Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
244557
View
2212
Reply

[Merged] Kongsi cerita - Mary Kay

  [Copy link]

Author: tomel       Show all posts   Read mode

sutera76 This user has been deleted
Post time 30-3-2005 06:17 PM | Show all posts
I tahu kebanyakkan yg call I nampaknya memang berminat sangat nak membeli produk mary kay tetapi ada yg tak mampu. those who are intrested nak beli set skincare mary kay or anything produk mary kay, I boleh arrange Installment dgn pembelian single resit bernilai RM350++.

Tapi sesiapa yg beli 1 single resit bernilai RM350 (cash) - akan dpt freegift bernilai rm35.

[ Last edited by sutera76 on 31-3-2005 at 10:45 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2005 10:17 PM | Show all posts
penah dgr, lama dah tapi masih tak jumpa Mary Kay halal atau tak?


sekarang ni isu2 halal haram teramat sensitif :stp:...harap sutera leh pastikan:tq:

[ Last edited by Esmeralda on 30-3-2005 at 10:35 PM ]
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 31-3-2005 10:36 AM | Show all posts
Originally posted by Esmeralda at 30-3-2005 10:17 PM:
penah dgr, lama dah tapi masih tak jumpa Mary Kay halal atau tak?
sekarang ni isu2 halal haram teramat sensitif :stp:...harap sutera leh pastikan:tq:


Isu sensitif halal @ haram mmg sgt saya pertekankan skrg ni... Senior Sales Director kami semuanya terdiri dr Umat Islam & ada juga yg ustazah dah pergi ke Dallas, USA menyaksikan sendiri proses pembuatan kosmetik ini dari bahan apa. Setiap tahun mereka ke Dallas.

Paling penting sekali, founder Mary Kay ni iaitu Mary Kay Ash AGAINST ANIMAL TESTING
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2005 11:43 AM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 31-3-2005 10:36 AM:


Isu sensitif halal @ haram mmg sgt saya pertekankan skrg ni... Senior Sales Director kami semuanya terdiri dr Umat Islam & ada juga yg ustazah dah pergi ke Dallas, USA menyaksikan sendiri p ...


sutera i pm u
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 31-3-2005 04:10 PM | Show all posts
:hmm: halal ke tidak ni, isu sensitif. Tapi, baBY dah survey kat ofis mary kay ni dulu, so far ingredientnya disahkan halal.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 31-3-2005 05:22 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 4-4-2005 04:27 PM | Show all posts
Baru-baru ini UTUSAN Malaysia, Sabtu 2 April 2005 melakarkan kejayaan dan pengiktirafan produk MARY KAY.


Hi... ORANG PERAK...
I  akan berada di Slim River, Perak pada 9 & 10 April ini, jika ada yg berminat nak tahu detail & rasai sendiri produk mary kay ni.... boleh call I.

[ Last edited by sutera76 on 6-4-2005 at 05:45 PM ]
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 5-4-2005 11:51 AM | Show all posts
Hi... ORANG PERAK...
Iakan berada di Slim River, Perak pada 9 & 10 April ini, jika ada yg berminat nak tahu detail & rasai sendiri produk mary kay ni.... boleh call I.
Reply

Use magic Report

my_successivo This user has been deleted
Post time 5-4-2005 04:01 PM | Show all posts
sutera, aku nak order lip mask, eye cream & set satin hand. ko boleh tolong antar kat umah aku ke? dulu aku beli ngan BC lain, tapi no tepon BC tu dah hilang lak. Jumaat 8/4/05 kul 8.30 mlm, ko free tak? Ada geng2 aku minat nak try mary kay ni. Diorang jeleshhh nengok seluruh penampilan aku yg dah berubah ni:nana:. maklumlerrr.... aku ni dulu comot skit.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 5-4-2005 04:40 PM | Show all posts
Originally posted by my_successivo at 5-4-2005 04:01 PM:
sutera, aku nak order lip mask, eye cream & set satin hand. ko boleh tolong antar kat umah aku ke? dulu aku beli ngan BC lain, tapi no tepon BC tu dah hilang lak. Jumaat 8/4/05 kul 8.30 mlm, ko ...


Alhamdulillah... InsyaAllah I akan berada di sana. Nak detail lagi... I dah PM you tadi.
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 5-4-2005 05:56 PM | Show all posts
Cayang larrrr awak sutera. Makcik saya yg kat Behrang, Perak tu sibuk desak saya bawa BC marykay dtg jumpa dia. Bolehlah saya bg no hp awak kat makcik saya tu ya.  :hug:
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 6-4-2005 05:48 PM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 5-4-2005 05:56 PM:
Cayang larrrr awak sutera. Makcik saya yg kat Behrang, Perak tu sibuk desak saya bawa BC marykay dtg jumpa dia. Bolehlah saya bg no hp awak kat makcik saya tu ya.  :hug:


mak cik you sportinglah..... Thanks a lots...
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 6-4-2005 05:55 PM | Show all posts

Orang PeraK!!!

I ada buat demo & praktikal Facial & Asas Solekan kat beberapa rumah customer di sekitar Slim River & Tapah, Perak pd 9 & 10 April ni. Kalau ada sesiapa yg berdekatan dgn sekitar area tu... berminat nak buat demo facial & asas solekan menggunakan produk mary kay...  leh call I ye. Alang2 dah berada di sanakan.... Percuma je.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2005 06:00 PM | Show all posts
Sutera, ice akan merge bersama topic Mary Kay ye..Jika ada info mcm nie, just masukkan bawah topic tu..But pls avoid buka selalu sebab walaupun free, i know product Mary Kay ada kepentingan pd sutera..so kira mcm advert jugak tu :ketuk: Pandai-pandailah letakkannya dlm topic yg sesuai

[ Last edited by Ice_Q on 6-4-2005 at 06:02 PM ]
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 6-4-2005 06:14 PM | Show all posts
minta maaf cepat sutera76
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 6-4-2005 06:21 PM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 6-4-2005 06:14 PM:
minta maaf cepat sutera76


ampunkan patik ye Ice :tq:... patik masih tak jelas lagi procedure di sini...:nyorok:
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2005 06:23 PM | Show all posts
Originally posted by baBY_p.flower at 2005-4-6 06:14 PM:
minta maaf cepat sutera76


eeee..mcm askar :lol
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2005 06:24 PM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 2005-4-6 06:21 PM:


ampunkan patik ye Ice :tq:... patik masih tak jelas lagi procedure di sini...:nyorok:


takpe..ice dah pun perjelaskan kat awak pd posting di atas..
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 12-4-2005 10:25 AM | Show all posts
baBY_p.flower..... auntie you sporting lar.... dia beli set Miracle Happens. Thanks a lot kat you coz introduce I kat auntie you. Auntie you bawak 7 org kekawan dia... Tak cukup meja makan nak buat praktikal.... :lol
Alhamdulillah... 4 org beli set Miracle Happens. Yg lain ada gak beli lip mask, eye cream & set satin hand.

Buat Kak Min & friends (Tapah, Perak) & Acu, Siti, nina di Slim River, Perak.... you all memang best... bg respons yg I sendiri tak sangka.

THANKS A LOT TO YOU ALL...:hug:
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2005 01:41 PM | Show all posts
thanks to sutera hari tu dtg ke opis i sampai sesat2.

Best la dapat try byk produk and dapat sample lipstik and foundation   (heheh dapat benda free mmg lar best).

Satin Hand tu mmg nice, tak sangka tangan i yang mcm org kerja sawah (my mom la kata boleh jadi lembut.  Tapi esoknyer jadi kasau balik laaa...  nak kena amalkan selalu baru lembut (read: nak kena beli ler tu ;)

Lipstiknyer- toffee caramel pun best, tapi kaler dia ubah2 gak, ada orang pakai jadi pinkish, ada yang chocolatish (ada ke word ni :stp:
Reply

Use magic Report

baBY_p.flower This user has been deleted
Post time 16-4-2005 04:01 PM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 12-4-2005 10:25 AM:
baBY_p.flower..... auntie you sporting lar.... dia beli set Miracle Happens. Thanks a lot kat you coz introduce I kat auntie you. Auntie you bawak 7 org kekawan dia... Tak cukup meja makan nak buat ...


makcik ada cerita ari tu.. funny gak dgr dia cerita. Apa2 pun... dia cakap thanks a lot. Skrg ni sibuk sgt. Takde masa nak online.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 18-4-2005 12:45 PM | Show all posts
Originally posted by skyline at 12-4-2005 01:41 PM:
thanks to sutera hari tu dtg ke opis i sampai sesat2.

Best la dapat try byk produk and dapat sample lipstik and foundation   (heheh dapat benda free mmg lar best).

Satin Hand tu mmg nice, t ...



:lol  thank u very much... anyway... tak reti2 nak beli ke..... :cak: :lol jgn mare... gurau je... :lol
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 18-4-2005 12:47 PM | Show all posts
Originally posted by skyline at 12-4-2005 01:41 PM:
thanks to sutera hari tu dtg ke opis i sampai sesat2.

Best la dapat try byk produk and dapat sample lipstik and foundation   (heheh dapat benda free mmg lar best).

Satin Hand tu mmg nice, t ...



:lol  thank u very much... anyway... tak reti2 nak beli ke..... :cak: :lol jgn mare... gurau je... :lol
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2005 01:17 AM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 18-4-2005 12:47 PM:



:lol  thank u very much... anyway... tak reti2 nak beli ke..... :cak: :lol jgn mare... gurau je... :lol





akum,wah..tak sangka gak ramai user mary kay beri feed back yang baik.nak bg tau citer sikit ler i ni pernah introduce marykay kat swedish produk ni, i respect dia guna dan sesuai dengan produk tu,tapi aper dia kater kat i,'eh u jual produk dari amerika.eh jgn pakai produk tu.u pakai cam u bersekongkol dengan israel&usa(kes iraq&luar negara).'i geram gak kan tapi i sabar,i cuma tanyer dia balik sweden tu bukan negara org putih ker?macam ni ler i cakap lagi,i jual kerana produk ni berkuality,baik tuk kulit so if it harmless so i dah kira membantu yg memerlukan.i tanyer dia satu soalan cepu emas,U makan tak KFC,MCD.u guna tak komputer(WINDOW) tu semua made USA, so whats the point u cakap camtu.pastu i dengan segala hormat CHOW ler,malas nak layan. hmmm biar ler dia ngan cara dia. i hope u all not thinking like that.thanx babai

[ Last edited by helmi0122587412 on 20-4-2005 at 11:17 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2005 01:34 AM | Show all posts
[quote]Originally posted by sutera76 at 31-3-2005 10:36 AM:


Isu sensitif halal @ haram mmg sgt saya pertekankan skrg ni... Senior Sales Director kami semuanya terdiri dr Umat Islam & ada juga yg ustazah dah pergi ke Dallas, USA menyaksikan sendiri p ...

akum,betul cakap u.my senior sales director pun dah ke DALLAS,head quaters MARYKAY.5 kali dah pegi siap jumper ngan Dr.& kilang dia.and it definately halal, kelulusan kementerian pun ade,pada yg guna tu Gunalah tanpa was-was.i'm on the way to go the i hope.to see myself so that i can share the experience.even though i ni lelaki but i bley buat scincare class tu dengan bantu my SD.ha..i ade citer lagi.one of my BC.she's working at the kementerian kesihatan di seksyen9 shah alam,diorang amik lipstick marykay and buat test for chimical reaction,so the test was great.there are no harmful chimical so that gals yg sensitive lips leh pakai.i dah banyak experience ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068245s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list