JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
80617
View
435
Reply

Squash / Skuasy -

[Copy link]

Author: bloxxzone       Show all posts   Read mode

Post time 11-1-2007 01:12 AM | Show all posts
Squash: Fine starts for Ong and Azlan in Toronto
10 Jan 2007

ONG Beng Hee and Azlan Iskandar made winning starts in the first Super Series event of the year, the US$80,000 (RM280,480) Canadian Classic, in Toronto on Monday.

Beng Hee had little problem beating Simon Rosner of Germany 11-8, 11-4, 11-8 in 33 minutes, while Azlan was hardly tested when snatching a 11-3, 11-4, 11-4 win over Canadas Matthew Guiffre in 26 minutes.

However, both players face tough second round matches scheduled for late yesterday.

Beng Hee is due to meet fifth seed Anthony Ricketts of Australia and Azlan taking on World No 1 Amr Shabana of Egypt
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2007 06:21 AM | Show all posts
Azlan kejutkan pemain no. 1 dunia

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2007 04:34 PM | Show all posts
baru start main squash jugak...
huhu....
belajar dari adik.
baru start gak so sesapa nak ajak main...bole la kot...
heheh...
seronok gak main squash nih. cepat giler berpeluh.
Reply

Use magic Report

Post time 20-1-2007 10:36 AM | Show all posts
Beng Hee cari rentak
Oleh Nor Faizah Mohamed

ONG Beng Hee masih tercari-cari rentak permainan sebenar bagi permulaan musim ini meskipun berjaya melepasi pusingan pertama Kejohanan Terbuka Windy City di Chicago, semalam

Pemain ke-16 dunia itu mengalahkan pemain kelayakan dari England, Stacey Ross 11-7, 13-11, 11-6 dalam tempoh 38 minit.

Beng Hee bagaimanapun gagal mengembalikan keyakinan dirinya sepanjang menentang Ross selepas kecundang di tangan pemain Australia, Anthony Ricketts dalam pusingan kedua Kejohanan Klasik Kanada Pace, Toronto, minggu lalu.

Saya cuba serapkan permainan sendiri tapi semua tidak berhasil terutama selepas dikalahkan Anthony dan keyakinan saya hilang begitu saja.

Saya sangat gementar ketika menuju ke gelanggang. Tapi, saya bernasib baik kerana Stacey terlalu letih untuk bermain dengan baik selepas mengharungi perlawanan panjang, semalam (kelmarin).

Keletihannya sangat ketara dan itu banyak pengaruhi permainannya.

Boleh dikatakan faktor nasib banyak membantu saya di sini. Selepas keputusan buruk di Toronto, saya kini perlu berusaha lebih keras dan buktikan kemampuan saya sepanjang minggu ini,
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2007 06:07 AM | Show all posts
Skuasy: Beng Hee, Azlan ke suku akhir

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2007 05:46 AM | Show all posts
Skuasy: Beng Hee buat kejutan

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2007 10:31 AM | Show all posts
Beng Hee terkandas

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2007 05:15 AM | Show all posts
Nicol dapat pengalaman baru

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 05:16 PM | Show all posts

Skuasy: Wee Wern, Wee Nee mara ke suku akhir


KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2007 05:17 PM | Show all posts
Beng Hee hampiri kejuaraan skuasy

KUALA LUMPUR - Pemain lelaki nombor satu negara, Ong Beng Hee menghampiri kejuaraan antarabangsa pertamanya tahun ini apabila mara ke perlawanan akhir kejohanan skuasy Terbuka Ilkley di England, semalam.

Beng Hee, pilihan pertama bagaimanapun dikejutkan dengan kekalahan pada set pertama sebelum bangkit mencatat kemenangan 8-11, 11-5, 11-4, 8-11, 11-5 ke atas pemain England, Simon Parke.

Menanti pemain nombor 16 dunia itu pada perlawanan akhir hari ini adalah seorang lagi pemain tuan rumah dan pilihan ketiga, Scott Handley.

Handley lebih bernasib baik kerana tidak perlu mengerah keringat untuk melepasi separuh akhir selepas lawannya iaitu pilihan kedua, Stacey Ross menarik diri kerana kecederaan.

Dalam perlawanan semalam, kepantasan yang dipamer Parke di set pembukaan memerangkap Beng Hee yang ketinggalan sehingga 6-0 sebelum akur dengan kekalahan 8-11.

Bagaimanapun, Beng Hee yang berusaha menempatkan diri dalam kelompok 10 terbaik dunia kembali dengan aksi lebih meyakinkan pada set kedua dan ketiga dengan memenangi saingan 11-5 dan 11-4.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2007 06:22 AM | Show all posts
Beng Hee rangkul gelaran

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 01:52 PM | Show all posts
Best ke squash ni....rasa bosan jer....panas meletop2 kat dlm gelanggang tu..rasa lemas jer kat dlm gelanggang. Tp cepat berpeluh main squash ni...
Reply

Use magic Report

Post time 7-2-2007 08:52 PM | Show all posts
skuash ni kene reflek cpt ... kalo lmbt pyh le nk men cmtu
ehhehee
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2007 06:12 AM | Show all posts
Skuasy: Malaysia tumpu gelaran berganda

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 10-2-2007 10:39 AM | Show all posts
Skuad skuasy ke final

KEDUA-dua skuad lelaki dan wanita negara mara ke final acara berpasukan Kejohanan Skuasy Remaja Asia bawah 19 tahun, di Hong Kong hari ini.

Pasukan lelaki negara dijadualkan bertemu Pakistan manakala skaud wanita pula akan bertemu tuan rumah selepas masing-masing mengenepikan halangan mereka di separuh akhir semalam.

Pada separuh akhir lelaki, Malaysia mengenepikan India 2-0. Ivan Yuen membuka laluan dengan menewaskan Harinderpal Singh, 10-8, 9-2, 4-9, 9-6 dalam masa 99 minit.

Mata kemenangan diperolehi Muhd Asyraf Azan yang menewaskan Sandeep Jangra 9-5, 9-6, 6-9, 9-1 selepas 47 minit.

Keputusan sama turut dilakar pasukan wanita ke atas Jepun dalam pertemuan separuh akhir mereka. Mata pertama disumbang Nabilla Ariffin yang menjinakkan Midori Saji 9-2, 9-0, 9-0 dalam masa hanya 18 minit.

Low Wee Wern mengesahkan tiket ke final apabila muda menundukkan Yuki Sakai 9-2, 9-0, 9-0 dalam masa 16 minit saja.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2007 07:42 AM | Show all posts
Cabaran skuasy kita berakhir

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2007 06:58 PM | Show all posts
Nicol tidak letak harapan tinggi
Oleh Nor Faizah Mohamed

RATU skuasy dunia, Nicol Ann David sudah bersedia melakar kejutan di Kejohanan Terbuka Kuala Lumpur (KL) CIMB yang berlangsung di Berjaya Times Square, bulan depan.

Malah, pemain kelahiran Pulau Pinang itu mempunyai beberapa alasan untuk membuktikan kemampuannya di depan penonton sendiri selepas kecundang dalam edisi tahun lalu kepada Vanessa Atkinson.

Saya cuba bersikap neutral, tidak mahu letak harapan terlalu tinggi memandangkan saya masih belum sertai sebarang kejohanan sejak dua bulan ini.

Terbuka KL adalah kejohanan Wispa (Persatuan Pemain Skuasy Wanita Antarabangsa) pertama saya bagi musim 2007 dan sebolehnya mahu berfikiran positif dalam semuanya.

Saya percaya ada peluang dalam kejohanan kali ini atas beberapa alasan. Antaranya ialah Vanessa masih belum pulih daripada kecederaan dan saya harap dapat ambil kesempatan di situ.

Juga, saya bertuah kerana dibimbing Sarah (Fitz-Gerald) selama tiga minggu di Melbourne selain teruskan latihan bersama Liz (Irving).

Semuanya berjalan lancar seperti dirancang dan saya kini hanya boleh mengharapkan hasil terbaik,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2007 08:46 AM | Show all posts
opocot.. tkojut plak nengok thread ni idup lg.. capai tahap digest plak tu hehe
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 08:54 AM | Show all posts
punch in!!!
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 08:55 AM | Show all posts
anyone play squash here!!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2007 02:27 PM | Show all posts

Reply #66 sayang_mulut's post

gwe main pe.. loe port kt mana
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2007 07:44 PM | Show all posts
Impian Sharon terkandas

RESOLUSI Sharon Wee untuk memperbaiki ranking dunianya dalam musim ini tampak tersekat seketika selepas kecundang tiga kali berturut-turut sejak bulan lalu.


Pemain kedua Malaysia itu kekal di posisi ke-18 dunia dan tiada petanda akan berubah dalam dua bulan pertama musim ini terutama selepas Sharon tewas di pusingan pertama kejohanan sekitar Kanada dan Amerika Syarikat (AS) iaitu Terbuka Mayfair Lakeshore (Toronto), Terbuka Harrow Greenwich (Connecticut) dan Terbuka Marsh Apawamis (New York).

Nasib saya mungkin belum ada. Saya juga masih dalam sesi pemanas badan dan berusaha menyesuaikan keadaan dengan pelbagai kejohanan sepanjang tiga bulan ini.

Dalam tiga kejohanan yang sudah saya hadapi, saya skecewa dengan rentak permainan di Toronto kerana saya diletakkan sebagai pilihan kedua tapi gagal ke final,
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2007 09:42 PM | Show all posts

Reply #67 bloxxzone's post

hurmm..dulu mase kat johor main kat johor country club..tapi kat cn  dah tak main dah...raket tak de..plus malas dah...dah nak dekat 5 years aku tinggalkan..

last aku main suke2 mase kat sunway...aku selalu main ngan adik wardina..kekeke...

hurmm.... ko selalu port mane??

aku dedulu je la rasemacam terer..sekrang ni tak tau lah...kat uni aku ni ade squash club tapi macam tak idup je...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2007 10:53 AM | Show all posts

Reply #69 sayang_mulut's post

since aku skrg stay area putrjaya so port aku round putrjaya dgn bangi la.. kalu ko nk dtg main kat sini meh la.. netime jek.. raket tu ada la lebih tp tadr la power sgt hehe ms kt kl dulu aku slalu main kt dlm UM... ok la gk court dia.. aku pun sbnrnya dh bkarat gak ni.. tp tatau la agak nya cinta thadap squash masih blm pudar hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2007 01:57 PM | Show all posts
Rahsia Beng Hee
Oleh NOR FAIZAH MOHAMED

ORANGNYA nampak sahaja serius namun masih terselit banyak perkara lucu dan nakal dalam diri Ong Beng Hee yang jarang dipertontonkannya secara umum.

Bernaung di bawah zodiak Aquarius, personaliti pemain berusia 27 tahun ini seakan dipengaruhi unsur air - kuat dan menarik, sama seperti yang dipamerkannya ketika beraksi di gelanggang.

Pernah bertapak di ranking ketujuh dunia, Beng Hee percaya mampu kembali ke zaman gemilangnya mulai musim ini dengan sasaran awal sekurang-kurangnya dalam kelompok 10 terbaik dunia.

Berguru bersama tiga tokoh ternama skuasy dunia: Malcolm Wilstrop dan Dave Pearson di England sementara bersama Jamshed Gul di Kuala Lumpur (KL), juara baru Terbuka Ilkley ini sudah bersedia untuk kembali menggegar gelanggang tanahair tatkala Kejohanan Terbuka KL CIMB membuka tirainya, minggu depan.

Ikuti sesi soal-jawab santai pemenang pingat emas Sukan Asia Doha 2006 ini ketika meluangkan masa bersama Arena di Pusat Skuasy Nasional, Bukit Jalil, kelmarin.

ARENA METRO AHAD (MA): Ceritakan sesuatu tentang diri anda yang tidak pernah anda ceritakan sebelum ini.

ONG BENG HEE (OBH): Saya mahu ceritakan pada anda tapi ia pasti tidak lagi menjadi rahsia!

MA: Apa yang menakutkan anda?

OBH: Labah-labah, ular atau apa saja yang kelihatan seperti itu.

MA: Apakah perkara yang sukar untuk anda katakan tidak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
1.187640s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list