Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
249912
View
2246
Reply

[Merged] Kongsi cerita - Mary Kay

  [Copy link]

Author: tomel       Show all posts   Read mode

Post time 28-3-2005 03:00 PM | Show all posts
:bgrin: tumpang lalu jer....
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 28-3-2005 03:23 PM | Show all posts
Originally posted by Ice_Q at 28-3-2005 01:30 PM:
Exactly..cerita jer pasal products and your experience..Just be sincere..Kalau org berminat, dia akan cari you..


Ok... I pernah pakai set Lip Balm dan Lip Mask ni.... sambil I pakai Masker kat muka, I akan apply skali lip mask... dlm 10 min, bila I wipe off... bibir dah nampak merah... I baru je guna 4 bln produk ni... Skrg ni... result yg I dapat... bibir I dah tak hitam mcm sebelum ni disebabkan pakai lipstik yg tak sesuai.

Mostly skrang ni I pakai produk Mary Kay. Macam I, dah guna mcm2 produk di pasaran... Semuanya hanya membiakkan jerawat yg dah sedia ada di muka.... bukannya on & off tapi sampe jerawat batu yang keluar. Bila pakai produk BML plak... lain citenya....Actually I dah serik nak cuba skincare tapi menyampah gak nengok jerawat kat muka ni....

So, bila ada member suggest produk Mary Kay.... I pun ragu2 gak... tapi bila I test produk tu... I tak mengalami alahan pun.... bermakna ianya sesuai ngan skin saya. And jerawat I pun dah tiada.... Kalu "BULAN PENUH" tu normal lar kuar 1 @ 2 biji...

So far I lebih interested pada produk Mary Kay. Kerana yakin dgn produk ni... that's why I involved dlm bisnes kecantikan menggunakan produk Mary Kay.

Utk eye cream tu... my auntie yg pakai... dia kata... baru guna dlm masa 2 minggu... biji2 putih (minyak) di bawah matanya dah mengecil/kecut...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2005 04:00 PM | Show all posts
bleh ke list kan brg marykay kat sini ..nak budget

"lip balm tu menarik sungguh"..suke!!
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2005 04:02 PM | Show all posts
hhmmm...saya tgh survey facial care range ni...
kat ipoh ada marykay tak?

lala...la...la...lala..
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2005 04:05 PM | Show all posts
sutera76....dimana kau....  


missing in action?
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 28-3-2005 04:59 PM | Show all posts
Originally posted by printech at 28-3-2005 04:00 PM:
bleh ke list kan brg marykay kat sini ..nak budget

"lip balm tu menarik sungguh"..suke!!


produk Mary kay ni.. macam2 ada... skincare & kosmetik.

Lip mask RM45 - utk menggebukan & membuang sel2 mati
Lip balm RM35 - melembapkan
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 28-3-2005 05:54 PM | Show all posts
Originally posted by aiharanaoki at 23-3-2005 01:36 PM:

bagus, comei dah tolong tanyakan :clap::clap:



Hye...
Saya ni poem_flower. Terpaksa tukar nick krn terlupa password. :cry:
Maaflarrr lambat nak reply. Lama dah tak surf sebab pi kursus.

budak_comei & aiharanaoki,
seperti yang saya tahu, produk ni ada set yg rega RM260-RM500++ bergantung pada apa yg sesuai dgn kulit kita. Atas pengalaman kawan yg dah guna, katanya produk mary kay ni tahan lama. Boleh tahan sampai 6-8 bln. Jadi, jimat larr...
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 28-3-2005 05:59 PM | Show all posts
Originally posted by ashtar at 23-3-2005 03:01 PM:
Dlm satu set ada berapa jenis brg yek. Semua kulit sesuai ke? Macam ashtar ni, kulit takde masalah. Cuma tertarik pasal money back garenti jek.


skincare dia ada berbagai-bagai jenis yg sesuai dgn skin kita. Utk kulit kering, normal, combination, oily/jerawat. Sesuai gak utk kulit sensitif. Ada gak set whitening & anti-aging. Kebanyakkannya dlm 1 set ada 4-5 barang.
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 28-3-2005 06:07 PM | Show all posts
Originally posted by ugLy_priNcEss at 23-3-2005 03:13 PM:
poem ....u tinggal mana.Kalau berminat boleh ambil dari u ker? Boleh paste kan muka u pakai produk ni tak


baBY_p.flower (nick dulu poem_flower) tinggal kat Keramat, KL. Kalu berminat nak cuba barang Mary kay ni, saya boleh arrangekan dgn Beauty consultant (BC) yg serve saya selama ni.

aste kan muka saya kat forum ni???:malu:
Saya takut larrrrrr. Lagipun muka saya takde masalah sgt. Kalau nak, saya minta tolong BC Mary Kay tu pastekan gambar dia. Sebab sebelum tu, muka dia banyak gak jerawat tapi sekarang tinggal parut je.
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 28-3-2005 06:22 PM | Show all posts
paling saya suka barang mary kay ni, lip mask, lip balm, lipstik & oil free hydrating gel.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 29-3-2005 10:01 AM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 28-3-2005 06:22 PM:
paling saya suka barang mary kay ni, lip mask, lip balm, lipstik & oil free hydrating gel.


Yang I suka sgt lip mask & set satin hand. Dgn set satin hand ni... kulit tangan terasa lembut & bersih je... free oily. I jenis kulit sensitif & mudah alergik.... tapi bila guna set satin hand ni... takde negatif effect yg appear. Kulit terasa bersih, lembut & oil free.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 29-3-2005 11:25 AM | Show all posts
Originally posted by poem_flower at 17-3-2005 06:04 PM:
Hye...
Inilah pertama kali saya nak berforum di sini.  Saya kat sini nak kongsi cerita.....
... Saya pun beli lah set skincare & perfume utk pihak lelaki dan set skincare + satin hand pampering set + lip saver set + perfume utk diri saya.


hi baBY_p.flower.... boleh u cerita skit kebaikkan yg u dpt setelah memakai produk mary kay ni?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2005 01:37 PM | Show all posts
skrang ni kat opis kita...
hampir sumer pakai MK..hikhik...
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 29-3-2005 02:16 PM | Show all posts
Originally posted by cleopatra at 29-3-2005 01:37 PM:
skrang ni kat opis kita...
hampir sumer pakai MK..hikhik...


Iyeke? jomlah kongsi dia orang pakai barang apa? barang MK yg mana paling best yg cleopatra dah cuba?
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 29-3-2005 02:56 PM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 29-3-2005 11:25 AM:

hi baBY_p.flower.... boleh u cerita skit kebaikkan yg u dpt setelah memakai produk mary kay ni?


Okey... baBY_p.flower senaraikan apa yg saya guna yek....
* set basic skincare --- kulit rasa lebih lembut & tak ler berminyak sgt muka ni.
* Calming influance --- saya pakai sebab kulit saya ni sensitif mudah alah. Ia dapat mengurangkan rasa gatal, merah2 kat muka.
* Satin Lip Mask & Lip Balm --- bibir saya rasa lembut lah tak lah kering berkuping lagi.
* foundation --- feel soft, ringan, tak melemaskan & tahan lama.
* oil free hydrating gel --- utk control minyak sambil tu ianya dpt buat foundation & bedak kita nampak gebu mcm mekap pengantin.
* set satin hand --- kulit tangan rasa lembut & nampak bersih. lotionnya oil free.
* lipstik & eye shadow --- perfect lah... :love:  (dah penat sebenarnya ni :kant
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2005 03:08 PM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 29-3-2005 02:16 PM:


Iyeke? jomlah kongsi dia orang pakai barang apa? barang MK yg mana paling best yg cleopatra dah cuba?

saya pakai basic cleansing jer..
yg lain2 tu...tak terpikir lagi nak pakai...
saya ni jenis malas skit..:bgrin:

ini yg saya pakai...
1. cleanser F2 - for normal to dry skin
2. whitening cleaser (foaming)
3. toner F1 - for dry skin
4. masker F1
5. moisturizer F2 - pakai malam jer...
6. SPF 15 - yg ni pakai siang...
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 29-3-2005 04:57 PM | Show all posts
Jomlah kongsi cerita pada sesiapa yg memakai produk mary kay ni. Kalau yg nak bertanya pun boleh, kongsi experience saya.  :cak:
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 29-3-2005 05:30 PM | Show all posts
sutera76, awak takde buat promosi khas ke utk customer & future costomer jika beli brg mary kay dari awak?
Reply

Use magic Report

my_successivo This user has been deleted
Post time 30-3-2005 10:06 AM | Show all posts
Ramai jugak ye, forumers yg guna produk mary kay ni. :hug: I pun one of them. :hug:
Reply

Use magic Report

my_successivo This user has been deleted
Post time 30-3-2005 10:14 AM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 29-3-2005 04:57 PM:
Jomlah kongsi cerita pada sesiapa yg memakai produk mary kay ni. Kalau yg nak bertanya pun boleh, kongsi experience saya.  :cak:


I like all mary kay products. Walaupun best effectnya take a time (1-3 mths), but its good quality. Quick effects, high risks but slow effect, low risks.:love:
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2005 10:22 AM | Show all posts
Originally posted by my_successivo at 30-3-2005 10:14 AM:


I like all mary kay products. Walaupun best effectnya take a time (1-3 mths), but its good quality. Quick effects, high risks but slow effect, low risks.:love:

stuju...
lg satu mary kay product takde peeling element...
dia tak hakis kulit kita...baik utk kesan jangka panjang...
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 30-3-2005 10:50 AM | Show all posts
Originally posted by cleopatra at 30-3-2005 10:22 AM:

stuju...
lg satu mary kay product takde peeling element...
dia tak hakis kulit kita...baik utk kesan jangka panjang...




:setuju:
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2005 02:53 PM | Show all posts
ada bc kat ampang tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2005 02:54 PM | Show all posts
oil free hydrating gel --- utk control minyak sambil tu ianya dpt buat foundation & bedak kita nampak gebu mcm mekap pengantin.
-----> nie berapa harga?
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 30-3-2005 02:58 PM | Show all posts
Originally posted by errynn at 30-3-2005 02:53 PM:
ada bc kat ampang tak?


rynn, I boleh arrange anything utk rynn cuba @ ingin membeli produk mary kay.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050061s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list