Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
501851
View
2452
Reply

Kisah-kisah seram di hotel (Dalam dan Luar Negara)

   Close [Copy link]

Author: ladyhermanas       Show all posts   Read mode

ladyhermanas This user has been deleted
Post time 9-3-2006 01:50 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Santeira at 16-4-2011 22:32

ada ke hotel hotel yg disyaki haunted kat mesia ni?ada org penah cite kat port dickson ada satu hotel ni, one of the floor dikosongkan.setiap kali org nak booking, management tak kasi org dok kat floor tuh, tapi dia akan cakap dah full house. betul ke?meh cite pengalaman :stp:

mod, sori eh kalau thread ni dah ada.ada muskel sket.

[ Last edited by  Santeira at 24-5-2009 22:12 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

mystique1976 This user has been deleted
Post time 9-3-2006 03:11 PM | Show all posts
HOTELS KAT M'SIA SEMUA ADA 'PENGHUNINYA', HOTEL KAT GENTING, BANYAK CRITA....
Reply

Use magic Report

ladyhermanas This user has been deleted
 Author| Post time 9-3-2006 03:53 PM | Show all posts
banyak crita sebab banyak maksiatnye kot
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2006 05:12 PM | Show all posts
aku ada citer,tp tk blehla aku nak reveal nama resort tu terkenal gak kt Utara negeri Perak, kang tak psl2 kena saman lak dgn management resort tu kang.dulu opis  aku ada buat Family day kt resort ni, aku dapat bilik yg ngadap hutan,aku ditempatkan dgn kawan aku sorang,bilik aku tu tingkat atas, masa mula2 masuk bilik tu aku pelik gak kenapa lantainya mcm basah bekas tapak kaki org baru keluar bathroom,tp tak kisahla maybe sbb house keeping baru kemaskan bilik tu aku agak2 la.so aku lap la yg basah2 kt lantai tu, takut lak licin kang,pastu aku n kawan aku tu keluar gi lunch, time balik bilik tu aku tgk lantai tu basah lg, tp aku malas nk tegur,wat tak tahu je, tp mlm tu aku tidor ok je, maybe sbb penat ada aktiviti sukaneka ptg tu, opis aku wat family day tu 2hari satu mlm jek,so esoknya balik KL semula, time dh sampai KL tu lah member bilik bawah aku cerita yg dia kena kacau,bilik dia betul2 bawah bilik aku, katanya mlm tu  dia tidor mcm biasa, tp dlm around 4-5pagi tu terjaga sbb dia dgr bunyi bising mcm budak2 dok main kejar2 kt koridor luar bilik dia,tgk jam belum pun subuh takkan dh ada mak bapak yg biar anak kejar2 kt luartu,dia tk kejut husband dia kt sebelah sbb takut nak bersuara, pastu dia paksa diri continue tido, dlm setengah jam terjaga lg bunyi bising mcm b4 tu gak, tp kali ni dia ternampak kt sofa dlm bilik resort dia tu ada 3 or 4 org pompuan pakai purdah hitam dok sederet atas sofa tu,lgpun lampu bilik mmg dia tk off semua so leh nampak laaa....ape lg berpeluh la dia paksa gak diri tido (walaupun tk tido actually,pejam je mata)sedar2 azan subuh...benda tu semua mmg dah gone taktau g mana,mujur benda tu tk kacau dia and hubby dia....mujur la trip gi resort tu semalam je klau tak mau tk nak tido dh kawan aku yg kena kacau tu....dia cerita gak time siang tu time baru check in masuk bilik tu dia dgr toilet dia flush sendiri,tp malas nak pikir sgt, alih2 mlm tu dh ada benda menunjukkan dirinya...patut la bilik aku pun basah je lantainyaa..hehehe..ade org kata bunian kot, lgpun pompuan2 nya semua berpurdah...so korang semua kalau nak gi holiday check dulu betul2 tempat tu mcmana, plg penting ambk la bilik yg ngadap jln, bukan hutan....eeeee seramm  pulak aku pikir2 psl benda ni:cry:
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 09:15 AM | Show all posts
rasanya pernah story kat sini, tapi tak pe lah, once again.  my colleague's brother went for a business trip kat selatan malaysia, hotel ni rasanya 5 star gak lah .. malam tu dia tidur, sekali dia rasa cam ada benda tidur sebelah dia rapat betul, then dia tarik selimut sket .. sekali si benda tu pun tarik balik ke dia .. so member ni pun buka lah lampu kat sebelah katil tu ... baru jer member nak letak kepala atas bantal, terasa cam ada tangan leaned on his body and tetiba lampu yg dia on tadi tu off sendirik....

then there is the service apartment story yg adik sendiri kena tu ... around kl ni juga ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 09:16 AM | Show all posts
ah.. lagi satu, satu hotel kat penang .. ni family auntie aku kena ... tengah malam tu tetiba jer dia terbangun, tup tup terus ternampak orang floating across the room .... siap pakai cam cape gitu .. very the fashoinable u know ...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 10:12 AM | Show all posts
citer antu kat hotel...best siot kalu dengar..tapi kalau kena..mmg siot gak..spoil the fun..

ada satu dato' ni (dia pompuan dpt title dato', org kuat gomen dulu before dia retire).  Dulu dia biasa gi outstation.  Sekali tu dia kena gi outstation ke kota bharu.  sebab sebok sgt dia terpaksa amek flight malam.  Sampai hotel pun dah malam le.  Lepas check-in, dia pon gi la kat bilik tu.  Tengah dia nak bukak pintu tu, tetiba pintu tu dibukak dari dalam.  

Ada satu org apek cina pakai suar pendek bukak pintu ni dari dalam.  Terkejut beruk le Dato' ni.  Tapi dia cuma terpikir, reception hotel tu terbagi dia salah kunci kot.  So dia cakap sori & gi balik ke reception.  Nak tau apa org reception tu cakap kat dia.  Dorang cakap 'mana ada org kat dlm bilik tu..mmg bilik tu dah reserve untuk dia.  So tak de kes tersilap masuk bilik ker hapa'...so apakebenda yg ada kat dlm bilik tu..sapa apek tu......Receptionist tu bagi Dato' ni another room..

ni Dato' ni sendiri yg criter kat aku..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 10:47 AM | Show all posts
aku ada tgk CD Entiti Bukti (made in Malaysia) dia ada tunjuk hotel berhantu kt malaysia tp diorang tk reveal lak nama hotel tu,korang rase hotel kt mana erk?klau tk silap diorang ckp lam CD tu hotel kt selatan tanah air...heheheheeee seram gak tgk cadar terselak sendiri then ada mcm org letak kepala atas  bantal tu tp tak nampak lak org ke apa apa,cuma nampak bantal tu mcm ada org tidolaa bergerak.
Reply

Use magic Report

aturcara This user has been deleted
Post time 10-3-2006 11:20 AM | Show all posts
Hmm...napa hotel banyak yang berantu ek...
Reply

Use magic Report

ladyhermanas This user has been deleted
 Author| Post time 10-3-2006 12:33 PM | Show all posts
hehehhe..jgn la pulak dok reveal nama hotel nye.kang tak pasal pasal lak korang kene saman ngan management....hehehhe
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 04:13 PM | Show all posts
ni citer dr ayah saya..dulu keje gomen so selalu la outation..ni kat belah timur...masa tuh tempat tuh xde hotel just ada rest house...tau2 je rest house tempat lame..so ayah kena dok situ gak. dah 2 kali die stay kat sana tp ngan mak la. ari tuh mak xleh ikut die pun dok la sorang2..bilik die seram skit, tau la coz pernah sekali tido kat c2. mlm tuh mmg die rasa lain mcm skit tp wat selamber la tido..b4 tuh die ada dgr bunyi2 yg pelik .ayah dok bilik cam ala ala suite ada satu bilik dining hall n satu bilik tido. korang nak tau bile pagi ayah sedar die dok atas meja makan.. terkejut beruk la ayah..tanya reception die kata mmg selalu org kena pindah2 camtuh..pastuh ayah dah serik nak tido kat c2..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2006 05:52 PM | Show all posts
Originally posted by ladyhermanas at 10-3-2006 12:33 PM
hehehhe..jgn la pulak dok reveal nama hotel nye.kang tak pasal pasal lak korang kene saman ngan management....hehehhe

alahai...nak takut apa?
kenapa le pengecut sgt nak bersuara...kalau rasa restricted sgt...pindah je lah ke negara komunis iaitu negara china.
maybe you lagi sesuai bermastautin kat sana....kena zip mulut bagai..
kau ingat mereka nak ambik port ka setakat ko post yg kat board nih yg jarang2 org masuk...lain lah ko pegi utlis article kat main newspaper besar2 tulis kat main page paper tuh.

[ Last edited by ashna at 10-3-2006 05:58 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2006 11:29 AM | Show all posts
heheh aku lak aku lak...

ini teacher aku yg story kat aku..ade student dia cite dowg amik satu hotel ni.. tapi x de la bebintang pon.. takat 3 kot.. dowg ni tido bertiga so tgh dowg tido nun member tgh ni rase cam ade org tarik selimut.. so minah ni ingat member kiri kanan dia yg tarik so dia tarik la balik... lepas tu selimut tu ditarik lagi.. member ni da angin laa dia bgun n cakap " aku pon nak selimut jgak jgn la tetarik" member yg seblah ni bgn la.. dowg cakap " mana ade tarik selimut ko, kan kitaowng ade slimut sendir".. ttgh dok bertekak nun katil dowg kene goyang kekuat kira cam gempa bumi laa tapi dowg kate pasu yg kat atas meja x plak goyg .. dowg ni da peluk sakan laa sampai nenangis nak lari pi bilik member sebelah pon da kecut... 5 minitlepas tu senyap!! dowg x leh tido. still peplok .. dengar bunyik ppuan nangis lagi.. lepas tu downg nmpak ade macam satu kelibat lari dari bilik air n terus terjun kebwah dari tingkap seblh katil tu...dowg ni terus amik selimut ttp muka memasing sampai la pg esok... pagi esok nye dowg tunggu member dowg ketuk pintu baru doang bangun truma abis tu... mengikut cite clener hotel nun bilik tu ade 2 amoi sewa bilik nun.. amoi A ni tolak amoi B kuar dari tingkap nun... lepas tu amoi A gantung diri dia dalam bilik tu... clener tu cakap setiap org yg menginap dlm bilik tu mesti kene kacau. clener tu cakap jugak bilik tu mesti bersepah.. cadar bantal pasu mesti berselerak.. setiap hari la clener tu kene bersihkan bilik tu....
Reply

Use magic Report

ladyhermanas This user has been deleted
 Author| Post time 13-3-2006 08:54 AM | Show all posts
aku cakap untuk precaution je ashna oi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2006 10:26 AM | Show all posts
last 2 years, I & family pi PD, Guoman resot, bilik full tapi akhirnya dapat first level, betui2 dpn swimming pool.. tengah malam dlam kul 3.. i terjaga.. apsal kat luar ni masih banyak org lagi, bunyi bising org jalan (dengar banyak kaki yg jalan) lepas tu jerit2 pulak.. esoknya i tanya husband.. dia tak dengar pun... tapi mlm tu memang tak dpt tidur...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2006 10:32 AM | Show all posts

Reply #15 adiraa's post

sib baik tak penah gi situ walau pun ada membership entitlement kat c2.
Reply

Use magic Report

samerosie This user has been deleted
Post time 14-3-2006 11:19 AM | Show all posts

Tumpang tanya

ade sesapa pernah duduk resort atas bukit kat Teluk Chempedak tak?  Nama resort tu bunyi seakan-akan tenggiling?  Rosie ada pengalam misteri lah kat situ, kita baru balik dari situ kelmarin.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2006 11:22 AM | Show all posts
citer lah rosie apa pengalaman you....
Reply

Use magic Report

samerosie This user has been deleted
Post time 14-3-2006 11:56 AM | Show all posts
Well, kitarang gi rombongan kawin my brader kat kuantan, so ingat sebab cuti sekolah, duduklah extra days bercuti.  Anyways resort tu actually apartment blocks A-E, pas tu dah lah service haprak, maintenance pun kureng, adeke kitarang dah book one month in advance 8 apartment dah beritau nak duduk satu block sama, dirang gi cerai2kan kitarang, satu block A satu block D, setengah kat block E punyalah jauh.  Yang I  dengan my sister duduk block A, my parents lak block D, so I terpaksa ulang alik.

Pengalaman misteri I..mmm yang block D tu atas bukit, dah tu my parents punya unit yang paling bawah sekali kat lower ground 3, second last level.  Lift lak only one dan pelik giler.  Butang dia boleh gi ke atas sampai tingkat 5, ke bawah cuma leh gi sampai lower ground 2 pas tu kena turun tangga.   Butang dia special giler, LG1 on the button is shown as -1, LG2 as -2 sampai takat situ je butang dia.

The first time Rosie and my sister nak gi unit my parents, kitarang gi lah kat lift dia.  Betul2 depan lift tu ada bilik Gelung hos yang bomba nye tu, berpintu.  Masa I lalu I tengok pintu gelung hos tu terbuka sikit, pas tu macam ada orang, tapi terpikir cam ne orang tu leh muat dalam tu so I back tracked tengok balik tak de orang nampak gelung hos tu je.  Orang nye dah x de, tapi cuma kitarang je yang kat situ kalau orang tu kuar mesti kitarang nampak.  So I ingat mungkin perasaan I je.

Ok lah tu tak pe lagi, masa tekan butang lift turun, I tengok lift tu naik dari tingkat lower ground 3, so I bengang lak punya maki management naper kalau boleh turun terus ke LG 3 tu naper susah kan guest kena turun tangga etc.  Episod tu sampai situ je.

The second time I gi unit my parents I gi sorang.  As usual tekan butang lift.  I tengok lift tu naik dari ..jeng jeng jeng....  -7.  Aik dalam ati I, bila masa lak ada lower ground 7, tapi I diam je.  Bila lift buka I masuk, dalam lift tu sorang je, I rasa tak sedap ati, lift yang boleh muat 5-6 orang, I rasa macam sempit semacam, macam 2 orang pun tak muat, I tengok keliling lift, kecik semacam, macam duduk dalam kotak.  Tapi x kisah lah.

I tak cita sesiapa, dalam keta on the way back to KL, I was b*tching to my sister about the quality of the resort.  You know what she said, she said, well at least our unit tak berantu.  I asked her what she meant, she said, I know you saw IT as well kat lift.  Rupanya she know what it was but she just kept quiet.  She said she didnt want to say anything takut menda tu ikut balik.

Kantoi!
Reply

Use magic Report

classy This user has been deleted
Post time 14-3-2006 03:06 PM | Show all posts
i ade juge pernah stay kat PD .....yg Guoman tu mmg  lain ckit juge rasa...tapi yg paling seram punye kat Palm Spring resort...fulamak......siang nampak best tapi bile malam menjelma, i tak brani betul nak pegi jln2 kat sana....blok apartment bukan main byk lagi , tapi bile group company i dtg nak family day kat sane , kata weekend full house, bila smpai, hmmm bunyi cengkerik aje yg ade....

faham aje la blok yg sunyi menyepi...kawan i sorang tu tepaksa pindah masuk aprtment i pasal kena kacau...masa i ikut dia ambik brg dia (masa tu dah 11 lebih mlm) , sejuk ade, lemah semangat pun ada....paling gerun, bile masuk aje bilik satu nie, terus kene blackout..bayang kan la perasaan mase tu..nak nangis pun ada....bile dah dpt semua bantal dn brg dia kan, hah, tiba2 je pintu bathroom tebuka sendiri...kawan aku sempat toleh kat aku bagi signal nak cabut cepat....by de time aku baru nak buka pintu keluar, door knob pulak tecabut! apalagi we both menjerit mcm apa....dpt juge aku buka pintu ..tapi masa we lari turun pegi blok satu lagi , kawan i kate dia sempat toleh belakang....dia tengok ade lembaga hitam meluru keluar dr bathroom tadi.......
smpai bilik akhirnye, we all terus crita kat geng semua...mlm tu mmg semua 5 org padat tidur bilik sama...sempit aje la.asal dpt survive balik KL 2 days after tat....tapi tiap kali jln dekat blok tu mmg rasa lain juge.....
Reply

Use magic Report

ladyhermanas This user has been deleted
 Author| Post time 15-3-2006 09:57 AM | Show all posts
lady ingat lagi, dulu kitorang satu family pegi this tempat yg ada air panas.kat Baling tak salah,and dekat tempat air panas tuh ada la dia bina chalet.chaletnya mak datuk, punyala tinggi n nun jauh kat atas bukit.belakang nya pulak penuh je ngan hutan hutan.tau je la kan daerah Baling kat Kedah tu macam mana.masa memula masuk chalet tuh dah rasa semacam, chalet tuh mcm dah lama org tak duduk.suramm je suasana dia.
masa masuk tuh mak lady dah tgk kitorang semacam.tapi nobody says anythin lar.yelah, hajat kitorang dtg situ sebab nak berubat, mandi air panas di bagus untuk tulang tulang.pagi tuh, around 2 -3 pagi lepas kitorang mandi kitorang balik nak tido.my dad yg dari siang takde cakap apa apa, tetiba suruh kitorang pasang radio yg kitorang bawak.heran la jugak.yelah tetiba suh pasang radio masa nak tido.tak penah dibuat oleh ayah suh pasang radio.
so malam tuh kitorang pasang lagu sebab kalu kenkorang pegi tempat tuh pun, teramat amatla sunyinya.malam tuh dgr mcm mcm bunyi kat luar, org jalan la apa la.kalau pikir logik, kitorang nye chalet tuh tinggi, kena panjat tannga, mcm mana bunyi org jalan kat luar sungguh clear,n one more thing, kiri kana hutan tebal.mushkil la pulak sapa nak jenjalan kat kawasan chalet kitorang dua tiga pagi macam tu.dah la sejuk semacam je...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2006 11:46 AM | Show all posts
Originally posted by samerosie at 14-3-2006 11:19 AM
ade sesapa pernah duduk resort atas bukit kat Teluk Chempedak tak?  Nama resort tu bunyi seakan-akan tenggiling?  Rosie ada pengalam misteri lah kat situ, kita baru balik dari situ kelmarin.



tembeling resort... lebih kurang la tu dgn tenggiling
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2006 01:24 PM | Show all posts
sbb tu aku plg risau kalau nk check in kt Hotel & Resort2 ni,sbb taktau samada tempat yg kita stay tu ade gangguan ke tidak, ada gak aku dok kt Perdana Beach Resort,kt PCB,tp takde apa2 berlaku cuma, bila enter room tu rasa mcm suram semacamje, mungkin perasaan sendiri je, tapi nothing happenlah.kt First World ada gak officemate aku kata dia kena kacau masa dia n family stay kt situ,tp time aku duduk mula2 risau gak,alhamdulillah takde apa2 gak...
Reply

Use magic Report

ladyhermanas This user has been deleted
 Author| Post time 15-3-2006 01:30 PM | Show all posts
maybe kebanyakannye adalah mainan perasaan je.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2006 01:56 PM | Show all posts
reveal..jangan tak reveal nama2 tempat tu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068005s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list