JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
101996
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-5-2005 10:45 AM | Show all posts |Read mode
Forumers sekalian..

Sila kemukakan cadangan..komen..kritikan..pengumuman..aduan atau apa sahaja bentuk yg berkaitan dengan FNR di sini..
Terima kasih di atas keprihatinan anda..

Selamat Berforum!!

         

[ Last edited by  Kacip_Fatimah at 4-9-2007 11:48 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2005 09:05 PM | Show all posts
erkkkk??
ada masalah dalaman.. lorrr.. aku tak tahu pun ada masalah..
tapi as long as under control ok la kut..
wallahualam
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2005 08:40 AM | Show all posts
ok..

now..nie saya nak kasi tau..PERINGATAN

sapa sapa yang ambik resepi org lain sila address or give credit to the owner

for example;  Kek Limau Mandarin [originate Mrs Amelia from Mekar.com]


Please..remember this..I tak nak pisang berbuah perpuluh kali..penattt ye nak settle ngan bod lain nie...


Thanks..:bodek:
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2005 08:42 PM | Show all posts
Originally posted by CatLady at 5-11-2005 08:40 AM:
ok..

now..nie saya nak kasi tau..PERINGATAN

sapa sapa yang ambik resepi org lain sila address or give credit to the owner

for example;  Kek Limau Mandarin [originate  ...


resepi bley copy... copy ler sekali nama tuan dia... ye dak??? sendiri mau ingat lar... :ah::ah:
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 03:01 PM | Show all posts
lorrrr...mintak maap bebanyaklah cikgu besau...:pray: maklang taktau pun pasai ni...:stp: tapi utk makluman ni maklang nak habaq..diharap maklang tak salah bagi maklumat penyumbang resepi.:ah:

-daging masak hitam maklang } belajar ngan mak den

Resepi yg dikutip dari w/site suzana.blogdrive.com.Sumer resepi dibwh diambil dr. rancangan memasak chef wan bersama tv1 (kalau tak silap)
-udang masak kicap kerisek
-sotong msk itam ala penang
-choc.cheesecake
-choc.paradise
-kek karamel

-sotong berkuah kacang } rcng tv ala2 kg. oleh chef ismail juga diambil dr. w/site suzana jugak

-kek keju kelapa }familiazam.com

-kek oren/kek butter (tak tau maklang copy tang mana..sorry ekkk..tak ingat dahh)

ada lagi tinggai tak...:hmm: harap2 takder ekkk...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2005 03:05 PM | Show all posts
oh ya lupa...kuih dangai dan putu bambu dari alaf 21...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2005 04:38 PM | Show all posts
actually no harm kalau nak post recipe copy-paste
for the sake of knowledge..by all means dipersilakan
just make sure credit to the owner is given or sertakan url ..even kalau sekadar gambar pun..
some site required kita bagitau dulu the owner yg kita 'pinjam' jap resepi or gambo dorang...so pls do the needfull



errr cat..
actually bukan masalah dalaman..
masalah 'teknikal' or 'ethichal' :lol
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2005 08:35 AM | Show all posts
Originally posted by ninoZ at 13-5-2005 04:38 PM:
errr cat..
actually bukan masalah dalaman..
masalah 'teknikal' or 'ethichal'


psssstt...nin..bukan I yang cakap tu..Kacip..hehee :lol :lol

I tukang kasik peringat je....I tak nak perkara nie berulang lagi k..
Reply

Use magic Report

PeNinGLaLaT This user has been deleted
Post time 16-5-2005 08:48 AM | Show all posts
Cadangan...

Kalau sesiapa tu yg paste gambar, jgn lah paste besar-besar, nanti lambat page nak loading....cadangan aje...jgn marah

ff:

Actually saya jaranggggggggg post kat board ni tapi saya rajin baca :bgrin: tak percaya, tanya Kak Liza
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2005 11:13 AM | Show all posts
Originally posted by PeNinGLaLaT at 16-5-2005 08:48 AM:
Cadangan...

Kalau sesiapa tu yg paste gambar, jgn lah paste besar-besar, nanti lambat page nak loading....cadangan aje...jgn marah

ff:

Actually saya jaranggggggggg post ...

yes..memang betui tu...
kak liza pun setuju kalau gamba yg diberikan tu kecil..
[errr....:hmm:..gambo kak liza ni pun bosar gaklah yo...:malu:]

terimakasih atas cadangan ni..:clap:
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2005 11:47 PM | Show all posts
tapi best...puas hati nengok gambar besar..terus kenyang..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2005 10:31 AM | Show all posts
ekceli pasal gambar nie dah selalu saya bagitau...tolong lerr kecikkan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2005 01:46 PM | Show all posts
lagik satu..

saya cuma nak tekankan di sini..kalau boleh kurangkan bersembang..bergurau-senda..melalut tak kena gaya!!
bukan apa..kesian pada yg wat archieve..pages sampai 10 tapi resepi dalam tuh 1-2 jerr...yg lelain..borak!!![ini salah satu sebab]
kalau nak borak..pegi thread 'borak'..
biarlah tajuk dan isinya selari...yg lain pun senang nk baca..tak banyak pages..dan tak penat jari nk scroll yg ke belakang-belakang..padahal..sembang kosong jerr..

harap maklum.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-5-2005 10:02 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 19-5-2005 01:46 PM:
lagik satu..

saya cuma nak tekankan di sini..kalau boleh kurangkan bersembang..bergurau-senda..melalut tak kena gaya!!
bukan apa..kesian pada yg wat archieve..pages sampai 10 tapi resepi dal ...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2005 09:11 AM | Show all posts
oooo tak leh borak2 ekkkk...sorrylah tak taupun..:pray: oklah..next time maklang pun tak nak borak sangatlah..straight 2 the point jer...:ah:
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2005 05:33 PM | Show all posts
So far okay je kat sini. Dah namanya FNR. Harap2 mod kat sini cepat2 paste recipes baru utk disave dlm archives. Sayang kalau recipes yg best2 tu kena delete admin kalau dah bnyk threads kat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2005 06:50 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 19-5-2005 01:46 PM:
lagik satu..

saya cuma nak tekankan di sini..kalau boleh kurangkan bersembang..bergurau-senda..melalut tak kena gaya!!
color=Red].





Rasanya Chef wan tu pun banyak gak melalut, hmmm... agaknya dah memang resam org dapur atau yg suka masak2 ni, suka cakap melalut2....

[ Last edited by noor_hannah on 23-5-2005 at 01:46 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-5-2005 10:55 AM | Show all posts
saya rasa eloklah setakat ini saja yea..jangan dipanjangkan lagik isu nie...saya sekadar menjalankan tugas..kalau chef2 kat sini rasa tak senang dgn teguran saya..terpulanglah..ekceli saya pun bukan melarang terus dari bersembang..cuma saya kata kurangkan jerr..lagipun kat FNR pun dah ada thread borak sendiri..jadik thread2 yg sedia ada tuh..bincanglah mengikut tajuk..

Kenapa Cat lock thread 'apam' yg sebelum nie terhangat kat bod nie..sampai berpages2..??Ingat dak...??Tu pasal lerr...saya tanak pisang berbuah 2 kali..lebih baik mencegah dari berubat!!!

Yang boleh saya kata kat sini...terpulanglah...tepuk dada tanya iman..!!
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2005 11:23 PM | Show all posts
Bukan tak bagi bersembang, cuma biar kena dgn tempatnya, kalau thread kek kita pakat2 sembang pasal kek jgn lak kita gi sembang pasal baju kebaya...:kerek:

Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2005 04:16 PM | Show all posts
gotta agree with my fellow Mods..
kita buat ape pun bior lah bersederhana dalam segala hal...
kadang sembang sampai termelalut tu..kita yg join mmg la seronok
tapi yg tak join tu kadang 'jaki' gak penat selak berpage2 tapi takde info baru..
[errr kalau kene topik..saya pun suka sembang gak :lol]

takde paksaan..takde halangan tapi sama2 la kita buat ape yg wajar utk kepentingan bersama eh
yg penting semua kat sini gembira n dapat belajar a lotta things dari pengalaman kengkawan...
ok?
Reply

Use magic Report

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 19-6-2005 03:25 PM | Show all posts
hi firsttimer here...huhuhuh
erk
takder cadangan ker nak dokumentasi sumer arkib resepi tuuuuu...combine dlm bentuk pdf ker word kerr....
erk boleh jugak buat guide nak masak per kat rumah..
payah benar nak beli buku resepi......lagi payah nak tengok dlm mag
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 27-6-2005 04:52 PM | Show all posts
ermm .. sue rasa.. klu ada yg nak tepek resepi org lain kat dari bod ni ker bod lain.. bole tak bg jek link kat FNR ni selain kita copy and paste resepi (walaupun mentioned owner tu punya nama)..sbb yg dpt glamour tu sure la org yg tepek resepi tu kan...sbb sue tgk kat bod lain pun ada jugak resepi yg sama kat sini tp yg empunya resepi tu tak tau pun.. org lain gak yg dpt pujian melambung...

:tq::tq::tq:maap bebyk klu ada yg terasa..  ni cadangan jek..sebb ada yg tak puas ati ni..nf:nf:
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2005 09:43 PM | Show all posts
muakakakaa sue.....
betul gak... tapi kalau org mengaku resepi tu dari guru dia yg dia belajar bertahun2 dulu or kalau dia ambik dari kawan.. susah gak sue.. hehehehee u faham jer laaaa.. kannn.. dulu takde link kannnnn ....... :bgrin:

cam I ni.. kekadang resepi tu I mmg ada dari masa zaman sekolah or dari buku2 belajar my mum... sooo camna nak tepek link kan kan kan...
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 28-6-2005 09:10 AM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 27-6-2005 09:43 PM:
muakakakaa sue.....
betul gak... tapi kalau org mengaku resepi tu dari guru dia yg dia belajar bertahun2 dulu or kalau dia ambik dari kawan.. susah gak sue.. hehehehee u faham jer laaaa.. kannn.. ...


cranko.. sue maksudkan kan klu nak tepek kat bod lain ler.(apa salahnya bg link thread tu mcm kak noormasri buat...refer kat thread kek chiffon )....bukan kat sini.. klu kat sini... resepi tok nenek pun bole tepek ... sue faham ati manusia ni kak.. sbb tu ada yg merajuk tak nak tepek resepi lagi...

[ Last edited by sue on 28-6-2005 at 09:12 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2005 07:02 PM | Show all posts
tumpang laluuuuuu:cak:

apa yg sue cadangkan tu memang saya sokong....pendekata cam ni lah....sesiapa yg nak tepek resepi kat sini tulis terang2 dari mana u dpt resepi tu.  dan kalau resepi tu kawan u punyer ke...dpt kat intenet ke....u ckp dan kalau u dah olahkan resepi tu pun u cakap....so semua orang tahu yg resepi tu bukan hasil rekaan u....:bgrin:  sebab once bila org tengok resepi yg tak tulis dari mana sumber tu, orang akan ingat itu resepi hasil ciptaan u...dan bila org dah tau yg akceli resepi tu org lain punya dah siap di olah....kan ke dah....:kant:

dan lagi satu kalau kita member kat forum lain, kalau nak buat kebajikan menepek resepi orang lain kat situ....ada lah lebih baik kita bagi je link resepi tu (sama mcm sue ckp tu)...biar lah member kat forum lain tu gi tgk sendiri link tu.  tak payah susah payah nak taip resepi orang tu kat situ...mcm noormasri buat kat thread kek chiffon tuh....:solute:

saya nak mintak maap bebanyak kalau ada yg terasa hati...sebab kalau kita ikhlas nak bagi resepi biarlah seikhlas-ikhlasnya....lagi pun malu kat diri kita sendiri kalau jadi glamor diatas hasil resepi org lain....:tq:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050718s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list