JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
102757
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Post time 15-7-2005 01:18 PM | Show all posts
Biduk lalu kiambang bertaut... semoga apa yang telah berlaku menjadi pengajaran dan iktibar... semua org tetap dan akan sentiasa melakukan kesalahan dan kesilapan.. again n again.. yang penting semoga lepas ini kita lebih saling memahami...

Sekarang ni kak hannah sedang menyiapkan 4 set buku masak... hahaha... jgn terkejut.. bukan untuk jualan... tapi untuk 4 pewaris kak hannah... putera dan puteri2 tercinta kak hannah, dari resipi koleksi peribadi dan juga dari bod ini... dan juga lain2 sumber... :bgrin:
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 03:30 PM | Show all posts
amboi dalam senyap2 buat buku masak pulak dahhh....mehle 1 utk maklang..brapa rm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 04:10 PM | Show all posts
Originally posted by MAKLANG at 15-7-2005 03:30 PM:
amboi dalam senyap2 buat buku masak pulak dahhh....mehle 1 utk maklang..brapa rm tu?



hehehe maklang... sebenarnya bukan buat.. tapi nak susun jadi buku untuk anak2... kira nak compile kan cantik2... sekarang ni berterabur... nanti diorang kawin, kak hannah nak hadiahkan sorang satu... kalau anak teruna den kawin, den akan bubuh buku tu dlm dulang hantaran untuk menantu pompuan den tu... amacam?? ni cadangan gak ni...

psst: maklang, takyah beli2, jom lah buat sama...:bgrin:

[ Last edited by noor_hannah on 15-7-2005 at 10:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 04:50 PM | Show all posts
kak hannah...

elok benor ler tu...biar menantu hang tu masakkan utk anak hang....hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 11:01 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 11-7-2005 11:18 AM:

hehehe.. Kak hannah ingat lagi peringatan u ni, sian.. kena ulang puluh2 kali ye?? u silap teknik.. kalau u buat the other way round, sure takkan berulang lagi.. insyaallah...


emm..sorry kak..saya tak paham bab nie..peraturan mudah and apply to everyone..any suggestion??

anyway, saya juga seiring dengan mod kak noor and kacip..
kalau korang rasa saya tak seswai ke..sebagai mod yang rela letak jawatan..kat sini saya sukarela memberi masa dan tenaga untuk membantu menjaga bod nie but if this not efficient enough..just PM me..

and anyway kak Hannah, mmg tak de org suruh..but kalau org dah kecoh tak suke ke takkan nak bertahan tu gile kuasa le pulak kan..

I rest my case..Thank You


[ Last edited by CatLady on 15-7-2005 at 11:15 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 01:39 AM | Show all posts
Thread ni khas utk sebarang komen, cadangan serta maklumbalas dari mod...harap mendapat kerjasama semua pihak..terima kasih...:kerek:

[ Last edited by NoorMasri on 16-7-2005 at 01:44 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 03:18 AM | Show all posts

Salam semua

meh sini kak Dar nak bagi sedikit info

Admin ada memberitahu kami, Mod sesatu board boleh buat apa yang mereka rasa perlu utk menggelakkan board mereka jadi tempat ''pergaduhan''. Maksudnya dia (Mod) boleh delete post post yang dia rasa tak sesuai. Contoh? cuba jalan jalan masuk board Religion, World, Local Politics, AF, Beauty & fashion, Gossip, Malaysian Celeb, MM, CC, HIduism dan dua tiga board lagi. Di dalam board board ini sebarang post yang memprovoke akan didelete. Siapa siapa yang tak puas hati sbb post didelete boleh PM mod, mereka akan berikan jawapanya.

Mengenai orang ''ciluk'' resepi orang lain, kita tak perlulah perli memperli dlm board ini. Hantar sahaja PM kpd board Mod dan mereka pasti akan buat sesuatu.

Saya harap selepas ini tiada lagi perselisihan, sebab kita tak nak tengok ada croni. Croni croni ni akan buat board ini berpuak puak dan itu tak bagus.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 05:25 AM | Show all posts
Thanks Dar ..:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2005 09:59 AM | Show all posts
Hmmmm....... bagi saya, kalau dah post recipes kat Internet maknanya semua org boleh ambik recipes tersebut & post kat mana2 websites. Apa sekalipun tak semua org suka, so the best way kalau nak post recipes tersebut kat mana2 websites make sure provide links sekali & nama pencipta recipes tersebut. Tak salah buat mcm tu as a compliment & penghargaan kat pencipta recipes tersebut.

Unless recipes tu secret recipes - apa tu copyright controlled tapi kalau dah mcm tu buat apa nak share kat semua org kat forum ni kan. Mcm saya tak kisah pun esp. Kek Lapis Cokelat saya yg sedap tu.lol:lol

[ Last edited by Baiduri Othman on 16-7-2005 at 10:01 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2005 05:22 PM | Show all posts
Originally posted by Baiduri Othman at 16-7-2005 09:59 AM:
Hmmmm....... bagi saya, kalau dah post recipes kat Internet maknanya semua org boleh ambik recipes tersebut & post kat mana2 websites. Apa sekalipun tak semua org suka, so the best way kalau na ...


Thanks for the opinion :hug:
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2005 08:40 PM | Show all posts
Originally posted by CatLady at 2005-7-17 05:22 PM:


Thanks for the opinion :hug:


Salam Catlady,

Apa khabar? Lamak sik ndiat kitak online. Kamek pun :hug: peluk cium jumpa kitak online.

BTW, kat FNR ni ada crony jugak ke? Hmmm...... I don't think so. Since both of us are Swakians, maybe boleh jadi crony. lol:lol

So far, moderators like Kacip_Fatimah, NoorMasri & Catlady have done a very good job. So tak payahlah letak jawatan sebab FNR ni bukannya ada kepentingan apa2pun. He he he. lol:lol

[ Last edited by Baiduri Othman on 17-7-2005 at 08:42 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2005 09:33 AM | Show all posts
:music: mari kita nyanyi sama2...yehaar:music::pompom::pompom:

'bersatu kita teguh'
'bercerai kita roboh'
'mari pegang tangan'
'jalan beriringan'
'mari rapatkan barisan'
'kita mara ke depan' :pompom:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2005 05:19 PM | Show all posts

Kes dah Selesai...

Alhamdulillah...
rasanya semua dah settle dgn aman..jadik di harap sebarang masalah di kemudian kelak..jangan segan2 nak berkongsi..

Kes nie ditutup..jadik..saya berharap..kalian semua jgn lerr terborak kat sini erkk...terima kasih  banyak2 pada kengkawan yang prihatin..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2005 05:42 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 2005-7-18 05:19 PM:
Alhamdulillah...
rasanya semua dah settle dgn aman..jadik di harap sebarang masalah di kemudian kelak..jangan segan2 nak berkongsi..

Kes nie ditutup..jadik..saya berharap..kalian semua jgn l ...


Saya terborak kat sini Kacip_Fatimah.lol:lol

Actually saya ni tertinggal bas apa sebenarnya yg terjadi kat sini. Sebab saya sibuk gaduh dgn supermod hari tu tapi dah okay sekarang ni. Tu lah tak tau.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2005 06:45 PM | Show all posts
Cadangan.....

Kalau boleh dibuat index dan buat link location recipe di first page dalam archives, susah nak search especially archive yang banyak pages........
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2005 08:09 PM | Show all posts
terima kasih chempaka..
rasanya mod ninoZ lebih arif akan bab wat link nie..[sebab dia rajinnnnn...ekeke]..nanti kami bincangkan perkara nie..

terima kasih di atas cadangan anda!
Reply

Use magic Report

Paja This user has been deleted
Post time 24-7-2005 09:07 PM | Show all posts
lorrr .... lama tak masuk ... rupanya kat FnR pun dah ada skandal? hehehhehe ...

anyway ... yang penting, segala resipi yang kita kongsi kat sini ... kita sendiri pernah cuba dan rasa. itu yang penting. kalau takat paste je tapi tak pernah masak dan rasa .. susah gak nak explain kat orang sedap ke idak. contoh paling baik .. kak liza .. dia masak dulu, amik gambor pastu dia kongsi ngan kita semua resipi ngan gambor sekali ... memang rock! hehehehe (lama tak puji bodek nih! hahahhahaa)

apa2 pun .. selamat maju jaya. rajin2 ler memasak ... dan paling penting .. rajin gak makan.!! hehehehe

salam
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2005 09:11 PM | Show all posts
ff:

hi paja.. lama tak nampak u.. windu laaa ngan gambar2 masakan2 u
:hug:
Reply

Use magic Report

niceghost99 This user has been deleted
Post time 25-7-2005 08:50 PM | Show all posts
Assalamualaikum semuer,

Hmmmm...............ingat kot kat Forum Politik or Agama jer yg bergaduh gaduh.

Teman tak kisah..........
Saper saper nak ciplak ker resipi teman.......silakan.

ILMU tu bukan HAK teman..............
Ini saja yg teman bley bantu selagi ada hayat di kandung badan.

Wsalam

p/s banyak gak secret resipi yg teman telah berikan :lol
p/s2 setelah mati nya anak Adam, hanya 3 perkara yg menafaat bagi diri nya
:lebai:
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2005 10:44 AM | Show all posts
Originally posted by niceghost99 at 25-7-2005 08:50 PM:
Assalamualaikum semuer,

Hmmmm...............ingat kot kat Forum Politik or Agama jer yg bergaduh gaduh.

Teman tak kisah..........
Saper saper nak ciplak ker resipi teman.......silakan.

...


:setuju::setuju::setuju: nanti shida balik kampung nak pinjam buku resepi mak & boleh share kat sini. seronok rasanya bila orang lain buat menjadi. rasa satu kepuasan dapat berkongsi kegembiraan dengan orang lain.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044451s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list