JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
102040
View
301
Reply

~ CADANGAN, KOMEN DAN PEMBERITAHUAN ~

[Copy link]

Author: Kacip_Fatimah       Show all posts   Read mode

Post time 29-12-2005 12:31 PM | Show all posts
welkam :D
yg tak tahu...kita tahu tahukan...hihihihihi
Reply

Use magic Report

Post time 29-12-2005 03:37 PM | Show all posts
Originally posted by ninoZ at 29-12-2005 11:50 AM
icon ni eh...

ok...ini adalah icon redirect link ke post terbaru yg belum dibaca
let say satu thread  tu ada 3 pages sewaktu ki ...


hi ninoZ,
Thanks for the info...
sambil belajar masak...sambil belajar IT sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2006 06:35 AM | Show all posts
Originally posted by ninoZ at 29-12-2005 11:50 AM
icon ni eh...

ok...ini adalah icon redirect link ke post terbaru yg belum dibaca
let say satu thread  tu ada 3 pages sewaktu ki ...


macih NinoZ, penjelasan yg jelas sekali..
Reply

Use magic Report

Post time 16-2-2006 04:37 PM | Show all posts
Assalamualaikum.
Nara ada cadangan yang diharap dapat dipertimbangkan.Apa kata dalam FnR Archive diletakkan pic untuk setiap resepi,jika ada,dan juga diletakkan link kepada thread2 yang telah dibuka untuk resepi tersebut.
TQ.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2006 07:21 PM | Show all posts
Originally posted by Nara_Gaara at 16-2-2006 04:37 PM
Assalamualaikum.
Nara ada cadangan yang diharap dapat dipertimbangkan.Apa kata dalam FnR Archive diletakkan pic untuk setiap resepi,jika ada,dan juga diletakkan link kepada thread2 yang telah dibu ...


setiap resepi ada gambar?

agak payah utk laksanakan memandangkan tak semua forumer yg share resepi ada gambonya (tak semua ada digital camera) kadangkala resepi diambil dr majalah atau mana2 sumber serta belum dicuba maka tiada juga gambonya..harap maklum

link setiap thread yg dibuka?

memandang dlm satu2 masa, admin akan buat pembersihan thread maka tiada maknanya juga kalau link dibuat utk setiap thread yg dah dibuka sbb lama kelamaan thread berkenaan kena delete juga..sbb tu lah wujudnya archive & index (klik aje link kat tajuk resepi kat bahagian Index tuh)..harap jelas dgn penerangan ni..

terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2006 05:27 PM | Show all posts
Thanx Kak Noor atas reply di atas.

Nara nak bagi satu lagi cadangan.Boleh tak sesebuah thread tu dihadkan kepada 50 pages jer?Nara tgk thread ROTI tu dah sampai 90 page.Tak larat nak semak coz Nara tak bermula dari awal.Nak skip pon bimbang ada yg missed.Nara rasa tak ramai yg rajin nak semak kesemua page.Harap mod2 dapat berbuat sesuatu.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2006 01:12 PM | Show all posts
Originally posted by Nara_Gaara at 26-4-2006 05:27 PM
Thanx Kak Noor atas reply di atas.

Nara nak bagi satu lagi cadangan.Boleh tak sesebuah thread tu dihadkan kepada 50 pages jer?Nara tgk thread ROTI tu dah sampai 90 page.Tak larat nak semak coz N ...


nak had kan ke 50 pages aje?.. maksudnya kena buka part 2 lah kan..but u still kena baca part 1 kalau nak timba ilmu dr situ..by hook or by crook u kena baca gak semua...akak tak nampak perbezaannya kalau buka 2-3 part dgn sekali gus

nak seribu daya ok...K Azah dia nak buat roti , dia usaha baca dr awal hingga abis..now dia dah terer buat roti..tak de sebrng masalah..;)

maaf kalau jawapan dr akak nih tak memuaskan hati

[ Last edited by  NoorMasri at 30-4-2006 01:16 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2006 11:03 AM | Show all posts

Reply #132 NoorMasri's post

Nara berpuas hati dgn jawapan di atas.Cuma ada satu lagi cadangan.Mungkin di masa hadapan utk thread yg page banyak2 ni diletakkan macam 'isi kandungan' kat page depan skali (seperti thread2 drama korea).So kita tak perlu nak cek setiap page utk cari resepi.Mungkin ni tak brapa praktikal coz kadang2 resepi yg sama dibincang byk kali.
Reply

Use magic Report

Post time 29-4-2006 04:50 PM | Show all posts
Originally posted by Nara_Gaara at 29-4-2006 11:03 AM
Nara berpuas hati dgn jawapan di atas.Cuma ada satu lagi cadangan.Mungkin di masa hadapan utk thread yg page banyak2 ni diletakkan macam 'isi kandungan' kat page depan skali (seperti thread2 drama  ...


:setuju:
kak liza setuju ngan pendapat Noormasri tu..
kalau nak buat part by part pun..u kena semak/baca  gak....
pastu nak cari topik part 1 ..part 2..maybe dah pages belakang2 pulak..so biorlah gini jer..

kalau nak mudah..maybe boleh semak resepi yg dicari melalui Food n Recipes Archive nun..
kakliza harap Mod akan sentiasa add resepi baru disana..
kan gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2006 01:16 AM | Show all posts
Originally posted by Nara_Gaara at 29-4-2006 11:03 AM
Nara berpuas hati dgn jawapan di atas.Cuma ada satu lagi cadangan.Mungkin di masa hadapan utk thread yg page banyak2 ni diletakkan macam 'isi kandungan' kat page depan skali (seperti thread2 drama  ...


nak senang pi lihat kat index atas nun..
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2006 01:17 AM | Show all posts
Originally posted by hanieliza at 29-4-2006 04:50 PM


kalau nak mudah..maybe boleh semak resepi yg dicari melalui Food n Recipes Archive nun..
kakliza harap Mod akan sentiasa add resepi baru disana..
kan gitu...


Insya'Allah kak Liza..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2006 08:54 AM | Show all posts
nek ni sampai berpinau mata belek pages dari mula hingga awal kalau thread2 yg pjg tu....ada Q n A elok juga tu...ada org bertanya n ada org menjwp.. ada trial n errors.Kdg2 sampai 3-4 hari baru habis baca satu thread...biarlah tertinggal flight pun kalau nak belajar mula la dari ABC.Suka baca komen dan experiment satu2 resepi dari beberapa org dan dibincangkan byk kali...dpt byk tips dan dpt elakkan mistakes.Sambil tu dpt bergurau dan beramah mesra sesama ahli board ni.Cooking is fun n enjoyable.:love::love::love:

[ Last edited by  Nek_Fiona at 5-5-2006 09:03 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2006 09:34 AM | Show all posts
So far saya okay je dgn FNR. Kalau ada thread baru yg ada bubuh resipi, selalunya saya terus save resipi2 tersebut. Kena simpan di tempat yg selamat. In fact, saya dah kumpul resipi ttp ada yg terdelete pulak folder saya. Kesian saya. So kena cari kat Archive nampaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2006 11:39 AM | Show all posts
kita suka sangat baca resipi2 kakak2 semua kat FNR ni...
macam mana la nak jadi pandai masak mcm u all semua??!!
ayu ni dah nak dapat anak next month tapi masak still hampeh lagi la..
lagipun duduk ngan MIL so semua MIL n bibik yg bereskan...

kalau ada apa2 lepas ni nak masak ke apa mmg refer kat sini dulu.
suka sangat!
:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2006 11:33 AM | Show all posts
Originally posted by ayu213 at 18-5-2006 11:39 AM
kita suka sangat baca resipi2 kakak2 semua kat FNR ni...
macam mana la nak jadi pandai masak mcm u all semua??!!
ayu ni dah nak dapat anak next month tapi masak still hampeh lagi la..
lagipun du ...


jangan tak tau, maklang pun macam ayu jugak dulu...:nyorok: masa ada anak sorang dua dulu....
belajar jer dari sini...tak tau bertanya...adalah adik2, kakak2, makcik2 yg terror2 kat sini menjawabnya...
maklang sendiri pun masih terkial2 lagi nih...:nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2006 11:41 AM | Show all posts
Originally posted by MAKLANG at 19-5-2006 11:33 AM


jangan tak tau, maklang pun macam ayu jugak dulu...:nyorok: masa ada anak sorang dua dulu....
belajar jer dari sini...tak tau bertanya...adalah adik2, kakak2, makcik2 yg terror2 kat sini menja ...


maklang humble giler ya...ayu tgk maklang punyer masakan..peh!master gitu!
seronoknya....teringin nak jadi mcm maklang jgk tau..

dah byk ayu copy resipi kat thread ni..nak wat rujukan nanti..apa2 pun mmg
kena byk belajar dr FNR ni..siap ada petua2 lagi tu..best sangat!:love::love::love:
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2006 04:23 PM | Show all posts
nak jadi macam maklang wat per....ayu jadi macam kakliza tu ke...kakmas tu ke..shida tu ke...ita tu ke...kakhanna tu ke...berbaloi gakkkkk....

maklang ni takder apanya pun...
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2006 11:35 PM | Show all posts
Originally posted by MAKLANG at 19-5-2006 04:23 PM
nak jadi macam maklang wat per....ayu jadi macam kakliza tu ke...kakmas tu ke..shida tu ke...ita tu ke...kakhanna tu ke...berbaloi gakkkkk....

maklang ni takder apanya pun...


tak kisah la jd mcm siapa..nak jadi macam u all semua..pandai masak hehe..:love:
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2006 07:23 PM | Show all posts
errr..thread ni utk bg komen dan cadangan saja yer, harap maklum :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2006 10:50 PM | Show all posts
sekarang tengok thread2 kat FNR ni dah limit kpd 10 pages jer so harap para mod dapat masukkan ke archive resepi-resepi yg dah kat page belakang-belakang tu...nanti tak sedar dah hilang macam tu jer, sayang pulak rasanya. tq in advance :tq:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2006 11:54 PM | Show all posts
Originally posted by maisya at 20-5-2006 10:50 PM
sekarang tengok thread2 kat FNR ni dah limit kpd 10 pages jer so harap para mod dapat masukkan ke archive resepi-resepi yg dah kat page belakang-belakang tu...nanti tak sedar dah hilang macam tu je ...


so far mmg k Noor buat dr page belakang dulu..

:tq:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 12:13 AM | Show all posts
Assalamualaikum....

Saya agak baru kat FnR nie. Saya just nak tau kalau-kalau ada thread khas utk mintak resepi ajer. Ada tak camgitu ?
Maaflah kalau pertanyaan saya nie tak begitu memberangsangkan.
TQ in advance. :tq:
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2006 04:57 PM | Show all posts
Originally posted by solara at 20-6-2006 12:13 AM
Assalamualaikum....

Saya agak baru kat FnR nie. Saya just nak tau kalau-kalau ada thread khas utk mintak resepi ajer. Ada tak camgitu ?
Maaflah kalau pertanyaan saya nie tak begitu memberangsan ...


hai Solara..selamat dtg ke FnR..

so far tak ada pulak thread khas utk mintak resepi...kalau u nak tahu resepi yg u nak tuh ujud ke tak disini..u boleh guna butang search kat atas sebelah kanan nun...pastu taip lah resepi yg dihajati..kalau tak ada, baru lah u buka thread tanya kan resepi tersbt...Insya'Allah rakan2 disini akan membantu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-6-2006 12:32 PM | Show all posts

Ruangan soal jawab

Assalamualaikum,

Saya tak pasti sama ada idea ini pernah dicadangkan ke belum.. Saya cadangkan diadakan satu thread khas untuk soal jawab tentang dunia masakan secara am. Maknanya, kalau kita nak tahu tentang sesuatu perkara tu secara am shj, boleh la tanya terus kat situ, tak perlu laa selak thread yang berkenaan satu persatu untuk dapatkan info yang dikehendaki dengan cepat.

Rasanya ini mesti banyak dapat membantu, terutama nya bagi yang tak berapa arif memasak macam saya ni.

Contohnya ada satu soalan yg simple je dalam fikiran saya ni : macam mana nak tukar sukatan serbuk gelatin kepada agar-agar strip dlm cheese cake? :hmm: kalau nak cari kat thread yg berkenaan mungkin memakan masa kan?

Harap dapat dipertimbangkan.

Tima kasih

[ Last edited by  honeydew_78 at 27-6-2006 12:33 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2006 05:34 AM | Show all posts
Originally posted by honeydew_78 at 27-6-2006 12:32 PM
Assalamualaikum,

Saya tak pasti sama ada idea ini pernah dicadangkan ke belum.. Saya cadangkan diadakan satu thread khas untuk soal jawab tentang dunia masakan secara am. Maknanya, kalau kita na ...


cadangan anda akan dipertimbangkan..

tima kasih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045762s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list