Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
55138
View
421
Reply

Test utk Pegawai eksekutif G7 LHDN Malaysia

[Copy link]

Author: Tulip04       Show all posts   Read mode

Post time 21-12-2005 09:50 AM | Show all posts
mai chek...
setahu aku tak kisah pun apa2 kos utk jawatan ni.
Aku sendiri pun sciences course. Masa assessment hari tu ramai yg kos akaun la...
ye la sesuai dgn jwtn penaksir, ada kaitan dgn kira duit.
Ko nak apply ke? aku dgr dia keluarkan iklan 2 tahun sekali.
Actually selain Peg. Penaksir ada lagi jawatan lain Peg. Pentadbiran & Peg IT.
Tapi yg nak dipakai ramai Peg. Penaksir la...itu yg screening sampai 3 level tu.
Almost dah mcm PTD daa...tapi yg best tu tak terlalu strict mcm PTD n gaji plak lagi tinggi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2005 11:50 AM | Show all posts
Originally posted by mai_chek at 20-12-2005 05:51 PM
baru tau selain ptd ada lg jawatan yg jd rebutan ni...
nak tanya.. nak apply keja ni kena ada degree dlm bidang apa?
sama mcm ptd ke?
tak kisah bidang apa pun ek?


terkini kalo takde ape.iklan utk pegawai it nga npenolong pegwai it akan dikeluarkan januari ni.so selalu2 la tgk website diorang ye.

utk yg tunggu result tu so far yg aku tau interview akan dibuat pada januari.

aku akan update kat korang kalo result dah dapat ye.so tungguuu
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2005 01:52 AM | Show all posts
Yutanagi...

thanks for the information...saya pun dari sciences course dan tak tau langsung pasal
akaun...penah belajar pun masa amik kemahiran hidup tingkatan 3...camana la nak jd peg
penaksir...pegawai IT ngan peg pentadbiran tu mesti lebih kepada sapa2 yg dari bidang
berkaitan kan...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2005 06:10 PM | Show all posts
alahai dia tak kisah lah.. req dia pun yg stated degree jek.. lain lah kalau apply IT exec.. tu mmg nak degree it hehe give a shot lah.. dpt ke idak blkg kira
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2006 09:07 AM | Show all posts

Breaking News

Kawan aku yg keje kat LHDN kata result dah siap,interview may be akhir bulan ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2006 09:36 AM | Show all posts
Originally posted by yutanagi at 5-1-2006 09:07 AM
Kawan aku yg keje kat LHDN kata result dah siap,interview may be akhir bulan ni...



baguslaa..letih dh mnggu result training assessment tu..:gila:
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 11:07 AM | Show all posts
Bila le result ni?
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 02:58 PM | Show all posts
TUMPANG LALU....
AKU LAK ADA INTERVIEW ON 24JAN 06 NI BG POST PENOLONG PEGAWAI EKSEKUTIF G9 (KIRA U ALL NYER ASISSTANT)
TAKUT SBB DAH LAMA TAK INTERVIEW... NAK TAU GAK SESAPA LEH BG TIPS...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 07:01 PM | Show all posts
Originally posted by buncis at 16-12-2005 08:11 AM


lff:a hang dok kat btm kan.diorang tak kasil line internet ka .teruk sih


ff: nak wat cemane... den jtm(dah jabatan skang, bukan bahagian dah...) ni jadik developer nak suh wat keje je derang tarik laaa internet tu kalo tak kek cari ni lah den lepak yooo
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 07:05 PM | Show all posts
result dah kuar... so korang rajin2 ler bukak website hasil yek... calon internal ramai tahu sbb call ke hr
all the best yer guys!
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 08:44 AM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 16-1-2006 07:05 PM
result dah kuar... so korang rajin2 ler bukak website hasil yek... calon internal ramai tahu sbb call ke hr
all the best yer guys!



xder pn result keluar lg kek.. ko tau x bila start interview dia??? bulan Jan ke? :stp:
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 11:30 AM | Show all posts
x kuar lagik list kat website kan ???
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 04:40 PM | Show all posts
td gua cuba call member2 gua kat lhdn,... dorg ckp list nama tu mmg dah ada kat HQ cuma tatau bila masuk website
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 06:23 PM | Show all posts
interview tu bulan 2.. ada yg dah dpt surat pon. ada org dpt interview 7/2, kawan2 aku dpt dlm 16,17,13 hb semuanya dlm bulan 2. sabo lah yek.. tak lama lagi dptler tu list nama tu
Reply

Use magic Report

hope4dbest This user has been deleted
Post time 18-1-2006 02:00 AM | Show all posts
lambat betul result kuar, ari tu time pg assessment ada org ckp interview bulan dec, pastu intake dia bulan feb06, rupa2nya indah khabar dari rupa...nak kuar result aje dah dekat 2 bulan..nnt kalau dah interview, agak2 nye result interview bila plak.. intake bulan april kot? ada saapa2 knew more info meh le kongsi..bukan apa nak plan awal2 ...still waiting 4 d letter..website lambat jgk diaorang update..tp sabar je lah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 08:24 AM | Show all posts
amy dah dapat surat interview...
tapi if check kat website, takde result lagi

:love:
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 08:32 AM | Show all posts
hari jumaat lepas (13 jan) amy nak masuk website lhdn tu tapi langsung tak dapat. then amy pun dah agak results akan keluar bila2 masa.

:love:
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 08:56 AM | Show all posts
isskk cmnr nih.. cuak gak
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 09:01 AM | Show all posts
one of my friend dpt panggilan on 14.. tp tadi check website tader apa pun huhu
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 09:30 AM | Show all posts
Akum kengkawan...

Alhamdulillah...
aku dapat inteview on 7/2 ni
Sapa lagi yg sama2 date dgn aku?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.074845s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list