Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54535
View
421
Reply

Test utk Pegawai eksekutif G7 LHDN Malaysia

[Copy link]

Author: Tulip04       Show all posts   Read mode

Post time 26-10-2005 09:13 AM | Show all posts
Originally posted by kiutmiut at 26-10-2005 09:09 AM
dari mana nieya dapat info nie?bukan apa,kalau betol2 boleh kite info kawan2 yang dapat......tapi memang la keje ngan lhdn gaji byk tapi keje pun mesti berbaloi la......tak akan diaorg ambik terus  ...


ada kawan 3,4 org kerja kat HQ....hubby pun
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 09:26 AM | Show all posts

Reply #56 neisya's post

mm sebijik2 mcm PTD.. abis tu dlm masa 6 bln kat APM tu kita dpt gaji ke idak.. teruk gak nak survive 6 bln tanpa gaji hehe
niesya.. dah 6 tahun kat goverment seriously lah rugi sgt tu... ingtkan baru lagi keje kat situ.. tp kan hubby niesya keje as apa sbb kita try gak tnya2 kat org tp tader org pun yg dpt explain bbtul benda2 nih... cuak gak kan sbb mmg tader idea langsung... kalau PAC tu ramai gak lah membr2 yg penah amik.. kalau mcm admin tu brp ramai dia nak amik lak... sbb ms sembg2 dgn org tu hari tu dia ckp taksiran mmg byk keje sikit lah.. keje lps opis hour tu biasa lah hehe admin kita tatau lak cmnr... sbnrnya masa hari test dulu kita dpt dua offer satu utk taksiran satu lagi utk admin.. lps pk2 kita dcide amik admin... bl dh abis test tu.. org tu baru citer yg dorg nak amik ramai taksiran.. so kita pun mls lah nak pk apa2 lagi sbb mcm sengit lak saingan kan... kena lak hari senin hari baca pos ada org dah dpt surat... kita tak dpt lagi.. tp bila cek kat website... ada lak nama kita hehe
niesya.. apa benda yg kita kena prepare utk gi assessment nih.. ada benda2 yg nak kena study ke.. bkn apa niesya.. alang2 dah dpt can gi assessmnt tu ingt nak prepare lah sikit.. kot2 nanti dah tak dpt peluang lagi.. give a shot lah.. mana tau ada rezeki...


dean.. informer kita salah lah kot hahaha


ada sapa2 yg sama siri dgn kita tak??? siri 4

[ Last edited by bloxxzone at 26-10-2005 09:28 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 09:46 AM | Show all posts
owh ye.. nak info tmbhan sikit.. in case lah kalau kita lps gi assessment ni.. brp lama lak kita tau keputusan dia... pastu bila lak interview.. intake dorg bln brp.. bkn apa.. kontrak kita dah nak abis.. so senang lah nak prepare dr awal lagi hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 10:55 AM | Show all posts
amboi panjangnye soklan....

mm sebijik2 mcm PTD.. abis tu dlm masa 6 bln kat APM tu kita dpt gaji ke idak.. teruk gak nak survive 6 bln tanpa gaji hehe...

GAJI ADA..JGN RISAU..TAPI DUK KAT APM, MAKAN DAN TEMAPT TINGGAL AKAN DIBERI..TAWATAN KERJA KONTRAK...SHINGGA DAPAT OFFER, BARU DAPAT TARAF TETAP...

niesya.. dah 6 tahun kat goverment seriously lah rugi sgt tu...
MEMANG LA DAH LAMA, BARU PINDAH TEMPAT BARU...SAYANG PULAK NAK TINGGAL SINCE DAPAT ANAK BUAH YANG NGAM SANGAT...KERJA PUN RELAX (KLU TAK, TAKKAN BOLEH SURF PULAK KAN....tapi kena pastikan kerja dah beres dulu la.....)..

... sbb ms sembg2 dgn org tu hari tu dia ckp taksiran mmg byk keje sikit lah.. keje lps opis hour tu biasa lah hehe admin kita tatau lak cmnr... sbnrnya masa hari test dulu kita dpt dua offer satu utk taksiran satu lagi utk admin.. lps pk2 kita dcide amik admin... bl dh abis test tu.. org tu baru citer yg dorg nak amik ramai taksiran.. so kita pun mls lah nak pk apa2 lagi sbb mcm sengit lak saingan kan... kena lak hari senin hari baca pos ada org dah dpt surat... kita tak dpt lagi.. tp bila cek kat website...
KERJA PENAKSIRAN MEMANG LAGI BYK, SBB TU GAJI TINGGI SIKIT DARI ADMIN...TAPI STILL TINGGI LAGI LA KALAU NAK DIBANDINGKAN DGN AGENSI KERAJAAN

niesya.. apa benda yg kita kena prepare utk gi assessment nih..
BANYAKKAN TAHU PASAL TAX DAN PENGETAHUAN AM...xpe, nanti neisya confirm kan dgn hb apa nak prepare...)

ada benda2 yg nak kena study ke.. bkn apa niesya.. alang2 dah dpt can gi assessmnt tu ingt nak prepare lah sikit.. kot2 nanti dah tak dpt peluang lagi.. give a shot lah.. mana tau ada rezeki
...YE...ALANG2 DAH DAPAT PERGI...BUAT BETUL2...LAGIPUN SKRG KERJA KONTRAK U DAH NAK ABIS KAN?....BUAT BETUL2....
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 10:55 AM | Show all posts
Originally posted by bloxxzone at 26-10-2005 09:26 AM
mm sebijik2 mcm PTD.. abis tu dlm masa 6 bln kat APM tu kita dpt gaji ke idak.. teruk gak nak survive 6 bln tanpa gaji hehe
niesya.. dah 6 tahun kat goverment seriously lah rugi sgt tu... ingtkan ...

oh.. ko siri 4 ke.. aku siri 1..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 11:14 AM | Show all posts

Reply #65 d34n's post

haha sempat lah kasi tips kat aku hehehe tmbh2 lak ukm tu tmpt permainan aku seronok tul haha
Reply

Use magic Report

lenori This user has been deleted
Post time 26-10-2005 11:16 AM | Show all posts
aduh, ruginyer tak apply hari tu. anyway, mak i keja kat LHDN and mmg byk sgt keja. Ofis oun strict sgt compare before ni masa still dipanggil jabatan hasil dlm neg. mak kite keje bhg penaksiran le and mmg byk sgt keje since diperkenalkan taksiran sendiri kan. Gaji byk compare gov, and ada panel klinik swasta dan pergigian. So, kalau jenis orang rajin keje ok la ..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 11:25 AM | Show all posts

Reply #64 neisya's post

kita bukan apa niesya.. curious + nervous + excited.. kita mana penah dpt panggilan mcm nih.. first time nih hehe sbb tu kita ingt nak buat btl2 tmbh keje kontrak ni dah nak abis.. (bln 2 nanti) gaji pun sikit eh gaji yg dorg mention tu termasuk elaun ke atau ada elaun lain  hehe
btl ke kita dgr dorg nak amik admin ni sikit jek.. brp agaknya possibility dia...
kwn kita ckp masa dia amik tahun 2001 dulu senang jek... tp kursus smpai setahun lah plak hehe
ohh ye niesya sblm tterlupa thanks a lot
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 11:28 AM | Show all posts

Reply #67 lenori's post

haah ek tak perasan lak ada jabatan hasil dlm negeri dulu hahaha

ehh guys akta income tax tu kena baca tak... hehe

[ Last edited by bloxxzone at 26-10-2005 12:25 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 11:59 AM | Show all posts
Hi smua,
br prasan ada thread nie..
aku pn dpt siri 1, 14 nov nie..ntah dpt cuti ke x..isnin, slasa rabu plk tu..kalau asessment ptd jumaat, sbtu ahad..oklaa sket kan..weekend mmg cuti..
aku mntak penaksiran..mana tau ada rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by Potpouri at 26-10-2005 11:59 AM
Hi smua,
br prasan ada thread nie..
aku pn dpt siri 1, 14 nov nie..ntah dpt cuti ke x..isnin, slasa rabu plk tu..kalau asessment ptd jumaat, sbtu ahad..oklaa sket kan..weekend mmg cuti..
aku mn ...

kau siri 1 ke..?  sama la kiteeeeee..:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 01:01 PM | Show all posts
ehhhh...best la...sini ramai geng siri 1...pot, d34n...aku pon siri 1 gak.....
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 02:22 PM | Show all posts
wahh geng aku tader ke haha
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 02:59 PM | Show all posts
Originally posted by EtchedGlass at 26-10-2005 01:01 PM
ehhhh...best la...sini ramai geng siri 1...pot, d34n...aku pon siri 1 gak.....



Wah, ramai kwn forum ek...jomla kenal2..mana tau nt dpt sbilik or segroup...
td aku call APM, katanya ada larian 2.4 km...
pstu yg lain smua modul guna minda..hahhaa...
sbijik mcm assessment PTD je kan
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 03:45 PM | Show all posts

Reply #74 Potpouri's post

hahaha abis aku... pancitt lalalala
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 03:51 PM | Show all posts
Originally posted by Potpouri at 26-10-2005 02:59 PM



Wah, ramai kwn forum ek...jomla kenal2..mana tau nt dpt sbilik or segroup...
td aku call APM, katanya ada larian 2.4 km...
pstu yg lain smua modul guna minda..hahhaa...
sbijik mcm assessme ...

laa tu je ke fitness test dia.. lelain takde ke?
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 03:51 PM | Show all posts

Reply #74 Potpouri's post

hahaha abis aku... pancitt lalalala
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2005 09:58 PM | Show all posts
adus... lepas raya nak lari nih...
confirm dah tmbh balik 4-5 kg masa tuh...
hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 03:57 AM | Show all posts
nak bg info sket..ade bau2 blacan ju cakap(bhgn pengambilan) kalo dpt part interview tu, girls jgn pakai baju kurung or kebaya..better pakai suit n long pants lengkap..ala2 imej korperat la...dan kebarangkalian tinggi akan dinilai lebih pada penampilan kita..ju perasan jugak time amik test harituh sumer pegawai wanita dowang pakai suit,suat panjang..x da baju kebangsaan pun.memang ada kebenarannya kot.gud luck kowang!
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 08:23 AM | Show all posts
Originally posted by bloxxzone at 26-10-2005 03:51 PM
hahaha abis aku... pancitt lalalala


samalaa...dh lama x berlari2 nie
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082843s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list