JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
102753
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Mr.Forensics This user has been deleted
Post time 19-6-2005 03:25 PM | Show all posts
hi firsttimer here...huhuhuh
erk
takder cadangan ker nak dokumentasi sumer arkib resepi tuuuuu...combine dlm bentuk pdf ker word kerr....
erk boleh jugak buat guide nak masak per kat rumah..
payah benar nak beli buku resepi......lagi payah nak tengok dlm mag
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 27-6-2005 04:52 PM | Show all posts
ermm .. sue rasa.. klu ada yg nak tepek resepi org lain kat dari bod ni ker bod lain.. bole tak bg jek link kat FNR ni selain kita copy and paste resepi (walaupun mentioned owner tu punya nama)..sbb yg dpt glamour tu sure la org yg tepek resepi tu kan...sbb sue tgk kat bod lain pun ada jugak resepi yg sama kat sini tp yg empunya resepi tu tak tau pun.. org lain gak yg dpt pujian melambung...

:tq::tq::tq:maap bebyk klu ada yg terasa..  ni cadangan jek..sebb ada yg tak puas ati ni..nf:nf:
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2005 09:43 PM | Show all posts
muakakakaa sue.....
betul gak... tapi kalau org mengaku resepi tu dari guru dia yg dia belajar bertahun2 dulu or kalau dia ambik dari kawan.. susah gak sue.. hehehehee u faham jer laaaa.. kannn.. dulu takde link kannnnn ....... :bgrin:

cam I ni.. kekadang resepi tu I mmg ada dari masa zaman sekolah or dari buku2 belajar my mum... sooo camna nak tepek link kan kan kan...
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 28-6-2005 09:10 AM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 27-6-2005 09:43 PM:
muakakakaa sue.....
betul gak... tapi kalau org mengaku resepi tu dari guru dia yg dia belajar bertahun2 dulu or kalau dia ambik dari kawan.. susah gak sue.. hehehehee u faham jer laaaa.. kannn.. ...


cranko.. sue maksudkan kan klu nak tepek kat bod lain ler.(apa salahnya bg link thread tu mcm kak noormasri buat...refer kat thread kek chiffon )....bukan kat sini.. klu kat sini... resepi tok nenek pun bole tepek ... sue faham ati manusia ni kak.. sbb tu ada yg merajuk tak nak tepek resepi lagi...

[ Last edited by sue on 28-6-2005 at 09:12 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2005 07:02 PM | Show all posts
tumpang laluuuuuu:cak:

apa yg sue cadangkan tu memang saya sokong....pendekata cam ni lah....sesiapa yg nak tepek resepi kat sini tulis terang2 dari mana u dpt resepi tu.  dan kalau resepi tu kawan u punyer ke...dpt kat intenet ke....u ckp dan kalau u dah olahkan resepi tu pun u cakap....so semua orang tahu yg resepi tu bukan hasil rekaan u....:bgrin:  sebab once bila org tengok resepi yg tak tulis dari mana sumber tu, orang akan ingat itu resepi hasil ciptaan u...dan bila org dah tau yg akceli resepi tu org lain punya dah siap di olah....kan ke dah....:kant:

dan lagi satu kalau kita member kat forum lain, kalau nak buat kebajikan menepek resepi orang lain kat situ....ada lah lebih baik kita bagi je link resepi tu (sama mcm sue ckp tu)...biar lah member kat forum lain tu gi tgk sendiri link tu.  tak payah susah payah nak taip resepi orang tu kat situ...mcm noormasri buat kat thread kek chiffon tuh....:solute:

saya nak mintak maap bebanyak kalau ada yg terasa hati...sebab kalau kita ikhlas nak bagi resepi biarlah seikhlas-ikhlasnya....lagi pun malu kat diri kita sendiri kalau jadi glamor diatas hasil resepi org lain....:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2005 01:27 AM | Show all posts
Noor tak rasa forumer yg tepek pelbagai resepi tu nak jd glamor..apa faedahnya pun kalau glamor, bukan dpt duitkan.

Cuma berhati2 lah kalu nak copy dan paste resepi/gambo masakan org , sesetengah tu ada yg tak suka apatah lagi bila tanpa izin kan..tapi bagi Noor bila resepi dah masuk dlm internet sepatutnya dgn rela hati lah resepi tu di copy dan paste oleh org lain..dan sepatutnya bersyukur sbb ada org yg sudi sebarkan/panjangkan resepi tu kpd org lain moga empunya resepi asal dan penyebar sama2 dpt pahala berpanjangan...bukan ke lebih elok jika kita sama2 berfikiran positif kan..ALLAH MAHA MENGETAHUI niat seseorng...

Tiada kena mengena dgn yg hidup atau mati..harap maaf.


[ Last edited by NoorMasri on 1-7-2005 at 01:28 AM ]
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 4-7-2005 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 27-6-2005 04:52 PM:
ermm .. sue rasa.. klu ada yg nak tepek resepi org lain kat dari bod ni ker bod lain.. bole tak bg jek link kat FNR ni selain kita copy and paste resepi (walaupun mentioned owner tu punya nama)..sb ...



tak sangka sungguh lepas balik cuti.. byk pulak offline msg kat YM sue ..sume nya pasal posting sue kat thread ni.. tuk pengetahuan sumer yg bertanya,,, org yg sue maksudkan bkn kak hannah,,,:tq::tq::tq::tq: mintak ampun la kak hannah ooiii.. sbb sumer sangka akak yg majuk... hal tersebut berlaku pun masa kak hannah tengah demam panas + tonsel ari tu sampai dok spital... :no::no:jgnlah sumer babitkan kak hannah dlm hal ni... org yg marah tu biarlah sue rahsia kan....sbb dah janji ngan dia...kak hannah... sekali lagi sue mintak maaf:pray::pray::pray:... tak sangka pulak tujuan sue nak tolong kawan lain kena pulak kat akak... tak sangka ada pulak org yg mengapi2 sampai kak hannah rasa down sgt :cry::cry:...
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 4-7-2005 02:53 PM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 1-7-2005 01:27 AM:
Noor tak rasa forumer yg tepek pelbagai resepi tu nak jd glamor..apa faedahnya pun kalau glamor, bukan dpt duitkan.

Cuma berhati2 lah kalu nak copy dan paste resepi/ga ...



kak noor..sapa yg tak mau glamour & penghargaan??? even klu anak2 sue puji masakan sue... kembang kempis jugak la bangga nya... so;.. depends la kat memasing.. klu nak tepek tu mintak ler izin empunya diri.. mcm akak mintak izin kat florence.....ini sebb kita tepek kat bod lain.. klu setakat org luar nak amik resepi tu ...rasanya sumer org kat bod ni rela resepi diorg diambil dan diagih2kan.. sebb bila dah tepek kat tmpt lain tu.. org kat bod tu mesti la ada 1001 pertanyaan .. so yg jwb sapa??? org yg tepek tu la...bukan yg empunya.... then tukang tepek tu la yg dpt "thanks la kak" "wahhh teruja la tgk kek akak"... camnor???

:tq::tq:..ampun la klu topik sue ni buat ramai yg nf:

buat kak hannah... maaf sekali lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2005 03:25 PM | Show all posts
:: PERINGATAN ::

Saya akan terus delete posting2 yang..

1.langsung tiada kena mengena dgn tajuk
2.berunsur provoke/perli-memerli/personal attack
3.berbaur kroni/puak2 atau sekutu
4.merepek/borak melampau

Peringatan dah pun diberikan sebelum ini..nampaknya keadaan tidak menunjukkan sebarang peningkatan...saya tidak akan PM sesiapa untuk memberitahu/meminta kebenaran...saya akan terus DELETE!!!!!!


Berforumlah dengan bijak!
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 5-7-2005 04:54 PM | Show all posts
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kroni2... apa la nasib:cry::cry::cry::cry:.. jatuhla saham sue nampaknya...
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2005 05:04 PM | Show all posts
saya cadangkan.. cadangan di tutup... :bgrin:


alahai sue.. jgnlah sedih..  :hug:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2005 05:41 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 5-7-2005 04:54 PM:
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kro ...

Sue..
saya faham niat sue..jgn salah faham laks..sepatutnya 'peringatan' yg saya tulis kat atas tu patut ada dari dulu lagik..
saya tak tujukan kepada orang perseorangan..saya tujukan kepada semua warga FNR..
Saya tak sabitkan isu yg Sue kemukakan ini dgn apa yg saya posting.Tolong jgn salah faham.Memang tiada kena mengena.
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2005 06:16 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 5-7-2005 04:54 PM:
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kro ...


Sapa yang kecam sue? :stp: :stp:

bukan ke perkara nie mmg di highlight kat  page depan lagi..

anyway sue..thanks  for the reminder..:love:

Bende nie peringatan untuk semua...F& R adalah tempat untuk berkongsi ilmu bukan untuk berlaga laga..:geram:

hopefully semua org boleh berforum dengan bijak dan kekalkan kemesraan gitu ..:hug: :hug:

ok sue.....jgn susah hati ye..muahsss:ah:  



ok..

now..nie saya nak kasi tau..PERINGATAN

sapa sapa yang ambik resepi org lain sila address or give credit to the owner

for example;  Kek Limau Mandarin [originate Mrs Amelia from Mekar.com]


Please..remember this..I tak nak pisang berbuah perpuluh kali..penattt ye nak settle ngan bod lain nie...


Thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2005 06:21 AM | Show all posts
Originally posted by sue at 5-7-2005 04:54 PM:
ermmm.. klu nak bg cadangan mcm ni pun dikecam... baik la tak yah adakan thread cadangan ni...

tak sangka niat sue nak tulun sahabat dah pun disalah ertikan.. pastu ujud la pulak isu kro ...


sapa kecam sue tu..meh akak :ketuk:,

dlm forum ni kita bebas bersuara dan mengeluarkan pendpt..samada org terima atau tidak itu terpulang kpd individu..sue jgn lah sedih2 lagi ye..don't worry be happy :hug:
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 7-7-2005 09:17 AM | Show all posts
hah....tau pun perkara ni dah berulang2 kali berlaku... tp masih lagi ada insan2 yg tak reti2 bahasa... sukahati mak bapak diaorg jek.....so ...mod pun kena check.. klu org tu buat lagi perkara camtu.. buat ler sesuatu.. ok... :geram::geram::geram:


cranko... hal ni takkan off topic punya...percayalahhh...sure akan berulang lagi.. lol:lol

[ Last edited by sue on 7-7-2005 at 09:33 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 01:22 PM | Show all posts
sue..jgn amik ati sangat..biasa la tuh key..sue panas ek meh nk tulun kipaskan :bodek:..dun wori be hepi alalala :music:
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 7-7-2005 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by ashra at 7-7-2005 01:22 PM:
sue..jgn amik ati sangat..biasa la tuh key..sue panas ek meh nk tulun kipaskan :bodek:..dun wori be hepi alalala :music:



nampaknya sume dah salah faham... sebenarnya bukan sue yg hangin... org lain.. sue cuma tlg "dia" jek... nampaknya dia pulak terus menghilangkan diri..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 04:13 PM | Show all posts
This board used to be my fav playground from the very moment of its creation
and this used to be a peacefull playground n i hope, still n will remain so..

anggap lah bod  ini medan ilmu..
utk sama2 kita timba pengetahuan..kongsi pengalaman n rungkaikan kemusykilan
bukan sekali2 medan nak persendakan yg lain..
bukan medan sindir menyindir
bukan medan cari glamour
bukan medan nak tunjuk sapa terror..
bukan medan nak layan ego atau emo
tolong belajar terima kekurangan n kelebihan org lain dgn jujur..
n tolong hormati other fellow forumner yg inginkan suasana berforem yg aman dan damai

undang2 asas utk bod ni..sila hormati n patuhi
[kalau rasa2 tak tau..sila rujuk posting2 terdahulu atau sila rujuk kepada mod2 yg online]
atasilah sebarang masalah dengan pertimbangan akal yg bijak dan waras

me yakin semua forumner bod ni adalah mereka yg bijak n waras dan mampu bertindak dgn aidil..opssss! dgn adil
:lol

Selamat Berforum
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 05:25 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 7-7-2005 09:17:
cranko... hal ni takkan off topic punya...percayalahhh...sure akan berulang lagi..



sue..
people believe what they want to believe.. and no-one can stop them from doing that..

sooo.. biarlah kalau dia berulang lagi sue..
yg masih nak buat apa yg dorang sering buat.. lantak dorang laaaaaa...
org lain tak tahu.. tapi Allah S.W.T. lebih mengetahui niat sebenar di  hati dorang tu..

kita fikir gini jerrr.... " it is their conscience.. not ours.."


sooo.. jom la sue, let's start a new...
kita beri cadangan lain.. tak pun kita abaikan jer nak beri cadangan lagi..  
kita layan resepi yg sedap2 lagi bagus.. meh la sue mehhh

[ Last edited by cranko21 on 7-7-2005 at 05:38 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2005 05:56 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 27-PMpThu, 07 Jul 2005 14:37:02 +000037Thursday-2 14:37:

nampaknya sume dah salah faham... sebenarnya bukan sue yg hangin... org lain.. sue cuma tlg "dia" jek... nampaknya dia pulak terus menghilangkan diri..


owhhhh salah org ker..soryyy la ek :malu::malu:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065207s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list