JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
102043
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 22-7-2005 08:09 PM | Show all posts
terima kasih chempaka..
rasanya mod ninoZ lebih arif akan bab wat link nie..[sebab dia rajinnnnn...ekeke]..nanti kami bincangkan perkara nie..

terima kasih di atas cadangan anda!
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 24-7-2005 09:07 PM | Show all posts
lorrr .... lama tak masuk ... rupanya kat FnR pun dah ada skandal? hehehhehe ...

anyway ... yang penting, segala resipi yang kita kongsi kat sini ... kita sendiri pernah cuba dan rasa. itu yang penting. kalau takat paste je tapi tak pernah masak dan rasa .. susah gak nak explain kat orang sedap ke idak. contoh paling baik .. kak liza .. dia masak dulu, amik gambor pastu dia kongsi ngan kita semua resipi ngan gambor sekali ... memang rock! hehehehe (lama tak puji bodek nih! hahahhahaa)

apa2 pun .. selamat maju jaya. rajin2 ler memasak ... dan paling penting .. rajin gak makan.!! hehehehe

salam
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 09:11 PM | Show all posts
ff:

hi paja.. lama tak nampak u.. windu laaa ngan gambar2 masakan2 u
:hug:
Reply

Use magic Report

niceghost99 This user has been deleted
Post time 25-7-2005 08:50 PM | Show all posts
Assalamualaikum semuer,

Hmmmm...............ingat kot kat Forum Politik or Agama jer yg bergaduh gaduh.

Teman tak kisah..........
Saper saper nak ciplak ker resipi teman.......silakan.

ILMU tu bukan HAK teman..............
Ini saja yg teman bley bantu selagi ada hayat di kandung badan.

Wsalam

p/s banyak gak secret resipi yg teman telah berikan :lol
p/s2 setelah mati nya anak Adam, hanya 3 perkara yg menafaat bagi diri nya
:lebai:
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2005 10:44 AM | Show all posts
Originally posted by niceghost99 at 25-7-2005 08:50 PM:
Assalamualaikum semuer,

Hmmmm...............ingat kot kat Forum Politik or Agama jer yg bergaduh gaduh.

Teman tak kisah..........
Saper saper nak ciplak ker resipi teman.......silakan.

...


:setuju::setuju::setuju: nanti shida balik kampung nak pinjam buku resepi mak & boleh share kat sini. seronok rasanya bila orang lain buat menjadi. rasa satu kepuasan dapat berkongsi kegembiraan dengan orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2005 02:43 PM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 26-7-2005 10:44:


:setuju::setuju::setuju: nanti shida balik kampung nak pinjam buku resepi mak & boleh share kat sini. seronok rasanya bila orang lain buat menjadi. rasa satu kepuasan dapat berkongsi kegemb ...


Assalamualaikum shidaaziz,

Betul tu...........
Teman kecik2 dulu, mak teman ada buat kuih apam.
Dier ambik dari buku JAWI nya..............

Ari tuh teman ada tanya kat dier RESIPI apam tu, lorrrr............
Dier pun dah tak ingat camana ghoper apam tu.

Yang teman ingat, acuan dier jenis metal n ada lubang2.
Seghoper gelas kecik.
Then dier taruh kertas minyak kat dalam.
Lepaih tu...di bancuh nya adunan apam tu.
Dier buat 2 warna, satu warna asal dan satu lagi either hijau or merah.

Dier akan masukkan 3 or 2 warna side by side.
Biler di kukus............apam tu akan naik sampai ke atas gelas tu.

Ada dier sebut pakai Air Todi ker per.....:hmm:

Wsalam
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2005 11:53 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 2005-7-22 20:09:
terima kasih chempaka..
rasanya mod ninoZ lebih arif akan bab wat link nie..[sebab dia rajinnnnn...ekeke]..nanti kami bincangkan perkara nie..

terima kasih di atas cadangan anda!


rajinnyerr akuuuu...hehehehe
rasanya bab ni kita penah terdikus dulu..dgn cat or kacip saya tak ingat lak
bab index/link utk archive tu mmg boleh dilakukan tho sedikit rumit..;) [kene revamp sket arkib bagi lebih tersusun terlebih dahulu]
nanti kami usahakan eh..
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 27-7-2005 03:26 PM | Show all posts
Originally posted by niceghost99 at 25-7-2005 08:50 PM:
Assalamualaikum semuer,

Hmmmm...............ingat kot kat Forum Politik or Agama jer yg bergaduh gaduh.

Teman tak kisah..........
Saper saper nak ciplak ker resipi teman.......silakan.

...



lerghhh.. ingat dah tutup kes ni.. ada pulak yg membangkitkan balik ...org agama pulak tu :cak::cak:
bukan gaduh cuma cadangan tp yg tak tau citer tu yg memburukkan keadaan & nampak cam pergaduhan pulak..

camni mod tak tegur ker??? :cak::cak:

sori mod...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2005 04:04 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 2005-7-27 15:26:



lerghhh.. ingat dah tutup kes ni.. ada pulak yg membangkitkan balik ...org agama pulak tu :cak::cak:
bukan gaduh cuma cadangan tp yg tak tau citer tu yg memburukkan keadaan & nampak cam  ...


ehemmm!!
dah la tu sue..
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 27-7-2005 04:09 PM | Show all posts
Originally posted by ninoZ at 27-7-2005 04:04 PM:


ehemmm!!
dah la tu sue..




sue jugak yg kena tegur lagik kan.. ... nasib lerrrr....:stp::stp:...
dari ari tu pun camni gak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2005 04:31 PM | Show all posts
ok...from now on..strictly komen and suggestion..

part yang komen tu ..sila guna words yang tak de kaitan ngan sindir menyindir, bahsa kesat, kutuk mengutuk dan sewaktu dengannya...

kalau komen yang personal atau peribodi..sila Pm kepada org yang berkenaan..

ok guys..yesss u all can do this..muahhsssssss :bgrin:
Reply

Use magic Report

sue This user has been deleted
Post time 4-8-2005 10:28 AM | Show all posts
smlm sue tinjau kat archive... cari resepi honeycrumb cake (channel) ..tp tak jumpa.. klu sesiapa ada.. bole pm kat sue...


cadangan :

napa ada resepi yg di letakkan kat archive tu sampai 2 kali??? berulang2 pulak .. (ni kat bod biskut & kek)

[ Last edited by sue on 4-8-2005 at 10:31 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2005 07:23 PM | Show all posts
Originally posted by sue at 4-8-2005 10:28 AM:
smlm sue tinjau kat archive... cari resepi honeycrumb cake (channel) ..tp tak jumpa.. klu sesiapa ada.. bole pm kat sue...


cadangan :

napa ada resepi yg di letakkan kat archive tu sampai 2  ...


Ok..Thanks :solute:

Insya Allah ,akan di ubah suai..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2005 09:45 PM | Show all posts
Wah....dah berwajah baru Cari ni.....Cun ahhh:pompom::pompom::pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2005 07:33 PM | Show all posts
gal nak erm...tak tau la cadangan ke pertanyaan ke. tapi bila gal nak cari resepi kat archieves tu rasa cam susah sgt. pastu kekadang tak tau part mana. pastu contoh..cerita pasal ayam masak merah..pastu dah masuk masak lain tetiba ada masak merah lagi. kalau bleh kumpulkan senang sket kot. dan kalau boleh buat search kan senang. hehehe. susah sket la kot part nih.sbb rasa takde function camtu kat cari forum nih.

tapi kalau ada mod ke sesapa yang rajin nak buat website yg boleh search best gak. dulu rasa ada yg ada link tu. dah tak ingat saper yg buat thread tu dewaganaz kot. tapi dah takde dah. kalau bleh buat camtu senang sket kot tapi still link kan balik ke forum nih.

alamak...panjang la plak cadangan. dah lama tak masuk forum macam2 cerita nampaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2005 09:27 PM | Show all posts
Originally posted by sweetgal at 16-8-2005 07:33 PM
gal nak erm...tak tau la cadangan ke pertanyaan ke. tapi bila gal nak cari resepi kat archieves tu rasa cam susah sgt. pastu kekadang tak tau part mana. pastu contoh..cerita pasal ayam masak merah. ...


pasal archive tu pihak mod akan buat  improvement sedikit masa lagi..Insya'Allah.

[ Last edited by NoorMasri at 16-8-2005 09:28 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2005 09:18 AM | Show all posts
kak liza nampak ada FOOD INDEX  kat archive..
so senang nak cari nama2 food...

kak liza ucapkan...




semoga MOD2 dapat tambah lagi INDEX tu....:cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-8-2005 11:23 AM | Show all posts
mmg tengah ditambah..dari masa ke semasa..
cuma perlukan masa..
diharap semua dpt bersabar..


Apa pun Mod ninoZ dan Mod NoorMasri mmg patut diberi ucapan...



T A H N I A H !!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2005 01:39 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 22-8-2005 11:23 AM
mmg tengah ditambah..dari masa ke semasa..
cuma perlukan masa..
diharap semua dpt bersabar..


Apa pun Mod ninoZ dan Mod NoorMasri mmg patut diberi ucapan...



T A H N  ...


memang patut di berikan...




[ Last edited by hanieliza at 22-8-2005 01:44 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2005 04:00 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 22-8-2005 11:23 AM
mmg tengah ditambah..dari masa ke semasa..
cuma perlukan masa..
diharap semua dpt bersabar..


Apa pun Mod ninoZ dan Mod NoorMasri mmg patut diberi ucapan...



T A H N  ...


hanya menjlnkan tugas mana yg mampu...apa2 pun macih...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2005 04:04 AM | Show all posts
Originally posted by hanieliza at 22-8-2005 01:39 PM


memang patut di berikan...


[img]http://img.123greetings.com/thumbs/ ...


macih kak Liza, tapi tak leh laju2 sbbnya tetikus pc Noor ni tak smooth ler...asik meragam je, sangkut2 ..bahana anak2 asyik main game sejak cuti sekolah ni..maknya nak berporem pun payah nak taip...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2005 08:18 AM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 23-8-2005 04:04 AM


macih kak Liza, tapi tak leh laju2 sbbnya tetikus pc Noor ni tak smooth ler...asik meragam je, sangkut2 ..bahana anak2 asyik main game sejak cuti sekolah ni..maknya nak berporem pun payah nak t ...


ala k noor, kalau tikus tu asyik lari tak ketahuan hala, akak bukak jer lubang bawah tu, keluarkan guli2 tu, then check tengok ada habuk tak lekat kat besi2 dlm tu, pastu kikis buang ler habuk2 tu. Kalau tikus jenis yg tak boleh bukak bawah dia..hikhikhik..beli ler yg baru!
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 12:41 AM | Show all posts
Originally posted by Index at 23-8-2005 08:18 AM


ala k noor, kalau tikus tu asyik lari tak ketahuan hala, akak bukak jer lubang bawah tu, keluarkan guli2 tu, then check tengok ada habuk tak lekat kat besi2 dlm tu, pastu kikis buang ler habuk2 ...


ni tikus berguli lah..baru 2 minggu ganti...uhuk uhuk...:cry:
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 24-8-2005 12:41 AM


ni tikus berguli lah..baru 2 minggu ganti...uhuk uhuk...:cry:

hepppp!!!
jgn sembang..

hehehehehe
:lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 06:29 PM | Show all posts
Originally posted by ninoZ at 24-8-2005 12:38 PM

hepppp!!!
jgn sembang..

hehehehehe
:lol



Opppsssssss....!!! terbabas sat.


Ni Kak Noor nak bg satu KOMEN SILA AMBIL PERHATIAN !!!

Rakan2 yg nak tepek gambo masakan tu silalah kecikkan dahulu kpd saiz yg berpatutan...(jgn terlampau besor hingga terjojol biji mata melihatnya hehehe  kecik sgt pun payah juga nak tengok kena pakai kanta plaks )...so berpada2 lah yer..dgn keadaan forum cari yg kena penyakit semput ni..harap anda semua faham..

kalau tak reti nak kecikkan sila lihat cara2nya di thread upload gambo...ok..

mod mmg boleh editkan saiz gambo u all, tapi kesian lah kat mod byk mende nak kena buat ni...tolong la yer...dah ler pc akak ni berjln kalahkan siput kalau ada gambo besau gedabak...lambat nya boleh buka dr satu page ke satu page....lain lah kalau yg guna broadband kan...

so timbang2kan lah yer...

segala usaha kalian utk menampal gambar masakan sgt2 di alu-alukan..

sekian terima kasih..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078443s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list