Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170482
View
2490
Reply

Perodua Myvi

[Copy link]

Author: tuah_r       Show all posts   Read mode

Post time 3-5-2005 02:38 PM | Show all posts
yg penting perodua lebih bijak dr proton.. start production ribu2 dulu, baru launch.. kalo proton, launch dulu, start production kemudian...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2005 03:07 PM | Show all posts
Originally posted by palong at 3-5-2005 02:38 PM:
yg penting perodua lebih bijak dr proton.. start production ribu2 dulu, baru launch.. kalo proton, launch dulu, start production kemudian...

dari segi quality, haku rasa quallity perodua pong berkali-kali kali ganda elok dari proton.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2005 03:27 PM | Show all posts
Originally posted by palong at 2005/5/3 02:38 PM:
yg penting perodua lebih bijak dr proton.. start production ribu2 dulu, baru launch.. kalo proton, launch dulu, start production kemudian...


bukan faktor bijak dol..proton takut kalu start production dulu..nanti launch nanti, penjualan ada sket kureng..sebagi contoh..tiara & juara..bayangkan kalu dah production beribu2 tapi sale 2 ~3 bijik sebulan..apa barang..

so dari situ kite leh tgk kualiti perodua lagi baguih dari proton kerana demand dari customer..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2005 04:24 PM | Show all posts
Originally posted by blueharp at 3-5-2005 03:27 PM:


bukan faktor bijak dol..proton takut kalu start production dulu..nanti launch nanti, penjualan ada sket kureng..sebagi contoh..tiara & juara..bayangkan kalu dah production beribu2 tapi sale ...

haku rasa, ader libatkan faktor bijak jugak nie. sebab depa dah kaji market trend, aper style kete yg orang demand, so biler buat production dulu banyak-banyak, aper mau takut, musti sold out.

kalau haku jadi CEO proton, haku pong fikir 8 juta kali nak production banyak-banyak model juara yang majoriti kata design hampeh ya amattt tu. So disini, haku rasa proton tak buat kajian yang lebih mendalam tentang aper yg orang demand, saper soh produce kete yg demand tak banyak.
Reply

Use magic Report

me_rule This user has been deleted
Post time 4-5-2005 08:13 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 3-5-2005 04:24 PM:

haku rasa, ader libatkan faktor bijak jugak nie. sebab depa dah kaji market trend, aper style kete yg orang demand, so biler buat production dulu banyak-banyak, aper mau takut, musti sold out.

...



kesokongan kesokongan...
terpikir gak camne ler proton juara tuh leh di terbitkan? mmm ntahlah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-5-2005 08:16 AM | Show all posts
dgr citer..proton juara laku kat jepun..tak tau arrr betul or dusta semata2
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2005 09:00 AM | Show all posts
Originally posted by tuah_r at 4-5-2005 08:16 AM:
dgr citer..proton juara laku kat jepun..tak tau arrr betul or dusta semata2


mitsubishi town box, year 1999


mitsubishi town box, year 2000




kalau ikut tahun, design nie kuar tahun 2000. Juara kuar kat mesia dalam pertengahan hujung tahun 2001. mungkin pada masa tu, takde design lain yang bleh lawan design mitsu nie kot.. hmm.. ntah ler..
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2005 09:25 AM | Show all posts
apasal harga myvi tu lebih kurang/ more expensive drp kia picanto yg di import?
malah, kia picanto ada beberapa features such as ABS, airbags...am i right?
kenapa kereta tempatan lebih mahal drp kereta import?
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2005 09:41 AM | Show all posts
Originally posted by ashna at 4-5-2005 09:25 AM:
apasal harga myvi tu lebih kurang/ more expensive drp kia picanto yg di import?
malah, kia picanto ada beberapa features such as ABS, airbags...am i right?
kenapa kereta tempatan lebih mahal drp  ...

nak cepat kaya.. miahahah
Reply

Use magic Report

me_rule This user has been deleted
Post time 4-5-2005 10:50 AM | Show all posts
Originally posted by ashna at 4-5-2005 09:25 AM:
apasal harga myvi tu lebih kurang/ more expensive drp kia picanto yg di import?
malah, kia picanto ada beberapa features such as ABS, airbags...am i right?
kenapa kereta tempatan lebih mahal drp  ...



kia picanto tuh cc lg kecik, saiz lagi kecik... but i would still prefer kalu harga myvi dlm lingkungan 45-<50k...

kalu nak >50k pon tgu ler biler time kuar special edition ker, ape ker...
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2005 10:19 PM | Show all posts
napa keter mesia nih buat mesti tak der air bag n all that?? tapi price mark-up giler babas....
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2005 08:51 AM | Show all posts
Originally posted by sinbad^boy at 4-5-2005 10:19 PM:
napa keter mesia nih buat mesti tak der air bag n all that?? tapi price mark-up giler babas....


myVi premium edition ada airbag
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2005 09:18 AM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 5-5-2005 08:51 AM:


myVi premium edition ada airbag


ko confirm ker kek? myVi edition biasa pon lom kuar

kete nie mmg takde air bag, ABS or etc ker? picanto yg kecik2 pon ada.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-5-2005 09:31 AM | Show all posts
oh yer...baru search pasal MyVi, maksud2 dier...ada byk teori

antaranya:
1. My=Malaysia, Vi=enam, produk perodua yg keenam(lepasKancil, Rusa, Kembara, Kelisa, Kenari)

2. Malaysian Vision

3. My Vision

4.My Vehicle

korang pilih arr mane korang suke...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2005 10:01 PM | Show all posts
Originally posted by tuah_r at 5-5-2005 09:18 AM:


ko confirm ker kek? myVi edition biasa pon lom kuar

kete nie mmg takde air bag, ABS or etc ker? picanto yg kecik2 pon ada.

kalau tak silap haku, kerajaan dah tetapkan keluaran kereta pada setengah tahun kedua pada tahun nie kena ader airbag..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2005 08:54 AM | Show all posts
Kalau tiada airbag kena minta plasticbag ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2005 09:05 AM | Show all posts
Originally posted by Belimbingtm at 6-5-2005 08:54 AM:
Kalau tiada airbag kena minta plasticbag ke?

plastic sampah pong bleh..
Reply

Use magic Report

suriram This user has been deleted
Post time 7-5-2005 11:38 AM | Show all posts
dari sumber perodua,katanya yang cc1.0 harga rm42000(manual),yg cc1.3 harga rm46000(manual),rm 49000(auto),tanya jugak sebesar mana but myvi,katanya lagi lebih kurang luas honda jazz.bukan apa,kot2 nak balik kampung musim buah sok,boleh gak angkut durian.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2005 07:46 PM | Show all posts
Originally posted by suriram at 7-5-2005 11:38 AM:
dari sumber perodua,katanya yang cc1.0 harga rm42000(manual),yg cc1.3 harga rm46000(manual),rm 49000(auto),tanya jugak sebesar mana but myvi,katanya lagi lebih kurang luas honda jazz.bukan apa,kot2 ...

haku rasa besar sket dari kenari jer luas dier base on gambo tu.. nak tarik pelanggan.. kata ler besar honda jazz.. hehehe.. sib baik dier tak cakap besar honda stream..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2005 08:57 AM | Show all posts
Bila kete ni nk dilancarkan?
Korang rasa harga kete tu berbaloi ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.076275s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list