Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
55147
View
421
Reply

Test utk Pegawai eksekutif G7 LHDN Malaysia

[Copy link]

Author: Tulip04       Show all posts   Read mode

Post time 28-11-2005 10:32 AM | Show all posts
adeh penat tul hehe
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2005 08:31 AM | Show all posts
bosannya....
bila result nk kuor nie...kata pengarah LHDN ari tu, interview bulan 12 ni...intake bulan feb next year...tp mcm x logik je plk...esok br abis assessment training ni...xperla..apa2 pun..wait n see...

mana yg lain..sunyi mcm kene serang garuda jerk thread ni..hahaa
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2005 08:42 AM | Show all posts
tu lah pasal
sumer tamau citer apa2 hehe
Reply

Use magic Report

Post time 2-12-2005 01:44 PM | Show all posts
rabu lepas dah last session utk bengkel ni kan, dr sumber yg bitau aku, tak lama dah ni nak panggil utk interbiu, kalo tak disember, mungkin januari, pastu start utk kursus tu lak bln 2. pastu kan, tang larian tu, pemarkahan dia ada utk semua aspek la, attire, semua2 la. kalau korang pakai cam yg dia suruh (baju putih ngan seluar) tu kira dah dpt full mark utk attire, pastu tang masa larian lak, bg setiap kumpulan sape sampai first akan dpt full mark, pastu next -2, next -2 dan seterusnya la. so sape dok kumpulan tak ramai org byk sketla markah dpt.. heheh... dan org tu jugak bitau aku, kat larian yg paling byk leh kumpul markah sbnrnye.... tataula camna derang kasi markah kan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-12-2005 04:59 PM | Show all posts
mcm tak adil je kalau group sikit org huhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2005 05:01 PM | Show all posts
Originally posted by Potpouri at 29-11-2005 08:31 AM
bosannya....
bila result nk kuor nie...kata pengarah LHDN ari tu, interview bulan 12 ni...intake bulan feb next year...tp mcm x logik je plk...esok br abis assessment training ni...xperla..apa2 pu ...



kalo ikutkan schedule interview 19hb ni.tp disebabkan hr ada bnyk program so tak tau lagi exact datenya.maybe ujung bulan kot.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2005 05:02 PM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 2-12-2005 01:44 PM
rabu lepas dah last session utk bengkel ni kan, dr sumber yg bitau aku, tak lama dah ni nak panggil utk interbiu, kalo tak disember, mungkin januari, pastu start utk kursus tu lak bln 2. pastu kan, ...


ff:lama tak nampak kek.hehe pekabor.
Reply

Use magic Report

Post time 9-12-2005 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by neisya at 26-10-2005 10:55 AM
amboi panjangnye soklan....

mm sebijik2 mcm PTD.. abis tu dlm masa 6 bln kat APM tu kita dpt gaji ke idak.. teruk gak nak survive 6 bln tanpa gaji hehe...

GAJI ADA..JGN RISAU..TAPI DUK KAT AP ...


untuk info.masa buat diploam selama 6 bulan di apm tu anda akan dibayar elaun sebnyak rm900 sebulan.makan minum tempat tinggal free
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2005 09:33 AM | Show all posts
hehehe....sesape yg bernasib baik dapat LHDN ....selamat menghafal law le lepas ni........
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2005 10:16 AM | Show all posts
no prob.. mmg kita amik law pon sblm nih haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2005 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by buncis at 9-12-2005 05:01 PM



kalo ikutkan schedule interview 19hb ni.tp disebabkan hr ada bnyk program so tak tau lagi exact datenya.maybe ujung bulan kot.



wah..betul ker...
baguslaa...cepat2 laa sket...bosan dh aku menunggu nie...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2005 08:32 AM | Show all posts
Originally posted by Potpouri at 12-12-2005 11:34 AM



wah..betul ker...
baguslaa...cepat2 laa sket...bosan dh aku menunggu nie...



heheheheh.tunggu je la ye.any latest news bunc akan update
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2005 03:04 PM | Show all posts
Originally posted by buncis at 9-12-2005 05:02 PM


ff:lama tak nampak kek.hehe pekabor.


hehe.. ada tp mmg jarang sesgt masuk... opis tade intenet beb...
rindu sgt nak aktif berforum semula
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2005 03:09 PM | Show all posts
Originally posted by buncis at 13-12-2005 08:32 AM



heheheheh.tunggu je la ye.any latest news bunc akan update


buncis ada informer yek... nnt bitau la pape hal pon
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2005 08:10 AM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 15-12-2005 03:09 PM


buncis ada informer yek... nnt bitau la pape hal pon



k paling terkini.result assestment tak dapat lagi.pihak hr belum terima result and interview dijadualkan paa januri 2006.

nanti ada latest news lagi bunc update
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2005 08:11 AM | Show all posts
Originally posted by kEk_KeL@d| at 15-12-2005 03:04 PM


hehe.. ada tp mmg jarang sesgt masuk... opis tade intenet beb...
rindu sgt nak aktif berforum semula


lff:a hang dok kat btm kan.diorang tak kasil line internet ka .teruk sih
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2005 02:55 PM | Show all posts

Sementara menunggu result...

Akum kawan2

Aku antara yg tgh menunggu result, entah bila ye...nak plan hidup tahun 2006 nie
Sementara tunggu result, aku nak tanya pendapat kawan2 ttg elaun RM 900 sepanjang 6 bulan kursus.
Lama tu ...setengah tahun hidup dgn elaun ciput.
Masa aku assessment aritu ramai yg down bila tahu pasal tu, aku dgr yg siri 1 ramai yg give-up terus balik tak complete kan assessment tu...Aku batch siri 2, room mate aku yg baru tahu tu pun down,nyaris2 nak balik...ye la gaji terkini dia dekat2 RM 3k.Dah kawin,ada anak,nak bayar keta & sewa umah dll.

So apa pendapat kawan2 semua ttg elaun ni? Berbaloi tak pengorbanan nak suffer selama 6 bulan dgn elaun sebyk tu.Tambah pulak dah ade keje yg gaji lebih dari elaun tu.Pastu yg ada tanggungan plak...

Korang semua camna kalau di offer?
Reply

Use magic Report

hope4dbest This user has been deleted
Post time 20-12-2005 10:03 AM | Show all posts
Originally posted by yutanagi at 16-12-2005 02:55 PM
Akum kawan2

Aku antara yg tgh menunggu result, entah bila ye...nak plan hidup tahun 2006 nie
Sementara tunggu result, aku nak tanya pendapat kawan2 ttg elaun RM 900 sepanjang 6 bulan kursus.
L ...


I'm also still waiting 4 d result, lambat betul, kata bulan dec interview..dah tak sabar 2  nak pegi interview, agaknya mungkin eary next year kot, sabau jelah..ttg elaun tu, mmg hampir pasti..tp taktaulah if they change...upgrade skit pun bagus jugak..

Ttg member yang pegi assessment tp might re-consider(bcoz of family factor etc), actually the best
thing is to list the pro & cons, mungkin, dlm company skrang ni the salary seems to be more, but u have to compare in terms of long term benefits....time..etc..., of course comparatively with current salary's,
there would be a huge difference, but  if he has a good spouse, or he himself really want it..then sacrifice is the word...even for me, myself if i were selected(insya Allah, amiinn), i would have to leave my 2
kids(4 yo daughter and 1 yr++ son) with my hubby...what to do..and my hubby said he's willing 2 take care of them..and now, salary also already 2k+..i'm working in a small company..but for that friend of yours, maybe, if the company that he's currently working for is already good enuff 4 him and he can't survive without that much of salary,considering the wife with no income or what so ever, then why not just stay.. no need to force..it all depends on you.. OK?

apalagi, ek nak cite.. everyday, without fail, I've been visiting this lhdn website (sec. kerjaya)... tungggu punya tunggu.. still tak kuar2 lg...sabar itu separuh dari iman....sapa2 ada info... cepat2 le update...
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2005 03:53 PM | Show all posts
yeah... pengorbanan itu sesuatu yg amat perlu dlm kehidupan ini.
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2005 05:51 PM | Show all posts
baru tau selain ptd ada lg jawatan yg jd rebutan ni...
nak tanya.. nak apply keja ni kena ada degree dlm bidang apa?
sama mcm ptd ke?
tak kisah bidang apa pun ek?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099828s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list