JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
56999
View
172
Reply

Pelakon Suara

[Copy link]

Author: Squall-Leonhart       Show all posts   Read mode

Post time 12-10-2004 01:33 PM | Show all posts


masako nozawa, nyonya nilah yg buat suara goku, gohan dan goten dari kecik sampai besar dan juga guilmon dalam digimon tamers.....
Reply

Use magic Report

ilihusna This user has been deleted
Post time 12-10-2004 02:12 PM | Show all posts
Originally posted by RED 666 at 06-08-2004 01:33 PM:


masako nozawa, nyonya nilah yg buat suara goku, gohan dan goten dari kecik sampai besar dan juga guilmon dalam digimon tamers.....


hmm. berpengalaman la, senior nih. she've been into this job since?
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 02:46 PM | Show all posts
Erm... tahukah anda siapa yg alih suara anime-anime berjudul: Sakura Wars dan Mon Colle Knights yang pernah disiarkan di TV3; serta anime-anime yang disiarkan di TV2 pada petang hari minggu? Berbeza drpd FKN lah...
Reply

Use magic Report

J
Post time 19-10-2004 07:22 PM | Show all posts
suara sama saja.. orang2 yang sama juga mungkin
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 07:04 AM | Show all posts
Originally posted by scorpio_mmiv at 19-10-2004 02:46 PM:
Erm... tahukah anda siapa yg alih suara anime-anime berjudul: Sakura Wars dan Mon Colle Knights yang pernah disiarkan di TV3; serta anime-anime yang disiarkan di TV2 pada petang hari minggu? Berbez ...


kalau dari company FKN pelakon suara kebanyakan org baru macam aris ariwatan.. dan ader campur sikit dengan org lamer..

company lagi satu yg ader mengambil khidmat alihbahasa iatu company pengedar VCD company MTV kebanyakan ambik pelakon suara org lamer...

aku beli VCD kamen Rider 555 Faizu pun ader terlepas dalam VCD tu... first episode GUNDAM SEED alihbahasa malaysia...
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2004 02:11 PM | Show all posts
nih petikan dari Thread Mesti Tonton Yu Gi OH the movie mengenai alih suara filem tu dlm bahasa inggeris

Alih Suara
nih yang penting skali.pasal MF tak berkenan langsung ngan alih suara dier.Movie nih 98% English and 2% lagi bahasa sendiri(ntah bahasa mesir mane yg Anubis cakap).alih suara english diorang teruk gak.disebabkan 4kids ent. yg terbit kan,so kalau korang biasa nengok pokemon movie,korang akan dapati sore2 dalam Yugioh nih familiar sangat.Bayangkan sore Kaiba Seito mempunyai sore macam Brock dari Pokemon.Pegasus plak alahai pondan btol die nih.Sore yugi kecik mmg comel.tapi bile masuk Yugi yg cool.mak aih sore garau nak mampus.lagi satu pergerakan bibir diorang tak sama ngan pertuturan.so bagi MF,kot satu ari nanti nak tayang kat ntv7,pakailah sore Melayu.lagi best..
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2004 09:20 AM | Show all posts
Pelakon Suara ''MACROSS ZERO''


Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2004 06:20 AM | Show all posts
Minna-san! ;) Kalau korang nak tau lebih lanjut pasal anime ngan voice talents (seiyuu) untuk setiap character, gi la URL nih:-
AnimeNfo
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2004 11:48 AM | Show all posts
hait...wakaramaskak arigato moto ajinomoto cak:ff:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-11-2004 12:23 PM | Show all posts
Originally posted by MetalFire at 2004-10-21 02:11 PM:
nih petikan dari Thread Mesti Tonton Yu Gi OH the movie mengenai alih suara filem tu dlm bahasa inggeris

Alih Suara
nih yang penting skali.pasal MF tak berkenan langsung ngan alih suara dier.Mo ...

Psl kekurangan orang untuk lakon suara laa tu... ye tak...?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2004 08:40 AM | Show all posts
sebab tak glamer tu yg tak ramai tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2004 01:56 PM | Show all posts

Beberapa pelakon alih suara Malaysia

Saya dapat maklumat ini dari seorang kawan di forum lain. Berikut adalah beberapa orang pekerja FKN serta watak mereka dalam anime kanak-kanak terkemuka Doraemon (melainkan dinyatakan). ;)

Ruhayah Ibrahim: Doraemon
Azizah Jais: Nobita
Irwan Isnin: Suneo
Linda Rafar: (Digimon Adventure) Sora Takenouchi
Uji Rashid: (Ultraman Tiga) seorang kapten perempuan

Nyata sekali mereka semua terlibat dalam semua bahan yang dialih suara
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2004 08:21 AM | Show all posts
Semua Pelakon suara tu ader yg terkenal ader tak..

Ader setengah tu part time dan sepenuh masa..
Reply

Use magic Report

aerith This user has been deleted
Post time 27-5-2005 09:53 PM | Show all posts
aku suke sore doraemon yg lama dr yg br nih...wahaha :bgrin:
Reply

Use magic Report

aerith This user has been deleted
Post time 27-5-2005 09:54 PM | Show all posts
kalo ader chance aku pon nak try gak...cam menarik jer..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-5-2005 10:15 AM | Show all posts
Hmm... aku pun rasa cam berminat gak... tapi rasanya camaner nak apply ek...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2005 10:30 AM | Show all posts
barisan Shin CHan ada?
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2005 02:04 AM | Show all posts
skrang mamiko noto best..
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2005 01:25 PM | Show all posts
suara aku tak best....so...bley aku try tak??...kekeke...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2005 03:06 PM | Show all posts
aku pon minat nak jadi pelakon alih suara.....best woooo....nak screen test kat ne?   eemmmm suara aku sedap boleh buat suara macam budak2 mmg suara dah cam tue.....:kerek:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046141s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list