Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
130958
View
198
Reply

P&V - Complaint And Feedback

[Copy link]

Author: sherrina       Show all posts   Read mode

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 04:16 PM | Show all posts
Originally posted by bimmer_man at 13-2-2005 03:37 PM:


jangan cam tu bro kaki-komplen, banyak antara porumers kat sini pakai cap ayam, saya pun pakai cap ayam jugak. wujud keadaan sedemikian kerana mereka ni sering outing bersama, malah mereka buat ...

terima kasih bimmer_man.
redup sikit hati saya bila baca penjelasan anda.
tujuan asal saya membuka topic ini bukanlah untuk menunding jari mahupun menyalahkan mana mana pihak.tidak sesama sekali.tetapi saya cuma inginkan menyedarkan segelintir ahli yang selama ini leka dan buat tidak kisah kepada ahli baharu.

sebagai contoh.
ada salah seorang ahli baru bertanya tentang SETTING atau EXIF yang digunakan untuk mengambil sesuatu gambar kepada forumner yang boleh dikatakan pro ini.saya lihat,beliau cuma buat tidak kisah ke atas pertanyaan itu dan menIGNOREkan sahaja seperti tidak berlaku apa-apa.
Reply

Use magic Report

nin9 This user has been deleted
Post time 13-2-2005 04:59 PM | Show all posts
mmm...betul kata bimmer dan kaki-komplen,  kalu ada apa yg x terlayan mungkin kita boleh bersangka baik.. mungkin diorg x perasan atau sudah dijawab dalam versi2 yg lepas..

minta maaf la bro kalu bhs saya kasar, saya cuma bergurau jer tur.

mungkin kaki-komplen bertujuan menyedarkan semua supaya tidak bersifat kedekut ilmu dan angkuh.. kalau xder angin masakan pokok bergoyang. welkam kaki-komplen..

Oklah.. hidup P&V!! no more kroni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 05:01 PM | Show all posts
:...mak aii maghah...

rileks kk...tak semua yg ada kat sini mcm yg kk ckpkan tu...
contoh mod board ni, beliau akan sentiasa tlg dan jwb setiap soklan yg ada di setiap thread baru...

sbb sebelum nih ada gak soklan yg aku tanya dia tlg jawab, cuma skg nih sbb cuti so soklan yg aku tanya tu takder org nak jwb sgt...

sebenarnya ada betulnyer jugak apa yg ko ckpkan tu, ada gak setengah tu hanya tego dan komen sesama dorang jerk....

tapi jgn bersangka buruk kat dorang tu, mungkin sbb dorang dah selalu outing bersama maka dah biasa dan mesra dgn dorang jer...

jadi dgn org lain tu kureng la sket...malu kot...atau dah mmg dorang jenis yg kurang peramah...jadik...maafkan jer la ngan org2 mcm nih...not big deal la..

kalau ko nak mesra ngan dorang per kata ko join dgn dorang pi outing...haa barultau mcmana dorang tu...

aku mintak maap la kalau ada sesapa yg terasa dgn komen aku nih, sbb apa yg aku tgk mcm tu...tapi aku bersangka baik...:lebai:

apa pun aku rasa mod board nih adalah mod salah sorang yg best antara mod2 yg best...sbb dorang nih mesra alam..

tu pon aku tujukan pd guard_x dgn sherrina ..:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 05:05 PM | Show all posts
Aku pun pakai kamera cap ayam gaks....:ah:
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 05:07 PM | Show all posts
emhh..no komen sbb aku pun ahli baru dan aku pun  bukannye PRO..;)



sebagai contoh.
ada salah seorang ahli baru bertanya tentang SETTING atau EXIF yang digunakan untuk mengambil sesuatu gambar kepada forumner yang boleh dikatakan pro ini.saya lihat,beliau cuma buat tidak kisah ke atas pertanyaan itu dan menIGNOREkan sahaja seperti tidak berlaku apa-apa.


ooo..ni bukannya pakatan kroni namanya..ni masalah individu nihh:lol
mungkin si pro tu tak perasan kot??atau masa tu dia sibuk sangat..jadi tak dapat ler dia nak jawab...

lagi pun biaselah adat berforum...bukan kat forum ni je..kat mana2 pun ade masalah camni..aku pun dah biase kene..bile tanya org buat tak tau je..
tu dah jadi asam garam berforum..
so..janganlah kecik hati sangat..cuba tanya lagi ataupun up kan soalan tu balik..wokehh..


p/s:kenapa mesti register nick baru??:stp:
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 05:18 PM | Show all posts
Originally posted by nin9 at 13-2-2005 04:59 PM:
mmm...betul kata bimmer dan kaki-komplen,  kalu ada apa yg x terlayan mungkin kita boleh bersangka baik.. mungkin diorg x perasan atau sudah dijawab dalam versi2 yg lepas..

minta maaf la bro ...

Betul nin9.itu yang saya maksudkan.
tak dapat dinafikan juga,ada yang bagus di sini.rajin bertegur-sapa dengan ahli baru.menjawap topic mereka dan juga berbalas private message.

saya berharap sangat sangat,siapa yang terasa tu tolonglah bergaul sikit dengan forumer baru.kami tak mengharap sangat pun.tapi sekurang kurangnya janganlah wujudkan pakatan kroni di sini kerana kita sama sama menimba ilmu di dalam bidang ini.
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 05:24 PM | Show all posts
Originally posted by hanna1905 at 13-2-2005 05:01 PM:
:...mak aii maghah...

rileks kk...tak semua yg ada kat sini mcm yg kk ckpkan tu...
contoh mod board ni, beliau akan sentiasa tlg dan jwb setiap soklan yg ada di setiap thread baru...

sbb s ...

betul.yang saya selalu perhatikan,yang selalu pergi outing bersama ni.
mereka seolah-olah mewujudkan kroni sendiri.mentang mentang lah pernah berjumpa.jadi berborak pun dalam kumpulan masing masing.bila orang lain celah,mereka bolayan.siapa yang tak marah dengan tak terasa? cuba fikir-fikirkan.
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 05:25 PM | Show all posts
Originally posted by paparock at 13-2-2005 05:05 PM:
Aku pun pakai kamera cap ayam gaks....:ah:

Paparock pakai kamera apa???.
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 05:32 PM | Show all posts
Originally posted by kRie at 13-2-2005 05:07 PM:
emhh..no komen sbb aku pun ahli baru dan aku pun  bukannye PRO..;)
ooo..ni bukannya pakatan kroni namanya..ni masalah individu nihh:lol
mungkin si pro tu tak perasan kot??atau masa tu d ...

No.masalahnya bukan seorang yang tanya soalan yang sama krie,malah sampai dua hingga 3 orang.tetap tak terjawap dek PRO itu.jadi nampak sangat lah kedekut ilmu.mentang mentang lah kebanyakkan gambar yang di ambil dari kamera dia tu cantik cantik belaka.nak belagak lebih.kalau macam itu,baik tak payah berforum.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 05:43 PM | Show all posts
Originally posted by kaki-komplen at 2005-2-13 05:25 PM:

Paparock pakai kamera apa???.


Alah.. kamera Canon cap ayam mengeram aje KK
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 05:47 PM | Show all posts
Originally posted by kaki-komplen at 2005-2-13 05:32 PM:

No.masalahnya bukan seorang yang tanya soalan yang sama krie,malah sampai dua hingga 3 orang.tetap tak terjawap dek PRO itu.jadi nampak sangat lah kedekut ilmu.mentang mentang lah kebanyakkan gam ...


Aku rasa ko mungkin salah faham ajer KK. Orang tak jawab tak semestinya dia sombong. Mungkin dia tak tau soalan tu ditujukan khas untuk dia...
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 05:58 PM | Show all posts
Originally posted by paparock at 13-2-2005 05:47 PM:


Aku rasa ko mungkin salah faham ajer KK. Orang tak jawab tak semestinya dia sombong. Mungkin dia tak tau soalan tu ditujukan khas untuk dia...


:setuju::setuju:
lain kali bile dorang nak outing ko ikut jerr..
baru tau sombong ke tak??;)
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 06:00 PM | Show all posts
Originally posted by kRie at 13-2-2005 05:58 PM:


:setuju::setuju:
lain kali bile dorang nak outing ko ikut jerr..
baru tau sombong ke tak??;)


:setuju::setuju::setuju:
jom le turun outing sekali bro kaki-komplen...
we get know each other from this forum..
:pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 06:44 PM | Show all posts
Originally posted by paparock at 13-2-2005 05:43 PM:


Alah.. kamera Canon cap ayam mengeram aje KK

ok juga tu.
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 06:45 PM | Show all posts
Originally posted by paparock at 13-2-2005 05:47 PM:


Aku rasa ko mungkin salah faham ajer KK. Orang tak jawab tak semestinya dia sombong. Mungkin dia tak tau soalan tu ditujukan khas untuk dia...

mungkin.tapi saya dah notice perkara ini lama dah.
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 06:46 PM | Show all posts
kRie dan bimmer_man : tengoklah kalau saya ada masa nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 07:09 PM | Show all posts
Originally posted by kaki-komplen at 13-2-2005 14:50:
Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua forumer di board photography ini.

sejak kebelakangan ini,saya dapati ada sesetengah forumner yang boleh dikatakan pro di dalam bidang photography ...


Saudara/i KK
Boleh tak saudara/i KK memberi thread yg boleh menyokong pendapat saudara/i ??:hmm:
Pendapat saya yg baru berjinak dng camera digital ramai yg pro kat sini berbincang sesama sendiri activi yg diorang anjurkan dan rasa tak berkroni dan menganak tirikan camera yg murah atau cap ayam ...!!!:no::no:

...::: Note ::......

Kepada Newbie yg ingin bertanya ...!!

Sila tanya soalan yg lengkap atau serta info yg lebih lengkap ..Cth jenis camera ,gambar yg tak jadi ,EXIF ,  apa info yg berkaitan dng masalah anda ..
.....Kebanyakan newbie yg baru register tanya satu soalan lepas tu hilang terus tanpa reply atau update thread tu .........!!!:hmm:


Saluti :solute::solute:

[ Last edited by chowski on 13-2-2005 at 07:22 PM ]
Reply

Use magic Report

kaki-komplen This user has been deleted
Post time 13-2-2005 07:25 PM | Show all posts
Originally posted by chowski at 13-2-2005 07:09 PM:


Saudara/i KK
Boleh tak saudara KK memberi thread yg boleh menyokong hujah pendapat saudara/i ??:hmm:
Pendapat saya yg baru berjinak dng camera digital ramai yg pro kat sini berbincang sesama ...

Tidak mengapa chowski.saya rasa dengan topik ini sahaja dapat menyedarkan pihak yang berkenaan.jikalau diletakkan link thread tersebut,saya berpendapat ia seolah-olah ingin membuka aib.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 07:44 PM | Show all posts
Nak tanya sikit, i ni orang baru gak kat board nih ... kamera cap ayam tu camno ek??
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2005 07:51 PM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 13-2-2005 19:44:
Nak tanya sikit, i ni orang baru gak kat board nih ... kamera cap ayam tu camno ek??

Kira brand yg tak famous atau pun brand yg pertama kali kau dengar cth
Jenoptik ,voxson ,kriss dan ramai lagi ...!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.128835s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list