Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123
Return to list New
15082
View
45
Reply

Kedai Fotostat

[Copy link]

Author: raliz       Show all posts   Read mode

Post time 7-6-2011 12:46 AM | Show all posts
Jiran kau tu kaya ke tak?

(Soalan aku ni bunyi mcm soalan orang bodoh, tapi pesan tok guru: jika tokeynya tak mampu beli kereta mewah, bisnes itu buang masa aja kita buat, sebab ianya bisnes kais pagi makan pagi ... Kamu takkan bisa jadi kaya dengan mengusahakan bisnes tersebut, justeru itu ada baiknya kamu lupakan sahaja)
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 11:20 AM | Show all posts
Reply 41# cmf_WonBin


    aku tak tau la dia kaya ke tak...aku tgk sederhana je hidup dia org...tp aku dengar gak laki aku ckp...satu kedai bleh dpt 10K jugak...itu yg kedai 1st tu la...kedai yang 2 lagi tu aku tak tau...10K tu pun blum tolak gaji perkerja, beli kertas, sewa machine, sewa kedai lagii .....jiran aku tu suami dia masih bekerja...isteri dia je yg jaga kedai..tp pada aku ok dah tu..buat masa ni..rezeki orang mana kita tau kan..even rezeki kita pun kita tak tau
Reply

Use magic Report

Post time 7-6-2011 10:31 PM | Show all posts
Reply  nssinar


    salam...jiran sebelah rumah aku ada 3 kedai mesin photostat ni...kedai 1st  ...
nagasaka Post at 31-5-2011 13:27



   wah best nya.....hanya ngan bisnes photostat jer......tp nk dpt lokasi strategik tu susah sgt.....lokasi yg aku nk..... baru di masuki oleh penyewa baru.....org tu just letak brg2 pelamin nye aje......tunggu lg satu kedai....baru nk buat....tak tau bila nk siap nye.....Modal dah dpt dlm 50k.....silap2 msk ASB dulu la duit tu....
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 04:14 PM | Show all posts
saya nak upkan balik thread ni, boleh bagi info lanjut berkenaan dengan bisnes mesin fotostat?

1. Ada ke bengkel keusahawanan yg berkaitan, sbb ssh nak faham di forum berbanding ke seminar.
2. Dari segi teknikal, mana nak belajar?
3. Berapa modal yang diperlukan. anggaran sahaja.

Saya dapat tempat strategik utk kedai fotostat ni di area jb. Harap ada yg blh tlg.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 08:40 PM | Show all posts
myohmy posted on 25-10-2004 12:41 PM
Ada tak sapa2 kat sini yg terlibat dlm bisnes mesin fotostat? Kalau ada saya nak lease sebuah mesin  ...

Konica Minolta ada buat service sewa
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2013 07:22 PM | Show all posts
far_east00 posted on 30-8-2013 04:14 PM
saya nak upkan balik thread ni, boleh bagi info lanjut berkenaan dengan bisnes mesin fotostat?

1. ...

saya lebih memilih utk pakai jenama Ricoh...krn sparepart n toner nya blh dpt murah....

mesin pertama saya beli harga Rm2,600 saya hanya pakai genap2 setahun, mmg mesin nie tak tahan lama... meter reading pun dh cecah 500,000 copy ....tapi alhamdulillah berbaloi jgk....kalau ikut kiraan harga plg mrh sy kenakan pd customer iaitu 5sen sy dh balik modal berganda2 dgn mesin tu....

yg pntg mcm mana kita pakai mesin tu....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.068078s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list