Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
10628
View
67
Reply

Info Bisnes: Prosedur tubuh syarikat

[Copy link]

Author: Hiven       Show all posts   Read mode

Post time 17-6-2007 04:37 PM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 17-6-2007 01:53 PM
pejabat SSM ada kat The Mall kan? apa dokumen nak bawak? IC aje ke?



The Mall... berjanggut lah menunggu..... orang mcm ulat...... pegi ke Alam Sentral.. tkt 3... pegawai SSM lebih ramai dari pelanggan....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 12:02 AM | Show all posts

Reply #41 I-chi-ban's post

jauh giler
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 01:11 AM | Show all posts
Originally posted by sherrina at 18-6-2007 12:02 AM
jauh giler


jauh mmg jauh compare to the Mall... tapi bab menunggu tu yg tak larat...
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 10:00 AM | Show all posts
tak de lah lama mana. 2 jam je masa menunggu untuk dapatkan sijil.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 10:04 AM | Show all posts
oh ye sherrina, nak lagi cepat, buat photocopy IC siap2. kalau copy kat sana nnt amik masa. buat dlm kertas A4. pi sana mintak borang untuk registration. isi borang kemudian masuk dalam amik no.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 10:12 AM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 18-6-2007 10:00 AM
tak de lah lama mana. 2 jam je masa menunggu untuk dapatkan sijil.



2 jam aje? maknanya servis dah improve lah tu....dulu berjanggut menunggu.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 10:28 AM | Show all posts
Originally posted by I-chi-ban at 18-6-2007 10:12 AM



2 jam aje? maknanya servis dah improve lah tu....dulu berjanggut menunggu.....


dulu tu bila I-chi
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 10:29 AM | Show all posts
cuma 1 je. masa shida pergi tu, pegawai yang entertained (makcik kertu) mukanya macam cuka & very le sombong. kita cakap terima kasih pun dia macam tu jugak :@

tapi masa amik sijil (adik muda), manis je muka pegawai tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 10:32 AM | Show all posts
Originally posted by adriena_0502 at 24-1-2007 02:02 PM
baru je g dftar perniagaan smlm..senang je kalo kita mmg ada masa...tak payah suruh runner..

g ssm..mintak borang nak apply nama perniagaan..kena letak 3 nama pilihan utk perniagaan..submit b ...



akum...
sedang musykil ni..:hmm:
apsal sy gi daftar takde pulak nk pengesahan drp pesuruhjaya sumpah / ketua kampung bagai..
pengesahan tu untuk aper??
kindly assist..:tq::tq:
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 11:25 AM | Show all posts
Originally posted by shidaaziz at 18-6-2007 10:28 AM


dulu tu bila I-chi


klu tak silap bout 2 yrs ago... pegi sbb nak tukar add premis perniagaan isteri tersayang..... berjanggut menunggu.... tu yg janggut dlm avatar tu jadi putih      skrg klu ada apa2....pegi ke Alam Sentral.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2007 11:35 AM | Show all posts
Originally posted by I-chi-ban at 18-6-2007 11:25 AM


klu tak silap bout 2 yrs ago... pegi sbb nak tukar add premis perniagaan isteri tersayang..... berjanggut menunggu.... tu yg janggut dlm avatar tu jadi putih      skrg klu ada apa2....pe ...


oooo patut le dah berjanggut . shida pergi last year. memang 2 jam. kalau ikut dekat resit yang derang print tu, sebenarnya 1/2 jam je dah siap. maknanya cepat le derang buat kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2007 12:04 AM | Show all posts

Reply #49 haZelEyEz's post

saya pun begitu. baru buat smalam. takde lak suh pi sumpah ke hapa. bila baca cerita u all kat sini, saya baca borang dan isi punya le berhati2 tapi silap gak sebab isi pen biru walhal dah diberitahu isi pakai pen hitam. nasib baik dorang tak marah.

saya gi kol 10.30. ulat tak banyak pun disana, ada sorang aje yg menyapa saya. pi kaunter amik borang dulu. pastu naik tingkat 13 check nama kompeni yg saya nak pilih dalam komputer. pilih 3 nama dan isi borang. Turun balik tingkat 2 pi kaunter 8, awek manis baik sangat. banyak bantu saya masa isi borang. pastu bagi kat dia, dia suh tunggu...tak lama kemudian nombor dipanggil mengesahkan nama dah dipilih, dia suh pi pintu masuk balik amik no untuk urusan proses lak.

amik no dan duduk semula. baru duduk 1 minit dah dipanggil. bagi borang, org tu check dan bayar RM70. dia suh tunggu dipanggil oleh kaunter 7 yg akan bagi sijil perniagaan yg dah siap. tunggu sampai buat keje dan layan National Geography, kol 12.45 nombor saya dipanggil. Siap. Taklah susah pun....

p/s: cuma pak guard di pintu masuk tu garang giler....mengalahkan pak guard universiti

[ Last edited by  sherrina at 23-6-2007 12:05 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2007 09:06 AM | Show all posts
sherinna buat kat mana ni tak payah cop pesuruhjaya sumpah?
Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2007 07:08 PM | Show all posts
di SSM the mall tingkat 2. mungkin ada sistem baru kot sbb di borang tu ada ruangan saya bersumpah blablala...tandatangan, tarikh, nama dan no IC. Saya rasa yg itu dikira sumpah kot.
Reply

Use magic Report

jmws This user has been deleted
Post time 22-7-2007 09:50 PM | Show all posts

syarikat 9tahun untuk dijual..hanya rm3k

syarikat 9 tahun untuk dijual....

*tiada liabiliti-disertakan dengan surat jaminan
*tiada aset-seperti membeli syarikat tersedia atau 'shelf company'
*bagus untuk tender kerajaan kerana usia syarikat
*tukar milik syarikat dalam tempoh 48jam
*hanya rm3k berbanding daftar syarikat baru rm2.5k
*bagus untuk digunakan untuk semua jenis perniagaan
*modal berbayar rm25,000

siapa cepat dia dapat...ingin jual cepat kerana pemilik ingin berhijrah

sms 016-2525676 untuk maklumat mengenai bayaran & butiran lain mengenai aturan perjumpaan untuk dokumen yang perlu ditandatangani untuk penukaran hak milik
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2012 09:36 AM | Show all posts
http://mforum.cari.com.my/viewthread.php?tid=660595&extra=

sila ke thread berkenaan untuk mengundi jenis air yg anda suka, ini hanya kaji selidik utk pengguna dan permintaan, harap dapat kerjasama anda semua, sila sertakan komen anda

sekian terima kasih
[Cari Info Kiosk]
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2012 11:37 PM | Show all posts
Salam nak tanya kat sini pd sesiapa yang sudi membantu...
saya dah pon berniaga 3 bulan dlm bisnes makanan dan alhamdulillah menampakkan hasil.
Cuma di akuilah saya memang zero bab berniaga jd masa mula daftar buat daftar tunggal, xde enterprise/sdn bhd bagai.
Skrg mrancang utk menubuhkan 1 lg cwgan bisnes mkanan yg lain atas nama lain.
camne nak buat supaya semua nama-nama bisnes ni dalam 1 sijil SSM je?
Atau pun boleh ke main letak2 je penjenamaan produk kita tanpa daftar guna 1 SSM yg tulis kat situ "membekal makanan dan minuman"
Kalau pergi SSM dorang mmg sangat tak membantu, kalau tanya banyak2 muka mcm nak makan jek....adoi.


(harap ada la yg faham ayat sy yg berbelit ni..)
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 09:46 AM | Show all posts
semoga berjaya.....xada info. cume nak wish yang terbaik jek.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 12:53 PM | Show all posts
zepheramane posted on 26-1-2007 09:01 PM
mm.. skang ni kalau nk daftar perniagaan mmg owner tu sendiri kena pegi amik borang C tu... org lain ...

betul tu zepheramane..sebenarnya caj 50 tu carian nama yang mana 30 di bayar ke ssm tuk carian nama..dan 20 tu kira duit minyak..saya companya secretary(comsec)..saya pun caj macam tu jugak...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2012 12:55 PM | Show all posts
jmws posted on 22-7-2007 09:50 PM
syarikat 9 tahun untuk dijual....

*tiada liabiliti-disertakan dengan surat jaminan

saudara/i kena paham sini forum bukan tempat wat iklan....huhu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073429s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list