Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
40145
View
347
Reply

GLASS PAINTING

[Copy link]

Author: hazel       Show all posts   Read mode

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 17-11-2004 06:17 PM | Show all posts
Originally posted by aznurr at 17-11-2004 10:57 AM:


boleh lukis ke atas glass tu? maaf bertanya ye.. saya tak tau sungguh2 pasal ni. atau beli yg dah siap dilukis pastu kita tukang kaler2 je? :bgrin::bgrin:



hazel tak g kelas pun.. blajar sendiri je..

boleh lukis atas gelas tu, guna outliner nya..:ah:
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2004 10:02 PM | Show all posts
Originally posted by hazel at 2004-11-17 06:17 PM:



hazel tak g kelas pun.. blajar sendiri je..

boleh lukis atas gelas tu, guna outliner nya..:ah:


My reply:-

Mana gambarnya Hazel? Teringin nak tengok hasil kerja tangan awak. Thanks.
Reply

Use magic Report

aznurr This user has been deleted
Post time 18-11-2004 10:07 PM | Show all posts
alahai... teringin nya nak buat... hmm.... tapi kalau kena lukis sendiri... bab tu yg payah tu... tak reti la lukis2 ni...kalau setakat kaler2 tu, boleh gak kot...
Reply

Use magic Report

hazel This user has been deleted
 Author| Post time 18-11-2004 11:28 PM | Show all posts
Originally posted by aznurr at 18-11-2004 10:07 PM:
alahai... teringin nya nak buat... hmm.... tapi kalau kena lukis sendiri... bab tu yg payah tu... tak reti la lukis2 ni...kalau setakat kaler2 tu, boleh gak kot...



aznurr.. ala, bukan lukis free hand.. trace dari patern..

baiduri, masih tak dapat paste lagi la..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2004 11:43 PM | Show all posts
Originally posted by hazel at 18-11-2004 11:28 PM:



aznurr.. ala, bukan lukis free hand.. trace dari patern..

baiduri, masih tak dapat paste lagi la..


upload lah gambar tuu dulu...kat fotopages ke..teringin gak nak tgk

Leha, Gadis Klasik
Reply

Use magic Report

aznurr This user has been deleted
Post time 23-11-2004 10:01 AM | Show all posts
hmm... nak tgk sgt hasilnya macam mana...teringin nya nak buat sendiri...

hazel, nanti paste la gambar ye.... tq
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2004 03:46 PM | Show all posts
Puteri punye collections.....

some are for sale....

Lukisan dolphine..



Yang ni botol klasik.. base kaca hijau. Botol arak yang jarang ditemui... ni pun puteri jumpa dalam tanah... cuci bersih bersih.. then color kan....



Ni biasa saje...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2004 03:48 PM | Show all posts
puteri punya free hand painting...

tekap sesuai bagi beginners... ok jugak
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2004 03:51 PM | Show all posts
masa raya lepas, puteri buat untuk botol kuih raya... tak sempat nak gambar sbb sebuk... yg puteri punye dah bagi kat mak..kalau ada baru, puteri gambarkan ye...
Reply

Use magic Report

Post time 7-12-2004 03:56 PM | Show all posts

Koleksi lain.....

Ni pula kalau puteri free... puteri lukis atas kaca mozek... ni free hand painting...



ni gambar bagan


depan umah puteri...



ni pun fountain kat umah puteri
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2004 10:13 AM | Show all posts
nice lahh puteri...creative...nak cat tuu mmg kena guna cat khas utk melukis atas glass ker?...kalau nak cat bekas plastik boleh ke guna cat tu?

Leha, Gadis Klasik
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2004 12:41 PM | Show all posts
ehmm menarik gak hobby ni .. win pun nak cuba laa ...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2004 12:55 PM | Show all posts
Haa.. guna cat untuk gelas... ada dua.. satu oil base, satu water base... rasanya kalau leha nak buat kat plastik, gune water base kot...

puteri tak penah terai lukis kat plastik... sbb kalau plastik, nanti nak cairkan cat tu gune tiner.. takut plastik tak tahan..nanti kerepot...

mungkin hazel tau kot.. boleh ke tak nak gune kat plastik.

nanti puteri paste kan lelain ye...
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2004 11:35 PM | Show all posts
Originally posted by puterikhaleeda at 2004-12-7 03:46 PM:
Puteri punye collections.....

some are for sale....

Lukisan dolphine..



Yang ni botol klasik.. base kaca hijau. Botol arak yang jarang  ...


My reply:-

Cantik tapi tak pandai nak buat. Lagipun tak minat lukisan. Thanks Puterikhaleeda. Nak tunggu Hazel paste gambar glass painting dia.
Reply

Use magic Report

PeNinGLaLaT This user has been deleted
Post time 10-12-2004 08:55 AM | Show all posts
Originally posted by PeNinGLaLaT at 6-11-2004 10:51 PM:


awak boleh PM saya...insya-Allah saya tolong uploadkan



As promised....



[ Last edited by PeNinGLaLaT on 10-12-2004 at 08:56 AM ]
Reply

Use magic Report

PeNinGLaLaT This user has been deleted
Post time 10-12-2004 08:57 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

PeNinGLaLaT This user has been deleted
Post time 10-12-2004 08:57 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

PeNinGLaLaT This user has been deleted
Post time 10-12-2004 08:59 AM | Show all posts


Take note : All of the above are Hazel's work. I only help to upload and paste it here
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2004 10:37 AM | Show all posts
Originally posted by puterikhaleeda at 9-12-2004 12:55 PM:
Haa.. guna cat untuk gelas... ada dua.. satu oil base, satu water base... rasanya kalau leha nak buat kat plastik, gune water base kot...

puteri tak penah terai lukis kat plastik... sbb kalau p ...



ooo cenggitu yer...sebenarnya bekas plastik yg Leha maksudkan tu macam aquarium plastik...aquarium tuu dah kena conteng, so Leha nak lukis kasik hilang kesan contengan tuu...cian anak-anak Leha kat dalam aquarium tuu, rumah dia tak lawaaa

tapi terfikir gak nak menconteng bekas plastik lain..huhu

Leha, Gadis Klasik
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2004 10:40 AM | Show all posts
Originally posted by PeNinGLaLaT at 10-12-2004 08:55 AM:



As promised....



[ Last edited by PeNinGLaLaT on 10-12-2004 at 08:56 AM ]


LAWANYEEEEEEE!!!...ni yg teringin nak buat nii...tapi org macam Leha yg tak gheti sgt melukis ni, takut tak menjadik pulak hasilnya

Leha, Gadis Klasik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086321s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list