JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
229108
View
671
Reply

Komik & Majalah Malaysia:Ujang,Gempak etc.

[Copy link]

Author: JUSTcircle       Show all posts   Read mode

Post time 8-11-2004 01:18 AM | Show all posts
dah lama aku x bace ujang
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2004 01:21 PM | Show all posts
aku pun lama dah tak beli ujang
tapi selalu baca,pinjam member nyer :lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-11-2004 06:00 PM | Show all posts
aku plak pembeli dan pembekal ujang kat ofis aku!!!
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2005 04:11 PM | Show all posts
apa jadik dgn thread ni? memang takde penyokong komik mesia ke? hmmm...lama tak beli n x follow tapi wondering la...dulu aie ada komik dia sendiri, skang ni sapa tau mana mamat ni eh?
Reply

Use magic Report

kacangtanah This user has been deleted
Post time 5-6-2006 01:02 PM | Show all posts
dulu minatla...suka bc volkswagen,workshop,tok teh... tp skang kureng sketla..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2006 09:59 PM | Show all posts
ore tak beli pun... tak menarik minat sgt majalah2 dari m'sia nih... tak tahulah, mungkin sbb tema2 yg diutarakan kurang menarik minat ore...
Reply

Use magic Report

The~Sorrow This user has been deleted
Post time 7-6-2006 08:00 PM | Show all posts
aku dulu ada gak bli komik2 hampas ni,
skrg dah tua....kira tak minat sgt lah!!!
Reply

Use magic Report

pisces2202 This user has been deleted
Post time 10-6-2006 06:42 PM | Show all posts

halo..suma...

saya minat komik kartunis zint (gempak)...
ader ke dia kuarkan komik baru
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2006 12:31 PM | Show all posts
Originally posted by tr3e at 14-2-2005 04:11 PM
apa jadik dgn thread ni? memang takde penyokong komik mesia ke? hmmm...lama tak beli n x follow tapi wondering la...dulu aie ada komik dia sendiri, skang ni sapa tau mana mamat ni eh?


Brader Aie skang dah join ngan Gen-Y dia keje lukis kartun ntuk majalah G3 ngan komik ntuk magz Jom!...

Lagi satu saper yg minat komik Aku dan Sesuatu brader Aie nie...koleksi dia ada dijual bawah label Gen-Y Karangkraf skang...

Famous gak brader aie aritu kuar interview kat paper...haha..
Reply

Use magic Report

Post time 27-8-2006 11:27 PM | Show all posts
Originally posted by Evilsmile at 15-6-2006 12:31 PM
Brader Aie skang dah join ngan Gen-Y dia keje lukis kartun ntuk majalah G3 ngan komik ntuk magz Jom!...


wah ni info baru ni..dah lama dok tunggu kesinambunagn citer tu..
apehal la si aie tu..mcm2 dia wat. last2 join mag lain plak! :geram:

okie lah evilsmile, thx for the info. walopon lambat aku dpt tau tapi akhirnya tau la jugak kan. tq. nanti leh pi cari mag jom tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2006 10:11 AM | Show all posts
... salam ...
... wei evelsmile ...
... btol ke aku dan sesuatu ade lagik ...
... dah bertaun gak aku tgu ...
... aku x pnh putus ase ...
... gile suke aku ngan aie nih ...
... katun msia best pe ...
... mmg lain la dari jepon ...
... logik kan msia ade identiti sdri ...
... ujang aku no komen ...
... gempak, stars, aku x penah miss ...
... gempak dari ting 4 aku baca ...
... dari no 1 ...
... aku sokong sume komik ...
... sebut pasal zint ...
... char die mmg menakjubkan ...
... ben pon best sgt ...
... msia dah makin maju dgn komik ...
... yeeeehaaaaa ....
... salam ...
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2006 06:49 PM | Show all posts
ntah la. rasanya lama juga dah tak beli ujang ni kalau gil-gila pun lagi lama la dah aku tak beli. ulang rasanya last beli pun dalam akhir 90-an. lani nak beli pun rasa isi dia pun dah macam lawak senario. masa dia mula-mula terbit dulu...pergh isi dia memang boleh buat terhibur.

lani pun harap baca gempak roomate.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2006 11:28 AM | Show all posts
aku kipas susah mati gempak,hype, starz, utopia....x penah miss punya.....yg lelain tu memang aku x layan langsung....sori to say la, kebanyakannya nk tiru konsep yg serupa..tapi hampes...masa sekolah dulu aku baca ujang..tapi skang ni dah x best cam dulu....lawak ntah apa2..cam dah kekeringan idea.....apa2 pon , gempak n sekutu dengannya memang cambest dan memang da bomb...cantik menarik tertarik kau memang da bomb....
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2006 09:39 AM | Show all posts
Originally posted by legend_al_musa at 28-8-2006 10:11 AM
... salam ...
... wei evelsmile ...
... btol ke aku dan sesuatu ade lagik ...
... dah bertaun gak aku tgu ...
... aku x pnh putus ase ...
... gile suke aku ngan aie nih ...


salam legend..

aku pon suker giler kat aie. x penah miss semua keluaran mag dia. tu pasal masa tetiba aku dan sesuatu tu stop tanpa kabar berita aku marah gak kat aie. cam tak adil la dia biar jer sumer2 fan dia terkontang kanting tatau apa jadi. at least announce aar kat paper ke bagitau nak stop terus ke, nak sambung ke. ni tak. tiap2 bulan aku gi carik mag tu. last2 give up.

tetiba now dia muncul balik..lom sempat lagik nak gi beli mag tu.
Reply

Use magic Report

ahblue This user has been deleted
Post time 17-9-2006 06:22 AM | Show all posts
Aie leave Karangkraf already......
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2006 10:44 AM | Show all posts
aku minat bc citer IN kat Blues Selamanya..tp dah lama x beli..
ader lagi ker citer nie??..tp yg skrg nie dah tuka penulis kan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2006 12:14 PM | Show all posts
... salam ...
... milymeter ...
... ko pon ade kat cni ekkk ...
... kat tpt ku x depon aku dan sesuatu ...
... tapi jumaat lps ade gi mid valley ...
... ternampak lak koleksi a & s, ...
... buku 2 muatkan 5episode dlm 1 ...
... tah ah ...
... aku nak aku dan sesuatu ...
... husin hassan ...
... salam ...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2006 10:00 PM | Show all posts
Originally posted by legend_al_musa at 18-9-2006 12:14 PM
... salam ...
... milymeter ...
... ko pon ade kat cni ekkk ...
... kat tpt ku x depon aku dan sesuatu ...
... tapi jumaat lps ade gi mid valley ...
... ternampak lak koleksi a & s, ...
. ...


lorr..ko br nampak aku ker??
punyer ah lamer aku bertapak kat sini..wahahah..lol
aku dan aku dan sesuatu??..x phm la..
aku, dia dan volkswagen aku tau ah..

[ Last edited by  Mily at 18-9-2006 10:01 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2007 01:33 AM | Show all posts
ASSALAMUALAIKUM...

  Aku minat baca APO? dengan UJANG.dulu dok kumpul UJANG..tapi sejak depa berpecah, aku dok follow APO? plak.. sampai sekarang dok kumpul APO? lagi.. Suka kat kartun LAMBOK..Especially "BED TIME STORY"..Paling aku suka baca time edisi BUMPER RAYA tahun 2002 kalau tak silap..cerita pasal mamat nih jadi gila sebab kena sakat dengan penunggu kat kedai kopi..memang menarik jalan ceritanya..Tapi semenjak dua menjak ni, jalan cerita masa permulaan memang suspen.Time nak ending ada je lawak..Teringat plak aku kat GRIND...

  Ada sape-sape yang ternampak kat mana-mana tak buku koleksi cerita-cerita dari "BED TIME STORY"?muka depan warna hijau..ada gambar 2 orang dok tuding kat bintang kalau tak silap aku..Dari dulu dok cari tak dapat-dapat...ntah ada lagi ke tak sekarang nih...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2007 05:35 PM | Show all posts
skang aku layan APO!, UJANG dan G3.


kalau zaman bebudak dulu , yg paling HOT ialah GILA-GILA ngan GELIHATI..
suka layan tiga dara pingitan dan baca luahan rasa mat romeo..
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 12:35 AM | Show all posts
ehh...korang tau tak mane nk dpt koleksi lawak kartunis Lambok(majalah ujang)
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 01:01 PM | Show all posts
Aku masih lagi layan Apo? ngan Ujang tuh...
Best gak layan....
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2007 08:41 PM | Show all posts
ade sesape yang teringat tentang satu majalah Rileks! dulu
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2007 09:57 AM | Show all posts
Siapa ada koleksi ujang - AKU BUDAK MINANG & ACA.
PM sy ok...
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2007 12:50 AM | Show all posts
.....
aku beli gempak untuk last chaos(BEN~!!) je
kalu takde ...mmg aku skip..tak beli gempak
kreko pon dah berenti ..sbb quality dier sucks ..baik download raw je kat internet ..kalu takde pon scanlation
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046945s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list