Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40136
View
347
Reply

GLASS PAINTING

[Copy link]

Author: hazel       Show all posts   Read mode

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 20-10-2004 01:26 PM | Show all posts
gambar dah dowmload dari phone.. tapi macamana nak paste kat posting ye:stp::stp:.. hehe, hazel tahu lah.. tolong ajar..
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 26-10-2004 01:04 PM | Show all posts
wei, camana nak paste photo ni.. tak de org nak tolong ke??
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2004 10:49 AM | Show all posts
puteri dah lama buat... masa dulu tu dputeri gune botol kicap, kalau g makan kat hotel ke restaurant ke minta dia botol arak yg dah abis. cantik cantik.... tapi puteri sayang nak jual... semua buat sendiri.. ada gak cita cita nak bukak kedai.. sbb dah byk.. (susun atas kabinet) tapi tu laaa sayang nak jual ehehhehehe silap org datang tengok je.. jadi muzium lak!
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2004 03:12 PM | Show all posts
Originally posted by azaleena at 2004-10-11 09:58 AM:
ada kedai kat 1 utama buat glasspainting ni .. kalau nak belajar pun dia ajarkan ...


kat sebelah lif, tingkat 2
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2004 12:56 PM | Show all posts
Originally posted by Leha. at 2004-10-19 10:25 PM:

macam menarik aje glass painting nii. kena guna glass tertentu aje ke?

Leha, Gadis Klasik


My reply:-

Tak sangka Leha, gadis klasik masih hidup lagi. Mana Hooded awak? Masih tunggu awak lagi kat simpang jln ke? :lol
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2004 09:37 AM | Show all posts
color combinataion macam mana ye?
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 3-11-2004 02:07 PM | Show all posts
Originally posted by puterikhaleeda at 2-11-2004 09:37 AM:
color combinataion macam mana ye?



kalau yg jenis PEEBO.. warna boleh campur.. but yg AMOS, tak cantik bila campur..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2004 02:30 AM | Show all posts
Originally posted by hazel at 12-10-2004 12:11 PM:
Memang dah ada yg siap paternnya tapi kecil.. saya tempah cermin kat kedai, saiz A4.. siap dgn frame.. pastu saya lukis sendiri guna cat untuk glass, tapi untuk drawing kita pakai outliner dia.. ca ...



Boleh Lukiskan wajah cute cam yg kat kiri tu tak cik hazel.......nanti kita bebayor awak ler......nak gantung kat bilik MANAKAUTAU lah...:ah::ah:
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 4-11-2004 09:01 AM | Show all posts
Originally posted by manakautau at 4-11-2004 02:30 AM:



Boleh Lukiskan wajah cute cam yg kat kiri tu tak cik hazel.......nanti kita bebayor awak ler......nak gantung kat bilik MANAKAUTAU lah...:ah::ah:


boleh................. awak dtg sini jumpa hazel.. nak sketch dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-11-2004 11:43 PM | Show all posts
Ada tak gambar glass painting yg dah siap tu? Kalau ada post kat sini. Manalah tau ada kat sini yg berminat nak tempah dr. Hazel.
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 5-11-2004 01:14 AM | Show all posts
Originally posted by Baiduri Othman at 4-11-2004 11:43 PM:
Ada tak gambar glass painting yg dah siap tu? Kalau ada post kat sini. Manalah tau ada kat sini yg berminat nak tempah dr. Hazel.



ada.. tapi camane nak paste kat sini yek??
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2004 04:43 PM | Show all posts
Originally posted by hazel at 2004-11-5 01:14 AM:



ada.. tapi camane nak paste kat sini yek??


My reply:-

Tu kena tanya kat Darsita. Awak cubalah pm dia.
Reply

Use magic Report

PeNinGLaLaT This user has been deleted
Post time 6-11-2004 10:51 PM | Show all posts
Originally posted by hazel at 5-11-2004 01:14 AM:



ada.. tapi camane nak paste kat sini yek??


awak boleh PM saya...insya-Allah saya tolong uploadkan
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2004 09:38 AM | Show all posts
Kat amcorp mall PJ pun ada gak kedai glass painting nih. puteri lama dah lukis botol. tak payah tempah... kutip je botol kat kedai cine.. tapi tu laa.. kalau org yg sensitif, depa tak mo.. sbb botol arak. tapi puteri cuci bersih bersih, then buat lukisan dan luar.. jadi perhiasan.. susun atas kabinet.

dah lukis, spray... nampak kilat dan cantik.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2004 09:40 AM | Show all posts
nanti puteri amik gambar botol botol puteri.

i am also a bottle collector.. skang ni paling antique ialah botol bentuk senapang. jumpa kat persisiran pantai di pontian. Kira rezeki sgt aa tu. tahun 1600
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 8-11-2004 01:23 PM | Show all posts
Originally posted by puterikhaleeda at 8-11-2004 09:38 AM:
Kat amcorp mall PJ pun ada gak kedai glass painting nih. puteri lama dah lukis botol. tak payah tempah... kutip je botol kat kedai cine.. tapi tu laa.. kalau org yg sensitif, depa tak mo.. sbb boto ...



iye kat amcorp mall tu ada..

good idea jugak kalau lukis kat botol..
Reply

Use magic Report

azhaq This user has been deleted
Post time 8-11-2004 09:08 PM | Show all posts
Glass painting ni rasanya tak se interesting ceramic painting lah cik Hazel...what do you think?Rasanya kalau ceramic painting tu  ada lebih banyak lagi variations......is it true??.....entahlah saya pun tak begitu tau sangat pasal glass painting ni...tapi kalau ceramic painting ni pernah lah jugak mencuba....:hmm::hmm:
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 9-11-2004 11:17 AM | Show all posts
Originally posted by azhaq at 8-11-2004 09:08 PM:
Glass painting ni rasanya tak se interesting ceramic painting lah cik Hazel...what do you think?Rasanya kalau ceramic painting tu  ada lebih banyak lagi variations......is it true??.....entahlah ...



ceramic painting kena lebih teliti.. n free hand.. glass painting pakai trace gambor je pun boleh.. dari segi interesting.. bagi i glass pinting lagi.. sebab i tak pandai ceramic painting.. hehe..
Reply

Use magic Report

aznurr This user has been deleted
Post time 17-11-2004 10:55 AM | Show all posts
nak belajar la jugak... macam menarik ni.. tapi saya ni tak pandai nak buat. agak2nya kalo saya beli then terai je buat sendiri tanpa belajar ikut mana2 kelas boleh ke?
Reply

Use magic Report

aznurr This user has been deleted
Post time 17-11-2004 10:57 AM | Show all posts
Originally posted by hazel at 4-11-2004 09:01 AM:


boleh................. awak dtg sini jumpa hazel.. nak sketch dulu..


boleh lukis ke atas glass tu? maaf bertanya ye.. saya tak tau sungguh2 pasal ni. atau beli yg dah siap dilukis pastu kita tukang kaler2 je? :bgrin::bgrin:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.075668s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list