JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
102752
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Post time 7-4-2008 09:55 PM | Show all posts
Originally posted by khairuns at 7-4-2008 07:05 PM
Kenapa saya tak boleh view gambar2 masakan yang forumer post kat thread yer?


Khairun ...ikut langkah kat bawah

Gi kat member CP - Edit Profile - scroll ke bwah hingga jumpa Image Configruation
Including uploaded images & [img] code- tukar kepada show images - submit.


itu saja...just try it..Insya Allah...Jgn lupa baca Bismillah dulu.. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2008 09:16 AM | Show all posts

TO CATLADY....

SYUKUR ! DAH DAPAT DAH....JUTAAN TERIMA KASIH DI ATAS
TUNJUK AJAR MU ITU..
DAN SAYA AMAT MENGHARGAINYA.....THANKS ONCE AGAIN
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2008 12:43 AM | Show all posts
just nak cadang..

kita kan ramai2 nih rajin mencuba n dah terer byk resepi...
errr.. tak nak ke buat some sorta charity..
pakat masak ramai2 sorang sket..then kita hadiahkan utk rumah anak2 yatim mana mana ke..
tak kira lah buat aneka mee ke.. cakes ke..biskut ke

pakat lah rumah 1-2 rumah jadi stesen pengumpul..then kita gi la  hantar makanan2 tu..

sekali sekala beramal dgn ape yg kita mampu..ok pe..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 05:09 PM | Show all posts

Reply #243 ninoZ's post

Ok gak cadangan tu..
Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2008 05:11 PM | Show all posts
Saja nak inform kat Sogo, butter Golden Churn derang jual baru RM5.90 ..murah tu ..sampai bila derang jual harga tu tak sure pulak..
saper2 nak buat stok bolehlah beli..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2008 09:57 AM | Show all posts
ssalamualikum saya suka himpun resepi dgn facts pasal makanan .......... skrang dalam simpanan ade pasal food id .... dapat dari malaysian women's weekly. Bnyak juagak pagesnya ..... dah ade ke thread pasal bahan2 makanan ... mungkin dapat bebudak /mak budak yang baru nak belajo masak....... ingat zaman dulu2 tak de internet nak memasak jenuh menelepon mak kalu tak tahu bahan.

nak kena mintak permission mww dulu ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2008 10:29 AM | Show all posts
Attention..

sesape yg nak paste gambo makanan/bahan, tolong resize secukup mata memandang yerr..
beso beso sgt..sian kengkawan yg pcnyer slow nak load page [termasuklah my pc]
demi kesejahteraan bersama...sapo letak gambo beso-beso..kita tak kasik credit!


dah byk kali kasik tauu nih..mod2 lain pun dah mention bykk kali

harap maklum yerrr
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2008 04:04 PM | Show all posts
Untuk printable version, ada tak cara untuk dapatkan lebih dari 300 posting?
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 10:18 AM | Show all posts
salam semua warga F&R,
saya nak ucap terima kasih pada semua penyumbang resepi kerana banyak resepi telah saya cuba dan saya dapati ia sangat mudah diikuti bagi org seperti saya yang tak pandai masak dan serba kekurangan alatan memasak. Biasanya pertama kali buat terus menjadi tu yang bersemangat nak buat tu. my hubby pun dah pandai masak dari saya. saya tolong printkan resepi dia yang masak...hehehe!!!!!!! My doter bukan main puji ayah dia masak sedap, kembang lah member tu.
sekali lagi ribuan terima kasih kepada warga F&R kerana menceriakan keluarga kami dan terus menyumbang resepi yang sedap-sedap.
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2008 11:21 AM | Show all posts
kompilasi resepi utk masakan ikan takde ke?

sy dah search.. tak jumpa yg kompilasi punya..

tak larat nak bukak satu satu thread..

kalau ade tolong bagi kan link leh?
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2008 08:30 AM | Show all posts
salam....
apakah criteria yg membolehkan kita mendapatkan extra credit? dan sesetengah posting ada symbol thums up kt tepi..apa maknanya tu? tq
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2008 10:43 AM | Show all posts
Originally posted by ibuafif at 30-8-2008 08:30 AM
salam....
apakah criteria yg membolehkan kita mendapatkan extra credit? dan sesetengah posting ada symbol thums up kt tepi..apa maknanya tu? tq

kriteria itu datang dari..[ini kalau kat FNR laa..bod lain tak pasti]
1. postkan gambar
2. resepi
3. tips/info yang bermanfaat
4. atas budi bicara mod pun ada gak nie..

simbol tuu ialah kredit laa yang disumbangkan oleh Mod..klik kat simbol tu dan boleh tgk kredit itu dari siapa dan berapa jumlahnya..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-9-2008 10:46 AM | Show all posts
Originally posted by rileks at 15-8-2008 11:21 AM
kompilasi resepi utk masakan ikan takde ke?

sy dah search.. tak jumpa yg kompilasi punya..

tak larat nak bukak satu satu thread..

kalau ade tolong bagi kan link leh?

kalau kat archieve boleh tgk di bawah thread makanan laut..
kalau kat bod..boleh tgk ANEKA RESEPI BERASASKAN IKAN
jadi..semua thread2 ikan akan duduk di bawah satu bumbung..
kalau bersepah-sepah tuu..akan di merge oleh mod yang bertugas..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2008 10:29 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 2-9-2008 10:46 AM

kalau kat archieve boleh tgk di bawah thread makanan laut..
kalau kat bod..boleh tgk ANEKA RESEPI BERASASKAN IKAN
jadi..semua thread2 ikan akan duduk di bawah satu bumbung..
kalau bersepah-s ...



mm.. ok gak tu.. tq mod
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2008 10:09 PM | Show all posts

cadangan

saya berhajat nak mem'facebook'kan kelab FnR..
wut say u?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2008 10:02 AM | Show all posts
ok gak tu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2008 08:41 PM | Show all posts
ade tak resipi rojak mamak.gue pengen banget nk mkn rojak mmak tu.sedap betul.
Last mkn pun kt tepi jln batu caves seingat sya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-12-2008 09:33 AM | Show all posts
Originally posted by ath1288 at 9-12-2008 08:41 PM
ade tak resipi rojak mamak.gue pengen banget nk mkn rojak mmak tu.sedap betul.
Last mkn pun kt tepi jln batu caves seingat sya.


Nie patut tanya kat thread KAUNTER PERTANYAAN ni...anyway, boleh check thread ni
http://forum.cari.com.my/viewthread.php?tid=242510&page=1
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2008 10:42 AM | Show all posts

Balas #258 maisya\ catat

Oo...ia ke?Oops...sya dh slh masuk thread lh nie.anyway thanx maisya...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-3-2009 12:04 PM | Show all posts
Jika ada apa-apa kemusykilan mengenai thread 'kuih'..sila rujuk mod utk keterangan lanjut..
Ada beberapa thread kuih yang sudah digabungkan menjadi satu tajuk supaya seragam dan kemas..
Masih tak faham, atau tak jumpa thread yang di carik..sekali lagi sila PM Mod yang bertugas..
Thanks!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041223s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list