Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170279
View
2490
Reply

Perodua Myvi

[Copy link]

Author: tuah_r       Show all posts   Read mode

garfield_comot This user has been deleted
Post time 26-5-2005 09:26 AM | Show all posts

Najib lancar Perodua Myvi



KERETA terbaru keluaran Perusahaan Otomobil Kedua Sdn Bhd (Perodua)
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 11:54 AM | Show all posts
aku cuna minat kat side mirrror nye sbb ada signal kat situ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2005 12:02 PM | Show all posts
ozzy orange ker itam:hmm:
Reply

Use magic Report

JINGKANA This user has been deleted
Post time 26-5-2005 12:29 PM | Show all posts
aku dah tengok real kete tu. design kete asal myvi tu ikut corak dari Dahiatsu

Sirion. tapi enjin nye dah lain serta interior dia. kalau enjin asal kete tu lagi power.

0-100km dalam 9second tak silap aku. tapi bila dah taruk enjin baru ni, 0-100km

dalam 15second je. taktau pulak sebabnye.  apa yang menarik nya, myvi ni tak

pakai timing belt mcm kete lain tapi pakai timing chain yang mana kelebihannya tidak perlu

ditukar setiap 80,000km tetapi boleh dipakai sampai bila2 gamaknya. sudah jimat

tu..

Perodua juga claim yang kete ni paling jimat minyak mcm kia picanto. jazz pun

kalah, getz pun kalah, iswara pun kalah. kelisa ??? dia tak sebut pulak.  paling  

mahal harga kete ialah rm51300 full spec auto. ada airbag kat driver and front

passenger. ada ABS.  kiranye kete paling murah dalam kelasnye...  

itulahh....
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 12:51 PM | Show all posts

HOW MUCH?

Confirmed prices (including insurance) for Peninsula Malaysia are:
Myvi 1.0SR RM41,200
Myvi 1.3SX RM44,755/RM45,300
Myvi 1.3EZ RM47,781/RM48,300
Myvi 1.3SXi RM47,781/RM48,300
Myvi 1.3EZi RM50,781/RM51,300



Myvi SXi and EZi versions have dual airbags and ABS; Myvi EZ and EZi versions have 4-speed automatic transmission; Myvi SR is only with manual transmission.
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 12:54 PM | Show all posts

HOW LONG DO I HAVE TO WAIT FOR ONE?

In the past few months, many people have already placed advance orders and to date, there are some 5,000 Malaysians waiting for their Myvi and the first ones will be taking delivery before the end of the month. Perodua expects to sell 4,800 units a month and for 2005, the planned production is 35,400 units.

So if you get into the queue right now, you may have to wait a month or more since the first months production is obviously sold.

resource from:
motor trader news
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 12:55 PM | Show all posts

HOW GOOD IS THE QUALITY?

In order to assemble the Avanza for Toyota, Peroduas factory had to be able to meet the quality standards of Japans No. 1 automaker and it has achieved a defect rate of 0.2 per car
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 12:57 PM | Show all posts

WHAT ARE THE COLOURS?

Ebony Black, Klasik Gold, Glittering Silver, Mocca Silver, Ozzy Orange, Mistik Red and Olive Green. Only the first three colours are available for the Myvi 1.0SR.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-5-2005 02:20 PM | Show all posts
Originally posted by JINGKANA at 26-5-2005 12:29 PM:
aku dah tengok real kete tu. design kete asal myvi tu ikut corak dari Dahiatsu

Sirion. tapi enjin nye dah lain serta interior dia. kalau enjin asal kete tu lagi power.

0-100km dalam 9second ...


alamak....jauh nye beza pick up nie:stp:....tapi tak per...kalau save myk...skang nie...kesavean myk priority, then baru performance..tapi performance taknak arr teruk sangat plak kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 08:16 PM | Show all posts
aku tengok dah petang tadi
mase balik keje

tapi takde spek la
tengok macam bagus je...bawak belom tau lagi
dalam dia ok la..tak la sempit sangat...driver tinggi takde hal
belakang muat 2 orang adult je

sorang member aku dah booking dah
kalo aku dah bebini mungkin aku ambik jugak
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 10:20 PM | Show all posts
tgk cam best jer keta nih..hhmm..rasa cam nak amik plak...klau jimat minyak tu, dah dikira best la...   
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 11:33 PM | Show all posts
Minat memang minat..Al maklumlah suami yg bawak...Malas nak tukar kete
Reply

Use magic Report

kaknoi This user has been deleted
Post time 27-5-2005 01:26 PM | Show all posts
ada satu bad news...MyVi memang cuma...sekarang dia punya kompresser ader problem...itu ajer. Ini kite dgr dari org org yg boleh dipercayai....sesapa yg dapat 1st batch tu, problem skit...tp masalah tu akan dapat diatasa oleh perodua...kite punminat keta tu..but not from the first batch....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2005 06:32 PM | Show all posts
Originally posted by kaknoi at 2005-5-27 01:26 PM:
ada satu bad news...MyVi memang cuma...sekarang dia punya kompresser ader problem...itu ajer. Ini kite dgr dari org org yg boleh dipercayai....sesapa yg dapat 1st batch tu, problem skit...tp masala ...

la...keta bukannya designed from 0..keta cuma makeup skit2, tukar headlight tambah grill skit dari model sirion  tukar nama jadi myV pon ada problem ka???ni mesti VE project punya pasai ni
ni pakai local supplier mana ni?
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2005 08:46 PM | Show all posts
Ala, biase la Perodua... dolu ayah aku beli Kenari 1st batch. Memang masa memula bawak org dok pandang2 jeling2 & senyum sinis... mcm mesin basuh la... mcm keta roti paun la... tapi rasa fofuler gak! Memula bawak keta ni raser ok jer... tapi bila tak sampai 2 tahun ader problem dgn bearing dier... ntah hapa2.

Yg okey, Kancil 1st batch... sampai la ni pun aku masih pakai, jarang dia buat hal. Dah 10 tahun pun. Enjin ok... jarang sakit perut. Model lain aku tak penah bawak lak. Tapi memang aku amik pengajaran lepas beli Kenari.... jgn beli keta 1st batch keluaran Perodua... memang slalu sakit perut gamaknye. Setiap kali aku tengok Kenari tu kat garaj rumah aku, rasa nak sepak2 jer... setiap bulan sakit perut, baru beli 5 tahun, dah beribu duit abis beli ubat dier... ganti itu ini.... aircond brapa kali rosak ntah. Ikutkan ati, ndak jer suruh ayah aku gi jual & tukar ngan MyVi 2nd batch ker nanti...
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2005 09:38 PM | Show all posts
Originally posted by leon_mclaren78 at 2005-5-27 08:46 PM:

Yg okey, Kancil 1st batch... sampai la ni pun aku masih pakai, jarang dia buat hal. Dah 10 tahun pun.
Enjin ok... jarang sakit perut. Model lain aku tak penah bawak lak. Tapi memang aku amik pengajaran
lepas beli Kenari.... jgn beli keta 1st batch keluaran Perodua...

...



Kancil first batch ok , Kenari first batch tak ok [ berdasarkan pengalaman ayah anda ] ,
maka sekesimpulannya myvi first batch  tak ok ??

Kalau tak ada orang beli first batch mana nak datangnya second batch ?

So janganlah kempen supaya jangan beli first batch .
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2005 10:03 PM | Show all posts
Originally posted by Ekka at 27-5-2005 21:38:



Kancil first batch ok , Kenari first batch tak ok [ berdasarkan pengalaman ayah anda ] ,
maka sekesimpulannya myvi first batch  tak ok ??

Kalau tak ada orang beli first batch mana nak da ...


ai... mcm terasa je, dah booking ke ...
tapi mmg camtu keta msia, 1st batch selalunye ada problem ..... tawakal je la:no:
bayangkan la ... tiru keta 90% baik dr daihatsu or mitsubishi tapi baru buat pemasangan je dah ada problem. Nampak sgt tak berpengalaman .... camna nak buat keta yg 90-100% sendiri ... tunggu lagi 90-100 tahun kot
Reply

Use magic Report

emaray This user has been deleted
Post time 28-5-2005 12:45 AM | Show all posts
info dalaman yg aku dpt lak kata kalo perodua, beli yg first batch sbb kualiti jepun yg jaga.. batch2 seterusnya msian yg jaga.. paham2 jelah.
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2005 06:11 AM | Show all posts
Daihatsu Sirion







[ Last edited by peYno on 28-5-2005 at 06:12 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2005 10:40 AM | Show all posts
Originally posted by emaray at 28/5/2005 12:45 AM:
info dalaman yg aku dpt lak kata kalo perodua, beli yg first batch sbb kualiti jepun yg jaga.. batch2 seterusnya msian yg jaga.. paham2 jelah.


memang...aku pun dpt tau yg first batch dema buat betoi2 teliti maklum la benda baru..bila dah berlambak...paham apa yg aku maksudkan :cak:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078344s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list