Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
170480
View
2490
Reply

Perodua Myvi

[Copy link]

Author: tuah_r       Show all posts   Read mode

Post time 28-5-2005 10:42 AM | Show all posts
tapi mmg dah trend pengeluar keta tempatan ker kalu kuar 1st batch sure ada problem?? :stp: i wonder why...:hmm
:
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2005 10:45 AM | Show all posts
tapi ada lak yg aku dengar... the 1st 1000 tu depa mmg jaga cukup2... 1st impression mesti le yg baik2 belaka kan...
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2005 10:47 AM | Show all posts
daihaitsu sirion kalu kat msia berapa ribu ha??
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2005 10:49 AM | Show all posts
Sirion? Kat Singapore dalam SINGDolar 50,000 something gok rasenyer Blue... Tu untuk enjin 1.3 (1.4 ???) aku tak pasti sangat....

Terbaca dalam majalah baru2 nie...
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2005 09:56 AM | Show all posts
aku yakin bila myV dah byk dipasaran...owner myvi yg kaki kedai potong akan mula kumpulkan dan mencari2 body part sirion di kedai2 potong....

jika dulu kancil diklon jadi mira

sekarang myv diklon jadi sirion plak

yg untung
tokeh kedai potong:bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2005 10:15 AM | Show all posts
Dare to change.... Ini baru betul... Daihatsu berani beri Perodua hak untuk keluarkan model Sirion biarpun Daihatsu masih lagi keluarkan model ni untuk pasaran negara2 lain...

Bukan macam Proton dan Mitsubishi punya pact dulu... Mitsubishi beri Proton buat kereta model yang mereka dah dump bertahun lama nya.... Korang bayangkan zaman SAGA ORION kuar dulu dengan enjin MAGMA kan? Time tu model Mitsubishi dah kuarkan model INJECTION dah.... Saga? Still KARBURETOR SOHC lagi....

Apa2 pun 2 THUMBS-UP untuk pakatan DAIHATSU dan PERODUA....
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2005 01:35 PM | Show all posts
aku dah tgk gak Myvi nie..(tgk kat warta bangi kelmarin)...puas hati dari segi keluasan tapi aku nak tunggu dulu Toyota keluarkan Vitz..lepas tu nak compare..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 09:44 AM | Show all posts
dah book aritu, amik kaler olive green, adalah sebulan lebih kut...
pastu tanya agen, dia kata nasib baik, bln 6 dah dpt, kalo tak paling lewat bln 7. berdebar gak, sbb first batch.. harap2nya tade pape masalah.. dah ler aku ni kete tau bawak jek.. hehe.. banyak ilmu nak kene menuntut nih:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 09:47 AM | Show all posts
uuiihhhhh... byknye demand... tak ke naik rege keta ni nanti..??
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 10:17 AM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 30-5-2005 09:44 AM:
dah book aritu, amik kaler olive green, adalah sebulan lebih kut...
pastu tanya agen, dia kata nasib baik, bln 6 dah dpt, kalo tak paling lewat bln 7. berdebar gak, sbb first batch.. harap2nya tad ...


Woh, sedap la demo kekgi buleh naik MyVi... I envy you Kek weii..... hehehhee
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 11:01 AM | Show all posts
:ah: tahukah anda bahawa enjin myvi 1.3dvvt secara asasnya adalah sama dengan yrv turbo 1.3? yrv turbo 130bhp standard tune... hmmmmmmm...:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 11:41 AM | Show all posts
Originally posted by matdue77 at 30-5-2005 10:17 AM:


Woh, sedap la demo kekgi buleh naik MyVi... I envy you Kek weii..... hehehhee


ff:
hehehhe baru ingat nak pm abe mat ni, nak tanya camna nak jaga kete...
kek ni tahu bawak ngan isi minyak jek, yg lain hatta bukak hud kete pon haram tak tahu..:nyorok: heheh....
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 11:43 AM | Show all posts
Originally posted by supergripen at 30-5-2005 11:01 AM:
:ah: tahukah anda bahawa enjin myvi 1.3dvvt secara asasnya adalah sama dengan yrv turbo 1.3? yrv turbo 130bhp standard tune... hmmmmmmm...:cak:


maknanya? :hmm::stp:
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 11:58 AM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 30-5-2005 11:41 AM:


ff:
hehehhe baru ingat nak pm abe mat ni, nak tanya camna nak jaga kete...
kek ni tahu bawak ngan isi minyak jek, yg lain hatta bukak hud kete pon haram tak tahu..:nyorok: heheh....


Dakper Kek.. ade mende2 persoalan teruskan je... Mana yang abe mat tahu abe mat akan jawab...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 12:46 PM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 30-5-2005 11:43:


maknanya? :hmm::stp:



ooopssss!! sori,ni utk kaki pecut je..maknanya enjin myvi 1.3 ni boleh ditukar ke yg berkuasa turbo dari daihatsu.tak ramai yg akan buat... just for info only:ah:
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 01:22 PM | Show all posts
Originally posted by ryo_takahashi1 at 2005-5-30 09:47 AM:
uuiihhhhh... byknye demand... tak ke naik rege keta ni nanti..??


Mungkin juga jadi macam harga Avanza . Kejap aja harga naik .
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 01:38 PM | Show all posts
:ah::ah::ah: tak hairan la kalau rege naik.. yg lain semua pun dah naik..:cak: itulah dia,inflasi yg dah tak tercover.dulu mau cover,now minyak dah tak larat nak subsidi so terbongkar sudah:
Reply

Use magic Report

gigi kuning This user has been deleted
Post time 30-5-2005 02:34 PM | Show all posts
pasni yg pakai myvi sure ramai tukau logo toyota

sama cam keta yg bukan mitsubishi tapi guna logo mitsubishi
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 02:36 PM | Show all posts
dah tengok ari tu kat showroom, hmm tertarik gak, nak beli, tak beli, nak beli...:hmm:, actually minat sgt tengok honda jazz, tapi tak mampu, so terpikir beli aje lah honda jazz version msia ie MYVi.. ade lah sikit serupa itu body .. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 03:06 PM | Show all posts
aduiiii mahai jugak rega dia...........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.081306s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list