Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
162500
View
1799
Reply

BIODATA PORUMERS OVERSEAS

 Close [Copy link]

Author: NadiaMurad75       Show all posts   Read mode

Post time 24-8-2005 03:34 AM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 24-8-2005 03:22 AM
oho ada thread camni rupanya..

-USA
-student
-single but not looking

hmmm meriah betul sejak seminggu tak singgah forum ni...

selamat kembali

best jenjalan? nanti paste gambo yer :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 05:47 AM | Show all posts
gambar byk sbb suka amik gambar scenery n view yg cantik2... skang ni tgh arrange balik life bila dh balik umah ni... nanti bila dah settle down akan share gambar... normally update kat fotopages je, byk sket leh tengok kat sana... tu pun tak sempat lagi nak update sbb gambar ada kat komp ai-shi-te-ru
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 03:22 PM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 23-8-2005 05:46 AM
Pendapat i, tak kiralah duk msia ke overseas ke tapi kalau kaki sembang permanent kat board nih, buleh ler letak biodata so that at least forumers buleh kenal sedikit sebanyak about each other ..



ooo...kalu camtue bley ler kita paste biodata kita kat sini yek!!

Location: Putrajaya, Malaysia
Occupation: System Analyst in Government Sector
Status: Married with 1 child (doter)
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 03:23 PM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 23-8-2005 05:46 AM
Pendapat i, tak kiralah duk msia ke overseas ke tapi kalau kaki sembang permanent kat board nih, buleh ler letak biodata so that at least forumers buleh kenal sedikit sebanyak about each other ..





ooo...kalu camtue bley ler kita paste biodata kita kat sini yek!!

Location: Putrajaya, Malaysia
Occupation: System Analyst in Government Sector
Status: Married with 1 child (doter)
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 05:54 PM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 24-8-2005 03:02 AM

hi mrsjanssens

welcome.. meh la berborak kat sini...
Anak dah berapa?
dah lama kat belgium?
study apa kat sana? :cak:



Hi Eyzly How are you there??
eden baru aje kat Belgium ni.. lebih kurang 6 mths n belum ada anak lagi, still in honeymoon period. Study bahasa dutch kat sini (consider studylah gak ye!!)
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 06:46 PM | Show all posts
Amboi Zue, punyalah berkobar-kobar nak join sampai post dua kali ya
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 06:55 PM | Show all posts
wa agaknya kalau keje....
keje cam zue_af lah kot
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2005 12:38 AM | Show all posts
nanti kerja nak masuk gomen sector gak la... kena tanya kat orang yang dah keja gomen la camni...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 10:20 AM | Show all posts
Originally posted by Calimro at 24-8-2005 06:46 PM
Amboi Zue, punyalah berkobar-kobar nak join sampai post dua kali ya



adeyyyyy cali, sowi arr. bukan nak tambah kredit lebey tp masa posting tue server kat cini problem skit...hehehehehe....lama cali tak paste gambo louisa & ryan kat bod parenting. dorang sihat ker??
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 10:32 AM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 25-8-2005 12:38 AM
nanti kerja nak masuk gomen sector gak la... kena tanya kat orang yang dah keja gomen la camni...



kakashi blajar dlm bidang apa? zue dulu keje dgn swasta tp memandangkan company swasta mcm tak stabil jer so decide nak apply keje dgn gomen. bukannyer mudah sbb zue dah berpuluh2 kali isik borang online SPA (Suruhanjaya Perkhidmatan Awam) pi exam berkali2, isik plak borang JPA (Jabatan Perkhidmatan Awam) berkali2 sampaikan penah give-up tak nak keje dah tp entah camna 2 thn lepas dpt surat offer drpd JPA. alhamdulilah dpt gak keje dgn gomen w/pon bukan sebagai pekerja tetap. kita peg. kontrak wak! tp still gak usaha utk jadik pekerja tetap. semlm baru pi exam khas utk memasuki perkhidmatan awam gred 41. tp kan kakashi, kalu ader org dlm bley ler mintak tolong usahakan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 10:37 AM | Show all posts
Originally posted by mrs_livingstone at 24-8-2005 06:55 PM
wa agaknya kalau keje....
keje cam zue_af lah kot



mrs, dulu blaja mana? Uitm ker? zue bukan drpd backgroud IT. masa zue blajar kat PPP/Uitm Seksyen 17 tue zue ambik course pengajian maklumat majoring dlm pengurusan sistem maklumat. sepatutnyer fly gi UK tp memandangkan ekonomi time tue merudum jatuh so terpaksa ler menghabiskan degree kat Uitm....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 10:42 AM | Show all posts
Originally posted by zue_af at 25-8-2005 08:32 PM



kakashi blajar dlm bidang apa? zue dulu keje dgn swasta tp memandangkan company swasta mcm tak stabil jer so decide nak apply keje dgn gomen. bukannyer mudah sbb zue dah berpuluh2 kali isik b ...


belajar ekonomi... tu yg ingat nak serve gomen pasal rasa lebih berguna kalau belajar ekonomi pastu tolong gomen... kalau masuk swasta, kat mesia bukan nak sgt... sbb selalu tgk paper mesia bahagian iklan rata2 nak akaun or management, paling kurang pun derang tgk bisnes admin... tu yg maleh tu... nak masuk bidang mengajor plak kena kurang2 sampai grad studies... tu payah la plak...

kakashi student under JPA pun... so, tak tau la dpt kerja dgn gomen ke idak pasal aritu masa balik mesia gi jgak ke opis JPA, dia kata kena amik test kalau nk serve gomen... sama mcm zue_af cakap la... tu la, kena tanya balik kat JPA pasal ikut ati nk serve gomen je, baru la deal betul2 dgn ekonomi negara... hui, besonya la cito2.. pahadai belajo pun tak abeh laie.. harap2 la 2 sem mendatang ni lancar... :pray:
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 10:45 AM | Show all posts
Originally posted by zue_af at 25-8-2005 08:37 PM



mrs, dulu blaja mana? Uitm ker? zue bukan drpd backgroud IT. masa zue blajar kat PPP/Uitm Seksyen 17 tue zue ambik course pengajian maklumat majoring dlm pengurusan sistem maklumat. sepatutny ...


ooo ni geng2 hebat satu batch dgn kaklong saya la... pasal kaklong saya dia tolak tawaran... pastu kebetulan ekonomi jatuh, so dia tak risau la pasal dia awal2 dah tolak tawaran... tapi tu la, mana2 pun ada je rezeki... hidup still leh tarik hembus nafas lagi... alhamdu liLLAH
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 05:20 PM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 26-8-2005 10:45 AM


ooo ni geng2 hebat satu batch dgn kaklong saya la... pasal kaklong saya dia tolak tawaran... pastu kebetulan ekonomi jatuh, so dia tak risau la pasal dia awal2 dah tolak tawaran... tapi tu la,  ...



btul tue kakashi, zue :setuju:dg pendpt tue. rezeki ader dimana2....kaklong kakashi ambik course apa? thn bila? mana ler tau kot2 zue kenal ker? hehehehe.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2005 05:25 PM | Show all posts
Originally posted by kakashi at 26-8-2005 10:42 AM


belajar ekonomi... tu yg ingat nak serve gomen pasal rasa lebih berguna kalau belajar ekonomi pastu tolong gomen... kalau masuk swasta, kat mesia bukan nak sgt... sbb selalu tgk paper mesia bah ...




rasanyer kalu student under JPA mesti dorang akan serapkan ke mana2 kem/agensi tp kena lulus exam dulu. keje dgn gomen drpd segi masa depan/masa tua secure skit drpd swasta...kalu kakashi pi parcel C (JPA) nnti bley singgah kat parcel D. hehehehe....zue keje kat parcel D. ekceli zue keje dgn Agensi Antidadah Kebangsaan under Kementerian Keselamatan Dlm Negeri. hehehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2005 04:11 PM | Show all posts
ehh me nak kenal2 gak boleh..


skang dok Dublin,Ireland, baru je sebulan..seblom ni dok UK 8 tahun...
Mula2 stadi..then kja setahun kat uk, dtg sini nak ikut hubby..system ireland ni lain sket plak..so kena tunggu apply for registration etc kot baru leh kja..

sementara ni ngangur dulu jadik hoswife, bangun pagi bancuh milo and buat toast.. and mummy to be full time
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-8-2005 04:23 PM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 31-8-2005 04:11 PM
ehh me nak kenal2 gak boleh..


skang dok Dublin,Ireland, baru je sebulan..seblom ni dok UK 8 tahun...
Mula2 stadi..then kja setahun kat uk, dtg sini nak ikut hubby..system ireland n ...


there ... gamba takdak kaaaa :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 31-8-2005 04:29 PM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 31-8-2005 04:11 PM
ehh me nak kenal2 gak boleh..


skang dok Dublin,Ireland, baru je sebulan..seblom ni dok UK 8 tahun...
Mula2 stadi..then kja setahun kat uk, dtg sini nak ikut hubby..system ireland n ...

Hi Fairy welcome, you too expecting isn't it? Wah, kalau betu, ramailah bakal mummy kat sini ya...meriahlah board ni nanti dengan gambar baby..:love:
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 01:20 AM | Show all posts
Originally posted by fairyjasmine at 31-8-2005 04:11 PM
ehh me nak kenal2 gak boleh..


skang dok Dublin,Ireland, baru je sebulan..seblom ni dok UK 8 tahun...
Mula2 stadi..then kja setahun kat uk, dtg sini nak ikut hubby..system ireland n ...

hi daketor... welcome..welcome..

kat sini ramai mak yung, blh ler join the club.. kan nadia.. :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 09:44 AM | Show all posts
Originally posted by NadiaMurad75 at 31-8-2005 04:23 PM


there ... gamba takdak kaaaa :cak:



kak nad nie tak abis2 nak nengok gambo owang. hehehehehe....sis letak arr gambo. nak nengok....puas carik gambo sis nadia, sis nessa, sis bel, sis alahai, sis moknik, mrs, emmm...sapa lagi yek kat thread gambo nun tp sumer dah didelete. kechiwa hamba.....huhuhuhuhuh....

[ Last edited by zue_af at 1-9-2005 04:56 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 12:25 PM | Show all posts
Ahakss...dah berbulan bulan aku dok melepek kat bod OVC..ni le first time aku nak letak biodata..

Tapi aku dok Mesia, tak pe ye tuan umah?

Nama : Syndora

Lokasi : Kiri kanan depan belakang apartment. Ehh..silap..sat gi nengok..haa..konpem..depan tingkap aku parking lot, pastu ada apartment..kui kui kui..

Kerja :
Siang - Chef, BabySitter, Cleaner..

Malam - Jenguk hal syarikat , check documentation, akaun syarikat, buat filing, type apa apa letter yg patut..

Status - Dah kawen ada anak 3.

Sekian, mekasih.
Reply

Use magic Report

pinkjade This user has been deleted
Post time 1-9-2005 01:12 PM | Show all posts
Hi... nak numpang sekaki bley tak?

Location: pink cam Remy, urg brunei but currently all over the place...
Occupation: in a professional field
Status: in a relationship

Nice meeting you people!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 02:32 PM | Show all posts
Originally posted by pinkjade at 1-9-2005 01:12 PM
Hi... nak numpang sekaki bley tak?

Location: pink cam Remy, urg brunei but currently all over the place...
Occupation: in a professional field
Status: in a relationship

Nice meeting you pe ...





pink!!
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 02:33 PM | Show all posts
Originally posted by Syndora at 1-9-2005 12:25 PM
Ahakss...dah berbulan bulan aku dok melepek kat bod OVC..ni le first time aku nak letak biodata..

Tapi aku dok Mesia, tak pe ye tuan umah?

Nama : Syndora

Lokasi : Kiri kanan depan belakang ...



syd!! zue pon duk mesia gak....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2005 02:55 PM | Show all posts
A'kum, Lindt pun nak join jugalah...

- skrg di Afrika, 2nd time duduk sini.  
- kerja...masak, jaga anak (kerja gak tu...).  Bab kemas rumah tu ada org lain buat.
- 2 org puteri... Suami & anak2 tu memang betul2 ada tau...bukan rekaan, khayalan atau yg sewaktu dgnnya...:cak:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054407s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list