JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
56018
View
172
Reply

Pelakon Suara

[Copy link]

Author: Squall-Leonhart       Show all posts   Read mode

Post time 5-10-2009 12:50 PM | Show all posts
Pengacara RTM zaman 80an

Allahyarham Taufik Latiff   aku kenal suara  dia......
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2009 09:33 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2009 09:56 PM | Show all posts
ada siapa bukak tv9 7ptg khamis+jumaat? dulu, super inggo, kini capt barbell (starring the hot hunk richard gutierrez) entah kenapa...bila siri fantasi dari Filipina didub ke BM best, tp tokusatsu Jepun spt Kamen Rider kebelakangan ni ntahapapa negara jiran lagi dekat di hati kita kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2009 05:15 PM | Show all posts
Post Last Edit by cmf_scorpio_mmiv at 7-10-2009 19:15


Senarai pelakon suara satu-satunya filem cetera animasi Disney yg dimelayukan...ahem, diMalaysiakan

Rujuk: http://ms.wikipedia.org/wiki/Tarzan_%28filem_1999%29#Pelakon_suara

Ramai betul artis2 terkenal 90an yg kini sepi entah ke mana, kc Hafizuddin Fazil kini memegang watak bapa Nik dlm Bio-Nik. Sementara itu, sy tengah melayan desas-desus projek alih suara filem Disney akan disambung....pawagam lah, bukan disney channel
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2009 12:02 AM | Show all posts
148# cmf_scorpio_mmi

sharukhan ke?

J Post at 5-10-2009 11:31
ya betul! 10 markah untuk saudara!
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2009 06:08 PM | Show all posts
Junichiro Koizumi (Mantan Perdana Menteri Jepun)


Menjadi Seiyuu Untuk Father Of Ultraman




http://www.youtube.com/watch?v=oL1cZSDstu0



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2009 05:03 PM | Show all posts
Yups... Koizumi-san mantan PM Jepun memang beri sokongan penuh industri manga/anime kat negara matahari terbit tu. No wonder why dier sendiri pun diundang jadik seiyu gak laa.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-12-2009 05:19 PM | Show all posts
Post Last Edit by Squall-Leonhart at 2-12-2009 17:22

Seiyu pilihan Squall-Leonhart: Mamiko Noto a.k.a. Mami-chan



Mamiko Noto (ܵ , Noto Mamiko[url=http://en.wikipedia.org/wiki/Helpnstalling_Japanese_character_sets][size=80%]?[/url], born February 6, 1980) is a prolific seiy working under Office Osawa. She was born in the city of Kanazawa, Ishikawa, and graduated from Hokuriku Gakuen Senior High School. According to the Japanese blood type theory of personality she is an O.
She is affectionately referred to as "Mami-mami" (ޤߤޤ) by herfellow seiy and fans. Additionally, she is also called "Noto-chan"(ΤȤ), "Mami-chan" (ޤߤ), and "Noto-mami" (ΤȤޤ).


Filmography

Anime series
Leading roles in bold.

[table][tr][td]19992000200120022003200420052006200720082009
OVAs


Anime movies


Video games
2003
2004
2005
2006
2007
2008
2009
2010


Radio


TV commercial narrations


CDs


Drama CDs
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2009 03:34 PM | Show all posts
Yups... Koizumi-san mantan PM Jepun memang beri sokongan penuh industri manga/anime kat negara matahari terbit tu. No wonder why dier sendiri pun diundang jadik seiyu gak laa.
Squall-Leonhart Post at 2-12-2009 17:03



Bukan Mantan Perdana Menteri Yang Kalah dalam Pilihanraya,   Taro Aso
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2009 01:45 PM | Show all posts
camne nk masuk dlm industri alih suara ni... nk gak aku sumbang suara... asyik suara same je... x best r... watak ganas tp suara lembut weks....
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2009 05:09 PM | Show all posts
Anda boleh tanya org kat sini: http://www.facebook.com/group.php?gid=38742613306 (sebuah persatuan pengalih suara)
Reply

Use magic Report

Post time 5-11-2011 05:16 PM | Show all posts
camne nk masuk dlm industri alih suara ni... nk gak aku sumbang suara... asyik suara same je... x be ...
starbee Post at 22-12-2009 13:45



ada dekat thread lagi satu........
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 10:08 AM | Show all posts
aku teringin gak nak menceburi bidang voice acting ni. secara part time. camno ek?
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 12:57 PM | Show all posts
Reply 163# ruffleen
'kak ruff, cuba tanya mereka di sini...

http://www.facebook.com/groups/38742613306/
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 01:12 PM | Show all posts
Reply 164# dauswq

owh ok daus, tq very much!
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2011 03:53 PM | Show all posts
bg cute seiyu malaysia ni berbakat.. tp bila xda feeling or x sesuai dgn watak mmg hancur... terutamanya anime... tp kita boleh biasakn anime yg didubkn bila kita x knal seiyu asal or dh tgk sejak dr kecik... mcm doraemon n shin chan

mcm seiyu jepun... Suzumura Kenichi, Miyano Mamoru, Maaya Sakamoto... diorang mmg boleh bawa watak dgn sempurna terutama Miyano n Maaya.. tp Maaya lg best sbb mmg x boleh cam sore dia dgn watak lain yg dia bawa.. mcm sore dia jd Tomoyo Hime dlm Tsubasa n Haruhi Fujoika dlm Ouran Host Club... gila lain... even dlm lagu skalipun x leh cam.. lgpun Maaya Sakamoto dh kawen dgn Suzumura Kenichi... hope anak diorang ada sore lg best...

kalau kartun pulak cute rasa ok je stakat ni asalkn ada feeling n sesuai dgn watak... jgn baca skrip sudaa.... anyway cute sokong sub dr dub...x kira la anime ke kartun... sbb selalunya seiyu asal boleh bawa watak....

tp industri seiyu malaysia haruslah ditingkatkn.. jgn la bg seiyu yg sama utk setiap citer... n jgn la bg pelakon or penyanyi je jd seiyu... kdg2 teringin jugak nk jd seiyu... tp sore x comel pun...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2011 05:42 PM | Show all posts
thank qiu mod....
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2015 08:32 PM | Show all posts
update.........
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2015 01:18 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2016 07:07 PM | Show all posts
Squall-Leonhart replied at 6-10-2004 03:12 PM
Ok... saper leh listkan pelakon suara utk citer Shin Chan tu...?

bagaimana untuk sertai mereka
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2016 09:25 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


30% UNLIMITED DEPOSIT BONUS hanya untuk anda!!!


Membuat deposit dengan mendapat tambahan 30% bonus deposit



cepatlah sertai kami!!!

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2018 01:14 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2018 06:41 PM | Show all posts
Monsta (studio produksi BoBoiBoy) sedang mencari Pelakon Suara untuk dub watak baru dalam Boboiboy The Movie 2 dan animasi baru dalam BM.


Kami mencari pelakon baru atau yang berpengalaman.


Berikut adalah watak-watak yang kami cari :-

1) Lelaki dewasa
Untuk watak jahat dan baik, bersuara dalam/besar.

2) Kanak-kanak perempuan umur 10 - 13.
Untuk watak baik. Bersuara muda, energetic, boyish.



Sesiapa yang berminat boleh email kami di mustazza@animonsta.com atau recruitment@animonsta.com. Hantarkan info anda besertakan nombor telefon, dan attach contoh suara anda membaca ayat berikut Hi nama saya (nama anda) dan saya berminat untuk mencuba uji bakat suara BoBoiBoy The Movie 2.

Anda boleh juga sertakan showreel lakonan yang pernah anda buat jikalau ada. Peserta dengan suara yang bersesuaian akan dihubungi untuk langkah seterusnya.


https://www.facebook.com/anasvoobee

https://www.facebook.com/groups/dubbersincmalaysiaforum/






Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054302s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list