Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
244556
View
2212
Reply

[Merged] Kongsi cerita - Mary Kay

  [Copy link]

Author: tomel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-10-2014 09:34 PM | Show all posts
lady_lily posted on 18-11-2013 08:44 AM
Hi isms,

Before u nak guna trial set, saya perlu tahu kulit u dulu. Boleh snap pic dan send kat ...

salam

sorry main reply je kt sini. i bminat nk try guna MK ni tp x tau mcm mana nk beli. i malas nk attend kelas ke apa.

kulit i xde masalah sgt, just nk maintain kulit sbb umur dh nk masuk 30. jenis kulit combination (normal to oily). jerawat kdg2 ada 1-2 bijik dlm sebulan. tp yg x bestnya parut jerawat w/pun kecik lmbt nau nk hilang. skrg tgh pakai kiehls tggl sikit lg nk abes so tgh riki2 skincare MK ni. tp i cari cleanser, toner, night cream dgn serum je. utk waktu siang i dh ada sunscreen mcm2 brand mmg pakai tiap2 hari.

boleh recommend range mana yg sesuai n mcm mana kalu i nk beli ye..i stay dkt area serdang

tq in advance
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
matchstick posted on 19-10-2014 09:34 PM
salam

sorry main reply je kt sini. i bminat nk try guna MK ni tp x tau mcm mana nk beli. i mala ...


MK ni boring la.. kl nak beli sebok nk kena pegi kelas bagai.. iols beminat terus kensel sbb seller suh pg kelas dl.. macam kita ni ade byk masa sanggat nak attend kelas bagai.. Last edited by biri-biri on 20-10-2014 09:35 AM

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 11:10 AM | Show all posts
matchstick posted on 19-10-2014 09:34 PM
salam

sorry main reply je kt sini. i bminat nk try guna MK ni tp x tau mcm mana nk beli. i mala ...

wslm....i mmg strongly recommend u ambik set timewise (consists cleanser, toner, day & night solution, age-fighting moisturiser)...i really love this set sebab your skin will turn out to be glowing. Parut jerawat will slowly fade but it takes time tau. Boleh whatsapp i 019-3204516.

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 11:18 AM | Show all posts
biri-biri posted on 20-10-2014 09:23 AM
MK ni boring la.. kl nak beli sebok nk kena pegi kelas bagai.. iols beminat terus kensel sbb sel ...

the reason why sebab kita nak personal touch...means we as a consultant bukan shj consult about the product tapi kita more pada long term relationship...bukan mcm touch 'n' go...that's why ramai customer saya yg consultant dia hilang entah ke mana gara2 beli online...ada yg tak kenal pun consultant dia walhal dia orang dah suka ngan produk...mcm kita beli produk di beauty counter, beautician tu mesti belek2 muka kita sebab nak tau kulit muka kita jenis apa...so same goes with mary kay...kalau saya, saya mmg suka kalau ada orang ambil berat ttg kulit kita...bukan takat tu jerr kekadang tu sampai personal matters pun kita share sebab dah mcm adik beradik (adik beradik pun tak mcm tu...hehehe). So tepuk dada tanya selera...nak cantik kena berdamping dgn org yg cantik....nak berjaya pun kena mingle ngan org yg dah berjaya....wink!

Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2014 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Brapa harga 1 set trial timewise
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2014 11:13 AM | Show all posts
ade tak BC mcm forumer @HasMK yg buat facial consult before customer beli
bukan ape..lg percaya klu BC tu belek muke b'banding kita taip ape kita rasa psl kulit
teringin nak try trial set
kluit muke makain mjadi2 teruknya
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2014 05:17 PM From the mobile phone | Show all posts
mk ni mahal..hehe
klu skincare i rs ok.sbb my sis jns naik jerawat pasir dkt dahi.tp sbb dia no chemical,takes time la jgk.dlm 5bulan br nmpak beza sikit.tp still ada sikit2 lg. i gn cleansing brush jer.sbb muka jns pakai mahal,murah sama jer..xde problem sgt.terbaru beli lips scrub sbb nak cure bibir slps xsesuai ngan lipstik avon ari tu.

tp klu aksesori makeup like pelentik bulu mata ke,brush ke rs macam mahal.lebih pada jual nama.tp standard la kan utk establish name like mk ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2015 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
sunyi nye thread ni. kita baca dr awal thread ni kot. gigih sgt hahaha.

me pon pakai mk da 2 bulan lebih. mmg best. bln ni baru start pakai mk bebetul. tak campur da dgn produk lain. sblm ni pakai mk tp night cream product lain. lps tu x nmpk kesan sgt. whitehead naik mencanak. geram

now da stop night cream tu and pakai bebetul mk ni. baru nampak kesan best. nyesal sebab cmpur mk ngn product lain. kalau tak msti da oke dr awal
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2017 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
mary kay utk kita2 yg nk masuk 3series ni memang sgt2 sesuai utk yg konsen pasai anti aging
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2017 11:02 AM | Show all posts
yeahhh,... Mary Kay tersangat lah bagus product nya.. sesiapa yg pernah pakai peeling product before this, kalo boleh stop, stop la.. nak repair balik kulit dgn mary kay ni..mmg kulit kembali kepada keadaan asal... sy dh 8 bulan guna..alhamdulilah.... kulit rasa makin elok
Reply

Use magic Report

Post time 10-8-2017 08:02 AM | Show all posts
sesiapa nak cuba product Mary Kay boleh roger i, 013-4685906,
i dah lama jual and guna. alhamdulilah elok dah pimple problem i
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
for me mary kay memang highly recommended utk 25 &  above yg sgt concerned pasai ageing.. mmg terbaik!  utk level2 ni mostly kita dah ada stability income so boleh spend sikit utk skincare
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
orkid_amani replied at 5-9-2017 07:12 AM
for me mary kay memang highly recommended utk 25 &  above yg sgt concerned pasai ageing.. mmg terbai ...

aii dari clinique tukaq p marykay sbb marykay result lg superb dari clinique.. hihi.. sapa2 yg tgh cari ageing skincare tu aii highly recommended timewise utk starting.. just basic facial foam.. moisturiser.. day serum.. night serum.  consistent guna boleh tahan sampai 6bln..mmg berbaloi
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2017 07:27 AM From the mobile phone | Show all posts
mk ni more to healthy skin la.. bkn utk cerah putih gebu pun tapi bila pakai secara consistent kita akn nampak result dy.. dari kulit yg sihat tu la akn nampak glowing.. gebu.. putih tu kira bonus la.. tp more tu kulit lg cerah.. i mean xkusam..kulit sihat
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2017 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
*Tips sblm pakai MaryKay*

_Bulan PERTAMA_

Detoks 2 minggu - berhenti pakai sebarang produk.

(Bergantung pada kulit sama ada kering/berminyak/jeragat/jerawat)

_Jika kulit merengsa gunakan Intense Moisturiser Cream/Oil Free Hydrating Gel utk tenangkan kulit_

Minggu 3
Hydrate
Add on OFHG/IMC jika perlu

Minggu 4
Cleanser
Hydrate
(ikut jenis kulit)

_Bulan KEDUA_

Guna bila perlu utk cuba pada kulit sebelum teruskan utk bulan2 seterusnya.

spot solution/
serum MelaCEP (jeragat)

_Bulan KETIGA_

Bila kulit dan sihat dan 3 lapisan kulit terbentuk boleh perkenalkan :

mask
freshen
(ikut jenis kulit)



*KESAN PENGGUNAAN*

pengguna peeling @ whitening @ local product akan kelihatan *gelap sedikit* . Jangan bimbang kerana kulit kembali ke warna asalnya yg sama warna dgn tangan dan leher.

mungkin mengalami pengeluaran *jerawat @ jerawat pasir (halus)* kerana produk mary kay membersih sehingga dlm pori-pori kita. Kemungkinan produk sebelum ini telah menutup pori-pori kita dan menyimpan kekotoran di dalamnya.

mungkin customer akan mengalami kulit *merah-merah @ merengsa* akibat pengguna produk sebelum ini terutama produk peeling @ yg mempunyai bahan kimia yg lebih dr sepatutnya utk kegunaan kulit muka.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2017 02:20 PM | Show all posts
Just nak tanya. Product Mary Kay yg dijual online, 11th Street, Shoppe atau Lazada tu original ker. Sebab harga memang berbeza dengan harga catalogue.
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2017 03:00 PM | Show all posts
lady_lily replied at 18-8-2013 08:49 PM
FREE Mary Kay Samples to giveaway!

Sapa nak sample skincare sila PM saya nyatakan jenis kulit dan ...
skincare untuk anti-aging, kulit kering, kulit normal dan kulit berminyak.
blh ke nk dptkn free sample
anti-aging
jenis kulit mcm xsure
part hidung & dahi berminyak
part lain rsnya normal
yg mana yg sesuai tu

tq in advance
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
kerang_busuk replied at 12-9-2017 02:20 PM
Just nak tanya. Product Mary Kay yg dijual online, 11th Street, Shoppe atau Lazada tu original ker.  ...

tak sure sis original @tak. nak selamat baik beli dgn independent beauty consultant sebab mk boleh tukaq within 90 days if tak sesuai.  ni mmg guarantee
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
supernaturalee replied at 13-9-2017 03:00 PM
blh ke nk dptkn free sample
anti-aging
jenis kulit mcm xsure

kalau utk aging sya ada sample tapi mostly skg kita practice tanya customer pasai dy punya skin history.

[Skincare history ]

Sila jawab soalan di bawah untuk  saya suggest produk terbaik untuk membantu anda kelihatan lebih menarik :

1. Jenama produk yg sedang pakai :


2. Tick apa yg anda ada:
- pencuci
- mask
- penyegar
- pelembap
- pelindung (UV)

3. Pernah pakai produk yang peeling?

4. Pernah pakai produk whitening?

5. Tick salah satu yg menggambarkan size pori anda:
- tidak kelihatan
- sederhana
- sgt besar

6. Tick salah satu kawasan mana ada minyak
- seluruh muka
- t zone shj
- hidung shj

7. Tick salah satu perasaan anda apabila menyentuh kulit wajah
- kasar
- lembut
- melekit

8. Tick apa yg anda inginkan perubahan pd kulit anda:
- kurang minyak
- lebih lembap
- kurang jerawat
- sekata
- awet muda

9. Tick lingkungan budget yg anda sanggup invest utk wajah anda:
- rm100 - rm250
- rm250 - rm500
- tak kisah help me pls

10. sertakan sekali gambar close up tanpa makeup utk saya analisis kulit anda
Reply

Use magic Report

Post time 14-9-2017 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
APA BEZA TIMEWISE SET DENGAN REJIMEN PENJAGAAN KULIT HARIAN LAIN?

Mary Kay tawarkan sistem penjagaan kulit lengkap dimana you boleh cantikkan kulit sedia ada, dan pada masa yang sama boleh lawan penuaan tu. Khusus pada jenis kulit pulak tu. Produk lain dalam rejimen penjagaan kulit dalam pasaran mungkin tak direka untuk bertindak sama-sama untuk hasil yang terbaik, tetapi #timewise gabungkan semua sekali.

11 kelebihan termasuk mencuci
mengelupas,
menyegar, mengaktif,
melembap, menghalus, menegang, melembut, melindungi,
menjana, dan
mengurankan garis halus dan kedutan sesuai untuk yuo all yg 25thn &  keats.
BERAPA LAMA TAHAN SATU SET NI?
1 - Cleanser C 6 bulan
2 - Day Solution - 7 bulan
3 - Night Solution C 7 bulan
3 - Age fighting Moisturizer - 7 bulan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048698s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list