JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
81707
View
435
Reply

Squash / Skuasy -

[Copy link]

Author: bloxxzone       Show all posts   Read mode

Post time 15-3-2007 01:56 PM | Show all posts
Formula gah Azlan
Oleh Nor Faizah Mohamed

AKSI permulaannya mantap namun, buat pertama kali Mohd Azlan Iskandar langsung tidak merasakan sebarang tekanan meskipun tampil selaku juara bertahan di Kejohanan Skuasy Terbuka Kuala Lumpur (KL) CIMB 2007, malam tadi.


Pemain pilihan keenam itu berjaya melupakan seketika statusnya tatkala menentang pemain kelayakan, Omar Mosaad dari Mesir dalam pusingan pertama, sekali gus melepasi sasaran awalnya di kejohanan ini.

Azlan mengambil masa 39 minit untuk menewaskan Omardengan 11/8, 11/10 (2-0), 11/10 (2-0).

Pusingan pertama bukan masa sesuai untuk saya fikirkan mengenai final, untuk pertahankan kejuaraan saya.

Sasaran utama saya ialah lepasi dua pusingan awal kerana saya bukan lagi pemain pilihan seperti tahun lalu.

Apa yang perlu saya lakukan kali ini ialah konsisten dalam setiap permainan dan cuba bermain tanpa tekanan,
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 01:10 PM | Show all posts
Nicol ke separuh akhir
Oleh Harris Rajahdin

Azlan, Beng Hee terkandas dalam saingan suku akhir Terbuka KL

FINALIS wanita Terbuka Kuala Lumpur CIMB tahun lalu, Nicol David kembali pada tahap prestasi menakjubkan apabila menampilkan persembahan pemusnah untuk menundukkan Shelley Kitchen dari New Zealand untuk mara ke separuh akhir edisi 2007 kejohanan itu di Berjaya Times Square, malam tadi.


Nicol berpeluang membalas dendam kekalahannya kepada Vanessa Atkinson dari Belanda pada final 2006 hari ini dalam pertemuan empat terakhir mereka dengan satu lagi tiket akhir akan ditentukan adik beradik Grinham
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 04:49 PM | Show all posts
[table=264][tr][td] [/td][/tr][tr][td]WORLD champion Nicol David kept Malaysias interest alive in the KL Open squash tournament by powering into the womens semi-finals yesterday. But it was the end of the road for our men players
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2007 09:57 PM | Show all posts

Latest news - CIMB KL Open

Nicol David menang semi-final against Vanessa Atkinson - straight set (9-8, 9-7, 9-3) at Berjaya Times Square tadi. Esok dia lawan Natalie Grinham di tempat yang sama pukul 4pm - Women Final.

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2007 01:37 AM | Show all posts
Saturday March 17, 2007
Nicol David beat Natalie Grinham for KL Open title

KUALA LUMPUR: World champion Malaysia's Nicol David kicked off her season in perfect fashion by claiming the women's crown of the CIMB Kuala Lumpur Open at the Berjaya Times Square here on Saturday.

In front of nearly 3,000 fans, the top seeded Nicol had to dig deep into her reserves to beat arch-rival and second seed Natalie Grinham of Australia 6-9, 9-3, 9-6, 7-9, 9-6 in the final.

The win, worth US$6,650, allowed Nicol to extend her unbeaten streak to 31 professional matches dating back to the Qatar Airways Challenge in Doha last July.  

It was also Nicol's fourth KL Open triumph in six final appearances. She had won the titles in 2000, 2002 and 2005 and lost in 2003 and last year.  

Egypt's Mohammed Abbas downed Australia'a Stewart Boswell 11-6, 11-5, 11-5 to claim the men's title.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 01:50 PM | Show all posts
tahniah nicole ann.. memang patut anda digelar pemain no. 1 dunia... anda memang cemerlang, gemilang dan terbilang...

[ Last edited by  ekselen at 20-3-2007 01:57 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 01:54 PM | Show all posts
ni satu contoh atlit paling bagus kat mesia.. harap kk and bh akan mencontohi kejayaan beliau seterusnya menjadi beregu no. 1 dunia...

[ Last edited by  ekselen at 20-3-2007 01:56 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2007 09:26 PM | Show all posts
korang yg terer main squash ni..citerla sikit peraturan squash ni....nak kena ada judge ka masa main....dulu aku main...rembat2..terkena bontot member..cam mana tu ek
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2007 06:20 PM | Show all posts
Skuasy: Beng Hee ke suku akhir

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2007 07:13 AM | Show all posts
Beng Hee mara ke perlawanan akhir

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2007 02:04 AM | Show all posts
Nicol terus kuatkan cengkaman ranking pemain nombor satu dunia
Oleh Harris Rajahdin


KEJAYAAN dalam Terbuka Kuala Lumpur CIMB bulan lalu menguatkan cengkaman pemain nombor satu dunia, Nicol David dari Malaysia dalam ranking terbaru wanita dunia bulan ini, menjelang tugasan seterusnya di Kuwait, Ahad ini.

Kemenangan dalam kejohanan profesional pertamanya tahun ini, di Berjaya Times Square menyaksikan pemain baru berusia 23 tahun itu meneruskan rekod tanpa kalah sejak Julai lalu di Jelajah Persatuan Pemain Skuasy Wanita, memulakan bulan kesembilan di atas ranking dunia- di depan naib juara Terbuka KL, Natalie Grinham dari Australia, di tempat kedua dan kakaknya, Rachael Grinham, di tempat ketiga.

Seorang lagi pemain negara, Sharon Wee kekal di tempat ke-19 manakala Tricia Chuah di tempat ke-26.

Pemain utama lelaki negara, Ong Beng Hee jatuh satu anak tangga ke tempat ke-17 manakala Mohd Azlan Iskandar kekal di tempat ke-19 dalam ranking Persatuan Skuasy Antarabangsa (PSA).

Di Terbuka Kuwait, Nicol yang diletakkan sebagai pilihan pertama diramalkan akan bertemu Natalie di final.

Pemain kelahiran Pulau Pinang yang memburu gelaran keduanya di kejohanan itu selepas 2005, membuka cabaran menentang Madeline Perry dari Ireland manakala pilihan ketujuh, Omneya Abdel Kawy dari Mesir dijangka menjadi lawanya di suku akhir. Pilihan keempat, Tania Bailey dari England diramalkan menunggunya di separuh akhir.

Dalam undian lelaki, Beng Hee yang juga pilihan ke-16, diundi bertemu pemain dari pusingan kelayakan pada halangan pertama sebelum nasibnya ditentukan oleh pilihan keempat dan bekas pemain nombor satu dunia, Thierry Lincou dari Perancis di pusingan kedua.

Azlan yang diletakkan sebagai bukan pilihan, diundi bertemu pilihan ke-15, Adrian Grant dari England di pusingan pertama. Jika berjaya, tugasan lebih sukar menunggunya apabila pemain nombor satu dunia, Amr Shabana dari Mesir dijangka menjadi halangan.


FAKTA: Ranking Wispa April

1 Nicol David (MAS)
2 Natalie Grinham (AUS)
3 Rachael Grinham (AUS)
4 Tania Bailey (ENG)
5 Vicky Botwright (ENG)
6 Natalie Grainger (AS)
7 Omneya Abdel Kawy (MES)
8 Vanessa Atkinson (BEL)
9 Alison Waters (ENG)
10 Madeline Perry (IRL)
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2007 06:30 AM | Show all posts
Beng Hee, Azlan hadapi ujian getir

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2007 11:20 PM | Show all posts
Nicol ke suku akhir Terbuka Kuwait

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2007 06:04 PM | Show all posts
Nicol bergaya mara ke separuh akhir

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2007 09:13 PM | Show all posts
adik angkat aku dulu dak squash so die ajak la aku join jap main ngn die...1st time main habis die injured...berdarah kat mulut...aku la yang buat...aku pukul je  bola tu x pandang lain da...huhuhuhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2007 04:05 PM | Show all posts
Squash: Nicol tames Grinham for second title of year

[quote]PETALING JAYA: Malaysias Nicol David bagged her second title of the year when she defeated Natalie Grinham 9-6, 10-8, 2-9, 9-1 in yet another marathon womens final in the Kuwait Open squash championships in Kuwait City yesterday.

The top-seeded Nicol had to slog for about 1
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2007 07:38 AM | Show all posts

NICOL DAVID bersama trofi Terbuka Kuwait
yang dimenanginya, semalam.




congrats nicole ann -
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2007 03:37 PM | Show all posts
Nicol ke suku akhir

KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2007 10:08 PM | Show all posts
Dominasi Nicol
Oleh Aida Adilah Mat

RATU skuasy negara, Nicol Ann David meneruskan langkah cemerlang memburu kemenangan ke-46 dalam kariernya sejak Mac lalu apabila menempah tiket ke separuh akhir Terbuka Qatar Klasik.

Pemain berusia 24 tahun meneruskan kemaraan selepas meraih kemenangan mudah menewaskan pemain ranking ketujuh dunia, Omneya Abdel Kawy 9-1, 9-0, 9-3 dalam tempoh 22 minit.

Nicol kelihatan tidak menghadapi sebarang masalah untuk mendominasi perlawanan semalam apabila dia tampak menguasai perlawanan daripada mula hingga penamat berbeza ketika pertemuan dua lawan itu di Terbuka Kuawit, minggu lalu, apabila Nicol terpaksa bergelut sebelum meraih kemenangan ke atas Omneya.

Saya benar-benar mahu memastikan rentak permainan saya kali ini lebih garang dan akhirnya saya berjaya. Beraksi di gelanggang yang sama pada perlawanan terdahulu memberikan kelebihan kepada saya.

Saya rasa, Omneya masih lagi terasa bahang kemenangan ke atas Laura Lengthorn dan cuba untuk mendapatkan sentuhannya ketika berdepan saya, nyata hasrat itu sukar baginya,
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2007 05:48 AM | Show all posts
Nicol juara Qatar Klasik


KUALA LUMPUR
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053380s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list