JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12
Return to list New
5553
View
31
Reply

Classical music

[Copy link]

Author: DFP_friend       Show all posts   Read mode

Post time 20-4-2008 12:30 AM | Show all posts

Reply #28 liesl's post


Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2008 04:38 AM | Show all posts
aku suka piazzola - oblivion, cello drp julian lloyd webber, 1st time dengar kat classic fm aku terus beli cd, bila dah beli cd tu rupanya byk lagi yg bess

yoyoma pun ok, aku beli cd dia semata2 nak dgr piazzola's libertango

aku ada beberapa cd classical music, works from tchaikovsky, hendel, elgar, sibelius
cd lagu setakat ni andrea bocelli, tapi aku suka jugak caruso drp pavarotti
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2008 10:35 AM | Show all posts
tak perasan ada post pasal classical music.
i mmg suke la sgt2 lagu2 mcm ni. everytime balik mesia sure pegi MPO nyer. sorang ke berdua ke, tak kira.
tapi sgt syok...
i have all vanessa mae album. tgh kumpul tchaikovsky gak. i also liked plays/theater, mcm Phantom of the Opera. last year tgk kat Melbourne! best....
i like new age music. il divo, patrizio buanne...yg choral songs sume. i never thought that i would like them tapi mmg best!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2009 08:52 PM | Show all posts
  hehehe.. salam pada peminat classical.. thread ni cam lama dah.. tapi malas nak bukak baru.. so, sambung je ler... kur minat gak lagu classic nie pasal irama dia tenang jer... contoh cam lagu canon in D by Pachelbel, pastu mozart... layan yg mana sedap je ler...  tapi ari tu cari lagu classic satu nie.. tak tau sapa main...lastly ari tu ade kuar utk background music iklan desperate housewive..kat AXN ke 8tv.. cari jugak lagu tu.. tapi x dapat lagi.. so, sesapa yg tau .. mintak tolong... tenkiu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-12-2018 02:58 AM | Show all posts
After reading https://musiety.com/the-best-speakers-for-classical-music/ found out that you'd better have proper speakers to listen to classical music to get the best experience. Have you ever tried it? Is the difference that big?
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2019 06:54 PM | Show all posts
Yes, I am the big fan of the classical music and for daily listing I have subscribed the https://digthesegigs.com/concert-tickets-online/. They had sent me the latest composition of the classical music.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2019 06:19 PM | Show all posts
Muzik klasik ni aku dngar ikut mood. Bukan avid listener, hanya sekadar sorng manusia nak menghayati karya manusia zaman dulu. Mostly yang aku dgar mainstream pieces yang kebanyakannya ramai orang tahu.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.038956s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list