JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
102041
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

sue This user has been deleted
Post time 13-7-2005 08:52 AM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 12-7-2005 04:55 PM:
Udah le tu. Tamatkanlah segala persengketaan. Shida walaupun baru kat sini, tapi rasa tak best le kalau ada sifat2 PHD & yang seangkatan dengannya. Semua yang kita perolehi ni adalah dari Allah ...



okla...u maybe rasa masalah ni kecik coz u belum terkena or perasan....

masalahnya... bila timbul hal sebegini... org yg bg cadangan dan yg mangsa tu yg terkena semburan dari sumer mod & forumers.... but yg dok copyright tu pulak tak pun mod tegur depan2 camni....naper???tak berani???:cak::nana::nana:

wallahua'alam....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 10:16 AM | Show all posts
Originally posted by sue at 13-7-2005 08:52 AM:



okla...u maybe rasa masalah ni kecik coz u belum terkena or perasan....

masalahnya... bila timbul hal sebegini... org yg bg cadangan dan yg mangsa tu yg terkena semburan dari sumer mod &am ...




setuju sgt dgn sue, tapi sue, nak kata apa pun org takmo faham dan terima...

so, kak hannah pun dah luahkan apa yg kak hannah nak luahkan, dah rasa lega dah, takde tersumbat2 lagi, cuma impact pada org lain tu, terpulang pada masing2lah.

Kak hannah pun nak buang yg keroh dan ambil yg jernih2 je lepas ni... tapi sebelum tu, nak minta ampun dan maaf berbanyak2 di sini yang tersinggung dgn kenyataan2 kak hannah itu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2005 11:46 AM | Show all posts
ishh...ishh...
naper laks tak berani??
camnie lah erkk...kalau korang yang mana dah terkena ker terasa ker..apsal tak korang bagitau nama si polan dari mula2 lagik..apsal nak kena kenen2..perli2...nak kasik hint...takyah semua tu...wat buang masa jerr dan penat nak taip panjang berjela....
bagitau straight to the point!!!
..saya tak puas ati lerr nie pasal si polan nie dah amik resepi saya!!..
bila dah ada statement gitu..barulah Mod boleh amik tindakan..bila dah cukop bukti..baru boleh bertindak!
Jgn lerr kerana mod tak amik tindakan nak dikata Mod nie bersekongkol laks dgn orang2 yang korang katakan tu..

Lerr nie nak tanya...

1.Siapakah si polan itu??
2.Apakah nama resepi korang yg si polan telah amik dan..[nyatakan url..senang nak tgk]
3.Siapakah pula yg menjadik mangsa keadaan..yg terasa sgt tu..[rasa mcm ramai]
4.Pada pendapat korang,tindakan yg mcm mana korang rasa patut di ambil?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 02:58 PM | Show all posts
[quote] Wah, terkezzut kak Hannah bila tgk green_tea sergah!!! Tetiba masuk padang... Kepada kalian ini, kak Hannah nak katakan, kak Hannah dulu pun newbie gak
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 06:41 PM | Show all posts
assalamualaikum semua.....mintak maaf sekiranya menggangu....

Di sini saya nak memberitahu yg saya dah pm kepada mod2 semua dan telah menerangkan segala yg berlaku kepada mod2 semua....so terpulanglah kepada mod2 semua untuk tindakan yg selanjutnya.....

Dan juga untuk pengetahuan semua, si polan telah pun meminta maaf kepada saya diatas apa yg telah terjadi dan sebagai seorang umat islam adalah wajib saya maafkan si polan, dan semoga tidak berulang lagi dan juga diharap kita semua mendapat iktibar dan pengajaran dari apa yg terjadi.....

Saya juga nak ucapkan terima kasih pada semua kengkawan yg telah memberi sokongan dan nasihat......timekasih semua.....:hug:

Mari lah kita bermaaf maafan dan marilah kita bersama2 memeriahkan bod yg amat kita sayangi ini....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 07:30 PM | Show all posts
Originally posted by bebop at 13-7-2005 06:41 PM:
assalamualaikum semua.....mintak maaf sekiranya menggangu....

Di sini saya nak memberitahu yg saya dah pm kepada mod2 semua dan telah menerangkan segala yg berlaku kepada mod2 semua....so t ...


Haaa..camtu lah..sejuk sket hati Noor bila baca cam ni..sayang dia :hug:..syukur alhamdulillah :pray:

..sebagai umat Islam tak elok kita berpecah belahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 07:36 PM | Show all posts
Originally posted by Green_tea at 13-7-2005 02:58 PM:



kak noor, agak2 siapa baling bom kat london tu ye?

lepas ni boleh la sembang computer dalam f&r ni.. citer pasal java, php, vb, linux... tak kena delete nya...
eee..bestnya..


Hai Teh Hijau.., nak citer pasal java, linux boleh, sila ke thread jom borak..ok..org dapur pun apasalahnya belajar pasal linux dan sewaktu dgnnya kan..:bgrin:

ff: identiti salah sorang pengebom berani mati tu dah dpt dikenalpasti..org Pakistan dr Leeds..semlm tengok berita dan dijumpai beberapa bahan letupan ditinggalkan kat dlm kete di Luton


[ Last edited by NoorMasri on 13-7-2005 at 07:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2005 08:46 AM | Show all posts
ff: takut lepas ni US attack Pakistan plaksssss
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2005 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by ashra at 14-7-2005 08:46 AM:
ff: takut lepas ni US attack Pakistan plaksssss


ff: dan jangan attack kucing ko tu ashra. menggoda betul.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2005 09:31 AM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 27-AMpThu, 14 Jul 2005 09:04:42 +000004Thursday-2 09:04:


ff: dan jangan attack kucing ko tu ashra. menggoda betul.


tergoda ker:cak: aisey kalau ye pon jgn attack tucheng saya..tuler sekor yg ade di donia yg pana ini :lol..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 01:18 PM | Show all posts
Biduk lalu kiambang bertaut... semoga apa yang telah berlaku menjadi pengajaran dan iktibar... semua org tetap dan akan sentiasa melakukan kesalahan dan kesilapan.. again n again.. yang penting semoga lepas ini kita lebih saling memahami...

Sekarang ni kak hannah sedang menyiapkan 4 set buku masak... hahaha... jgn terkejut.. bukan untuk jualan... tapi untuk 4 pewaris kak hannah... putera dan puteri2 tercinta kak hannah, dari resipi koleksi peribadi dan juga dari bod ini... dan juga lain2 sumber... :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 03:30 PM | Show all posts
amboi dalam senyap2 buat buku masak pulak dahhh....mehle 1 utk maklang..brapa rm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 04:10 PM | Show all posts
Originally posted by MAKLANG at 15-7-2005 03:30 PM:
amboi dalam senyap2 buat buku masak pulak dahhh....mehle 1 utk maklang..brapa rm tu?



hehehe maklang... sebenarnya bukan buat.. tapi nak susun jadi buku untuk anak2... kira nak compile kan cantik2... sekarang ni berterabur... nanti diorang kawin, kak hannah nak hadiahkan sorang satu... kalau anak teruna den kawin, den akan bubuh buku tu dlm dulang hantaran untuk menantu pompuan den tu... amacam?? ni cadangan gak ni...

psst: maklang, takyah beli2, jom lah buat sama...:bgrin:

[ Last edited by noor_hannah on 15-7-2005 at 10:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 04:50 PM | Show all posts
kak hannah...

elok benor ler tu...biar menantu hang tu masakkan utk anak hang....hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 11:01 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 11-7-2005 11:18 AM:

hehehe.. Kak hannah ingat lagi peringatan u ni, sian.. kena ulang puluh2 kali ye?? u silap teknik.. kalau u buat the other way round, sure takkan berulang lagi.. insyaallah...


emm..sorry kak..saya tak paham bab nie..peraturan mudah and apply to everyone..any suggestion??

anyway, saya juga seiring dengan mod kak noor and kacip..
kalau korang rasa saya tak seswai ke..sebagai mod yang rela letak jawatan..kat sini saya sukarela memberi masa dan tenaga untuk membantu menjaga bod nie but if this not efficient enough..just PM me..

and anyway kak Hannah, mmg tak de org suruh..but kalau org dah kecoh tak suke ke takkan nak bertahan tu gile kuasa le pulak kan..

I rest my case..Thank You


[ Last edited by CatLady on 15-7-2005 at 11:15 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 01:39 AM | Show all posts
Thread ni khas utk sebarang komen, cadangan serta maklumbalas dari mod...harap mendapat kerjasama semua pihak..terima kasih...:kerek:

[ Last edited by NoorMasri on 16-7-2005 at 01:44 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 03:18 AM | Show all posts

Salam semua

meh sini kak Dar nak bagi sedikit info

Admin ada memberitahu kami, Mod sesatu board boleh buat apa yang mereka rasa perlu utk menggelakkan board mereka jadi tempat ''pergaduhan''. Maksudnya dia (Mod) boleh delete post post yang dia rasa tak sesuai. Contoh? cuba jalan jalan masuk board Religion, World, Local Politics, AF, Beauty & fashion, Gossip, Malaysian Celeb, MM, CC, HIduism dan dua tiga board lagi. Di dalam board board ini sebarang post yang memprovoke akan didelete. Siapa siapa yang tak puas hati sbb post didelete boleh PM mod, mereka akan berikan jawapanya.

Mengenai orang ''ciluk'' resepi orang lain, kita tak perlulah perli memperli dlm board ini. Hantar sahaja PM kpd board Mod dan mereka pasti akan buat sesuatu.

Saya harap selepas ini tiada lagi perselisihan, sebab kita tak nak tengok ada croni. Croni croni ni akan buat board ini berpuak puak dan itu tak bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 05:25 AM | Show all posts
Thanks Dar ..:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 09:59 AM | Show all posts
Hmmmm....... bagi saya, kalau dah post recipes kat Internet maknanya semua org boleh ambik recipes tersebut & post kat mana2 websites. Apa sekalipun tak semua org suka, so the best way kalau nak post recipes tersebut kat mana2 websites make sure provide links sekali & nama pencipta recipes tersebut. Tak salah buat mcm tu as a compliment & penghargaan kat pencipta recipes tersebut.

Unless recipes tu secret recipes - apa tu copyright controlled tapi kalau dah mcm tu buat apa nak share kat semua org kat forum ni kan. Mcm saya tak kisah pun esp. Kek Lapis Cokelat saya yg sedap tu.lol:lol

[ Last edited by Baiduri Othman on 16-7-2005 at 10:01 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2005 05:22 PM | Show all posts
Originally posted by Baiduri Othman at 16-7-2005 09:59 AM:
Hmmmm....... bagi saya, kalau dah post recipes kat Internet maknanya semua org boleh ambik recipes tersebut & post kat mana2 websites. Apa sekalipun tak semua org suka, so the best way kalau na ...


Thanks for the opinion :hug:
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2005 08:40 PM | Show all posts
Originally posted by CatLady at 2005-7-17 05:22 PM:


Thanks for the opinion :hug:


Salam Catlady,

Apa khabar? Lamak sik ndiat kitak online. Kamek pun :hug: peluk cium jumpa kitak online.

BTW, kat FNR ni ada crony jugak ke? Hmmm...... I don't think so. Since both of us are Swakians, maybe boleh jadi crony. lol:lol

So far, moderators like Kacip_Fatimah, NoorMasri & Catlady have done a very good job. So tak payahlah letak jawatan sebab FNR ni bukannya ada kepentingan apa2pun. He he he. lol:lol

[ Last edited by Baiduri Othman on 17-7-2005 at 08:42 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2005 09:33 AM | Show all posts
:music: mari kita nyanyi sama2...yehaar:music::pompom::pompom:

'bersatu kita teguh'
'bercerai kita roboh'
'mari pegang tangan'
'jalan beriringan'
'mari rapatkan barisan'
'kita mara ke depan' :pompom:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2005 05:19 PM | Show all posts

Kes dah Selesai...

Alhamdulillah...
rasanya semua dah settle dgn aman..jadik di harap sebarang masalah di kemudian kelak..jangan segan2 nak berkongsi..

Kes nie ditutup..jadik..saya berharap..kalian semua jgn lerr terborak kat sini erkk...terima kasih  banyak2 pada kengkawan yang prihatin..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2005 05:42 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 2005-7-18 05:19 PM:
Alhamdulillah...
rasanya semua dah settle dgn aman..jadik di harap sebarang masalah di kemudian kelak..jangan segan2 nak berkongsi..

Kes nie ditutup..jadik..saya berharap..kalian semua jgn l ...


Saya terborak kat sini Kacip_Fatimah.lol:lol

Actually saya ni tertinggal bas apa sebenarnya yg terjadi kat sini. Sebab saya sibuk gaduh dgn supermod hari tu tapi dah okay sekarang ni. Tu lah tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2005 06:45 PM | Show all posts
Cadangan.....

Kalau boleh dibuat index dan buat link location recipe di first page dalam archives, susah nak search especially archive yang banyak pages........
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045525s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list