Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
103487
View
1154
Reply

:: TERENGGANU FOOTBALL CLUB (TFC) ::

[Copy link]

Author: tanabe2287       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-1-2006 04:22 PM | Show all posts
Originally posted by Pak_Jen at 15-1-2006 04:19 PM
aku tetap posting..lagipun bukan ganu lawan perak..lawan adik nya aje...


ko punya state ada baik ar skang....dlm duk risau pon
menang smcam....baguz ar steve darby tu....
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2006 04:26 PM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 15-1-2006 04:22 PM


ko punya state ada baik ar skang....dlm duk risau pon
menang smcam....baguz ar steve darby tu....


heheh..aku rasa sampai abih musim la tanabe..aku ngan ko je posting kat sini..mungkin diselang seli ngan 2-3 org je nanti..

steve derby bagos?..aku nak tunggu sampai abis round 2 baru aku komen..setakat ni netto tetap the best coach perak ever had
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2006 04:36 PM | Show all posts
Originally posted by Pak_Jen at 15-1-2006 04:26 PM


heheh..aku rasa sampai abih musim la tanabe..aku ngan ko je posting kat sini..mungkin diselang seli ngan 2-3 org je nanti..

steve derby bagos?..aku nak tunggu sampai abis round 2 baru aku ko ...



yer lar...aku rase pon camtu gak..tambah 2/3 orang lg..
tp mintak2 brtambah la...diorang xtau kot lepak kt cni...

mmg la netto tu baguih...tp wat mase ni...prmulaan yg baik
utk darby...

player zulu tu camne?? ok ker??
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2006 04:41 PM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 15-1-2006 04:36 PM



yer lar...aku rase pon camtu gak..tambah 2/3 orang lg..
tp mintak2 brtambah la...diorang xtau kot lepak kt cni...

mmg la netto tu baguih...tp wat mase ni...prmulaan yg baik
utk darby...: ...



dia tak main mlm tadi kot..aku tak pegi stadium..tapi mmg dia tak main..sebab tak cukup training..
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2006 10:51 PM | Show all posts
tahniah la korang mng 2-0..tapi ingat ..tu perak upb..blom lagi korang jumpa kampar estet..lagi terer
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2006 07:58 AM | Show all posts
Originally posted by Pak_Jen at 15-1-2006 10:51 PM
tahniah la korang mng 2-0..tapi ingat ..tu perak upb..blom lagi korang jumpa kampar estet..lagi terer



kan aku dah ckp...confident jer team aku menang...
ramai smlm tu kt stadium...buleh cakap hampir2 nk penuh ar....
tp still x dpt potong sarawak lg....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 09:33 AM | Show all posts


sapian tuhh ader terrer lagi rupe nyerh ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2006 09:43 AM | Show all posts
Originally posted by topeng perak at 16-1-2006 09:33 AM


sapian tuhh ader terrer lagi rupe nyerh ...



sapian nih mmg peberet player aku dr dooooluuuuuuuu lg..
pas dia jd hero time m'sia cup 2001...pastu dia blah ke s'wak...
mmg aku kuciwa abis...last2 last year mai blk...tu yg wat aku hepi..
dia punya kepala mmg best....
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 10:36 AM | Show all posts
Originally posted by Pak_Jen at 15-1-2006 10:51 PM
tahniah la korang mng 2-0..tapi ingat ..tu perak upb..blom lagi korang jumpa kampar estet..lagi terer


Opsss! Nak nyampuk sat. Ada ke Kampar Estate Pak Jen?

Dulu zaman saya diam kat New Castle, Kota Bahroe Estate punya team lagi pemes & terer. New Castle pun boleh nganto ngan derang.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2006 10:55 AM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 16-1-2006 10:36 AM


Opsss! Nak nyampuk sat. Ada ke Kampar Estate Pak Jen?

Dulu zaman saya diam kat New Castle, Kota Bahroe Estate punya team lagi pemes & terer. New Castle pun boleh nganto ngan derang.


estet pulak daaa...kampar estete....kota baru estet...
kalu main n then menang dgn ntfa penang tuh...baru leh cakap pemes...
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2006 11:14 AM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 16-1-2006 10:55 AM


estet pulak daaa...kampar estete....kota baru estet...
kalu main n then menang dgn ntfa penang tuh...baru leh cakap pemes...


Eh... takat ntfa penang tu boleh kena titik beb. Ramai Kinta Express dalam team Estate ni. Berdesup peginya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-1-2006 11:55 AM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 16-1-2006 11:14 AM


Eh... takat ntfa penang tu boleh kena titik beb. Ramai Kinta Express dalam team Estate ni. Berdesup peginya.



berdesupppp...??:cak::cak:
dah nama ekspress...mmg la berdesup cahaya...:cak::cak:

aduh..lapor la plak...:hmm:
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2006 08:01 AM | Show all posts
Norizam hero baru Terengganu


PENYERANG Terengganu, Norizam Ali Hassan (dua dari kiri) melepaskan rembatan meskipun cuba dihalang oleh jentera pertahanan Perak UPBFC dalam aksi bola sepak Liga Perdana di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah, Kuala Terengganu, kelmarin. - Gambar Mahathir Ali.

KUALA TERENGGANU - Ketajaman jentera serangan terutama peningkatan mendadak penyerang lincah, Norizam Ali Hassan menjadi sandaran buat skuad bola sepak Terengganu mengharungi pusingan kedua Liga Perdana minggu depan.

Pemain itu jelas menjadi `duri dalam daging' buat pasukan lawan dalam Kumpulan A hasil prestasi cemerlang yang ditunjukkan pada beberapa perlawanan lalu.

Norizam setakat ini mengumpul empat gol untuk muncul penjaring terbanyak skuad Pantai Timur itu dan ia menyuntik semangat pemain tersebut yang lebih banyak memanaskan bangku simpanan musim lalu akibat dihantui kecederaan.

Malah, dalam perlawanan menentang Perak UPB kelmarin, dia menjadi penjaring gol pertama untuk membantu Terengganu menang 2-0 hasil satu percubaan menarik yang menewaskan penjaga gol Azhar Ahmad.

Peningkatan pemain berkenaan, menggembirakan jurulatih Yunus Aliff, yang mengakui persembahan pemain itu berjaya mengatasi masalah kemarau gol yang dialami pasukan itu dalam beberapa perlawanan awal.

Menurutnya, selain melaksanakan tugas mengempur kubu lawan, Norizam juga berupaya melakukan gerakan dan membuka ruang untuk pemain lain terutama rakan seposisinya, Sharlei Lins Miranda. ``Permainannya agresif dan dia menunjukkan kesungguhan untuk memburu gol. Saya harap dia dapat mengekalkan semangat ini dalam perlawanan akan datang terutama apabila memasuki pusingan kedua nanti,'' katanya.

Kemenangan ke atas Perak UPBD adalah kemenangan ketiga berturut-turut skuad Terengganu selepas tujuh perlawanan untuk berada di tangga ketiga kumpulan itu di belakang pendahulu, Sarawak dan Kedah.

Terengganu bakal menanti kunjungan pasukan Brunei DPMM di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah pada 22 Januari ini. Bagaimanapun, di tengah-tengah peningkatan pemain lain, bintang tengah skuad itu, Zairo Anuar Zalani pula berdepan situasi berbeza apabila gagal menunjukkan corak permainan meyakinkan.

Pemain skuad bawah 21 Tahun kebangsaan itu, seakan `tenggelam' dalam perlawanan kelmarin walaupun membuat beberapa percubaaan menarik ke pintu gol lawan.Malah Yunus, terpaksa mengeluarkan pemain itu pada penghujung permainan untuk digantikan oleh Md. Ashaari Shamsuddin
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 08:55 AM | Show all posts
Chewah! Happy kan bila pasukan favourite menang. Anyway tahniah le for T'ganu. Pas ni harap-harap Perak UPB tu bangkit balik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-1-2006 09:13 AM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 17-1-2006 08:55 AM
Chewah! Happy kan bila pasukan favourite menang. Anyway tahniah le for T'ganu. Pas ni harap-harap Perak UPB tu bangkit balik.


xla hepi sgt..baru 1st round..anyway..UPB tu payah skit nk bangkit ar
rase2nya...psl kalo nk besaing ngan state ni payah skit...kalo club yg besar2 cam mppj tuh xpe la...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2006 10:22 PM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 17-1-2006 09:13 AM


xla hepi sgt..baru 1st round..anyway..UPB tu payah skit nk bangkit ar
rase2nya...psl kalo nk besaing ngan state ni payah skit...kalo club yg besar2 cam mppj tuh xpe la...


UPB mmg payah nak bangkit..tapi ada satu team tuh lagi le..tak bangkit2..jugak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2006 07:50 AM | Show all posts
Originally posted by Pak_Jen at 17-1-2006 10:22 PM


UPB mmg payah nak bangkit..tapi ada satu team tuh lagi le..tak bangkit2..jugak.



huhh! x bangkit2..??  tim mana tuuu? merah kuning ke?
kalu merah kuning tu....aku patut bergumbiraaaaaa.....
let's twist..ahak...ahak...i like it...ahak...ahak....
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 08:50 AM | Show all posts
Yg tak bangkit2 tu terlebih pil tidur. Hepi sangat ngan gelaran tahun lepas. Alpa la sat. Air liur pun terleleh-leleh sampai semangkuk dah. Sesekali mengigau sampai 2 org dapat kad merah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2006 09:26 AM | Show all posts
Originally posted by Herlina at 18-1-2006 08:50 AM
Yg tak bangkit2 tu terlebih pil tidur. Hepi sangat ngan gelaran tahun lepas. Alpa la sat. Air liur pun terleleh-leleh sampai semangkuk dah. Sesekali mengigau sampai 2 org dapat kad merah.


haaa...aku patut bergumbira dan besuka ati....nk tido terus pon
xpe...red giant dah tolan pil tidoq..?? wargh...cam org
break cinta jek...
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2006 10:33 AM | Show all posts
Originally posted by tanabe2287 at 18-1-2006 09:26 AM


haaa...aku patut bergumbira dan besuka ati....nk tido terus pon
xpe...red giant dah tolan pil tidoq..?? wargh...cam org
break cinta jek...


Ish!! Putus cinta sedihnya sekejap. Patah tumbuh hilang berganti tapi putus duit parah beb. Apatah lagi kalau sudah dicanang habuan beribu-ribu $$. Tu yg main tak tentu hala.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.082220s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list