JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
102756
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Post time 8-7-2005 01:30 PM | Show all posts
Originally posted by ashra at 7-7-2005 17:56:


owhhhh salah org ker..soryyy la ek :malu::malu:



mmg ashra salah org ashra...
u nak tahu siapa yg sue maksudkan.. u tgk laaa siapa yg dah lama tak menyumbang resepi2 dorang kat board nie.....
bukan sorang tau.. tapi lebih dari sorang...harap maklum.. ;)

tata titi tutu
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 8-7-2005 01:56 PM | Show all posts
Originally posted by cranko21 at 8-7-2005 01:30 PM:



mmg ashra salah org ashra...
u nak tahu siapa yg sue maksudkan.. u tgk laaa siapa yg dah lama tak menyumbang resepi2 dorang kat board nie.....
bukan sorang tau.. tapi lebih dari sorang...h ...




yup..lebih sorang... yg complaint ngan sue 1, yg copyright 1, yg sokong 1...



thanks...

[ Last edited by sue on 8-7-2005 at 03:49 PM ]
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 8-7-2005 03:55 PM | Show all posts
nampaknya .... bila sue nak tulun sahabat.. camni pulak jadiknya....beria2 sue nak legakan kemarahan.. but yelar.. manusia.. cepat berubah pendirian.....

biarla sue mengundur jek.. so...lenkali...sapa2 nak tepek resepi dari fnr kat bod lain (MDC or sewaktu dgnnnya).. tepekla resepi sendiri.. jgn amik resepi org lain... ...klu nak amik pun.. bg link dari fnr..

ok.. selamat tinggal...:cry::cry:
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2005 05:36 AM | Show all posts
Kak Noor cadangkan kes ditutup..:bgrin:

Masing2 dah dewasa dan berpelajaran pulak tu..malu lah kalau perangai cam kebudak-budakan...:kerek:

Buang yg keruh amik yg jernih :pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

minah_tempoyak This user has been deleted
Post time 11-7-2005 12:29 PM | Show all posts
Ya Allah..ni nak bagi cadangan ke nak bergaduh ni? bunyi macam panas je
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 11-7-2005 01:04 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 11-7-2005 12:31 PM:
kepada yang menyokong, terima kasih banyak2 terutama pada sue



kak hannah.. kasih akak lama dah sue terima.. tersimpan rapi di hati ini...lol:hug::hug::hug:
kak...jom jumpa.....

akak memang berani... berani kerana kebenaran...apa yg akak katakan, akak kotakan...tak separuh jln jek niat berkobar2...

so, pasni klu ada yg delete lagi post2 kat sini.. gaknya kroni kot...:bgrin::bgrin::bgrin:

[ Last edited by sue on 11-7-2005 at 01:10 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2005 05:39 PM | Show all posts
rasa macam tau je sapa yg akak2 maksudkan :kant:..

[ Last edited by ashra on 12-7-2005 at 08:10 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2005 06:57 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 11-7-2005 11:40 AM:


Maaf ye mod2 yang dihormati semua, kak hannah nak boleh terjumpa pulak notice dari admin ni, and just rasa nak share ngan u all lah:


mm... yang no. 8 tu, kak hannah rasa mod ke-2 boleh jawab kot!!



Kak Han..Noor tahu pasal notis tu (dah pernah baca sebelum ni) dan mmg faham hanya keadaan tertentu saja boleh delete..tapi yg menyebabkan Noor berbuat juga demikian krn:

1. Dah bagi peringatan supaya jgn terlampau off topik (penat Kacip bg peringatan)..bukan tak bg bersembang tapi kalau dah off topik sampai satu page apa cerita..dah la off topik, mesej2 tersebut kurang enak dibaca (terdpt unsur2 perli memerli forumer lain)

2. Sebelum tu topik Puding Roti dah melalut2 off topik dlm keadaan emosional, dah bg peringatan di thread tersbt..tup tup dlm masa yg singkat berlaku pula kat topik Black Forest Cake..nampak sgt tiada sebarang perubahan keatas peringatan yg diberi

3. Terdpt beberapa forumer lain pm Noor menyatakan kurang senang (sakit mata) dgn posting2 yg lari dr tajuk di thread tersbt yg menampakkan berpuak2 ..Kak Han pun pernah bersuara pasal ni dulu kat thread kongsi cadangan, jika off topik melampaui had (sampai berpages) pun Kak Han naik boring membacanya..tak gitu..sama lah juga forumer lain..

4. Demi menjaga keharmonian bod ni Noor terpaksa delete posting yg melalut yg ada unsur2 kurang sihat, bukan bermakna Noor kroni atau sokong/berat sebelah, harap kawan2 semua faham !

5. Noor bukan sengaja dan membuta tuli delete mesej org..harap yg terlibat jgn berkecil hatii..kita masuk bod ni utk tukar2 ilmu bukan utk cari gaduh dan cari kesalahan org lain..

Satu hal lagi ingin ditegaskan di sini jika ada perasaan tak puas hati hendaklah berbincang secara elok, jgn biarkan emosi mengawal perasaan kita..jika tidak puas hati kat forumer A sila pm jelaskan padanya supaya masing2 jelas dan faham keadaan yg berlaku..kalau bising2 kat sini perli2 (berkias-kias) secara umum ..semua jd keliru dan lebih teruk jika org lain yg membaca buat tanggapan yg salah.

Apa salahnya kita sesama Islam saling maaf memaafi dan bertolak ansur..yg lepas tu biarlah lepas..Noor tak suka ianya berpanjangan, harap perkara macam ni takkan berulang lagi....sbg mod di bod ni Noor rasa sgt sedih atas apa yg berlaku..kalau boleh Noor harap keadaan pulih spt biasa..tak baik kita bermasam muka lebih dr 3 hari...ntah esok ntah lusa jika ajal menjemput macamana? tak sempat berbaik semula kan.   

Pd kawan2 yg rasa Noor tak layak jd mod & tak boleh menguruskan bod ni dgn baik, boleh calonkan sesiapa yg layak (sila pm Noor) dan Noor berbesar hati menyerahkan jawatan tanpa gaji ni kpd calon tersbt..sekian harap maklum...

Noor berhenti di sini dan tak akan mengulas mengenai perkara ni lagi, kadang kala berdiam diri adalah lebih baik dr berkata2..


[ Last edited by NoorMasri on 12-7-2005 at 07:41 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-7-2005 12:17 PM | Show all posts
walaupun saya jarang benor posting kat sini tak bermakna saya tak masuk jenguk!saya masuk check bod nie dan kasik kredit jenjalan dan tgk apa yg patut....
rutin harian tuh!!

seperkara lagik..seperti kak noormasri...saya jugak dah tanak komen apa2 lagik kerana semuanya dah sedia maklum akan hal2 yang terjadik sejak kebelakangan nie..[lagik komen lagik tak kena..lagik komen lagik tak betul..]
dan jugak seperti kak noormasri...
kalau korang rasa saya jugak tak layak tuk pegang jawatan Mod nie..korang boleh pilih sesapa yg layak selayak-layaknya tuk menggantikan kami!Pilihan di tangan anda!!!

pstt..saya nie bukan lerr suka tembak tak tentu pasal yea..maaflerr kalau sesapa yg ada heart attack tu..tak dapek den nak nolong!
lembut lemah gemalai pong owang wat tk reti jerr..wat dekk jerr..camno tuh!
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2005 04:55 PM | Show all posts
Udah le tu. Tamatkanlah segala persengketaan. Shida walaupun baru kat sini, tapi rasa tak best le kalau ada sifat2 PHD & yang seangkatan dengannya. Semua yang kita perolehi ni adalah dari Allah & dengan keizinanNya. Skill yang kita dapat ni pun kurniaan Dia. Walaupun guna resepi yang sama, tapi tak semua orang buat menjadi. Itulah kelebihan seseorang yang tak boleh dibeli atau diperturunkan tanpa pengetahuan.

Dah lah tu akak2. Janganlah kita panjangkan benda yang tak ada faedah ni. Baiklah kita share resepi & pengetahuan yang kita ada untuk kebaikan bersama. Pasal glamour ke, pujian ke........alah......benda tu tolak ke tepi. Bagi Shida, yang penting adalah satu kepuasan bila kita tolong sesama kita & paling best bila kita mencuba sesuatu tu menjadi & waktu itu tentunya kita akan berterima kasih kepada yang sudi berkongsi.

Meh kita :hug:. Kita buang yang keruh ambil yang putih mulus umpama pau.
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 13-7-2005 08:52 AM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 12-7-2005 04:55 PM:
Udah le tu. Tamatkanlah segala persengketaan. Shida walaupun baru kat sini, tapi rasa tak best le kalau ada sifat2 PHD & yang seangkatan dengannya. Semua yang kita perolehi ni adalah dari Allah ...



okla...u maybe rasa masalah ni kecik coz u belum terkena or perasan....

masalahnya... bila timbul hal sebegini... org yg bg cadangan dan yg mangsa tu yg terkena semburan dari sumer mod & forumers.... but yg dok copyright tu pulak tak pun mod tegur depan2 camni....naper???tak berani???:cak::nana::nana:

wallahua'alam....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 10:16 AM | Show all posts
Originally posted by sue at 13-7-2005 08:52 AM:



okla...u maybe rasa masalah ni kecik coz u belum terkena or perasan....

masalahnya... bila timbul hal sebegini... org yg bg cadangan dan yg mangsa tu yg terkena semburan dari sumer mod &am ...




setuju sgt dgn sue, tapi sue, nak kata apa pun org takmo faham dan terima...

so, kak hannah pun dah luahkan apa yg kak hannah nak luahkan, dah rasa lega dah, takde tersumbat2 lagi, cuma impact pada org lain tu, terpulang pada masing2lah.

Kak hannah pun nak buang yg keroh dan ambil yg jernih2 je lepas ni... tapi sebelum tu, nak minta ampun dan maaf berbanyak2 di sini yang tersinggung dgn kenyataan2 kak hannah itu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2005 11:46 AM | Show all posts
ishh...ishh...
naper laks tak berani??
camnie lah erkk...kalau korang yang mana dah terkena ker terasa ker..apsal tak korang bagitau nama si polan dari mula2 lagik..apsal nak kena kenen2..perli2...nak kasik hint...takyah semua tu...wat buang masa jerr dan penat nak taip panjang berjela....
bagitau straight to the point!!!
..saya tak puas ati lerr nie pasal si polan nie dah amik resepi saya!!..
bila dah ada statement gitu..barulah Mod boleh amik tindakan..bila dah cukop bukti..baru boleh bertindak!
Jgn lerr kerana mod tak amik tindakan nak dikata Mod nie bersekongkol laks dgn orang2 yang korang katakan tu..

Lerr nie nak tanya...

1.Siapakah si polan itu??
2.Apakah nama resepi korang yg si polan telah amik dan..[nyatakan url..senang nak tgk]
3.Siapakah pula yg menjadik mangsa keadaan..yg terasa sgt tu..[rasa mcm ramai]
4.Pada pendapat korang,tindakan yg mcm mana korang rasa patut di ambil?
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 02:58 PM | Show all posts
[quote] Wah, terkezzut kak Hannah bila tgk green_tea sergah!!! Tetiba masuk padang... Kepada kalian ini, kak Hannah nak katakan, kak Hannah dulu pun newbie gak
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 06:41 PM | Show all posts
assalamualaikum semua.....mintak maaf sekiranya menggangu....

Di sini saya nak memberitahu yg saya dah pm kepada mod2 semua dan telah menerangkan segala yg berlaku kepada mod2 semua....so terpulanglah kepada mod2 semua untuk tindakan yg selanjutnya.....

Dan juga untuk pengetahuan semua, si polan telah pun meminta maaf kepada saya diatas apa yg telah terjadi dan sebagai seorang umat islam adalah wajib saya maafkan si polan, dan semoga tidak berulang lagi dan juga diharap kita semua mendapat iktibar dan pengajaran dari apa yg terjadi.....

Saya juga nak ucapkan terima kasih pada semua kengkawan yg telah memberi sokongan dan nasihat......timekasih semua.....:hug:

Mari lah kita bermaaf maafan dan marilah kita bersama2 memeriahkan bod yg amat kita sayangi ini....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 07:30 PM | Show all posts
Originally posted by bebop at 13-7-2005 06:41 PM:
assalamualaikum semua.....mintak maaf sekiranya menggangu....

Di sini saya nak memberitahu yg saya dah pm kepada mod2 semua dan telah menerangkan segala yg berlaku kepada mod2 semua....so t ...


Haaa..camtu lah..sejuk sket hati Noor bila baca cam ni..sayang dia :hug:..syukur alhamdulillah :pray:

..sebagai umat Islam tak elok kita berpecah belahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2005 07:36 PM | Show all posts
Originally posted by Green_tea at 13-7-2005 02:58 PM:



kak noor, agak2 siapa baling bom kat london tu ye?

lepas ni boleh la sembang computer dalam f&r ni.. citer pasal java, php, vb, linux... tak kena delete nya...
eee..bestnya..


Hai Teh Hijau.., nak citer pasal java, linux boleh, sila ke thread jom borak..ok..org dapur pun apasalahnya belajar pasal linux dan sewaktu dgnnya kan..:bgrin:

ff: identiti salah sorang pengebom berani mati tu dah dpt dikenalpasti..org Pakistan dr Leeds..semlm tengok berita dan dijumpai beberapa bahan letupan ditinggalkan kat dlm kete di Luton


[ Last edited by NoorMasri on 13-7-2005 at 07:37 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2005 08:46 AM | Show all posts
ff: takut lepas ni US attack Pakistan plaksssss
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2005 09:04 AM | Show all posts
Originally posted by ashra at 14-7-2005 08:46 AM:
ff: takut lepas ni US attack Pakistan plaksssss


ff: dan jangan attack kucing ko tu ashra. menggoda betul.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2005 09:31 AM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 27-AMpThu, 14 Jul 2005 09:04:42 +000004Thursday-2 09:04:


ff: dan jangan attack kucing ko tu ashra. menggoda betul.


tergoda ker:cak: aisey kalau ye pon jgn attack tucheng saya..tuler sekor yg ade di donia yg pana ini :lol..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046496s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list