Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
113193
View
243
Reply

Proton SAGA dalam sejarah

[Copy link]

Author: Fast-N-Furious       Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2004 11:27 PM | Show all posts
ff:

Heheh... kat dalam paler ko tu dah takder mende lain dah tu Fast... pergi la beli Stream ko tuh... Leh aku tumpang nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 12:32 AM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 19-10-2004 23:27:
ff:

Heheh... kat dalam paler ko tu dah takder mende lain dah tu Fast... pergi la beli Stream ko tuh... Leh aku tumpang nanti...


Honda EX5 aku kau tak nak tumpang Mat?? :lol
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2004 10:35 AM | Show all posts
ff: EX5 ?? Kalau BMW X5 nak gak aku EX5 kat umah aku dah ade 2 bijik...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-10-2004 01:45 PM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 19-10-2004 11:27 PM:
ff:

Heheh... kat dalam paler ko tu dah takder mende lain dah tu Fast... pergi la beli Stream ko tuh... Leh aku tumpang nanti...

tak jadi beli lar... tight budjet lar nanti, skang nie happy per, walau pong pakai proton, tapi ader 2 bijik, takyah berebut ngan orang umah haku.. hehehe..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2005 02:28 PM | Show all posts
1988 (1991-1994) Group S Proton Iswara 4WD Turbo



Specification



2000CC DOHC 16 Valve Intercooler Turbo
Motec Engine Management system
FIA regulations restrict to 300 BHP
but PERT claim it was 337bhp/6800rpm
Permanent 4wd with center vicious coupling and F/R LSD
Single Plate AP racing clutch
6 Speed Sequential Gearbox
4 port AP racing calipers with cross drilled disc rotor
Body shell: Proton Iswara Converted to 4WD with Integral
multipoint roll cage and Heated laminated windscreen specially made by MSG.
80L bag type safety fuel tank.
Bilstien with Variable rate Springs and Liquid cooling system. Totally Fully Adjustable
6 Point Seat belt by Sabelt
Corbeau Race Seats
Rallymaster Trip Computer



















































p/s: Then they move to more powerful machine, that EVO 3 oso cannot beat! U name it... until... Someone has protest to the FIA. Now the Iswara were banned from any WRC!



[ Last edited by  HangPC2 at 2-9-2007 10:25 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-11-2005 12:50 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 26-11-2005 02:28 PM
but PERT claim it was 337bhp/6800rpm


logik claim depa, sebab letak kat kete body ringan, cuba letak kat body evo 8.. baper ekor kuda jer dpat..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2005 09:37 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 27-11-2005 12:50 AM


logik claim depa, sebab letak kat kete body ringan, cuba letak kat body evo 8.. baper ekor kuda jer dpat..


keter iswara 4wd turbo aku baca artikel kat site pernah kater keter pernah kalah kan evo 3 dan lepas tu pihak PERT nak masuk peringkat APRC & WRC keter ni kene banned oleh FIA...

[ Last edited by  HangPC2 at 2-9-2007 10:26 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-11-2005 11:11 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 28-11-2005 09:37 AM


keter iswara 4wd turbo aku baca artikel kat site pernah kater keter pernah kalah kan evo 3 dan lepas tu pihak PERT nak masuk peringkat APRC & WRC keter ni kene baned oleh FIA...

hohoho.. kira mitsubishi saham jatuh lar tu..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2005 05:29 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 28-11-2005 11:11 AM

hohoho.. kira mitsubishi saham jatuh lar tu..


mitsu pun kianat....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-12-2005 10:58 AM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 28-11-2005 05:29 PM


mitsu pun kianat....

bisness.. maner bleh rugi... sedikit sebanyak musti ader unsur kianat punyer..
Reply

Use magic Report

Post time 3-12-2005 11:51 AM | Show all posts
cam ko le wat business ekk fast...:lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2005 12:29 PM | Show all posts
Originally posted by dewamafia at 3-12-2005 11:51 AM
cam ko le wat business ekk fast...:lol

biler masa plak haku wat bisniss nieh??:stp:
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 01:36 PM | Show all posts
bestnye bila kenang2 kisah lama, aku sker a benang nih... :-)

mengingatkan aku pada keta cikgu aku bila proton mula2 muncul, semua org kampung pandang, dgn ader lampu kaler biru kat lambang proton bulan bintang dan bunyik aircon yg kuat...

kalu kater tin sadin tuh tak ler tp mcm tin aluminium... sbb masa aku gi terawih ngan member slalu gi tekan2 keta proton saga nih.. kluk klak kluk klak bunyinyer.. hehehehe tp tak kemek sbb anjal

klu la nih klu ader budak2 buat camtu kat keta aku mesti aku bisingnyer.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 02:09 PM | Show all posts
Originally posted by HangPC2 at 19-10-2004 08:56


ni kat N9 kan auto show aper ntah..



x silap aku penah tengok gamba ni kat  TERATO ... kelantan auto show...

aku ade minat satu kelisa tu .. pakai bodykit COURE TURBO.. cun seh .. kelisa putih..

[ Last edited by metalique at 5-12-2005 02:12 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2005 02:16 PM | Show all posts
Originally posted by rambutan at 5-12-2005 01:36 PM
bestnye bila kenang2 kisah lama, aku sker a benang nih... :-)

mengingatkan aku pada keta cikgu aku bila proton mula2 muncul, semua org kampung pandang, dgn ader lampu kaler biru kat lambang prot ...

masa tu, proton saga 1.5S, harga dier RM16k jer..
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 02:18 PM | Show all posts

dah jumpe pun .. sila la tengok

Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 03:18 PM | Show all posts
time tuh bukan 16k jer tapi 16k ooo.. mahal ooo... rumah low cost pon 15k kena buat loan 15 - 20 tahun bulan2 rm50.. sekarang nih klu 16k mau aku bli cash :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2007 09:58 AM | Show all posts
Post Last Edit by HangPC2 at 3-3-2010 19:08




     LEAD: Malaysias money-losing national auto manufacturer, Proton, signed an accord today to distribute its Proton Saga car in the United States. Proton America Inc., headed by Malcolm Bricklin of Bricklin Industries, will import the car. roduction of the models bound for the United States will begin in October 1988, once modifications to meet U.S.

    Malaysia money-losing national auto manufacturer, Proton, signed an accord today to distribute its Proton Saga car in the United States. Proton America Inc., headed by Malcolm Bricklin of Bricklin Industries, will import the car. Production of the models bound for the United States will begin in October 1988, once modifications to meet U.S. requirements are completed, a Proton executive vice president, Dan Prior, told reporters.
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2007 11:28 AM | Show all posts
Originally posted by rambutan at 5-12-2005 03:18 PM
time tuh bukan 16k jer tapi 16k ooo.. mahal ooo... rumah low cost pon 15k kena buat loan 15 - 20 tahun bulan2 rm50.. sekarang nih klu 16k mau aku bli cash :cak:

Sebab nilai ringgit zaman 80-an dulu dah dikira agak besar... gaji kakitangan kerajaan yang standard jer dalam sekitar beberapa ratus jer, kalau gaji lebih RM1,000 dan dianggap kaya... sekarang? Jangan harap laa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2007 12:37 PM | Show all posts
Originally posted by Squall-Leonhart at 8-5-2007 11:28 AM

Sebab nilai ringgit zaman 80-an dulu dah dikira agak besar... gaji kakitangan kerajaan yang standard jer dalam sekitar beberapa ratus jer, kalau gaji lebih RM1,000 dan dianggap kaya... sekarang ...

gaji mapiau skang nie, kalau bawak zaman dulu, dah macam datuk seri wa cakap lu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083184s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list