Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46408
View
224
Reply

Kedai Kad Kahwin

[Copy link]

Author: redmh       Show all posts   Read mode

pittley This user has been deleted
Post time 20-3-2006 01:19 PM | Show all posts
betul tu... ilmu tu satu ibadat...... jadi marilah kite berkongsi ramai2... nanti yg senang kite gak.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2006 03:05 PM | Show all posts
bestnya baca.. actually dulu kiter involve gak dalam printing nih.. tapi just buat design jerk...kiter interested gak nak tau la... macam mana nak mulkan businnes nih.. yer la bermula degan kad kawin.. coz macam kiter ilmu design nih memang ader.. dah terasa bosan nak kerja dengan orang.. sudi kiranya tunjuk ajar..
Reply

Use magic Report

pittley This user has been deleted
Post time 21-3-2006 01:07 PM | Show all posts
mana sinar nih.... aku dah ramai lak yg tanye.. sinar.. kalo aku jd dealer ko leh tak? nak jd bisnes partner xmampu lagi.......... takat market... kat tempat aku xde lagi.. majoriti cari kat KL.. dari rumah aku ke kl xjauh sgt..... dalam 40 min dah sampai....
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2006 01:18 PM | Show all posts
boleh2.. nanti aku setkan.. tak sempat nak online sari dua nih... bz skit.. nanti kita bincang dengan jelas.. ok... otak jadi jem nak terangkan... penat sikit.. hehhee ok
Reply

Use magic Report

pittley This user has been deleted
Post time 21-3-2006 04:31 PM | Show all posts
syyok aku dapat info dari korang...... byk aku blajar.... dulu aku meraba2 tanya sana sini..
tp sumer buat xtau je...
yg sedihnye.. orang melayu pun tanak tolong sesama melayu.....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2006 11:35 AM | Show all posts
kita akan tolong insyaALlah... tolong bagi Kail tapi bukan ikan... insyaALlah tolong bagi kail, tali, dan beritahu lubuk ikan... tapi kena gi sendiri n beli umpan... pandai2 laa memancing...
Reply

Use magic Report

pittley This user has been deleted
Post time 22-3-2006 02:24 PM | Show all posts
tenkiu.. akan ku gunakan kail itu sebaik mungkin.... aku pun xdela mengharapkan ko spoon feeding aku 100%. cuma nak tau selok belok so aku xkan tersesat bile dah stat ngan bisnes ni...  so sinar, bgtau.. ape memula yang aku kena buat.. xnakla bile dah buat memacam rupanye benda basics aku tertinggal..

kalo buleh ko turunkanla sikit ilmu.... pastu aku akan jalankan usaha aku nih.. time kasih bebanyak ye sinar.. budimu ku kenang, baktimu ku julang (ewah, mcm penyajak pulak)
inyaallah.. ada kemahuan mesti ada jalan.. ye tak?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2006 02:28 PM | Show all posts
pergghh..berpuitis plak....betul tu....nasi di pinggan takkan masuk ke mulut klu takder tgn yang menyuapnyer....selagi terdaya kita kena membantu...buat masa nie mmy ca ya nun alif yg conquer printing ni..tp tak mustahil klu kita belajar dari asas, satu masa nti kita boleh tandingi diorg....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2006 03:36 PM | Show all posts
aku pon nak menyibuks gak...tadi baru amik ikan bilis dari sinar...harap2 bole la aku mulakan perniagaan aku sendiri pasnie...kecil2an pon jadi la...
Reply

Use magic Report

pittley This user has been deleted
Post time 23-3-2006 12:11 PM | Show all posts
heheheh.......

marila kite beramai2 menopoli dunia perniagaan... xdela asyik antar resume kat orang.... mana tau kite lak yg terima resume dari orang lain.....

kalau dah berjaya, jgn lupa tolong orang lain lak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2006 12:59 PM | Show all posts
alhamdulillah... aku sekarang pun dah terima resume dari orang... selama 5 tahun suffer... sekarang bleh try jadi boss dah.. hehehe.. alhamdulillah.. best woooo
Reply

Use magic Report

pittley This user has been deleted
Post time 23-3-2006 01:34 PM | Show all posts
Sinar...

ko buat bisnes ape ek sebenarnye.. macam byk benda je ko buat.. anyway, tahniah..... moga ko akan terus berjaya...

malaysia boleh....
Reply

Use magic Report

road_runner4376 This user has been deleted
Post time 23-3-2006 02:26 PM | Show all posts

nk tanye nih..

Originally posted by sinar_inspirasi at 16-6-2005 01:45 PM
kedai saya terima pelbagai jenis percetakan..terutama kad busines n kad kawen...
sebenarnya nak buat kad kawen ni sgt mudah... tak semestinya ada mesin cetak baru boleh buat kad kawen... kalau ta ...



err...hi...assalamualaikumm...sinar_inspirasi nye kedai kt mane?? kalu sy nk tgk contoh2 cane?? harge dia cane lak?? print ngan gamba skali buleh??
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2006 03:18 PM | Show all posts
Originally posted by pittley at 23-3-2006 01:34 PM
Sinar...

ko buat bisnes ape ek sebenarnye.. macam byk benda je ko buat.. anyway, tahniah..... moga ko akan terus berjaya...

malaysia boleh....



tak byk benda pun... just printing n lain2... tolong2 kawan je... nampak je bnyk... padahal tak da apa pun.. heheheh...

tq kerana doa... doa utk semua... semoga berjaya....

[ Last edited by sinar_inspirasi at 23-3-2006 03:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2006 03:22 PM | Show all posts
Originally posted by road_runner4376 at 23-3-2006 02:26 PM



err...hi...assalamualaikumm...sinar_inspirasi nye kedai kt mane?? kalu sy nk tgk contoh2 cane?? harge dia cane lak?? print ngan gamba skali buleh??



waalaikumsalam... sekarang ni kedai saya di kelantan... tak lama lagi akan beroperasi di KL plak... saya akan buat quot nanti... tapi bagi masa sikit... ok... pening gak nih.. hehehe
Reply

Use magic Report

road_runner4376 This user has been deleted
Post time 23-3-2006 03:58 PM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 23-3-2006 12:59 PM
alhamdulillah... aku sekarang pun dah terima resume dari orang... selama 5 tahun suffer... sekarang bleh try jadi boss dah.. hehehe.. alhamdulillah.. best woooo



naakkk...naaakk...nk reja gak...printing2...minat..tp skolah darjah nam x abih buleh x? jd tukang tuang ink pon jadi la...
buleh la...wahai boss ku si sinar_inspirasi...
Reply

Use magic Report

road_runner4376 This user has been deleted
Post time 23-3-2006 04:01 PM | Show all posts
Originally posted by sinar_inspirasi at 23-3-2006 03:22 PM



waalaikumsalam... sekarang ni kedai saya di kelantan... tak lama lagi akan beroperasi di KL plak... saya akan buat quot nanti... tapi bagi masa sikit... ok... pening gak nih.. hehehe




ooo...ye ke...ok la...bl lg nk beroperasi di kl?? harap2 sblm bln 10 la...
eerr...nk keja buleh???buleh la...buleh la...tolong la..
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2006 04:08 PM | Show all posts
Originally posted by road_runner4376 at 23-3-2006 03:58 PM



naakkk...naaakk...nk reja gak...printing2...minat..tp skolah darjah nam x abih buleh x? jd tukang tuang ink pon jadi la...
buleh la...wahai boss ku si sinar_inspirasi...


tentu sekali boleh... bln 6 dah start insyaAllah.. kenapa sebelum bln 10?
Reply

Use magic Report

pittley This user has been deleted
Post time 23-3-2006 06:15 PM | Show all posts
mesti la nak kawen dak road runner bln 10 nih... jemput ha jgn xjemput....

bln 6 sinar? so buleh la aku jadi dealer ko.. kalo ade kedai kat kl senang sket aku nak beroperasi.. aku pun ingat nak setat kecil2lan kat kg aku...
Reply

Use magic Report

gurl66 This user has been deleted
Post time 24-3-2006 07:51 PM | Show all posts
sinar kdai kat klate mano?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082696s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list