Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50279
View
129
Reply

Membuka Pusat Tuisyen

[Copy link]

Author: sherrina       Show all posts   Read mode

Post time 22-6-2005 03:10 AM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 17-6-05 08:58 PM:
zazizu,
kalau bener serious, kita bisa partnership. gue udah jumpe lokasi yg cantik banget. di kawasan perumahan. ada teman yg udah membeli satu lot umah kedai tapi ngak bisa bikin bisnes kerana t ...


aduilah kelakar betul lah sherina dgn zazizu ni ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2005 11:45 PM | Show all posts
dar,
:lol

camtu le bila kepala dah pening.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2005 01:53 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 22-6-2005 11:45 PM:
dar,
:lol

camtu le bila kepala dah pening.

sher...boleh le usahasama dengan awak! bila kita boleh jumpa ni? berkenal-kenalan....bincang tang bisness....insyaallah.....berjaya bisnes kita nanti....gue memang berminat ni.....nanti gue pm lu ye sherrina......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-6-2005 01:48 PM | Show all posts
zazizu,

insya' Allah....masih dlm planning lagi nie. sementara tunggu my partner bersalin dan abis pantang, sherrina usha2 pasal modal dan peraturan dulu. will update in here from time to time....
Reply

Use magic Report

ruhizal80 This user has been deleted
Post time 13-7-2005 11:48 AM | Show all posts

mencari partner untuk teruskan pusat tuisyn

hi sherrina...
kalau you betul-betul berminat, i ada offer untuk you. ok...i dah buka satu pusat tuisyen kat bandar sri damansara. everything dah complete termasuk lesen dari jpns yang akan tamat tempoh pada tahun 2007. i ada 4 orang partnet but kesemua partner i dah stop kerana meneruskan kerja masing-masing termasuklah yang dapat kerja kat oversea, pindah and concentrate ngan kerja dia. so sekarang nie, i tinggal sorang-sorang. pusat tuisyen nie dah dibuka hampir tiga tahun so i sayang sangat nak jual or tutup coz sampai sekarang nie, student ada lagi walaupun tak ramai. so sekarang i tengah cari partner untuk teruskan juga pusat tuisyen nie and kalau u betul2 berminat, kita boleh discuss bentuk perkongsian. jangan risau tentang kerenah birokrasi untuk bukak tuisyen because sekarang nie semuanya dah pun diselesaikan. please contact me asap because dah ada orang nak beli tapi i masih holdkan dulu because i tengah cari partner baru and modal untuk bayar pada share partner yang lain. just call me during tuisyen hour 7.00 - 9.00pm, at 0362758112.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2005 06:25 PM | Show all posts
just nak check what is the range of rate charges for tuition fees? tolong bagi tahu ye..
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2005 11:41 AM | Show all posts
ruhuzal80, pusat tuisyen u ngajar subjek ape? ade specialize in mane2 subjek ke semua boleh buat? particularly English ajar tak? pasal my wife is in English teaching, i nak tanye die kot2 die berminat, tapi on partnership basis la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2005 07:28 PM | Show all posts
ruhizal,
thanks so much for the offer. but currently keadaan tak mengizinkan utk sherrina proceed dgn plan nie coz partner i tgh sarat mengandung. Besides, financially tu belum betul2 kukuh. Please proceed dengan buyer yang lain.....thank you very much for the offer. if you don't mind boleh saya berjumpa dengan u. just nak sembang2, blaja2 prosedur2 membuka pusat tuisyen dsbnya.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2005 08:18 PM | Show all posts
;)
saya pun ada buka computer learning centre!!
dan dlm proses untuk kembangkan pada tuisyen centre!!
nak buka computer learning centre tu takde masalah sgt,
nak buka tuisyen centre,byk kerja sikit,tapi takdelah teruk sgt!!

:ting:
Reply

Use magic Report

ruhizal80 This user has been deleted
Post time 18-7-2005 09:45 PM | Show all posts
Pusat tuisyen i tak de specialize dalam mana-mana subjek n kita open untuk semua student dari standard 1 hingga form 5. kalau rarahim berminat, call je i kat opis, because memang i tengah buat promotion untuk pengambilan baru student and kalau ada permintaan untuk subjek bi, i tak ada masalah untuk terima any offer daripada u or ur wife untuk join my business.
one more thing, tentang kenyataan ilham ryana tu, i berninat jugak untuk jadikan tempat i sebagai computer learning centre because tuisyen i hanya bukak sebelah malam aje n i bayar sewa untuk 24 hour guna, so kat situ dah rugi. kalau i dapat partner untuk gunakan tempat i tu sebagai computer learning centre, menarik gak tu. pls give me ur no for to contact you...anybody termasuklah sherrina, rarahim and ilham ryana....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2005 12:49 AM | Show all posts
ilham,
awak guna kurikulum apa kat ur computer learning centre tu? franchise nye cam computertots ke atau bikin sendiri punye?

mengenai bukak computer learning centre nie, bukan takat penyediaan komputer sahaja yang u all kene consider tetapi yg slalu org abaikan ialah software licensing. kalau guna pirate, nanti kantoi...lagi beribu2 kene denda. so consider this as well before proceed. u all bleh apply pada Microsoft (kalau guna produk dorang) utk dapatkan open license. murah sket dr yg org2 biasa beli utk ofis dan umah. company sherrina pakai open license utk Microsoft Windows dan juga Microsoft Office.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2005 12:53 PM | Show all posts
Hi..
Saja nak tanya.. My wife cadang nak buat tuisyen Math+Add Math. Nak buat kat rumah aje... Berapa rate yg biasa student bayar??kelas buat berapa kali seminggu + berapa jam??... TQ
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2005 01:30 PM | Show all posts
oni,
kalau student dtg umah u, cheaper sket. kalau u pegi umah student, mahal sket. kalau single subject mcm tu, kalau student nak one-to one teaching bout RM 40 per hour (kalau dia dtg umah) and RM 50 per hour (kalau u pegi umah dia). but this rate depends on kawasan. cam itu rate area wangsa maju, keramat, ampang. Kalau damansara, bangsar lagi mahal.

kalau more than 1 student in one class, cheaper sket.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2005 03:43 PM | Show all posts
Sherrina,
I tinggal kat area Bdr Sri Permaisuri Cheras..
Ada student my wife nih, dia tanya pasal tuisyen utk math+add math... tp my wife tak tahu nak letak berapa rate..
My wife plan nak ajar 2 student per class.. 2hr/week
kalau letak 25 per hour kira murah or mahal???
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2005 05:13 PM | Show all posts
sherina,
saya punya learning computer centre takde franchais ngan sesaper,sendiri punya dan sendiri keluarkan sijil.
tapi,saya tgh nak lease ngan mana2 institusi swasta atau kolej yang lainlah utk ini.
mmg lesen menjadi masalah kalau bukan computer centre ni,yelah nak beli yg original bukan murah.
saya pun guna open license,tapi tgh beli jugak yg original,tapi sikit-sikitlah....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2005 09:48 AM | Show all posts
oni,
rm25 per hour tu kalau one to one murah tu tapi di kawasan bandar permaisuri tu maybe reasonable. susah nak kata. kawan saya pon ada buat home tuition kat area sana and charge dia murah berbanding saya di sini.

cadangan saya, cuba kutip beberapa brochure home tuition yg ada di kawasan sana. call dorang and pura2 tanya tuition rate. katakan utk anak oni. then bandingkan pula dengan harga yg u tawarkan.

ilham,
u guna Open Office dan Linux ke? cuba call microsoft utk tanyakan mengenai open license.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2005 11:30 AM | Show all posts
sherina,
a-a,saya guna openoffice ngan Linux....
kalau utk ajar basic office,oklah...
kalau nak ajar programming atau autocad,mcm susah sikit.
masa tu install lah sekejap windows XP....pastu tukar balik...
jgn sampai kantoi ngan microsoft sudahlah!!!
jgn pulak awk bocor rahsia saya kat microsoft,naya....................
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2005 09:22 AM | Show all posts
Originally posted by ruhizal80 at 18-7-2005 09:45 PM:
Pusat tuisyen i tak de specialize dalam mana-mana subjek n kita open untuk semua student dari standard 1 hingga form 5. kalau rarahim berminat, call je i kat opis, because memang i tengah buat prom ...


Saya ade gak terpikir nak bukak computer learning centre, sekali dgn service IT la sket2 cam hardware, repair ringan2 gitu..memandangkan saya mmg dalam bidang IT..tapi rase2 mcm dah terlampau banyak sangat la kedai2 cam ni..even computer learning centre pon banyak..tambah lagi bukan ke budak2 sekarang lebih tercelik IT sejak kecik lagi..

So kalau bukak nak ajar ape? kalau cam MS Office tu agak2 sure depa boleh try2 sendiri jer kot..unless ajar something more specific and advanced la kan...cam programming ke..

ruhizal80, awak dekat area mane? saya di Kota Damansara.

ntah ler..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2005 09:27 AM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 19-7-2005 01:30 PM:
oni,
kalau student dtg umah u, cheaper sket. kalau u pegi umah student, mahal sket. kalau single subject mcm tu, kalau student nak one-to one teaching bout RM 40 per hour (kalau dia dtg umah) and  ...


Cakap2 pasal rate ni nak jugak la hamba bertanya...

Kalau cam area Kota Damansara, berapa agak nya harga patut per-jam untuk

1) tuisyen BI di rumah sendiri (dalam 4 - 5 student)

2) kelas komputer ajar MS Office (beginning, intermediate, advanced)

3) basic programming

Thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2005 10:04 AM | Show all posts
You all boleh buat di Bdr Si permaisuru tpt liz. Kurang jugak tusyen center.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088409s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list