JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
141056
View
766
Reply

~ TEKNIK MEMUATNAIK DAN MENAMPAL GAMBAR ~

[Copy link]

Author: NoorMasri       Show all posts   Read mode

Post time 16-9-2005 09:08 AM | Show all posts
Mekacih Kak Noor... nanti trial and error Diana try... harap kuihku tak penyek lagi :cak: kesian gak paste gambo besar2 kat sini...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2005 10:17 AM | Show all posts
Besar la pulak gambar ni,
nak cuba kecikkan pulak ni....(saya budak baru belajar)


mudah mudahan jadi la.....




[ Last edited by hanis00 at 16-9-2005 11:58 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2005 10:19 AM | Show all posts
Originally posted by hanis00 at 16-9-2005 10:17 AM
Besar la pulak gambar ni,
nak cuba kecikkan pulak ni....(saya budak baru belajar)



[img=400,300]http://i13.photobucket.com/albums/a268/hanis00/Picture013.jpg



awat tak jadi plak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2005 11:34 AM | Show all posts
Originally posted by hanis00 at 16-9-2005 10:19 AM

awat tak jadi plak?


[img=400,300]http://i13.photobucket.com/albums/a268/hanis00/Picture013.jpg

mcmane nak jadik...u dah tertinggal [/img] kat ujung skali tu selepas perkataan Picture013.jpg --->> sepatutnya camni selepas picture013.jpg[/img]

[ Last edited by speedial at 16-9-2005 11:35 AM ]
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2005 11:38 AM | Show all posts
Originally posted by DianaA at 15-9-2005 10:45 PM
Kak Noor, tulunnnn kenapa bila Diana cuba resize gambar depan tu kat IMG letak 350,320 tu selalu gambar dia sizing lari... baik2 kuih jadi kembang dia penyek ishh dah cuba banyak size lahhh cam tu  ...


Diana....selalunya kalu nak dptkan gambar yg sedang2 elok tak gemuk tak kurus....speed selalu buat size camni....[img=400,300] or kecik skit [img=350,250] or [img=300,200].....size tu kena ada beza dlm 100...baru cantik....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2005 11:08 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2005 01:12 AM | Show all posts
salams

trying to paste pic

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2005 10:48 AM | Show all posts
Originally posted by mutusamy at 20-9-2005 01:12 AM
salams

trying to paste pic



ff:psssttt :cak:: naper tak post gambo biskut tembikai yg comel lote ni kat topik biskut raya tu...barulah ramai org tengok....

[ Last edited by speedial at 20-9-2005 10:50 AM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2005 11:32 PM | Show all posts


sri..dah pas belum kecikkan gambo?..apa kata u try kecikkan gambo serimuka u tu....kalu berjaya akak bg kacang cap tangan..ahakss :cak:[color]

[ Last edited by NoorMasri at 20-9-2005 11:36 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2005 11:39 PM | Show all posts
Originally posted by speedial at 16-9-2005 11:38 AM


Diana....selalunya kalu nak dptkan gambar yg sedang2 elok tak gemuk tak kurus....speed selalu buat size camni....[img=400,300] or kecik skit [img=350,250] or [img=300,200].....size t ...


nasib baik ada pembantu yg cekap..speed, u're really brilliant..muahhhsss

[ Last edited by NoorMasri at 20-9-2005 11:40 PM ]
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2005 11:44 PM | Show all posts
Originally posted by mutusamy at 20-9-2005 01:12 AM
salams

trying to paste pic



hai mutusamy , dah berjaya tepek gambo..apa kata u tepek resepinya pulak kat topik bikut raya..ok tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2005 11:46 PM | Show all posts
Originally posted by hanis00 at 16-9-2005 10:19 AM



awat tak jadi plak?


hanis..try lah hingga jaya..ok..jgn lupa [img=..,.]http....[/img]
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2005 02:00 PM | Show all posts
tak leh la

[ Last edited by zul_khaleeda at 22-9-2005 02:02 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2005 02:04 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2005 02:14 PM | Show all posts


cuba ya..kekadang jadi..kekadang x

[ Last edited by zul_khaleeda at 22-9-2005 02:19 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2005 02:33 PM | Show all posts


[ Last edited by zul_khaleeda at 22-9-2005 02:42 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2005 02:45 PM | Show all posts




napa tak jadi pulak?

[ Last edited by zul_khaleeda at 22-9-2005 02:58 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2005 03:01 PM | Show all posts
noor,
leh tolong tengok apa kesilapan ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2005 04:25 PM | Show all posts
Originally posted by zul_khaleeda at 22-9-2005 03:01 PM
noor,
leh tolong tengok apa kesilapan ni.


meh nak tulun nyibuk......sori kak noor den tulun jawab yer...nyibuk nak jadik asisten tak bertauliah.....

cuba tengok link ni ada 2X http yg sepatutnya ada 1x http:// --->>http:////http://i2.photobucket.com/albums/y34/zul_khaleeda/aymkuahalasiam.jpg... tu sbb gambar tak keluar.....

nak tau camner leh nampak 2x http tu cuba right click kat gambor then choose properties....tengok kat Address[URL]

tengok bila guna 1x http jer:


[ Last edited by speedial at 22-9-2005 04:30 PM ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2005 12:14 AM | Show all posts
Originally posted by zul_khaleeda at 22-9-2005 02:33 PM
[img]//http://...........................


ni yg u buat..mmg tak kan kuar gambo...ada palang depan tu antara [img] dgn http kena buang dulu ok

jd begini

[img]http://......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-9-2005 12:18 AM | Show all posts
Originally posted by speedial at 22-9-2005 04:25 PM



cuba tengok link ni ada 2X http yg sepatutnya ada 1x http:// --->>... tu sbb gambar tak keluar.....

nak tau camner leh nampak 2x http tu cuba right click kat gambor then choose properties....tengok kat Address[URL]


ye betulll tu...:setuju:
Reply

Use magic Report

fasya This user has been deleted
Post time 23-9-2005 02:01 AM | Show all posts
Hai saya newbie.....nak minta email kak noor bolehh......
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2005 09:38 AM | Show all posts
tima kasih speed n noor

nanti nak cuba lagi..leh kan?
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2005 10:04 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2005 10:04 AM | Show all posts
tima kasih sume yang membantu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047460s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list