Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
113197
View
243
Reply

Proton SAGA dalam sejarah

[Copy link]

Author: Fast-N-Furious       Show all posts   Read mode

Post time 15-10-2004 09:20 AM | Show all posts
hmmm...

menarik jugak hikayat protong nih...:cool:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2004 09:21 AM | Show all posts
Originally posted by royalhouse at 15-10-2004 09:20 AM:
hmmm...

menarik jugak hikayat protong nih...:cool:

cam hikayat Merong Mahawangsa gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2004 09:34 AM | Show all posts
proton saga early model lebih keras dari dari model sekarang. hari tu boss aku punya proton saga (enjin orion) kena "blakang taruh" by a waja. bumper besi keta dia kemek sikit jer, tapi waja tu punya plastik bumper pecah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2004 12:13 PM | Show all posts
Originally posted by mysterio at 15-10-2004 09:34 AM:
proton saga early model lebih keras dari dari model sekarang. hari tu boss aku punya proton saga (enjin orion) kena "blakang taruh" by a waja. bumper besi keta dia kemek sikit jer, tapi w ...

bumper iswara pong bleh tahan gak kuat dier. dulu ader satu wira langgar kete lama haku dari belakang, mamat wira tu dengan mounting enjin out, radiator bocor bagai, padan muka, bumper iswara haku cuma scratch sket jer...
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2004 11:21 AM | Show all posts
buntut kete iswara aku dulu pong penah kene cium dek perdana.....kete aku ok jerk..x de kesan...pasal langgar slow jer....dia sempat brek..tapi bonet pwerdana tuh terangkat..jadi V...
Reply

Use magic Report

labi This user has been deleted
Post time 16-10-2004 11:30 AM | Show all posts
proton saga & iswara mmg jadik kebanggasan aku sbb kreta tu tahan lasak & kurang problem & harga punmmg berpatutan sbg kreta nasional. tapi model yg selepas tu, ...bikin susah org je :kerek:
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2004 11:50 AM | Show all posts
itu la..ramai yg kutuk (termasuk aku ,heheh) proton
tp aku membesar ngan kete ni
dr aku kecik sampai la skrg ni
kete proton jer yg mampu aku pakai..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-10-2004 06:43 PM | Show all posts
Originally posted by kunyit at 16-10-2004 11:50 AM:
itu la..ramai yg kutuk (termasuk aku ,heheh) proton
tp aku membesar ngan kete ni
dr aku kecik sampai la skrg ni
kete proton jer yg mampu aku pakai..

samer ler kiter
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2004 12:05 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 2004-10-16 10:43 PM:

samer ler kiter



proton pon proton la fast
puas gak aku lanyak
rata-2 tempat dah dia bawak aku...

[ Last edited by kunyit on 17-10-2004 at 04:08 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2004 07:31 AM | Show all posts
Originally posted by kunyit at 17-10-2004 12:05 AM:



proton pon proton la fast
puas gak aku lanyak
rata-2 tempat dah dia bawak aku...

banyak dah berjasa si proton nieh
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2004 09:08 AM | Show all posts
Yeah, untuk buatkan Proton terus berjasa, kite kena kritik mereka secara membina... Actually bukan mereka tak tahu dengan problem-problem tentang produk kereta keluaran mereka, tapi entahlah... hard to say bila dah berguni2 komen dan rungutan pengguna dari dalam dan juga luar negara, mereka masih lagi ditakuk lama...
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2004 05:01 PM | Show all posts
..........mungkin pihak proton dapat byk sgt syrat komplen ..nak baca tak sempat..dapat saja masukkan ke dalam tong sampah.....quality taraf kereta lembu pun tetap ada org beli..lebeih baik buat senyap...kuakuakuakuakuakuakua
Reply

Use magic Report

Post time 17-10-2004 06:05 PM | Show all posts
Originally posted by J_Sky at 2004-10-17 05:01 PM:
..........mungkin pihak proton dapat byk sgt syrat komplen ..nak baca tak sempat..dapat saja masukkan ke dalam tong sampah.....quality taraf kereta lembu pun tetap ada org beli..lebeih baik buat se ...


betul tu...mentality mereka (proton) buruk camne pon quality proton ..rakyat malaysia terpaksa jugak membelinya.. you take it or leave it...

kerana tiada pilihanlah..kita diperkotak katikkan "mereka"...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-10-2004 10:20 PM | Show all posts
Originally posted by peYno at 17-10-2004 06:05 PM:


betul tu...mentality mereka (proton) buruk camne pon quality proton ..rakyat malaysia terpaksa jugak membelinya.. you take it or leave it...

kerana tiada pilihanlah..kita diperkotak katikkan ...

sukong.. sebab tu lar AFTA tu banyak dier punya trick, takde cukai ker duti ker, dier charge kat benda lain plak.. supaya orang terus beli protong
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2004 08:16 AM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 17-10-2004 09:08 AM:
Yeah, untuk buatkan Proton terus berjasa, kite kena kritik mereka secara membina... Actually bukan mereka tak tahu dengan problem-problem tentang produk kereta keluaran mereka, tapi entahlah... har ...


kes proton lebih kurang sama macam kes kereta jepun maser tahun 70an dan 80an orang kata kete jepun ni tin sardin.. tak tahan ramai orng mesia dulu beli kete eropah  sekarang kete jepun pun dah ok..

proton kene tunggu 20 tahun lagik baru sehebat kete jepun yg ader sekarang ni... :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2004 12:16 PM | Show all posts
rasa cam pernah tengok jer topik nie, fast.. heheheheheheheh


aku nak letak gambor saga jugak:

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 08:56 AM | Show all posts
Originally posted by ukawa at 18-10-2004 12:16 PM:
rasa cam pernah tengok jer topik nie, fast.. heheheheheheheh


aku nak letak gambor saga jugak:



ni kat N9 kan auto show aper ntah..
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 09:53 AM | Show all posts
Hishh... tuan keter ni tak sayang ke duit gi adjust SAGABURUK (macam Fast kater) sampai macam nie? Kos lampu saje dah ratus-ratus tuh... Tak masuk lagi Rim VOLK Racing 18" ngan tayar nipis giler tuh... Enjin plak dah pakai MIVEC ke VR4 pun kite tak tahu tuh... Baik duit untuk modified keter ni wat letak downpayment HONDA STREAM, kan Fast? :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2004 11:22 PM | Show all posts
owang kalau dah minat modified kete...tak pikir pasai duit dah....pasal tu dia amik saga buruk,...kalu dia beli stream baru....sayang plaks agaknye nak modified
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-10-2004 11:25 PM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 19-10-2004 09:53 AM:
Hishh... tuan keter ni tak sayang ke duit gi adjust SAGABURUK (macam Fast kater) sampai macam nie? Kos lampu saje dah ratus-ratus tuh... Tak masuk lagi Rim VOLK Racing 18" ngan tayar nipis gil ...

errr.. lepas modified, haku rasa mahal lagi  honda stream tu..hehehe
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074919s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list