JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
142354
View
766
Reply

~ TEKNIK MEMUATNAIK DAN MENAMPAL GAMBAR ~

[Copy link]

Author: NoorMasri       Show all posts   Read mode

Post time 16-8-2005 08:36 AM | Show all posts
mod, tolong maklang, ngaper maklang takleh upload gambo, bila submit, takder apa2 pun..
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2005 11:43 AM | Show all posts
Satu lagi kalu boleh...nak mintak jasa baik kawan2 sume...bila dah quote & reply gambor....misal kata gambo tu jadik besar maximum size....boleh tak kawan2...tolong RESIZE balik smula gambor tu kecikkan balik sbb kesian tuk saper2 yg pakai dial-up mesti slow giler.....

contoh nyer camni: (ni kalu gambo tu besar lah)

  [img]http://www.cari.com.my.[/img[

Resize balik...kena manually type size dia jadik camni

   [img=300,200]http://www.cari.com.my.[/img[

[ Last edited by speedial at 16-8-2005 11:57 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2005 12:20 PM | Show all posts
aah..ahhlah...maklang punya gambo pun besor, nanti maklang kecikkan sbb baru dok merangkak2 belajo ni...jangan mare kenkawan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2005 04:52 PM | Show all posts
Originally posted by speedial at 16-8-2005 11:43 AM
Satu lagi kalu boleh...nak mintak jasa baik kawan2 sume...bila dah quote & reply gambor....misal kata gambo tu jadik besar maximum size....boleh tak kawan2...tolong RESIZE balik smula gambor tu ...


BETUL TU....kak Noor lah salah sorang yg pakai dail-up...slow giler..kura2 pun laju lagi...boleh lena dulu ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-8-2005 04:55 PM | Show all posts
Originally posted by MAKLANG at 16-8-2005 08:36 AM
mod, tolong maklang, ngaper maklang takleh upload gambo, bila submit, takder apa2 pun..


naper mak Lang?...ari tu dah ok nampak mak Lang upload gambo..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2005 11:47 AM | Show all posts
ciknoor, maklang dah tau dah...camner nak kecik dan ngaper takleh upload...tangan ni gatai sangat gi pulak ubah number photo ganti ngan nama menu...tu pasal takleh upload..skarang dah ok..thks ciknoor, b/more, speed dan lain2 tu...dah pepaham bebenor...dah...oppss...kakliza juger sbb ajor camner nak amik gambor kasi cun..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2005 02:46 PM | Show all posts




nk testt gakkkk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2005 02:52 PM | Show all posts
Alhamdulillah dapat gak upload gambar ni...tapi terover besar la pulak..anyway thanks alot tu Kak Noor and others yang tolong beri tunuk ajar tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2005 07:59 AM | Show all posts
Originally posted by cantique at 18-8-2005 02:52 PM
Alhamdulillah dapat gak upload gambar ni...tapi terover besar la pulak..anyway thanks alot tu Kak Noor and others yang tolong beri tunuk ajar tu


Well done...!!!!:clap::clap:

tapi kena belajar kecikkan pulak..dgn cara camni..



utk kecikkan gambo spt saiz di atas kena taip depan[img=x,y]

[img=450,420]http://i14.photobucket.com/albums/a309/Cantique/ATT6R5VB.jpg[/img

psttt comel sungguh anak u..geram akak tengok...:geram:
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2005 10:10 PM | Show all posts


size nie pun boleh jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2005 04:00 AM | Show all posts
Speed,K.Noor,Kacip tulunnnnnnnn
tak reti lah nak kecikkan gambo org...dah cuba bayak kali gagal gaklah:cry: cam ye:stp:
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2005 04:01 AM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 19-8-2005 10:10 PM


size nie pun boleh jugak..

:love::love::love: comelnya ciptaan Allah
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2005 10:47 AM | Show all posts
Originally posted by inai at 21-8-2005 04:00 AM
Speed,K.Noor,Kacip tulunnnnnnnn
tak reti lah nak kecikkan gambo org...dah cuba bayak kali gagal gaklah:cry: cam ye:stp:


kalu kita quote maner posting yg ada gambar....then bila kita post dia jadik besar....so utk kecikkan gambar yg besar tu...

dlm quote tu mesti ada camni kan [img]http://gambo.cari.gif[/img[.......

so kita kena taip manually kat [img=300,200]http://gambo.cari.gif[/img

[img=300,200] adalah [img=300(lebar),200(tinggi)]

[ Last edited by speedial at 22-8-2005 10:49 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2005 08:49 PM | Show all posts

TESTING

Originally posted by cantique at 18-8-2005 02:46 PM




nk testt gakkkk



Testing..testing 123

[ Last edited by inai at 22-8-2005 08:52 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2005 08:54 PM | Show all posts
Yehaaaaaaaa....dah boleh....B4 this tak bubuh tanda'='Thank you vely much Speed...cayang U:hug:  Ish...patung ni lagi:agr:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-8-2005 03:54 AM | Show all posts
Originally posted by inai at 22-8-2005 08:54 PM
Yehaaaaaaaa....dah boleh....B4 this tak bubuh tanda'='Thank you vely much Speed...cayang U:hug:  Ish...patung ni lagi:agr:


well done..:clap:
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 11:05 AM | Show all posts
Originally posted by inai at 22-8-2005 08:54 PM
Yehaaaaaaaa....dah boleh....B4 this tak bubuh tanda'='Thank you vely much Speed...cayang U:hug:  Ish...patung ni lagi:agr:


haaaa...manjadi pung...kacang jer tu.....lol
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2005 12:33 PM | Show all posts
cutenyaaaa anak chantique....
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2005 08:04 PM | Show all posts

testing

Sori, saja nak testing upload gambar(sori aaa... gambar2 kuih2 takde dlm stok)





[ Last edited by kopipahit at 20-9-2005 08:48 AM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2005 08:07 PM | Show all posts

menjadi le....

dah menjadi la......

lolclap::clap::clap:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047217s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list