Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
55189
View
421
Reply

Test utk Pegawai eksekutif G7 LHDN Malaysia

[Copy link]

Author: Tulip04       Show all posts   Read mode

Post time 10-11-2005 10:54 AM | Show all posts
Originally posted by Hana at 10-11-2005 10:41 AM
knp takder org update kat sini eh? :hmm:



lum leh update lg...sbb first session lum start lg...nt msti ramai yg update...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 12:23 PM | Show all posts
Pot, gud luck ....
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 02:07 PM | Show all posts
Originally posted by EtchedGlass at 10-11-2005 12:23 PM
Pot, gud luck ....


good luck to u too...tgh pk psl public speaking nie... agak2 general jgk ke ala2 PTD nye assessment??:stp:
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 04:55 PM | Show all posts
byk benda nak kena baca ni hehe
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 05:24 PM | Show all posts
apabenda nak prepare ye..:stp:
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 08:47 AM | Show all posts
korang nie..tak ckp ler korang kena siri ke brp..
sapa kena siri 2? :cak:
nnt PM kita eh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 09:13 AM | Show all posts
apa lak tak ckp.. hana tak baca btl2 kot hehe kita siri 4
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 09:20 AM | Show all posts
hehehehehe..panic kot..sbb tu tak baca betul betul..
alamak..next week ajer kan..
takut la takder idea utk public speaking..risau betul...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:49 AM | Show all posts
tulah psl.. kita pun tatau nak buat apa utk prepare.. dah lah dlm surat tu dorg tader kasi apa2 utk guide pun.. teruk tul.. takut gak sbb mmg kita target btl benda2 nih.. tak kisah lah dorg kata masa kursus tu dpt elaun bwh rm100o jek.. tp mmg kita nak sggh2 benda nih hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by bloxxzone at 11-11-2005 10:49 AM
tulah psl.. kita pun tatau nak buat apa utk prepare.. dah lah dlm surat tu dorg tader kasi apa2 utk guide pun.. teruk tul.. takut gak sbb mmg kita target btl benda2 nih.. tak kisah lah dorg kata ma ...


Bg aku plk..kalau dh betul2 lulus interview dia..dh msk LHDN nie walaupun cuma training 6 bulan..tp bila kita dh resign dr current keje kita...for sure laa kita akan buat sehabis baik dlm training tu nt... lgpun, smua graduate kan..insyaallah leh lepas...apa2 pun, assessment nie kene kasi lulus dulu.:cak:
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 12:42 PM | Show all posts
mm apa preparation yg korg buat ek.. citer lah sikit.. aku tak tau apa nak buat langsung ni hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 02:36 PM | Show all posts
baca la keratan2 akhbar..(itu bagi hana ler..sbb sblum nie..mana ler nak baca newspaper tu..)
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 04:41 PM | Show all posts
mm ini hana kat mdc tu ke hehe
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 05:19 PM | Show all posts
:stp:
sapo tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 05:31 PM | Show all posts
hm.. seramnye.. next week nak masuk assessment centre tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 05:39 PM | Show all posts

Reply #114 Hana's post

Melayu.com.. bukan ek lalala
Reply

Use magic Report

kay_k This user has been deleted
Post time 12-11-2005 12:16 PM | Show all posts
Ala...kay x perasan la yg topic ni dah ada...

Kay kena siri 1...tinggal 2 hari jek lagi...x tau nak prepare apa2.

bila baca komen2 korang semua...rasa2nya cam x suit jer ngan citarasa kay...
kay ni ala2 traditional type.... pergi kerja pun pakai baju kurung jer...

masa assessmen nanti ada gak aktiviti sampai kul 11.30 mlm yek...ngantuk la kay...selalu tidur jam 10.00 mlm...argh...

rasa cam x excited nak gi bengkel ni...cuma dlm mind skrg ni...anggap ianya satu pengalaman baru...x cuba mana nak tahu...at least boleh dpt kawan baru...betul tak??

utk semua kengkawan dlm siri 1...gook luck...kita jumpa 14/11 nanti...
bye!
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 08:55 AM | Show all posts
pergghh hari first series bermula haha gud luck to all u guys
Reply

Use magic Report

kancilbirucute This user has been deleted
Post time 14-11-2005 10:14 AM | Show all posts
assalammualaikum........
tak perasan lak dah ada thread ni hu hu thanks Ju
anyway TQ for all the info......... sapa kna siri 2?

utk registration kna pakai camner? 1st impression is very important kan....? coat n pants?

wat to prepare mentally n physically?? mmmm if mcm PTD sure ada public speaking n larian hu

current issue about tax :stp:?? current issue regarding taxation ni byk...pasal perlaksanaan good n service tax (GST) in 2007, dlm budget 2006 relief on corporate taxation utk lebih mesra perniagaan n macam2 lg......

all the best!!!


:pray:
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 08:28 PM | Show all posts
sapa blom kawin kat sini? angkat mouse sket...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.078258s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list