Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234
Return to list New
14353
View
82
Reply

[MERGED] Baby susah tido!!!

[Copy link]

Author: wansha       Show all posts   Read mode

Post time 23-11-2006 09:40 AM | Show all posts
Originally posted by HerSheys at 22-11-2006 03:21 PM

ye kot... tp xtaula sbb anak aku lahir kol 3 pm.. masuk 3-4 bulan kol 11 dh tido.. bangun kol 6

tp skang dh masuk 7 bulan.. tido dia kol 12 or 1am.. kol 8-9 am baru bangun....



anak aku kalau tang bangun tido.. de la juara bangun lambat. kalau hari tak keje selalu paling awal de bangun kul 11.00 pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2006 09:41 AM | Show all posts
Originally posted by HerSheys at 22-11-2006 03:21 PM

ye kot... tp xtaula sbb anak aku lahir kol 3 pm.. masuk 3-4 bulan kol 11 dh tido.. bangun kol 6

tp skang dh masuk 7 bulan.. tido dia kol 12 or 1am.. kol 8-9 am baru bangun....



anak aku kalau tang bangun tido.. de la juara bangun lambat. kalau hari tak keje selalu paling awal de bangun kul 11.00 pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2006 10:14 AM | Show all posts
Originally posted by baju_merun at 23-11-2006 09:41 AM



anak aku kalau tang bangun tido.. de la juara bangun lambat. kalau hari tak keje selalu paling awal de bangun kul 11.00 pagi.

bangun lambat? hhehehe anak aku pon kadang gitu... ade certain2 time jelah.. masa dok ngan nenek dia dulu.. mmg semedang kol 10-11 am.. tp sejak dok ngan aku dia yg bgn awal kejut kitorang... paling tidak pon kitorg bangun... mandi2 tengok dia dah terbuntang bijik mata sambil ketawa kat kite...
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2006 11:04 AM | Show all posts
Originally posted by HerSheys at 23-11-2006 10:14 AM

bangun lambat? hhehehe anak aku pon kadang gitu... ade certain2 time jelah.. masa dok ngan nenek dia dulu.. mmg semedang kol 10-11 am.. tp sejak dok ngan aku dia yg bgn awal kejut kitorang... pal ...


hari keje.. kul 7 dah kena bangun sbb nak anto umah opah de.. menjerit2 tak mo bangun & mandi.. tapi bila dah letak kat car seat kemain suka.. anak aku ni dah ketagih naik kete.. dengar bunyi enjin kete, kalau de belum masuk kete lagi konpem melalak.. tu baru 3 bulan.. kalau dah pandai jalan camne pulak la
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2007 12:30 PM | Show all posts
son fina dulu pun macam tu gak until dekat 4mth tu baru ok sikit....sekarang nie tido dah ok....nie sume pembawakan budak
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2007 03:08 PM | Show all posts
Pengalaman Ina (rasanya mcm pernah tulis aje psl ni kat dlm forum ni ),
Masa dlm pantang baby memang gila susah tido sampai tertonggeng mak dia dibuatnya. Dahlah nangis mcm siren ambulans, satu lorong dengar - kalau waktu siang tak apalah, ni waktu malam. Tapi, alhamdullillah, cukup habis pantang 4+ hari, dia mula tido lena malam.
Ina hanya kejutkan dia kul 12 - 1 pg utk tukar lampin dan bagi susu sikit, pas tu dia tido sampai pagi. Masa awal2 dlm pantang tu cubalah adjustkan waktu tido dia, i.e. main dgn dia masa siang supaya jgn bg tido dan dodoi dia waktu malam. Hpfmmm , waktu siang tak tido....waktu malam pun tak tido sampai kita lak jd zombie. Pas tu hubby advice biarkan aje dia nak tido ke nak bangun ke.... .
Berkat tidak kesabaran Ina , Ina study sleeping habits dia dan cuba lg adjustkan masa tido dia. Akhirnya berjaya ...:pompom: .
Sampai sekarang anak Ina tido senang, tutup lampu dia pun gone juga. Hanya bila dia sakit atau kami tinggalkan dia dgn my mum sbb gi outstation aje yg bila balik dia merenggek sikit sebelum tido, itupun masih dpt dikawal lg dlm sebelum kul 12 mlm dia sure terlena sbb dah penat torture mak bapak dia :@ .
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong la kdg rasa mcm tk larat la nk tido kan anak ni. My baby now turns 9 months. Sejuk dia menjak ni susah nya lah dia nk tido. Dia start melalak nangis2 sebelum nk tido. Siang ke mlm ke sama je. Tk larat la seriously blk keje nk kena hadap mcm ni. Klu hubby blk awal ok la ni slalunya blk lmbt. Biasanya saya la yg nk kena tido kan dia esok nk keje mata mcm panda. Aduhai kenapa la mcm ni. Dulu before 8 mos sgt la senang dia tido. Ni sejak 2-3 minggu ni jd mcm tu. Nk tido je problem. Pressure jgk kdg. Tolong la share mcm mna. k solve this prob. Nk nangis rasanya bila handle baby ni sorang. Before this abag2 nya alhamdulillah tkde byk hal.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 08:54 AM | Show all posts
mummychiaz replied at 10-3-2017 11:12 PM
Tolong la kdg rasa mcm tk larat la nk tido kan anak ni. My baby now turns 9 months. Sejuk dia menjak ...

Cuba asapkan baby hang tuh dgn asap sabut kelapa...say utk 3 hari Berturut turut...waktu Dia Tengah nangis tuh.......

Tengok ada perubahan tak.......

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059345s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list