Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
44266
View
121
Reply

Share your Combat Experiences

[Copy link]

Author: Sephiroth       Show all posts   Read mode

Post time 14-4-2007 11:54 PM | Show all posts
when i was 12........

i was cycling with friends and there was few kids that insult us... we insult back..

then they threw stones... we fell..

then it begins..... a kid fight........  

another case....

i was sparring with friends and he kicked my on the face... i bleed...

then anger took over then came the real fight between us... it takes few people to brought us apart

after the anger faded. we laughed.....

now there are not combat...... tae kwon do karate??

they are sport....

not for survival
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2007 11:46 PM | Show all posts

Reply #61 wei_loon5063's post

seems like a tough guy

do you joined any MA?




hmmmm i think this is the only thread that i can find chinese forummers forum with us :hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2007 05:23 AM | Show all posts
there are many chinese forumer i saw met here also.........

psstt......... my chinese not that good.... so cant keep up in chinese cari.... so i end up here  

MA?? yes tae kwon do.........

but i stops half way........

i trains with my friends or by myself...........  

now rarely do MA

now do BB......... body building........

wat to do?? girl nowadays prefer muscular guy than kicking @ss guy.....

gotta keep up the demand dude     
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2007 09:37 AM | Show all posts
Lawak le ko nih wei loon.But I tend to agree with you that TKD is more towards sports than real MA.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2007 02:40 PM | Show all posts
yes........

i join this muay thai before.......

and the moves is really fatal..... one punch die.....

but the master do not want to teach us that....
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2007 12:52 PM | Show all posts
Memang le master tak berani nak ajar,nanti mati orang tak pepasal dia kena.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2007 09:22 AM | Show all posts
Ajaran2 yg hanya akan menbahayakan diri sendiri, orang lain dan menburukan nama baik Sekolah tersebut tidak akan di ajar kpd mereka2 yg tak cukup pengalaman serta tata tertib.

Sama spt berikan pistol kpd kanak2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2007 02:07 PM | Show all posts
I'm a lover, not a fighter...
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 12:55 PM | Show all posts
dulu masuk sini aku vote 'being evasive and RUN'

laaa ni ari Jumaat lepas aku baru kena ngn road bully kat tempat aku ni...

si road bully ni pakai kayu..aku tangan kosong jer,
masa tu aku mmg x mau cari gaduh lah tapi dia ni marah sangat kat aku terus dia hayun rotan sehasta kat aku..
tepis pun kena gak kat bahu aku.. sakit lagi ni sampai ari ni

pastu bully ni cekik leher aku,
tangan kanan aku bukak cekik tu tapi tangan kiri aku automatik hala kat muka dia

dia perasan kut penumbuk aku hala kat dia terus dia berundur
masa tu aku dah nekad, lagi sekali kayu tu dia hayun rotan tu mmg berterabur laa gigi dia
nasib baik idak..kalau idak panjang lagi cerita tu

regret...aku dah ngaku salah n mintak maaf tapi dia hayun gak rotan tu kat aku?
nak pow aku lagi? ketua komuniti lak tu

well dah masuk kategori penah bergaduh dah aku ni huhu
harap x jadi lagi
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 02:15 PM | Show all posts

Reply #69 ReuK's post

bro..ko x pape ke? kt mane tmpt kejadian.. nasib baek ko selamat
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2008 06:53 PM | Show all posts

Reply #69 ReuK's post

bahaye ni...

pasni ko gi belajo silat tuk

pertahankn diri....

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 08:59 AM | Show all posts

Reply #70 payrol's post

dekat sg.buloh

aku skrg ni cuak gak nak duk lama kat sini... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 09:02 AM | Show all posts

Reply #71 akughi's post

haha terer mana pun aku kalau nak lawan ngn 5-10 org takde maknanyer

tapi aku rasa aku dah setelkan masalah tu..

dah le kena pukul, dia nak duit pun aku bagi tapi dia yg pulangkan balik

kalau dia return lagi mmg bermasalah laaa aku
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 09:10 AM | Show all posts

Reply #72 ReuK's post

ko dok sg buloh area mane?

dier bawak geng2 sekali ke camne? mat2 motor ke?

bnyk tanye lak aku ni...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 09:15 AM | Show all posts

Reply #74 payrol's post

kat DD,

jadi kat depan area umah dia...ramai laaa umat penyokong nih

bukan mat moto..tp org tua..org tua yg berpengaruh...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 09:29 AM | Show all posts

Reply #75 ReuK's post

damansara damai ke?

hampeh gak org2 tua situ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 09:36 AM | Show all posts
Originally posted by payrol at 5-3-2008 09:10 AM
ko dok sg buloh area mane?

dier bawak geng2 sekali ke camne? mat2 motor ke?

bnyk tanye lak aku ni...


ko ni dah mcm en.polis la peyrol

Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 09:47 AM | Show all posts

Reply #77 akughi's post

tu arrr

ntah2 spy org tua tu


hahahaha cuaknye aku
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 10:11 AM | Show all posts

Reply #78 ReuK's post

hati2 bro...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 10:17 AM | Show all posts

Reply #79 akughi's post & Reply #78 ReuK's post



korang pitnah aku..

aku spy polis area cheras jek...damansara tuh bukan area jajahan aku
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.077440s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list