JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
102754
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Post time 25-8-2005 10:40 PM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 24-8-2005 12:41 AM


ni tikus berguli lah..baru 2 minggu ganti...uhuk uhuk...:cry:


Assalamualaikum Kak NoorMasri,

Oghang sekarang dah tak pakai tikus yg berguli tu.
Now dah pakai infra red.
Teman dah pakai 2 tahun.....alhamdullilah o.k. nih.

Bukan nya mahal sangat.

Wsalam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-8-2005 12:17 PM | Show all posts
sambungan dari peringatan KakNoor..

bukan nk marah..melenting jauh sekali..

tuk memberitahu..

especially tuk newbie dan yang sewaktu dgn nya..
kalau boleh..sebelum bukak thread baru..seeloknya..baca terlebih dahulu dan selak page2 yang sedia ada..
ini supaya tidak berlaku masalah seperti :
1.pertindihan tajuk dimana terdapat banyak tajuk yang sama!
2.jugak boleh menyusahkan forumers yang lain..
3.terpaksa 'merge' kedua2 thread yang sama tajuk..satu di mukasurat [1] dan lagi satu di muka surat belakang..[terpaksa check one by one]

Jadi harap sangat..

oh ya!memandangkan archieve pun dah diperbaiki..rajin2lah jenguk sebelum membuka thread baru..


Sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 06:27 PM | Show all posts
Originally posted by ninoZ at 24-8-2005 12:38 PM

hepppp!!!
jgn sembang..

hehehehehe
:lol


hahaha..:cak:

anyway thanks Nin and kak noor...and taklupa gak ngan kacip..

me ada jarang masuk cari..kurang dapt access and kureng sihat sket..

so thanks for everything muahssss
Reply

Use magic Report

Post time 5-9-2005 07:05 PM | Show all posts


PERHATIAN !!!!

Kpd sesiapa yg nak tepek resepi yg dah sedia ada kat archive sila tulis kat sebelah resepi tu (resepi dr archive ke apa lah ) supaya senang mod tahu resepi tersbt dah ada dlm archive tak ada lah nanti  resepi tu berulang2 kat sana...sekian harap maklum


[ Last edited by NoorMasri at 5-9-2005 07:07 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 06:05 PM | Show all posts
tumpang tanya ....camna nak tengok archive...sorry kalau soalan bodoh....i'm new ere....nak gak tgk resipi resipi lama...pls anybody help me....thanks
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2005 07:07 PM | Show all posts
Originally posted by myasha at 13-9-2005 06:05 PM
tumpang tanya ....camna nak tengok archive...sorry kalau soalan bodoh....i'm new ere....nak gak tgk resipi resipi lama...pls anybody help me....thanks






selamat berforum..semoga meriah lagi dengan kedatangan myasha...:cak:

cuba tenguk :dia:   Food & Recipe Archive

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2005 04:12 PM | Show all posts
Saya nak kasi cadangan kat Mdm2 MOD sekelian.. apa kata kalau buat satu thread(sticky)  tentang forum rules pada ahli2 baru. Dlm thread tu bubuhlah segala macam panduan dan nasihat tentang apa yg perlu dibuat sekiranya ada soalan yg hendak ditanya. Cth macam
1. mencari resepi??..klik pada thread archive di atas..letak la link..bla.bla.bla
2. ada kemusyikilan tntg resepi pilihan anda?? masuk balik ke thread resepi berkenaan dan quote posting  berkenaan. atau PM saja kpd empunya resepi.
3...etc..etc..etc..
Hanya cadangan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-9-2005 04:27 PM | Show all posts
Originally posted by Index at 27-9-2005 04:12 PM
Saya nak kasi cadangan kat Mdm2 MOD sekelian.. apa kata kalau buat satu thread(sticky)  tentang forum rules pada ahli2 baru. Dlm thread tu bubuhlah segala macam panduan dan nasihat tentang apa yg p ...



good idea..tq :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2005 10:49 AM | Show all posts

a'kum.....semua

eonis nak bgtau ckit... eonis pun org baru kat cni... join cni pun just nak tukar2 idea memasak n ramaikan kenalan.. tp skali msk je dh kena.. bkn kena camne tp cam sedap2 mulut diaorg je nak ngata kita.. niat kita baik. tp maybe laa silap eonis gak kot. kita org baru kalu silap tegurlah tp bkn hentam kita. korang bukan tau kita bz ke, apa ke tak sempat nak on. buka2 je terus kena.. nasib baik tercalar ckit je kalu robek ke ati ni rasanye takat ni jela kot...

apapun thanks sbb ada gak yg sudi berkenalan. SALAM PERKENALAN dr eonis_balqis... kalu ada pape yg perlu eonis blaja ajarlah...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-10-2005 01:37 PM | Show all posts
kepada eonis dan newbie yg lain..
janganlah ambil hati sangat dengan kengkawan kat sini..mungkin derang tak bermaksud apa2...atau sekadar nak bergurau je..
lagipun kalau ada yg memberi teguran..terimalah dengan hati terbukak..yg penting jangan disimpan dalam hati..bengkek kang..susah laks!
apa2 pun..teruskan berkongsi resepi kat sini..jgn main cilut cak erkk...hihi...

[ Last edited by Kacip_Fatimah at 18-10-2005 02:23 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 08:16 PM | Show all posts

Saya budak nak tumpang belajar..

erks tumpang tanye cam ne ek nak cari resipi tapi name kuih tuh tak tau?....:hmm:

sape2 ble bg jwpn kat nanina...sb nanina nak cb masak tuk ayah nanina la...

thanks :tq::tq:
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2005 10:44 PM | Show all posts
Originally posted by nanina at 17-11-2005 08:16 PM
erks tumpang tanye cam ne ek nak cari resipi tapi name kuih tuh tak tau?....:hmm:

sape2 ble bg jwpn kat nanina...sb nanina nak cb masak tuk ayah nanina la...

thanks :tq::tq:


hai nanina , selamat dtg ke bod F&R..

kalau tak tahu nama kuih/masakan..boleh cite kan sket camana rasa, rupa, btk kuih/masakan tersbt..Insya'Allah rakan2 kat sini boleh bantu kenalpasti nama kuih/masakan tersbt..ok
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2005 01:13 PM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 17-11-2005 10:44 PM
hai nanina , selamat dtg ke bod F&R..

kalau tak tahu nama kuih/masakan..boleh cite kan sket camana rasa, rupa, btk kuih/masakan tersbt..Insya'Allah rakan2 kat sini boleh bantu kenalpasti nama kuih/masakan tersbt..ok



hai :love:
rasenye masakan tuh dikategorikan dalam pencuci mulut kot...kalu tak clap ler...

pernah tanya makcik tp die pun tak kompom name kuih tu.....tapi katenye kuih tu dibuat dari tepung pulut yang dikukus(die pun takde respi tu)...yang pastinya kuih tu kaler putih pastu ade kuah dari gula hangus......

kuih ni tempat nanina jarang ade ade pun jual mase pose...pose lepas kuih ni tak jual lg sbb org tu dah pindah....

tu je la gambaran yang nanina ble bagi...harap rakan2 kat F&R ble bantu nanina....:tq::tq:
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2005 10:11 PM | Show all posts
Originally posted by nanina at 18-11-2005 01:13 PM



hai :love:
rasenye masakan tuh dikategorikan dalam pencuci mulut kot...kalu tak clap ler...

pernah tanya makcik tp die pun tak kompom name kuih tu.....tapi katenye kuih tu dibuat dari tep ...


nampaknya kak liza x pernah nampak atau tahu ttg makanan/kueh yg saperti nanina gambarkan ni..
so minta mahap la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2005 06:25 PM | Show all posts
Originally posted by hanieliza at 18-11-2005 10:11 PM


nampaknya kak liza x pernah nampak atau tahu ttg makanan/kueh yg saperti nanina gambarkan ni..
so minta mahap la..




:cry:
tak pe la..thx hanie
Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2005 01:45 AM | Show all posts
Originally posted by nanina at 18-11-2005 01:13 PM



hai :love:
rasenye masakan tuh dikategorikan dalam pencuci mulut kot...kalu tak clap ler...

pernah tanya makcik tp die pun tak kompom name kuih tu.....tapi katenye kuih tu dibuat dari tep ...


Nanina ..akak dqh buka thread khas pertanyaan u nih...semoga nanti dpt feedback dr rakan2...kalau kat sini..tak ramai yg perasan soalan u nih..ok
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2005 01:54 AM | Show all posts
Kak Noor dan kak Kacip,
saya ni baru kat sini, nak tanya sikit... benda yang saya tak faham...boleh tak ?
Tu..kat thread tu... ada icon yang empat segi dan dalam nya ada triangle tu..apa makna nye ?
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2005 07:50 AM | Show all posts
Originally posted by NoorMasri at 21-11-2005 01:45 AM


Nanina ..akak dqh buka thread khas pertanyaan u nih...semoga nanti dpt feedback dr rakan2...kalau kat sini..tak ramai yg perasan soalan u nih..ok



tq Kak Noor...nanti naina tnye makcik kite ape nama kuih tu....skrg ni die cbuk skit mls nak kacau...
Reply

Use magic Report

Post time 19-12-2005 11:20 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 26-8-2005 12:17 PM
sambungan dari peringatan KakNoor..

bukan nk marah..melenting jauh sekali..

tuk memberitahu..

especially tuk newbie dan yang sewaktu dgn nya..
kalau boleh..sebelum bukak thread baru..seel ...


Kak-kak MOD sekelian.

lately ni dah ramai muka-muka baru kat sini. Alhamdulillah tambah ramai kenalan kita & banyak resepi & tips yang boleh dikongsi bersama.

Tapi yang tak sedapnya, ada jugak orang lama tapi muka baru yang rajin menampal resepi. Bila ditanya, orang tersebut pun tak muncul. Kemudian resepi yang ditempek tak diberitahu sumbernya sedangkan ada forumer lain siap cakap macam kenal & tahu je dari mana resepi & gambar tu diambil. Banyak jugak le resepi yang ditempek, tapi semuanya orang punya & tak diketahui sama ada dia telah mencuba atau tidak. Bila ditanya, kata sudah. tapi bila ada pertanyaan lain berkenaan ingredient dsb, dia tak boleh nak jawap. se lagi, buka topik baru sedangkan topik yang sama dah dibuka sebelum ini.

Harap kak-kak MOD dapat bagi guide line kepada mereka ini. Saya perhatikan, bukan di sini sahaja berlaku. Malah di board lain pun dia buat macam tu juga.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2005 11:41 PM | Show all posts
Originally posted by Neksu at 22-11-2005 01:54 AM
Kak Noor dan kak Kacip,
saya ni baru kat sini, nak tanya sikit... benda yang saya tak faham...boleh tak ?
Tu..kat thread tu... ada icon yang empat segi dan dalam nya ada triangle tu..apa makna nye ?


icon 4 segi...hok mana pulok nih Su...:stp:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048514s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list