JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
102039
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Post time 1-7-2005 01:27 AM | Show all posts
Noor tak rasa forumer yg tepek pelbagai resepi tu nak jd glamor..apa faedahnya pun kalau glamor, bukan dpt duitkan.

Cuma berhati2 lah kalu nak copy dan paste resepi/gambo masakan org , sesetengah tu ada yg tak suka apatah lagi bila tanpa izin kan..tapi bagi Noor bila resepi dah masuk dlm internet sepatutnya dgn rela hati lah resepi tu di copy dan paste oleh org lain..dan sepatutnya bersyukur sbb ada org yg sudi sebarkan/panjangkan resepi tu kpd org lain moga empunya resepi asal dan penyebar sama2 dpt pahala berpanjangan...bukan ke lebih elok jika kita sama2 berfikiran positif kan..ALLAH MAHA MENGETAHUI niat seseorng...

Tiada kena mengena dgn yg hidup atau mati..harap maaf.


[ Last edited by NoorMasri on 1-7-2005 at 01:28 AM ]
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 4-7-2005 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 27-6-2005 04:52 PM:
ermm .. sue rasa.. klu ada yg nak tepek resepi org lain kat dari bod ni ker bod lain.. bole tak bg jek link kat FNR ni selain kita copy and paste resepi (walaupun mentioned owner tu punya nama)..sb ...



tak sangka sungguh lepas balik cuti.. byk pulak offline msg kat YM sue ..sume nya pasal posting sue kat thread ni.. tuk pengetahuan sumer yg bertanya,,, org yg sue maksudkan bkn kak hannah,,,:tq::tq::tq::tq: mintak ampun la kak hannah ooiii.. sbb sumer sangka akak yg majuk... hal tersebut berlaku pun masa kak hannah tengah demam panas + tonsel ari tu sampai dok spital... :no::no:jgnlah sumer babitkan kak hannah dlm hal ni... org yg marah tu biarlah sue rahsia kan....sbb dah janji ngan dia...kak hannah... sekali lagi sue mintak maaf:pray::pray::pray:... tak sangka pulak tujuan sue nak tolong kawan lain kena pulak kat akak... tak sangka ada pulak org yg mengapi2 sampai kak hannah rasa down sgt :cry::cry:...
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 4-7-2005 02:53 PM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 1-7-2005 01:27 AM:
Noor tak rasa forumer yg tepek pelbagai resepi tu nak jd glamor..apa faedahnya pun kalau glamor, bukan dpt duitkan.

Cuma berhati2 lah kalu nak copy dan paste resepi/ga ...



kak noor..sapa yg tak mau glamour & penghargaan??? even klu anak2 sue puji masakan sue... kembang kempis jugak la bangga nya... so;.. depends la kat memasing.. klu nak tepek tu mintak ler izin empunya diri.. mcm akak mintak izin kat florence.....ini sebb kita tepek kat bod lain.. klu setakat org luar nak amik resepi tu ...rasanya sumer org kat bod ni rela resepi diorg diambil dan diagih2kan.. sebb bila dah tepek kat tmpt lain tu.. org kat bod tu mesti la ada 1001 pertanyaan .. so yg jwb sapa??? org yg tepek tu la...bukan yg empunya.... then tukang tepek tu la yg dpt "thanks la kak" "wahhh teruja la tgk kek akak"... camnor???

:tq::tq:..ampun la klu topik sue ni buat ramai yg nf:

buat kak hannah... maaf sekali lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2005 03:25 PM | Show all posts
:: PERINGATAN ::

Saya akan terus delete posting2 yang..

1.langsung tiada kena mengena dgn tajuk
2.berunsur provoke/perli-memerli/personal attack
3.berbaur kroni/puak2 atau sekutu
4.merepek/borak melampau

Peringatan dah pun diberikan sebelum ini..nampaknya keadaan tidak menunjukkan sebarang peningkatan...saya tidak akan PM sesiapa untuk memberitahu/meminta kebenaran...saya akan terus DELETE!!!!!!


Berforumlah dengan bijak!
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 5-7-2005 04:54 PM | Show all posts
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kroni2... apa la nasib:cry::cry::cry::cry:.. jatuhla saham sue nampaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2005 05:04 PM | Show all posts
saya cadangkan.. cadangan di tutup... :bgrin:


alahai sue.. jgnlah sedih..  :hug:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2005 05:41 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 5-7-2005 04:54 PM:
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kro ...

Sue..
saya faham niat sue..jgn salah faham laks..sepatutnya 'peringatan' yg saya tulis kat atas tu patut ada dari dulu lagik..
saya tak tujukan kepada orang perseorangan..saya tujukan kepada semua warga FNR..
Saya tak sabitkan isu yg Sue kemukakan ini dgn apa yg saya posting.Tolong jgn salah faham.Memang tiada kena mengena.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2005 06:16 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 5-7-2005 04:54 PM:
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kro ...


Sapa yang kecam sue? :stp: :stp:

bukan ke perkara nie mmg di highlight kat  page depan lagi..

anyway sue..thanks  for the reminder..:love:

Bende nie peringatan untuk semua...F& R adalah tempat untuk berkongsi ilmu bukan untuk berlaga laga..:geram:

hopefully semua org boleh berforum dengan bijak dan kekalkan kemesraan gitu ..:hug: :hug:

ok sue.....jgn susah hati ye..muahsss:ah:  



ok..

now..nie saya nak kasi tau..PERINGATAN

sapa sapa yang ambik resepi org lain sila address or give credit to the owner

for example;  Kek Limau Mandarin [originate Mrs Amelia from Mekar.com]


Please..remember this..I tak nak pisang berbuah perpuluh kali..penattt ye nak settle ngan bod lain nie...


Thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2005 06:21 AM | Show all posts
Originally posted by sue at 5-7-2005 04:54 PM:
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kro ...


sapa kecam sue tu..meh akak :ketuk:,

dlm forum ni kita bebas bersuara dan mengeluarkan pendpt..samada org terima atau tidak itu terpulang kpd individu..sue jgn lah sedih2 lagi ye..don't worry be happy :hug:
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 7-7-2005 09:17 AM | Show all posts
hah....tau pun perkara ni dah berulang2 kali berlaku... tp masih lagi ada insan2 yg tak reti2 bahasa... sukahati mak bapak diaorg jek.....so ...mod pun kena check.. klu org tu buat lagi perkara camtu.. buat ler sesuatu.. ok... :geram::geram::geram:


cranko... hal ni takkan off topic punya...percayalahhh...sure akan berulang lagi.. lol:lol

[ Last edited by sue on 7-7-2005 at 09:33 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 01:22 PM | Show all posts
sue..jgn amik ati sangat..biasa la tuh key..sue panas ek meh nk tulun kipaskan :bodek:..dun wori be hepi alalala :music:
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 7-7-2005 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by ashra at 7-7-2005 01:22 PM:
sue..jgn amik ati sangat..biasa la tuh key..sue panas ek meh nk tulun kipaskan :bodek:..dun wori be hepi alalala :music:



nampaknya sume dah salah faham... sebenarnya bukan sue yg hangin... org lain.. sue cuma tlg "dia" jek... nampaknya dia pulak terus menghilangkan diri..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 04:13 PM | Show all posts
This board used to be my fav playground from the very moment of its creation
and this used to be a peacefull playground n i hope, still n will remain so..

anggap lah bod  ini medan ilmu..
utk sama2 kita timba pengetahuan..kongsi pengalaman n rungkaikan kemusykilan
bukan sekali2 medan nak persendakan yg lain..
bukan medan sindir menyindir
bukan medan cari glamour
bukan medan nak tunjuk sapa terror..
bukan medan nak layan ego atau emo
tolong belajar terima kekurangan n kelebihan org lain dgn jujur..
n tolong hormati other fellow forumner yg inginkan suasana berforem yg aman dan damai

undang2 asas utk bod ni..sila hormati n patuhi
[kalau rasa2 tak tau..sila rujuk posting2 terdahulu atau sila rujuk kepada mod2 yg online]
atasilah sebarang masalah dengan pertimbangan akal yg bijak dan waras

me yakin semua forumner bod ni adalah mereka yg bijak n waras dan mampu bertindak dgn aidil..opssss! dgn adil
:lol

Selamat Berforum
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 05:25 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 7-7-2005 09:17:
cranko... hal ni takkan off topic punya...percayalahhh...sure akan berulang lagi..



sue..
people believe what they want to believe.. and no-one can stop them from doing that..

sooo.. biarlah kalau dia berulang lagi sue..
yg masih nak buat apa yg dorang sering buat.. lantak dorang laaaaaa...
org lain tak tahu.. tapi Allah S.W.T. lebih mengetahui niat sebenar di  hati dorang tu..

kita fikir gini jerrr.... " it is their conscience.. not ours.."


sooo.. jom la sue, let's start a new...
kita beri cadangan lain.. tak pun kita abaikan jer nak beri cadangan lagi..  
kita layan resepi yg sedap2 lagi bagus.. meh la sue mehhh

[ Last edited by cranko21 on 7-7-2005 at 05:38 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 05:56 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 27-PMpThu, 07 Jul 2005 14:37:02 +000037Thursday-2 14:37:

nampaknya sume dah salah faham... sebenarnya bukan sue yg hangin... org lain.. sue cuma tlg "dia" jek... nampaknya dia pulak terus menghilangkan diri..


owhhhh salah org ker..soryyy la ek :malu::malu:
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2005 01:30 PM | Show all posts
Originally posted by ashra at 7-7-2005 17:56:


owhhhh salah org ker..soryyy la ek :malu::malu:



mmg ashra salah org ashra...
u nak tahu siapa yg sue maksudkan.. u tgk laaa siapa yg dah lama tak menyumbang resepi2 dorang kat board nie.....
bukan sorang tau.. tapi lebih dari sorang...harap maklum.. ;)

tata titi tutu
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 8-7-2005 01:56 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 8-7-2005 01:30 PM:



mmg ashra salah org ashra...
u nak tahu siapa yg sue maksudkan.. u tgk laaa siapa yg dah lama tak menyumbang resepi2 dorang kat board nie.....
bukan sorang tau.. tapi lebih dari sorang...h ...




yup..lebih sorang... yg complaint ngan sue 1, yg copyright 1, yg sokong 1...



thanks...

[ Last edited by sue on 8-7-2005 at 03:49 PM ]
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 8-7-2005 03:55 PM | Show all posts
nampaknya .... bila sue nak tulun sahabat.. camni pulak jadiknya....beria2 sue nak legakan kemarahan.. but yelar.. manusia.. cepat berubah pendirian.....

biarla sue mengundur jek.. so...lenkali...sapa2 nak tepek resepi dari fnr kat bod lain (MDC or sewaktu dgnnnya).. tepekla resepi sendiri.. jgn amik resepi org lain... ...klu nak amik pun.. bg link dari fnr..

ok.. selamat tinggal...:cry::cry:
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2005 05:36 AM | Show all posts
Kak Noor cadangkan kes ditutup..:bgrin:

Masing2 dah dewasa dan berpelajaran pulak tu..malu lah kalau perangai cam kebudak-budakan...:kerek:

Buang yg keruh amik yg jernih :pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

minah_tempoyak This user has been deleted
Post time 11-7-2005 12:29 PM | Show all posts
Ya Allah..ni nak bagi cadangan ke nak bergaduh ni? bunyi macam panas je
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 11-7-2005 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 11-7-2005 12:31 PM:
kepada yang menyokong, terima kasih banyak2 terutama pada sue



kak hannah.. kasih akak lama dah sue terima.. tersimpan rapi di hati ini...lol:hug::hug::hug:
kak...jom jumpa.....

akak memang berani... berani kerana kebenaran...apa yg akak katakan, akak kotakan...tak separuh jln jek niat berkobar2...

so, pasni klu ada yg delete lagi post2 kat sini.. gaknya kroni kot...:bgrin::bgrin::bgrin:

[ Last edited by sue on 11-7-2005 at 01:10 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2005 05:39 PM | Show all posts
rasa macam tau je sapa yg akak2 maksudkan :kant:..

[ Last edited by ashra on 12-7-2005 at 08:10 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2005 06:57 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 11-7-2005 11:40 AM:


Maaf ye mod2 yang dihormati semua, kak hannah nak boleh terjumpa pulak notice dari admin ni, and just rasa nak share ngan u all lah:


mm... yang no. 8 tu, kak hannah rasa mod ke-2 boleh jawab kot!!



Kak Han..Noor tahu pasal notis tu (dah pernah baca sebelum ni) dan mmg faham hanya keadaan tertentu saja boleh delete..tapi yg menyebabkan Noor berbuat juga demikian krn:

1. Dah bagi peringatan supaya jgn terlampau off topik (penat Kacip bg peringatan)..bukan tak bg bersembang tapi kalau dah off topik sampai satu page apa cerita..dah la off topik, mesej2 tersebut kurang enak dibaca (terdpt unsur2 perli memerli forumer lain)

2. Sebelum tu topik Puding Roti dah melalut2 off topik dlm keadaan emosional, dah bg peringatan di thread tersbt..tup tup dlm masa yg singkat berlaku pula kat topik Black Forest Cake..nampak sgt tiada sebarang perubahan keatas peringatan yg diberi

3. Terdpt beberapa forumer lain pm Noor menyatakan kurang senang (sakit mata) dgn posting2 yg lari dr tajuk di thread tersbt yg menampakkan berpuak2 ..Kak Han pun pernah bersuara pasal ni dulu kat thread kongsi cadangan, jika off topik melampaui had (sampai berpages) pun Kak Han naik boring membacanya..tak gitu..sama lah juga forumer lain..

4. Demi menjaga keharmonian bod ni Noor terpaksa delete posting yg melalut yg ada unsur2 kurang sihat, bukan bermakna Noor kroni atau sokong/berat sebelah, harap kawan2 semua faham !

5. Noor bukan sengaja dan membuta tuli delete mesej org..harap yg terlibat jgn berkecil hatii..kita masuk bod ni utk tukar2 ilmu bukan utk cari gaduh dan cari kesalahan org lain..

Satu hal lagi ingin ditegaskan di sini jika ada perasaan tak puas hati hendaklah berbincang secara elok, jgn biarkan emosi mengawal perasaan kita..jika tidak puas hati kat forumer A sila pm jelaskan padanya supaya masing2 jelas dan faham keadaan yg berlaku..kalau bising2 kat sini perli2 (berkias-kias) secara umum ..semua jd keliru dan lebih teruk jika org lain yg membaca buat tanggapan yg salah.

Apa salahnya kita sesama Islam saling maaf memaafi dan bertolak ansur..yg lepas tu biarlah lepas..Noor tak suka ianya berpanjangan, harap perkara macam ni takkan berulang lagi....sbg mod di bod ni Noor rasa sgt sedih atas apa yg berlaku..kalau boleh Noor harap keadaan pulih spt biasa..tak baik kita bermasam muka lebih dr 3 hari...ntah esok ntah lusa jika ajal menjemput macamana? tak sempat berbaik semula kan.   

Pd kawan2 yg rasa Noor tak layak jd mod & tak boleh menguruskan bod ni dgn baik, boleh calonkan sesiapa yg layak (sila pm Noor) dan Noor berbesar hati menyerahkan jawatan tanpa gaji ni kpd calon tersbt..sekian harap maklum...

Noor berhenti di sini dan tak akan mengulas mengenai perkara ni lagi, kadang kala berdiam diri adalah lebih baik dr berkata2..


[ Last edited by NoorMasri on 12-7-2005 at 07:41 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2005 12:17 PM | Show all posts
walaupun saya jarang benor posting kat sini tak bermakna saya tak masuk jenguk!saya masuk check bod nie dan kasik kredit jenjalan dan tgk apa yg patut....
rutin harian tuh!!

seperkara lagik..seperti kak noormasri...saya jugak dah tanak komen apa2 lagik kerana semuanya dah sedia maklum akan hal2 yang terjadik sejak kebelakangan nie..[lagik komen lagik tak kena..lagik komen lagik tak betul..]
dan jugak seperti kak noormasri...
kalau korang rasa saya jugak tak layak tuk pegang jawatan Mod nie..korang boleh pilih sesapa yg layak selayak-layaknya tuk menggantikan kami!Pilihan di tangan anda!!!

pstt..saya nie bukan lerr suka tembak tak tentu pasal yea..maaflerr kalau sesapa yg ada heart attack tu..tak dapek den nak nolong!
lembut lemah gemalai pong owang wat tk reti jerr..wat dekk jerr..camno tuh!
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2005 04:55 PM | Show all posts
Udah le tu. Tamatkanlah segala persengketaan. Shida walaupun baru kat sini, tapi rasa tak best le kalau ada sifat2 PHD & yang seangkatan dengannya. Semua yang kita perolehi ni adalah dari Allah & dengan keizinanNya. Skill yang kita dapat ni pun kurniaan Dia. Walaupun guna resepi yang sama, tapi tak semua orang buat menjadi. Itulah kelebihan seseorang yang tak boleh dibeli atau diperturunkan tanpa pengetahuan.

Dah lah tu akak2. Janganlah kita panjangkan benda yang tak ada faedah ni. Baiklah kita share resepi & pengetahuan yang kita ada untuk kebaikan bersama. Pasal glamour ke, pujian ke........alah......benda tu tolak ke tepi. Bagi Shida, yang penting adalah satu kepuasan bila kita tolong sesama kita & paling best bila kita mencuba sesuatu tu menjadi & waktu itu tentunya kita akan berterima kasih kepada yang sudi berkongsi.

Meh kita :hug:. Kita buang yang keruh ambil yang putih mulus umpama pau.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048365s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list