Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
249909
View
2246
Reply

[Merged] Kongsi cerita - Mary Kay

  [Copy link]

Author: tomel       Show all posts   Read mode

sutera76 This user has been deleted
Post time 25-4-2005 09:54 AM | Show all posts
Originally posted by helmi0122587412 at 20-4-2005 01:34 AM:
[quote]Originally posted by sutera76 at 31-3-2005 10:36 AM:


Isu sensitif halal @ haram mmg sgt saya pertekankan skrg ni... Senior Sales Director kami semuanya terdiri dr Umat Islam & ...


I setuju dgn yg u kata. Hei.. baru u tau ke ramai pengguna mary kay?
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 25-4-2005 06:24 PM | Show all posts
Up skit!! Hye semua... ada suggestion tak... I nak buka salun di Cheras, near Mines Wonderland... actually salun ni I nak buat di rumah I... pendapat you all forumers... agaknya lokasi ni jauh tak?
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 26-4-2005 05:17 PM | Show all posts
Up skit.

Takde sape nak bg komen & cadangan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2005 09:18 PM | Show all posts
Hi sutera76,

U takder ker nak bagi free sample kat kiter? TApi bukan kat Msia la....Manalah tahu kot2 U boleh bagi sample, boleh la try. Nak tunggu balik msia, lambat lak. Lip balm tu macam best jer. Putri cam minat gak ngan gel apa ntah nama dia. Putri nya skin cam oily jer sejak dok oversea ni. Time kat msia dulu, normal jer. Apa la problemnya. Apa2 cadangan sutera76?
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2005 09:50 PM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 25-4-2005 06:24 PM:
Up skit!! Hye semua... ada suggestion tak... I nak buka salun di Cheras, near Mines Wonderland... actually salun ni I nak buat di rumah I... pendapat you all forumers... agaknya lokasi ni jauh tak?


dekat dr umah missy :ah: senang nak pegi utk free facial n makeup free senang la pegi..
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 27-4-2005 10:32 AM | Show all posts
Originally posted by missylees at 26-4-2005 09:50 PM:


dekat dr umah missy :ah: senang nak pegi utk free facial n makeup free senang la pegi..


kalau demo leh lah free!!!   Tapi... kalau nak free facial... mestilah ada syaratnya.... :cak::lol
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 10:37 AM | Show all posts
btul ke pengasas mary kay ngan MAC adalah the same person. my relative yg jual mary kay ni bagitau ....
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 27-4-2005 11:09 AM | Show all posts
Originally posted by radinsya at 27-4-2005 10:37 AM:
btul ke pengasas mary kay ngan MAC adalah the same person. my relative yg jual mary kay ni bagitau ....


wallaaa.... I tak pasti lak... takpe nanti I try find out.
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 12:04 PM | Show all posts
pengasas mary kay


mary kay ash

dlm die nye biodata takde lak kate yg die pengasas mac..lgpn mcm tak btul je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 12:21 PM | Show all posts
sya dah cek gak kat tenet ... rase cam tak btul jer... tak der pun dier sebut pasal kaitan ngan mac
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 27-4-2005 05:50 PM | Show all posts
Originally posted by radinsya at 27-4-2005 12:21 PM:
sya dah cek gak kat tenet ... rase cam tak btul jer... tak der pun dier sebut pasal kaitan ngan mac


ntahlah... rasanya mcm tu kot... I ingat baru je nak tanya ngan my senior sales director... betul ke yg you tanya tu...

** ishkkk... kalu tak betul... memalukan sungguh ni. Jatuh martabat beauty consultant mary kay... nf:
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 27-4-2005 05:54 PM | Show all posts
Originally posted by putri at 26-4-2005 09:18 PM:
Hi sutera76,

U takder ker nak bagi free sample kat kiter? TApi bukan kat Msia la....Manalah tahu kot2 U boleh bagi sample, boleh la try. Nak tunggu balik msia, lambat lak. Lip balm tu macam best ...


U kat aner putri..  I leh bagi sample kat you. U just PM I, bg tau sample apa yg u nak. Citer detail lagi ttg skin & apa masalah yg you hadapi... leh I bg sample2 yg sesuai. Just PM I ye...
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 28-4-2005 01:41 PM | Show all posts

foundation

ingin bertanya, marykay punya foundation / poweder cake ke apa yang setara dengannya berapa RM ya? Tengah nak survey2 meninjau....
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 28-4-2005 02:40 PM | Show all posts
Putri... cuba baca ni ye...




Facial Whitening
The full series of Facial Whitening contains the recognized whitening ingredient MAP, which helps promote metabolism, even skin tone and prevents aggregation of melannocytes.

Products are designed to lighten and protect skin from the appearance of dark spots and freckles resulted from the aging, UV rays and other environmental factors. These products are formulated specially for Asian skin.
------------------------------------------------------

Facial Whitening Cleanser
With Scutellaria Baicalensis and Mulberry Root extracts, gently and effectively removes and excess dirt to prepare the skin for other Mary Kay whitening products.

Facial Whitening Toner
With arbutin, Glycyrrhiza Glabra, Lemon and Cucumber extracts help even skin tone and reduce skin darkening and freckles.

Facial Whitening Essence
With Vitamin C & E derivatives protects skin from damage of free radicals and prevents skin darkening and freckles.

Facial Whitening Emulsion
With hydrating elements, Propylene Glycol helps lighten the dark spots and leaves the skin soft and smooth.

** Hanya ada 4 barang saja digunakan. Lagi 2 barang yg spt di dalam gambar telah dihentikan perkhidmatannya sbb itu gambar lama. Dulu set ini ada 6 barang tapi sekarang Mary Kay telah membuat formulasi baru & telah meringkaskan kepada 4 barang saja. So... takde lar byk sgt step yg perlu kita apply kat muka.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 28-4-2005 03:14 PM | Show all posts
Originally posted by ace at 28-4-2005 01:41 PM:
ingin bertanya, marykay punya foundation / poweder cake ke apa yang setara dengannya berapa RM ya? Tengah nak survey2 meninjau....


Ok... cuba you tengok ni... kalau2 berkenan ke...





Foundations - RM55

2 formula with 6 shades :
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 28-4-2005 03:33 PM | Show all posts


Cream-To-Powder Foundation - RM98
Smooth on like a cream to hide imperfections, then dries to a powdery matte finish.
** Not suitable for Oily & Pimple/Acne Skin.



MK Signature Correcting Concealer - RM37
Concealer is dermatologist-tested, safe for all skin types. The long-lasting concealer is lightweight and creamy.


MK Signature Loose Powder - RM57
A super-silky powder to lightly brush over foundation. Contains Kaolin helps control shine and Mica keeps your look fresh.
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 28-4-2005 06:35 PM | Show all posts
Ada sesiapa yg berminat nak menghadiri Bengkel Kecantikan (Facial & Asas Solekan) - PERCUMA!!!!


Tarikh : 7 Mei 2005 (Sabtu)

Masa: 5 pm - 7 pm

Tempat: Hotel di sekitar Petaling Jaya, Selangor*


* Hotel utk tempat mengadakan bengkel ni blum di pastikan lagi. Sebab yang nak conduct bengkel ni ialah salah seorang Senior Sales Director Mary Kay dr Johor Bahru yg blum pasti nak menginap di hotel mana. Tapi dia akan menginap di salah sebuah Hotel di sekitar Petaling Jaya. Sebab dia akan menghadiri Training Kerjaya Mary Kay Cosmetics yg diadakan khas utk Beauty Consultants Mary Kay yang baru join.

[ Last edited by sutera76 on 28-4-2005 at 06:38 PM ]
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 29-4-2005 10:07 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 29-4-2005 10:24 AM | Show all posts
testimoni pengguna Mary Kay


Sebelum




Selepas 5 bln penggunaan




*** Kalau ada gambar lain... I akan cuba download kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2005 10:35 AM | Show all posts
Originally posted by sutera76 at 27-4-2005 05:50 PM:


ntahlah... rasanya mcm tu kot... I ingat baru je nak tanya ngan my senior sales director... betul ke yg you tanya tu...

** ishkkk... kalu tak betul... memalukan sungguh ni. Jatuh martabat be ...



utk mengkompomkan.. aper kater u tanyer ngan ur upline....(senior sales director .... ) btul ke idak... kalau tidak ...nf: boleh i bantai dier plaks nanti ...

tengkiu...
Reply

Use magic Report

ace This user has been deleted
Post time 29-4-2005 10:47 AM | Show all posts

reasonable price

Harganya competitive but for me masih lagi reasonable (tak mahal sangat compare to others)
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 29-4-2005 11:27 AM | Show all posts
Originally posted by radinsya at 29-4-2005 10:35 AM:

utk mengkompomkan.. aper kater u tanyer ngan ur upline....(senior sales director .... ) btul ke idak... kalau tidak ...nf: boleh i bantai dier plaks nanti ...

tengkiu...



I dah tanya pasal tu kat SSD I... katanya... itu tak betul. So, pandai2 lah you belasah dia. Wakilkan I skali ye.... coz dia memalukan imej BC Mary Kay nf:. I pun tak nak bersubahat menipu skali... jauh rezeki ku nanti..... :pray:
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2005 11:37 AM | Show all posts
ok tengkiu ... nanti i akan belasah dier... utk 2 bahagian u n i
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2005 11:49 AM | Show all posts
hikhik terujanyerrr...suteraaaa...
Reply

Use magic Report

sutera76 This user has been deleted
Post time 29-4-2005 02:50 PM | Show all posts
Originally posted by tembamgirl09 at 29-4-2005 11:49 AM:
hikhik terujanyerrr...suteraaaa...


sabar... sabar... sabar itu kan sebahagian dari iman. :lol
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059113s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list