Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
53198
View
49
Reply

Cara Menjual Gambar Anda Secara Online

[Copy link]

Author: ArmRule       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-11-2004 02:40 PM | Show all posts |Read mode
Kepada photographer-photographer sekalian yg berminat nak buat duit sikit untuk menampung cost hobby, ada lah satu website nih yang bagi offer yg agak menarik. Anda boleh upload gambar anda ker website berkenaan dan untuk setiap gambar anda yang di download oleh pengunjung website tersebut, anda akan di bayar USD$0.20. Setiap gambar yg di upload adalah percuma, tetapi saiz minimum ialah 2mp. Setiap gambar yg di upload kena dapat approval dulu, dan approval proses bleh tahan rumit. Mengambil masa lebih kurang 24 jam. Setakat nih, saya dah upload 42 gambar, 16 saja yang approved (Tengok kat sini). So far baru satu download dlm masa 2 hari.

Kepada photographer yang berminat nak cuba (Click sini)

Kepada sapa-sapa yang nak cari gambar (Click sini)

Selamat mencuba.

Salam.

[ Last edited by ArmRule on 25-11-2004 at 02:46 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2004 07:11 PM | Show all posts
USD0.20 each download... :hmm: 2mb file size...? hmmm... Berapa ko dah dapat ArmRule...? ;)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2004 11:06 AM | Show all posts
Baru USD$0.40

Tak masuk seminggu lagi... ;)
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2004 11:38 AM | Show all posts
Hmmm... ok gak tu... maknanya ada gak orang berminat dgn foto ko tu ArmRule... ok la dapat exposure... tapi org yang ambik foto ko tu at what resolution? High ke low? Ada stock foto website ni yang kalau orang ambik yang low tu USD0.20... tapi kalau orang yang berminat tu nak high resolution kena bayar harga lain la (tinggi lagi, maybe kena nego dgn photog)... ;)

Originally posted by ArmRule at 29-11-2004 11:06:
Baru USD$0.40

Tak masuk seminggu lagi... ;)
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2004 05:44 PM | Show all posts
wowww ini sudah manyak baguih ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-12-2004 01:20 PM | Show all posts
Dah naik USD$2 dah. :clap: Gambar takda tambah pun. Takda org lain try ka?? Amacam result?
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2004 01:23 PM | Show all posts
lupa plak aku pasal mende nie.....
nasib baik naik balik thread ni......nnt aku cuba....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2005 12:13 AM | Show all posts
Nak update sikit thread nih utk sesiapa yg berminat nak try. Minggu lepas jumpa lagi satu website yg menawarkan space utk menjual gambar gambar secara online ---> Can Stock Photo

Yg nih berlainan sikit dari website yg pertama tapi konsep sama gak la. Photographer yg berminat kena submit 3 gambar dulu utk dapat approval jadi photographer. Aku dah dapat approval. First time upload limited to 7 upload, dari 7 upload 3 kena reject. Tapi gegambar yg dia reject dia bagi comment yg membina. So kalau bleh repair gegambar tuh, bleh hantar lagi sekali. Setiap photo min size ialah 3mp.

Website yg pertama dulu aku dah ada 41 gambar yg approved. Total earning baru USD8.43. Web yg nih tak tau lagi la. Sapa yg nak cuba jemput jemput la...

Kalau sesapa ada jumpa lubang lain tuh share share la kat sini.

Sekian..

[ Last edited by ArmRule on 10-5-2005 at 12:16 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2005 02:11 AM | Show all posts
Originally posted by ArmRule at 10-5-2005 00:13:
Nak update sikit thread nih utk sesiapa yg berminat nak try. Minggu lepas jumpa lagi satu website yg menawarkan space utk menjual gambar gambar secara online ---> [url=http://www.canstockp ...


http://www.scanstockphoto.com/welcome.php
kat sini bayar 1

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2005 03:11 AM | Show all posts
good..nanti den akan cubo try... tq bro..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2005 02:50 PM | Show all posts
kalau nak try yg royalty free punya sites kat sini pun ok gak :

http://www.istockphoto.com/
http://www.dreamstime.com/stockphotos

kalau nak banyak lagi google kat internet for "royalty free stock photo".
Reply

Use magic Report

petrofsky This user has been deleted
Post time 11-5-2005 04:43 PM | Show all posts
Aisyehmen ... Shutterstock tu nak copy of my passport la ... aku ni mana ada passpot, so camna ha???
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 05:41 AM | Show all posts
Yang ni leh tak? Aku baru gak daftar....Daftar free!!!

Imagecash
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-5-2005 10:43 AM | Show all posts
Originally posted by petrofsky at 11-5-2005 16:43:
Aisyehmen ... Shutterstock tu nak copy of my passport la ... aku ni mana ada passpot, so camna ha???



Uikkss... aku register ari dulu tak mintak plak.. biar benar. Optional info kot?
Reply

Use magic Report

petrofsky This user has been deleted
Post time 12-5-2005 11:32 AM | Show all posts
Nih sedikit sedutan apa yang ditulih ...

Welcome Zack Petrofsky


Notice: Before you can upload photos, and before we can review any recently uploaded photos, we need to receive a copy of your passport. Please fax a copy to (347)402-0710 or scan and email it to support@shutterstock.com clearly labeled with your account ID (#8317).
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 12:09 PM | Show all posts
ni sebab banyak sangat orang yg sign up tapi tak upload gambar seriously.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 01:59 PM | Show all posts
So, macamana ni? Passport yang dah expired boleh pakai tak...? :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 02:31 PM | Show all posts
:hmm::hmm: sampai nak passport...
bahaya gak nih..entah2 mirrored site FBI atau CIA nih...wakakakka:bgrin:
Reply

Use magic Report

petrofsky This user has been deleted
Post time 12-5-2005 03:42 PM | Show all posts
Kalau camneh ... takyah la aku ingat ... sampai mintak-2 paspot ... derang ingat aku ni Taliban ke aper nak mintak-2 paspot ... ceh ... :agr:
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 05:00 PM | Show all posts
Originally posted by petrofsky at 12-5-2005 03:42 PM:
Kalau camneh ... takyah la aku ingat ... sampai mintak-2 paspot ... derang ingat aku ni Taliban ke aper nak mintak-2 paspot ... ceh ... :agr:


banyak lagi royalty free stock photo yg tak perlukan passport...contohnya kat
sini

payout pun not bad gak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.132818s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list