Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54468
View
421
Reply

Test utk Pegawai eksekutif G7 LHDN Malaysia

[Copy link]

Author: Tulip04       Show all posts   Read mode

Post time 13-10-2005 01:59 PM | Show all posts
Originally posted by yutanagi at 6-10-2005 09:11 AM

Dan gaji kat LHDN ni mmg mahal, entah le apasal...
...


Keja collect duit mest la gaji mahal.
mag pernah dibayar RM12K sebulan as IT developer/consultant masa projek Sistem Taksir sendiri. tapi kontrak ler.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2005 02:03 PM | Show all posts
Originally posted by neisya at 11-10-2005 09:39 AM
tarikh tutup 24/10/2005....iklan kat www.hasil.org.my


happy besday neisya..
tak de ke utk IT exec?
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2005 01:14 AM | Show all posts
mag...hr tu ada post utk peg eksekutif IT tp dh close..bulan 7 test..skrg ni tunggu masa nak tau result
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2005 08:34 AM | Show all posts
Originally posted by magdalina at 13-10-2005 02:03 PM


happy besday neisya..
tak de ke utk IT exec?


thanks...macam mana tahu...baca kat FD ye...
pasal IT tu...rasanya utk tahun ni..dah xde...abg kata klu ada pun maybe tahun depan depa buat iklan pula..xpe..nanti kalau ada apa2 info...neisya update kat sini...ok
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2005 12:20 PM | Show all posts
Originally posted by juanalisa81 at 14-10-2005 01:14 AM
mag...hr tu ada post utk peg eksekutif IT tp dh close..bulan 7 test..skrg ni tunggu masa nak tau result


melepas mag. apapun TQ.
Reply

Use magic Report

Post time 14-10-2005 12:32 PM | Show all posts
Originally posted by neisya at 14-10-2005 08:34 AM


thanks...macam mana tahu...baca kat FD ye...
pasal IT tu...rasanya utk tahun ni..dah xde...abg kata klu ada pun maybe tahun depan depa buat iklan pula..xpe..nanti kalau ada apa2 info...neisya  ...


aa aah.mag ahli mesyuarat tingkap FD.
kalo ada bagitahu tau.
tima kacih.
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2005 09:31 AM | Show all posts
result dah kuar tp internal dulu la....a fren of mine kat income tax phone tadi....tapi yangsadisnya i tak dapat....tapi ada rahmat la jugak tak dapat sebab dah ada benda yang penting during that time...dapat pun i memang tak akan pg...tp sedih la jugak tak dapat..:cry:....semua di buat kat kl...ukm...tahniah sesapa yang dapat tue...all the best....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2005 11:57 AM | Show all posts
resutl dah kuar... check la ada tak nama korang.. nama aku ada.. siri 1..
ada sesapa tak yg pernah pegi assessment centre ni... apa buat kat situ nanti... :stp::stp:
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2005 04:02 PM | Show all posts
nama ada...tp dah ada kerja lain la pulak....dah kerja dgn government pulak tu....nak pergi ke tak ni....sape blh tlg bg pendapat ek????...Rasanya berat tak pi la..malas nak assesment la pulak....bagi peluang orang yang betul2 xde kerja...kali ni nak ambik 500 org je...hb bagi tahu...so...all the best masa assessment nanti....
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2005 04:05 PM | Show all posts
aku pun dpt gak siri 4.. wehh mana korg.. takan tader yg dpt.. jom lah bertukar2 idea.. tp aku tak dpt surat lagi.. check kat internet jek
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2005 04:10 PM | Show all posts
niesya.. tayah gi lah hahaha (bkn apa nisya dah ada niat nak kasi kat org tader keje lagi kan.. ok lah tu)
tp tgk lah.. kalau cita2 mmg nak keje dgn lhdn..gi je lah
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2005 01:40 AM | Show all posts
iskh...iskh...sedeyla....x dpat...
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2005 08:05 AM | Show all posts
juanalisa81,

jgn sedih,kite pun tak dapat gak...tapi nak info skit ttg assessment nie...kwn i kat akademi ckp,nak pakai 300 je....then,off course tan sri yg akan buat final decision...dan biasa la tansri punya pilihan mesti nak yang gempak2 dan cun2 antara salah satu kriteria....tapi whatever pun all the best...buat yang terbaik dan cuba jadi yang paling terbaik....GOOD LUCK 4 those yang dapat....
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2005 09:03 AM | Show all posts
alamak.. kita nih tak cun... cmnr nih hahaha ye ke nak pakai 300 jek.. sbb kita dgr hari tu cmni.. yg masuk assessment centre tu dlm 2049 org.. termasuk admin.. taksiran n sistem nyer candidates.. drpd jumlah tu 371 admin.. 16** taksiran n selebihnya IT... utk 300 org tu maybe utk taksiran aje... tp ada gak yg kita dgr dorg nak 500 utk taksiran.. ntah lah... pastu lagi satu info yg kita dpt... dorg tader buat interview dah.. dorg terus select dr assessmnet ni jek... kita tatau lah btl ke idak.. tp kita tnya pegawas exam masa test hari tu.. dia yg ckp cmtu.. kalau dia tipu.. kita pun tipu lah hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 12:57 AM | Show all posts
hehe..x dela sedeh..keciwa sket je..biasala..banyak persaingan.ju test utk pentadbiran haritu..most of my member yang amik penaksiran dapat..saya tumpang bangga ngan dowang..x pela...bukan sekali gagal dah...banyak kali maa...ptd gagal,spa lulus tapi x dipanggil temuduga la dan bermacam lagi...hehe...dulu susah nak trima kenyataan tapi nak wat camna...lumrah kehidupan...kita mesti fight sehingga ke titisan darah terakhir(maksud ju dalam menentukan arah tujuan hidup kita la...)...kesimpulannya teruskan usahamu....chaiyo2!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 07:48 AM | Show all posts
masa minta bln 2 hari tu...excited nak kerja dgn LHDN...tapi dah lelama fikir tu...sayangla neisya dah join dgn government almost 6 tahun...tapi since LHDN bknnya fully government....neisya akan kehilangan seniority dan berpencen....dan yg penting lagi....kena letak jawatan dulu sebelum pergi kursus kat APM 6 bulan...kalau depa tak offer letter...haru......
oklah neisya bagi sedikit info berkenaan assesment nanti...

masa assesment...kita kena menunjukkan kemahiran dan kecekapan yang kita ada, disamping ketrampilan dan kepimpinan...akan ada la kertas kerja dan perbentangan...lepas assesment nanti maybe akan buat interview pula for those yang pass assesment....lepas lulus interview...those yang dipanggil akan ke kursus kat APM(akademi percukaian Malaysia) selama 6 bulan....masa 6 bulan tu...semua akan belajar semua berkenaan tax, law bla bla bla.... ada 4 paper kena ambik dan kena LULUS semua paper tu...pastu baru akan LHDN bagi OFFER letter kerja kat LHDN.....dalam 500 org rasanya nak ambik...utk penaksiran sahaja..dan gaji memang tinggi la....dan kerja pun byk la....ekekek....

jadi, sesiapa yang tak dapat jgn la bersedih....

sesiapa yang akan ke assesment tu...selamat berjuang...ala setakat 4 paper nak lulus....no big deals kan...??...cuma neisya aje dah malas nak belajar...hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 07:55 AM | Show all posts
Originally posted by bloxxzone at 24-10-2005 04:10 PM
niesya.. tayah gi lah hahaha (bkn apa nisya dah ada niat nak kasi kat org tader keje lagi kan.. ok lah tu)

pandai ko ye
tp tgk lah.. kalau cita2 mmg nak keje dgn lhdn..gi je lah


cita2 nak jadi pramugari dulu...pergi interview sampai dapat ke second interview....last-last ayah tak bagi..(kakak terbagi tahu...geram sangat masa tu).....sedey la juga....tapi ada rahmat disebalik tu....

anyway...good luck
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 08:40 AM | Show all posts
Originally posted by neisya at 26-10-2005 07:48 AM
masa minta bln 2 hari tu...excited nak kerja dgn LHDN...tapi dah lelama fikir tu...sayangla neisya dah join dgn government almost 6 tahun...tapi since LHDN bknnya fully government....neisya akan ke ...

ooo.. maknanya takde la kalau pass assessment ni dah confirm dapat kerja kat lhdn tu ye? :stp::stp:
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 09:09 AM | Show all posts
dari mana nieya dapat info nie?bukan apa,kalau betol2 boleh kite info kawan2 yang dapat......tapi memang la keje ngan lhdn gaji byk tapi keje pun mesti berbaloi la......tak akan diaorg ambik terus dr assessment....
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 09:12 AM | Show all posts
macam tu la kira2nya....tapi at least chances tu besar la....xpela...nanti masa pergi APM...belajar betul2....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099355s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list