Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170448
View
2490
Reply

Perodua Myvi

[Copy link]

Author: tuah_r    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-1-2011 12:11 PM | Show all posts
Reply 2475# Bell


    ooo bleh yer... terima kasih yer
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 01:15 PM | Show all posts
Reply 2480# tuan_wu


kat jalan biasa ok lah...mmg selalu bawa 70-80 gitu..
kalu kat highway tu payah sket
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2011 01:41 PM | Show all posts
Reply  tuan_wu


kat jalan biasa ok lah...mmg selalu bawa 70-80 gitu..
kalu kat highway tu paya ...
mijot Post at 10-1-2011 13:15



    dah wat allignment dan balancing tak ?
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2011 04:32 PM | Show all posts
MyVi aku bila bawak 80-90 dah gegar stereng. Lepas buat alignment dan balancing pun still gegar walaupun ada kurang sket. Tp bila bawak laju sket 120 gegar makin kurang.

Tension la pasal atas highway biasa bawak 90-110 tu...gigil2 tangan weii.

Apsal eak? ada sapa ble advice....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2011 07:20 PM | Show all posts
Salam semua,
gua nak tanya ada sapa2 penah ada problem mcm gua kena ngan kete gua...
ada bunyi 'ktek,ktek,ktek' dlm 1minit lps start sampai tekan minyak br bunyi tu hilang tp bila stop (mcm kat traffic light) ada blk bunyi tu...
gua dah refer kat service centre diorang suspek kat gearbox...
sapa2 penah kene camni sila tolong...
btw kete gua auto tahun 2006...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2011 03:46 PM | Show all posts
Reply 2484# chayuk

p bat moulding supension, gerenti settle...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2011 11:15 AM | Show all posts
bila myvi 1.5 akan kuarrr
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2011 11:52 AM | Show all posts
Rim suka kalau nak tukar make sure upgrade satu inci. Jgn rim asal 14 inci, tukar rim 14 inci ju ...
Bell Post at 5-1-2011 06:39 PM


saya tukar rim original 14 kepada 14 juga....sebabnya, taknak tukar tayar....ye la...tayar elok lagi....dan tukar sekali spring...dah nampak cun...semakin sayang diriku kepadanya....hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2011 02:25 AM | Show all posts
nak tny sikit kalau sape2 yg reti tlg jawab ek..
aritu bwk kete myvi cik tunang balik rompin mase selekoh genting sempah tu stering kete goyang la..pastu bile konar kete mcm membuang..biase bawak waja bile bwk myvi mmg rase lain sikit tapi yg bab konar ngan stering tu mcm lain mcm la...
kalau tukar rim sukan yg replika taiwan berat nnt efek minyak n perfomance plak myvi 2...
nak kene g cek sc perodua ke myvi 2???
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2011 05:54 PM | Show all posts
nak tny sikit kalau sape2 yg reti tlg jawab ek..
aritu bwk kete myvi cik tunang balik rompin mase s ...
aidil Post at 10-4-2011 02:25


aku dh 3 tahun pkai myvi...aku ingat aku sorang je rasa mcm tu...
tp still ada org kata best pakai myvi...
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by OrgMlk91 at 13-11-2019 12:42 AM

Hi nak tanya sekalian ya, kawan I ni gi survey kat kedai aksesori untuk tinted dan mereka buka harga RM900. Kereta myvi generasi pertama. Katanya tinted USA dgn UV99 % dan IRR 88%. Waranty 5 tahun. Dan lebih berkualiti drpd biasa. Ok ke harga tu?  Skrg market mcm2 harga dan kualiti.Mohon pencerahan sikit tentang harga tinted Ini. Terima kasih sekalian.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.071272s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list