Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
54520
View
421
Reply

Test utk Pegawai eksekutif G7 LHDN Malaysia

[Copy link]

Author: Tulip04       Show all posts   Read mode

Post time 27-10-2005 08:25 AM | Show all posts
Originally posted by juanalisa81 at 27-10-2005 03:57 AM
nak bg info sket..ade bau2 blacan ju cakap(bhgn pengambilan) kalo dpt part interview tu, girls jgn pakai baju kurung or kebaya..better pakai suit n long pants lengkap..ala2 imej korperat la...dan k ...



Mcm2 rumours kan..tp juanalisa kat tmpt aku exam, ada pegawai pakai bj kurung..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 08:36 AM | Show all posts
nak join skit bagi info....

Potpouri...
memang ada yang pakai baju kurung.....tapi apa yang ju cakap tue ada kebenaran nya...i memang selalu deal ngan pegawai audit yang baru2...semua nya memang yang nampak ala2 korporat....sebab utk gred 7 nie tansri yang akan buat final decision dan memang dia pentingkan fizikal...ala,you guys boleh tgk even masa form tue pun dah sah2 dia state nak tinggi berapa dan tak nak obess...
memang pegawai2 baru kebanyakannya cun2....tapi buka la semua....

whatever pun byk2 la berdoa kalau kita betul2 nak....:pray:..all the best 4 all
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 08:45 AM | Show all posts
Originally posted by kiutmiut at 27-10-2005 08:36 AM
nak join skit bagi info....

Potpouri...
memang ada yang pakai baju kurung.....tapi apa yang ju cakap tue ada kebenaran nya...i memang selalu deal ngan pegawai audit yang baru2...semua nya meman ...



thanks for the info kiutmiut...
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 09:06 AM | Show all posts
haaa tu lah mslh nya.. aku ni tader rupa cun lgsg hahaha aku pun dah lupa aku ada apply benda2 ni.. ehh saper2 yg dpt surat tu kan.. apa yg dia tulis kat dlm tu.. aku tatau surat aku dah smpai kat kg ke blm
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 09:19 AM | Show all posts
Originally posted by bloxxzone at 27-10-2005 09:06 AM
haaa tu lah mslh nya.. aku ni tader rupa cun lgsg hahaha aku pun dah lupa aku ada apply benda2 ni.. ehh saper2 yg dpt surat tu kan.. apa yg dia tulis kat dlm tu.. aku tatau surat aku dah smpai kat  ...


aku dpt surat last 2 days..
biasa2 je...date bila training, pakai pakaian pejabat,tali leher, bwk baju shirt berkolar putih 2 psg, sluar trek, kasut sukan, ubat2an (kalau yg ambil ubat), brgan pribadi sbb nk duk situ 3 hari kan..wajib bermalam 3 hari sbb aktiviti dr pg smpai kul 1130 mlm..(ini ikut kata pegawai APM) yg aku call..
pndftaran dr kul 830 pg hingga kul 1 tghari...lewat atau x dtg x leh mendaftar dh..

date x leh tukar...

okes..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 09:24 AM | Show all posts
huk aloh...mcm sebijik PTD jek..... alahai...aku dah la dah 3 kali fail assessment PTd.....uwaaa...camno nih....

ju ckp tu ada betol ...dulu aku tgk kawan aku yg i.view G7 ni pakai pant suit.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 03:52 PM | Show all posts
eh betul ke nk pakai 300 org.. member aku ckp pekerja sambilan kat lhdn pun dah 300 lebih..
dorang pun dpt gak gi assessment ni..
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2005 05:02 PM | Show all posts
ntah.. ckp org ni payah sikit..
pot.. ko tak tnya ke brp org dorg nak amik
Reply

Use magic Report

lenori This user has been deleted
Post time 27-10-2005 11:51 PM | Show all posts
dengar2 ni tak leh caye sgt yek
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 01:10 AM | Show all posts
sebenarnya bukan buat citer.memang benar2 kejadian.x da imej korporat x ble nak join.kisah benar la.percayalaaaaaaaaaaaaaaa.........hehehehe yang penting yakin boleh!ju x rugi ape pon..ju sendiri pon x layak masok 2nd step...aduish..
Reply

Use magic Report

Post time 28-10-2005 08:40 AM | Show all posts
Originally posted by juanalisa81 at 28-10-2005 01:10 AM
sebenarnya bukan buat citer.memang benar2 kejadian.x da imej korporat x ble nak join.kisah benar la.percayalaaaaaaaaaaaaaaa.........hehehehe yang penting yakin boleh!ju x rugi ape pon..ju sendir ...



betul kot apa Ju ckp tu... nk kene cr pant suit laa plk nt..tp itu cerita kalau dh lulus training...
mcm confident laa plk. xper..msti ada taklimat abis training tu..so leh laa tya apa yg kita nk tau kan...

bloxxone,
aku x tya, apa kata ko cb tya...hehe
Reply

Use magic Report

lenori This user has been deleted
Post time 29-10-2005 12:21 AM | Show all posts
yup, mak i pun ckp yg post ni semua ala2 koprat. klu nak pakai pant suit or skirt and blazer yg 1 set. well, klu nak pakai baju kurung pun kena nampak mcm sesuai la ( nampak mcm high quality- proper for formal function- just imagine datin2 or datuk menteri.)

tp, apa2 pun kena juga menunjukkan sifat2 kepimpinan yg tinggi,excellent  communication skills, and team work la.

well.. all the best to u all..
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2005 08:41 AM | Show all posts
masa assessment nie.. patut pakai baju kurung ke atau bawak blouse & pants or blazer with skirt?
tanya ajer...
:cak:
yg korang ckp imej korporat tu..masa interview ajer ke masa assessment jugak??
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2005 03:22 PM | Show all posts
amy pun dah dapat surat. nervous jugak...

masa datang utk pendaftaran tu pun dah kena pakai pakaian coporate ke atau semi casual??
Reply

Use magic Report

lenori This user has been deleted
Post time 3-11-2005 11:34 PM | Show all posts
good luck to everyone!! all the best
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 09:19 AM | Show all posts
aiseh.. tader update ke... siri satu dah nak masuk lusa nih hehe
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 11:02 AM | Show all posts
Originally posted by bloxxzone at 9-11-2005 09:19 AM
aiseh.. tader update ke... siri satu dah nak masuk lusa nih hehe

mana der lusa.. nexxt week la... 14/11
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 11:16 AM | Show all posts
semoga berjaya..............
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 09:40 AM | Show all posts
uik 14 ek.. aku tak perasan hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 10:41 AM | Show all posts
knp takder org update kat sini eh? :hmm:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073037s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list