Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170447
View
2490
Reply

Perodua Myvi

[Copy link]

Author: tuah_r       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-4-2005 11:06 AM | Show all posts |Read mode
Perodua yakin Myvi laris
Oleh Abdul Halim Yusoff





PERUSAHAAN Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua) yakin model terbarunya Myvi yang akan dilancarkan akhir bulan depan bakal mendapat sambutan menggalakkan dengan jualan minimum 4,000 unit sebulan.

Keyakinan itu disandarkan syarikat itu kepada kelebihan teknologi serta daya saing yang ditampilkan model berkenaan.

Pengarah Urusan Perodua, Hafiz Syed Abu Bakar, berkata bagi mengelakkan pembeli terpaksa menunggu lama untuk mendapatkan kereta yang ditempah, syarikat meningkatkan stok model itu menjelang hari pelancarannya.

Pengeluaran Myvi sudah bermula dan hingga kini kami sudah ada lebih 1,000 unit.

Oleh itu, Myvi akan berada di jalan raya hanya selepas beberapa hari pelancarannya pada hujung Mei atau awal Jun ini,
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 11:13 AM | Show all posts
pic nyer tuah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2005 12:13 PM | Show all posts
jap yerk..tunggu posto:lol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2005 12:19 PM | Show all posts








Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 10:01 PM | Show all posts
ok gak keta ni aaa, lawa jee
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 10:26 PM | Show all posts
engine 1.3 bersaiz kecil harga sampai RM51,000??

terlalu mahal jika dibandingkan dgn avanza..

apa komen korang?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 11:05 PM | Show all posts
ciri2 macam mpv pun ada gak..tp harga agak la mahal..kata nak bagik keta kat golongan sederhana..
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2005 11:20 PM | Show all posts
camner leh jd MPV....kecik tuuuu...harga 51k lak....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 02:42 AM | Show all posts
Beliau berkata, Myvi yang menggunakan 85 peratus komponen tempatan, ditampilkan dengan teknologi tinggi terutama menerusi enjin DVVT 1.3 liter yang membolehkan pembeli mendapat kereta berkuasa 1.5 liter tetapi pada harga sebuah kereta 1.3 liter.


harga antara rm41K - rm51K sbb enjin dia ke? makin tinggi harga perodua
skrg ye.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 07:39 AM | Show all posts
Nak wat camner... Perodua terpaksa gunapakai harga itu sebab nak bagi selaras dengan model keluaran Daihatsu (my two cent)....

Kalau murah sangat pun tak kena jugak.... This particular Daihatsu-rebadged model ni teknologi dia pun boleh kira high-tech dah...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 08:52 AM | Show all posts
keta kat msia mmg mahal .... sbb nak lindungi proton .... kalau tak dah lama proton bungkus
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 12:03 PM | Show all posts
Originally posted by tuah_r at 27-4-2005 12:13 PM:
jap yerk..tunggu posto:lol

okies..posto da lamer smp..sori
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 12:08 PM | Show all posts
Originally posted by waksir at 28-4-2005 08:52 AM:

keta kat msia mmg mahal .... sbb nak lindungi proton .... kalau tak dah lama proton bungkus


Ploton ke Plo2
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 12:10 PM | Show all posts
wahhh..cantik..cammm..avanza la plakss..:stp:
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 02:25 PM | Show all posts
mahal tu rege dia..... kata AFTA...... komponen tempatan lagi................. around 30k is considerable la.......
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 02:41 PM | Show all posts
Yang bagusnya Pero2 nie.....dia sediakan stok dulu barulah buat pelancaran, bukan macm Pero1 (proton la tue) lancar dulu baru bikin stok.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 03:30 PM | Show all posts
Proton takut tak laku beb... Tu pasal tengok respond customer dulu... kalau tak kang rugi wooo...
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2005 03:40 PM | Show all posts
Tue yg berbulan2 menunggu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2005 08:14 AM | Show all posts
kereta ceggini mmg mahal kot...aveo pon,tgk arr rege dier baper...getz lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2005 06:16 PM | Show all posts
Originally posted by Joe Hahn at 2005-4-27 11:05 PM:
ciri2 macam mpv pun ada gak..tp harga agak la mahal..kata nak bagik keta kat golongan sederhana..


tang mana yg ko nampak macam ciri2 mpv tu johang oii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084656s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list