JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
94758
View
1152
Reply

:: TERENGGANU FOOTBALL CLUB (TFC) ::

[Copy link]

Author: tanabe2287       Show all posts   Read mode

Post time 16-1-2006 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 16-1-2006 10:55 AM


estet pulak daaa...kampar estete....kota baru estet...
kalu main n then menang dgn ntfa penang tuh...baru leh cakap pemes...


Eh... takat ntfa penang tu boleh kena titik beb. Ramai Kinta Express dalam team Estate ni. Berdesup peginya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2006 11:55 AM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 16-1-2006 11:14 AM


Eh... takat ntfa penang tu boleh kena titik beb. Ramai Kinta Express dalam team Estate ni. Berdesup peginya.



berdesupppp...??:cak::cak:
dah nama ekspress...mmg la berdesup cahaya...:cak::cak:

aduh..lapor la plak...:hmm:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2006 08:01 AM | Show all posts
Norizam hero baru Terengganu


PENYERANG Terengganu, Norizam Ali Hassan (dua dari kiri) melepaskan rembatan meskipun cuba dihalang oleh jentera pertahanan Perak UPBFC dalam aksi bola sepak Liga Perdana di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu, kelmarin. - Gambar Mahathir Ali.

KUALA TERENGGANU - Ketajaman jentera serangan terutama peningkatan mendadak penyerang lincah, Norizam Ali Hassan menjadi sandaran buat skuad bola sepak Terengganu mengharungi pusingan kedua Liga Perdana minggu depan.

Pemain itu jelas menjadi `duri dalam daging' buat pasukan lawan dalam Kumpulan A hasil prestasi cemerlang yang ditunjukkan pada beberapa perlawanan lalu.

Norizam setakat ini mengumpul empat gol untuk muncul penjaring terbanyak skuad Pantai Timur itu dan ia menyuntik semangat pemain tersebut yang lebih banyak memanaskan bangku simpanan musim lalu akibat dihantui kecederaan.

Malah, dalam perlawanan menentang Perak UPB kelmarin, dia menjadi penjaring gol pertama untuk membantu Terengganu menang 2-0 hasil satu percubaan menarik yang menewaskan penjaga gol Azhar Ahmad.

Peningkatan pemain berkenaan, menggembirakan jurulatih Yunus Aliff, yang mengakui persembahan pemain itu berjaya mengatasi masalah kemarau gol yang dialami pasukan itu dalam beberapa perlawanan awal.

Menurutnya, selain melaksanakan tugas mengempur kubu lawan, Norizam juga berupaya melakukan gerakan dan membuka ruang untuk pemain lain terutama rakan seposisinya, Sharlei Lins Miranda. ``Permainannya agresif dan dia menunjukkan kesungguhan untuk memburu gol. Saya harap dia dapat mengekalkan semangat ini dalam perlawanan akan datang terutama apabila memasuki pusingan kedua nanti,'' katanya.

Kemenangan ke atas Perak UPBD adalah kemenangan ketiga berturut-turut skuad Terengganu selepas tujuh perlawanan untuk berada di tangga ketiga kumpulan itu di belakang pendahulu, Sarawak dan Kedah.

Terengganu bakal menanti kunjungan pasukan Brunei DPMM di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah pada 22 Januari ini. Bagaimanapun, di tengah-tengah peningkatan pemain lain, bintang tengah skuad itu, Zairo Anuar Zalani pula berdepan situasi berbeza apabila gagal menunjukkan corak permainan meyakinkan.

Pemain skuad bawah 21 Tahun kebangsaan itu, seakan `tenggelam' dalam perlawanan kelmarin walaupun membuat beberapa percubaaan menarik ke pintu gol lawan.Malah Yunus, terpaksa mengeluarkan pemain itu pada penghujung permainan untuk digantikan oleh Md. Ashaari Shamsuddin
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 08:55 AM | Show all posts
Chewah! Happy kan bila pasukan favourite menang. Anyway tahniah le for T'ganu. Pas ni harap-harap Perak UPB tu bangkit balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2006 09:13 AM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 17-1-2006 08:55 AM
Chewah! Happy kan bila pasukan favourite menang. Anyway tahniah le for T'ganu. Pas ni harap-harap Perak UPB tu bangkit balik.


xla hepi sgt..baru 1st round..anyway..UPB tu payah skit nk bangkit ar
rase2nya...psl kalo nk besaing ngan state ni payah skit...kalo club yg besar2 cam mppj tuh xpe la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 10:22 PM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 17-1-2006 09:13 AM


xla hepi sgt..baru 1st round..anyway..UPB tu payah skit nk bangkit ar
rase2nya...psl kalo nk besaing ngan state ni payah skit...kalo club yg besar2 cam mppj tuh xpe la...


UPB mmg payah nak bangkit..tapi ada satu team tuh lagi le..tak bangkit2..jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2006 07:50 AM | Show all posts
Originally posted by Pak_Jen at 17-1-2006 10:22 PM


UPB mmg payah nak bangkit..tapi ada satu team tuh lagi le..tak bangkit2..jugak.



huhh! x bangkit2..??  tim mana tuuu? merah kuning ke?
kalu merah kuning tu....aku patut bergumbiraaaaaa.....
let's twist..ahak...ahak...i like it...ahak...ahak....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 08:50 AM | Show all posts
Yg tak bangkit2 tu terlebih pil tidur. Hepi sangat ngan gelaran tahun lepas. Alpa la sat. Air liur pun terleleh-leleh sampai semangkuk dah. Sesekali mengigau sampai 2 org dapat kad merah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2006 09:26 AM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 18-1-2006 08:50 AM
Yg tak bangkit2 tu terlebih pil tidur. Hepi sangat ngan gelaran tahun lepas. Alpa la sat. Air liur pun terleleh-leleh sampai semangkuk dah. Sesekali mengigau sampai 2 org dapat kad merah.


haaa...aku patut bergumbira dan besuka ati....nk tido terus pon
xpe...red giant dah tolan pil tidoq..?? wargh...cam org
break cinta jek...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 10:33 AM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 18-1-2006 09:26 AM


haaa...aku patut bergumbira dan besuka ati....nk tido terus pon
xpe...red giant dah tolan pil tidoq..?? wargh...cam org
break cinta jek...


Ish!! Putus cinta sedihnya sekejap. Patah tumbuh hilang berganti tapi putus duit parah beb. Apatah lagi kalau sudah dicanang habuan beribu-ribu $$. Tu yg main tak tentu hala.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2006 12:24 PM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 18-1-2006 10:33 AM


Ish!! Putus cinta sedihnya sekejap. Patah tumbuh hilang berganti tapi putus duit parah beb. Apatah lagi kalau sudah dicanang habuan beribu-ribu $$. Tu yg main tak tentu hala.


tu laa pasal...kalu gaji player dia pon dah paling minima 11 ribu...
pastu duk canang bonus menang cup lg....tanah lg..tu lg...ni lg..
puh kaya...last2 gini jadiknya...pngajaran bguna nih...:cak::cak:
ok gak kalu penyu skali2 dpt jumpe s'gor nih...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 02:31 PM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 18-1-2006 12:24 PM


ok gak kalu penyu skali2 dpt jumpe s'gor nih...


Kena tunggu FA Cup start. Nanti ada la rezeki Ganu jumpe S'ngor.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-1-2006 08:00 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2006 08:06 AM | Show all posts
mlm nih ngan brunei...xde hal nya....aku predict 4-0....
penyu kn tgh power mower skang....
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2006 10:05 AM | Show all posts

Reply #64 tanabe2287's post

terbalik result tu karang...heheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-1-2006 01:02 PM | Show all posts
Originally posted by Pak_Jen at 22-1-2006 10:05 AM
terbalik result tu karang...heheh



xde tbaliknya....aku full confident...
4-0 dlm tngan....:cak:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-1-2006 08:07 AM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 22-1-2006 01:02 PM



xde tbaliknya....aku full confident...
4-0 dlm tngan....:cak:


haaa...kan dh cakap menang lg...tp aku ponya prediction lari skit
ar...ganu menang 4-2..tp xpe..jnji menang...
Gol Terengganu oleh
- Zairo Anuar Zalani (m-12),
- Sharkei Miranda (m-52, m-80)
- Fabior Flor (m-76)

Brunei
- Tiago Dos Santos (m-5)
- Fadlin Gelawat (m-45).
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2006 01:58 PM | Show all posts
tanabe bulih jadi tok bomo bola doh nih...
hehehaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-2-2006 08:38 AM | Show all posts
Originally posted by tundahgulana at 2-2-2006 01:58 PM
tanabe bulih jadi tok bomo bola doh nih...
hehehaha



haa...lom lg ar....x minat jdik tok moh ni..
besok main kr sarawak...
payah gak nk chalennge srawak ni....sejak2 ada kurniawan....
1st round ari tu...seri 1-1....
tgok ar kali ni...:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2006 04:39 PM | Show all posts
mlm neh pele f.a...
lawan johor ef si...:cak:

:pompom: petres teranus petres....... :pompom:
Reply

Use magic Report

Amin_al_Kalam This user has been deleted
Post time 11-2-2006 10:55 AM | Show all posts
Originally posted by iTUISi at 8-2-2006 04:39 PM
mlm neh pele f.a...
lawan johor ef si...:cak:

:pompom: petres teranus petres....... :pompom:


skkali kaloh la wei....3-2 pulok kena...
yusnus kasi turun budak2 simpanan....
pasni main kat johot fc ....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2006 08:54 AM | Show all posts

comeback....

Originally posted by Amin_al_Kalam at 11-2-2006 10:55 AM


skkali kaloh la wei....3-2 pulok kena...
yusnus kasi turun budak2 simpanan....
pasni main kat johot fc ....



Di Stadium Jcorp, Terengganu bangkit di minit-minit terakhir meledakkan tiga jaringan untuk menafikan hajat Johor FC apabila mencatat kemenangan 3-0.

Tiga gol menerusi jaringan Zairo Anuar Zailani (m-70), Md. Afshaari Shamsudin (m-89) dan Mohd. Norfarlan (m-90) memastikan kemaraan Terengganu dengan agregat 5-3.

Pada perlawanan pertama Terengganu tewas 2-3 di gelanggang sendiri.


p/s...pergghhhh....last2 minit 2 gol....:pompom::pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2006 01:32 AM | Show all posts
Macamana boleh gol 2 bijik last minute tu? Penalti ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-3-2006 09:32 AM | Show all posts
Originally posted by WhiteShark at 5-3-2006 01:32 AM
Macamana boleh gol 2 bijik last minute tu? Penalti ke?



xde penalti nyer la... gol padang...:pompom::pompom:
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2006 01:36 PM | Show all posts
Ingatkan trg dah tak boleh pergi lepas kalah tempat sendiri hari tu 1st leg.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045920s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list