://www.mir.com.my/rb/photography/glossary/terms_a.htm

better 'google' dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2005 01:54 PM | Show all posts
CADANGAN
aku cadangkan mana2 thread koleksi foto yg dah sampai 10 page tu..eloklah dikunci dan dibuka thread baru(part2)..

thread yg dah kunci tu pulak kenalah bersihkan..biar tinggal gambar je..baru senang nak tengok..hehe..tapi tuan mod kene keje lebih sikit larr..hihi

ok..cadang ditutup!!:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2005 06:06 PM | Show all posts
Ni kena belanja aku satay kajang dulu ni...

Originally posted by kRie at 24-2-2005 13:54:
CADANGAN
aku cadangkan mana2 thread koleksi foto yg dah sampai 10 page tu..eloklah dikunci dan dibuka thread baru(part2)..

thread yg dah kunci t ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2005 01:32 PM | Show all posts
Originally posted by bimmer_man at 2005-2-20 05:23 PM:


kat sini ada joe..
http://www.mir.com.my/rb/photography/glossary/terms_a.htm

better 'google' dulu...


okeh..thanks
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2005 09:46 PM | Show all posts
kalau kita bersihkan thread2 tu nanti kredit2 bagi posting yg di delete akan ditolak. kalau takde masalah, kitorang no hal.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2005 09:56 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 10-3-2005 09:46 PM:
kalau kita bersihkan thread2 tu nanti kredit2 bagi posting yg di delete akan ditolak. kalau takde masalah, kitorang no hal.


hehehe..jgn le potong kredit ye Mod...

nak tanya..
boleh ke sesuatu thread di stickykan untuk suatu tempoh macam sebulan contohnya..
sebagai contoh..bila selepas sesuatu outing, macam yg latest Pulau Ketam, thread tu di stickykan untuk seminggu ke, dua minggu ke, so all the posting still rasa 'fresh' lagik..
TQ
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2005 09:18 AM | Show all posts
Boleh... tapi kena buat manual la... takde stting utk timing bila kita nak stick thread... sendiri kena check timing... :nerd:

Originally posted by bimmer_man at 10-3-2005 21:56:


hehehe..jgn le potong kredit ye Mod...

nak tanya..
boleh ke sesuatu thread di stickykan untuk suatu tempoh macam sebulan contohnya..
sebagai contoh..bila selepas sesuatu outing, macam yg l ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2005 09:23 AM | Show all posts
Sherrina,

My idea is to create satu thread "Borak2 Kosong"... segala posting2 yang tak relevan di thread2 lain kita dumpkan ke thread "Borak2 Kosong" tu... dgn cara tu kredit takkan terpotong... amacam...? U rasa boleh bikin tak? ;)

Originally posted by sherrina at 10-3-2005 21:46:
kalau kita bersihkan thread2 tu nanti kredit2 bagi posting yg di delete akan ditolak. kalau takde masalah, kitorang no hal.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080454s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list