Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170481
View
2490
Reply

Perodua Myvi

[Copy link]

Author: tuah_r       Show all posts   Read mode

Post time 9-5-2005 09:17 AM | Show all posts
Originally posted by flowerjun at 9-5-2005 08:57 AM:
Bila kete ni nk dilancarkan?
Korang rasa harga kete tu berbaloi ke?

tak tau biler, tapi dalam masa terdekat nie lar.. kene tengok live dulu, baru bleh bagi pendapat berbaloi ker idak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2005 09:25 AM | Show all posts
antara bodykit yg ada









mana satu yg lawa??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-5-2005 09:26 AM | Show all posts
aku jawap dulu..aku minat kenstlye..hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2005 10:09 AM | Show all posts
Originally posted by me_rule at 4-5-2005 10:50 AM:



kia picanto tuh cc lg kecik, saiz lagi kecik... but i would still prefer kalu harga myvi dlm lingkungan 45-<50k...

kalu nak >50k pon tgu ler biler time kuar special edition ker, ape  ...

tapi ia kerete import...cukai berlipat kali ganda...kalau takde cukai ..kia picanto dlm 15000 je kot.
Reply

Use magic Report

vios_cun This user has been deleted
Post time 10-5-2005 10:36 AM | Show all posts
Aku suka Gialla.........lawa sunggoh........
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2005 10:54 AM | Show all posts
Aku suka semua sekali.......apatah lagi kalau dapat free
Reply

Use magic Report

me_rule This user has been deleted
Post time 10-5-2005 01:57 PM | Show all posts
aku baru telefon perodua, katanya harga mungkin jadi RM55k lepas launch nanti!!! and dia tak sure plak die akan effect jugak kat mereka yg dah booking awal2 atau tak. tensennya...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2005 12:14 PM | Show all posts
Originally posted by me_rule at 10-5-2005 01:57 PM:
aku baru telefon perodua, katanya harga mungkin jadi RM55k lepas launch nanti!!! and dia tak sure plak die akan effect jugak kat mereka yg dah booking awal2 atau tak. tensennya...

berani sungguh yg booking tanpa tengok live nieh erkk.. kawan haku dulu ader sorang, booking tiara walau pun tak kuar lagi.. last-last.. ampeh... kuii kuii kuii
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2005 04:03 PM | Show all posts
Originally posted by me_rule at 10-5-2005 01:57 PM:
aku baru telefon perodua, katanya harga mungkin jadi RM55k lepas launch nanti!!! and dia tak sure plak die akan effect jugak kat mereka yg dah booking awal2 atau tak. tensennya...


mahal gak.... sib baik aku tak booking lagi.. nk tunggu launch dulu... tgk org guna dulu camne...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 09:42 AM | Show all posts
Ada sesapa yg arif pasal trade in kat perodua? Kalau aku trade in Satria 1.3 manual kat perodua sbb nak amik MyVI, berapa dia ambik hah? Mintak tolong ye.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 10:42 AM | Show all posts
Originally posted by DButom at 12-5-2005 09:42 AM:
Ada sesapa yg arif pasal trade in kat perodua? Kalau aku trade in Satria 1.3 manual kat perodua sbb nak amik MyVI, berapa dia ambik hah? Mintak tolong ye.

perlu diingatkan, bukan perodua yang amik. actually perodua tak terlibat langsung dalam kes trade-in. Biasanya dealer kete kat maner-maner sales company ni ader kaki kat used car, so harganya akan ikut pasaran used car jugak. So dealer nie akan tolong ko jualkan. harap maklum.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 01:48 PM | Show all posts
kalo ko jadik ceo proton fast, aku nak tanya pasal apa gt wing kat proton sampai rm800.gilo ko :lol
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 01:58 PM | Show all posts
Originally posted by snipersnake at 12-5-2005 01:48 PM:
kalo ko jadik ceo proton fast, aku nak tanya pasal apa gt wing kat proton sampai rm800.gilo ko :lol

kalau haku CEO Proton, haku jawab camnie, haku nak untung banyak, tak bleh ker?? kalau mahal, gi pasang sendrik kat kadai abang lar. campur upah pasang.. baru RM250 jer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 04:30 PM | Show all posts
miahahaha!! evil!! :lol
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2005 11:20 AM | Show all posts
Originally posted by snipersnake at 12-5-2005 04:30 PM:
miahahaha!! evil!! :lol

tu lar.. sungguh evil siott... kerajaan pong samer evil, protect proton berapi-api, nak soh orang beli kete proton, kena cukai tinggi tak hingat kat kete import..

Net selling price Toyota Vios  RM47,442.00 (tanpa cukai)
Net selling price Satria 1.3GLi RM46,773.00 (kete blueharp)

korang rasa ler, blueharp teringin ker nak amik satria tu kalau vios yg lagi best berganda-ganda pong harga lebih kurang. akibat cukai yang tak hingat. Harga Vios jadik RM86,180.62, terpaksa lar si blueharp amik Satria yg asik buat hal tu...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2005 11:28 AM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 2005/5/14 11:20 AM:

tu lar.. sungguh evil siott... kerajaan pong samer evil, protect proton berapi-api, nak soh orang beli kete proton, kena cukai tinggi tak hingat kat kete import..

Net selling price Toyota Vios ...


memahami tul la bro fast aku sorang ni... miahahahha kalu rega vios sama ngan satria camtuh..mati hidup balk pung aku tak hingin nak beli satria bluehyppo tuh..tapi memandangkan rega vios selepas cukai mencanak tinggi mencecah 80k..so terpaksa le aku pakai poton yg murah termahal nun..bak kata pepatah omputih..ukur baju di badan sendiri..nak beli vios dengan cukai tak mampu, so beli le poton yg bebas cukai...

p/s: bayangkan kalu poton kenakan cukai..berapa kali ganda naik rega keta kebal syl haa??:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2005 06:38 PM | Show all posts
Originally posted by Fast-N-Furious at 2005-5-14 11:20 AM:

tu lar.. sungguh evil siott... kerajaan pong samer evil, protect proton berapi-api, nak soh orang beli kete proton, kena cukai tinggi tak hingat kat kete import..

Net selling price Toyota Vios ...


tu tak termasuk harga kereta proton yg disubsidi oleh kerajaan utk pasaran luar negara...

utk proton subsidi diteruskan

utk rakyat..subsidi nak ditarik balik
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2005 10:52 PM | Show all posts
Originally posted by tuah_r at 4-5-2005 09:16 AM:
dgr citer..proton juara laku kat jepun..tak tau arrr betul or dusta semata2


dusta semata-mata..selama 4 tahun aku hidup sana tak penah nampak pung lambang proton kat jepun (n aku dah round satu jepun)...tapi Mitsubishi T-Box memang ada cth: Van co-op university aku, tu pun last time aku tgk dah ganti ngan Estima Aeras..

some info for you guys..there's alos Daihatsu Altis in japan though it not really look like Toyota Altis (nampak macam Toyota Camry yg ditukar lambang Toyota kepada lambang Daihatsu)




anyway aku pun cadang nak beli Myvi nie as second car..(tak larat dah aa naik skuter dah pegi keja)...well..tgk keadaan of course..

[ Last edited by AzusaFuyutsuki on 15-5-2005 at 12:20 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2005 08:03 AM | Show all posts
Originally posted by AzusaFuyutsuki at 14-5-2005 10:52 PM:


dusta semata-mata..selama 4 tahun aku hidup sana tak penah nampak pung lambang proton kat jepun (n aku dah round satu jepun)...tapi Mitsubishi T-Box memang ada cth: Van co-op university aku, tu ...

haku rasa, yg dier maksudkan tu, model yg sama macam juara tu kot.. proton maner pernah gi eksport kat jepun.. dah ler amik model contoh dier orang, lagi mau eksport balik kat dier orang ker.... sure urang jepun pakat gelak karang.. heheheh..
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2005 10:57 AM | Show all posts
Model ni yang dia maksudkan kot?



Kat Jepun kalau tak silap dipanggil MITSUBISHI TOWNBOX....

[ Last edited by matdue77 on 24-5-2005 at 09:30 AM ]
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
2.283606s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list