Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
44212
View
121
Reply

Share your Combat Experiences

[Copy link]

Author: Sephiroth       Show all posts   Read mode

Post time 5-3-2008 12:47 PM | Show all posts

Reply #80 payrol's post

bukannyer leh caya tu

org tua tu kata satu Malaysia dia ada kaki

bnyknye kaki dia
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 12:53 PM | Show all posts

Reply #81 ReuK's post

org tua mane tuh
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 12:58 PM | Show all posts

Reply #82 payrol's post

org tua yg bergasak ngn aku tu laa haha

ngeri ah aku nak citer kat sini... kang nanti barua dia repot lak kang
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 01:10 PM | Show all posts

Reply #83 ReuK's post

ko jgn risau...ko citer jek...aku takde kaitan ngn dier pun..

tp aku nak gak tau yg mane eh...nanti aku tanye2 member aku kt DD tuh
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2008 02:17 PM | Show all posts

Reply #83 ReuK's post

aku dah kate dah..

aku dah kate dah...

dia ade spy.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 04:28 PM | Show all posts

Reply #85 akughi's post

hahaha

sshhh


jgn bagitau org lain
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 06:18 PM | Show all posts

Reply #86 ReuK's post

Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2008 06:34 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-6-2010 07:41 PM | Show all posts
ceh. habis 4 page aku browse thread ni. takde cite yang menarik pun.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2010 02:05 AM | Show all posts
cakap pasal gaduh teringat masa kecik2 dulu...mmg suka gaduh...pernah sekali aku buat tombstone piledriver mcm undertaker kat classmate kakak aku....masa tu aku darjah 2 dia darjah 5..tu pun sbb dia kutuk kakak aku....pernah sekali aku tendang anak cikgu sampai menangis (tendang ****...sakit tu)...itu pun sbb dia nak pukul aku....nasib baik tak sambung buat stunner...hobi kecik2 dulu pun memang bergusti je.maklum la atuk aku mmg minat gusti..smpi sekarang umur dah 96 pun masih layan gusti..cucu2 dia ni kira mewarisi perangai dia la.....MA ni belajar formal tu setakat TKD white belt pasal takde duit nak gi amik exam...tapi sempat la kutip ilmu sikit-sikit dari tok sedara aku dan sepupu aku yg mengajar silat (aku suka sparring ngan dia walau pun pakai koboi je)...masa sekolah dulu pernah kejut pak guard sekolah tgh tido pasal nak belajar silat..nasib baik dia tak kedekut...sempat la dapat sikit ilmu dari dia...apa2 pun,sekarang aku dah tak suka gaduh mcm dulu2..cuma aku takkan undur kalau aku rasa fight tu aku boleh menang..2-3 org larat lagi kot..apa2 pun tak elok gaduh2..malaysia kita ni kecik ajer
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2010 08:15 AM | Show all posts
mase kecik2 ( dua-dua taekwondo okay )..... ..n bertumbuk.oasal ape?pasal tv jah....ade lah kesannya masih ade..

mase training sparring taekwondo...kenangan x leh lupe..kaki aku tersalah landing.malu sgt..aku pasti dia lagilah malu..minta maaf
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2010 01:56 PM | Show all posts
kaki aku tersalah landing.malu sgt..aku pasti dia lagilah malu..minta maaf
mizsela Post at 20-6-2010 08:15



    x fahamla cuba terang lebih detail
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2011 03:11 PM | Show all posts
Tak sangka pula, ada juga thread ini sampai sekarang.
Tambah lagi experience lawan2.

Ini experience lawan dengan seorang lelaki yg kerja dgn saya beberapa tahun yg lalu. Kita semua duduk di satu kawasan sempit, semua tension kerana banyak kerja yg perlu disiapkan dan boss baru kami macam sial. Hentak kenapa, tiba2 dia meradang dan tolak saya sampai jatuh. Apa lagi, terus bangun nak pukul lah.

Masalah yg saya hadapi itu adalah kawasan sempit, tak boleh mengelak kalau dia tendang ataupun menumbuk. Dlm keadaan spt ini, menendang itu bukannya satu option yg baik, kerana kalau dia tangkap kaki dan tolak ke belakang, mampus saya nanti. Dlm keadaan ini, mengunakan buka lima adalah option yg terbaik.

Saya bernasib baik kerana saya dpt tangkap kerusi plastik. Angkat kerusi itu kemudian suruh dia masuk. Dia diam dan tak lakukan apa2 kerana tak nak kepala dia terbelah dua nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2011 12:39 PM | Show all posts
ganaz .. ganaz ..

cter suma ganaz ...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-9-2011 12:06 PM | Show all posts
ganaz .. ganaz ..

cter suma ganaz ...
selendangmerah Post at 16-8-2011 12:39


Kamu fikir kehidupan itu penuh dgn cinta cintai kah? Mereka2 yg tak boleh menpertahankan diri sendiri, akhirnya akan mati di dera juga.

Kalau nak mati pun, mati berlawan, Jangan mati terkangkang.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2011 02:15 AM | Show all posts
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا إِنَّمَا المُشرِكونَ نَجَسٌ فَلا يَقرَبُوا المَسجِدَ الحَرامَ بَعدَ عامِهِم هـٰذا
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-12-2011 02:59 PM | Show all posts
Wai Kawan, sila tulis dlm BM ataupun B. Inggeris. Bahasa Arab susah nak baca lah.
Reply

Use magic Report

Post time 8-12-2011 03:58 PM | Show all posts
Salam,
ape yg saya boleh kata adalah gunakanlah ilmu MA tu jika diserang jgn guna utk membuli sbbnya nanti mungkin adik beradik kita atau mak bapak kita yg kene atau suami/isteri kita yg kene oleh org yg kita buli tu. caranya mungkin secara halus (santau) atau kasar (htr geng ramai2), so baik elakkan sebarang pergaduhan. jgnlah nak test2 org lain. hentikanlah tujuan anda tu.
saya dari muda2 dulu suka sgt cari pasal, sikit2 nak marah, smpi tak pikir org kesygan saya (ibubapa or adik beradik)(kita bukan boleh jaga mereka 24hour on call).
pernah terjadi ada org memukul ayah saya (bygkan org tua tp ilmu silat dia boleh tahan juga cuma masa tu dia tgh mabuk) dan dia tak berapa mampu melawan, org yg memukulnya ramai. so kene belasah la dia kt tmpt tu.
yang saya ni dpt tahu pun selepas mak saya bagitau klu tak mmg sampai bila2 pun tak tahu.
lepas dgr ingat nak cari org tu siap pergi kt tmpt kejadian tp hampeh takde ape yg boleh dibuat even polis pon tak dpt kesan siapa yg pukul tu.
even cari kt dalam kelab malam ke semua nil.
satu lagi, klu kita pukul org hanya nak test kekuatan baik tak payah lah.
klu kamu rasa dh kuat sgt cuba buat mcm saya, setiap kali berlatih cuba gantikan punch bag kepada dinding rumah atau bangunan ke ape. boleh? atau mana2 tiang besi, cuba tumbuk sekuat hati.
klu takleh buat jgnkan bergaduh, nak cari gaduh pon elok elakkan.
skrg ni manusia semakin kejam dan brutal, klu pisau tu boleh terima lagi tp klu pistol, bagaimana? nampak tak even kamu yg ada MA pun tak mampu nak melawan org yg pakai pistol inikan pulak nak cari gaduh.
klu boleh cuba elakkan, jgn ikut hati nanti mati.
Reply

Use magic Report

Post time 25-12-2011 03:14 AM | Show all posts
ada siapa saudara/saudari melayu boleh baca bahasa arab?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2012 02:33 PM | Show all posts
by Manstir

saya dari muda2 dulu suka sgt cari pasal, sikit2 nak marah, smpi tak pikir org kesygan saya (ibubapa or adik beradik)(kita bukan boleh jaga mereka 24hour on call).


Cuba terangkan kpd saya macam mana kamu - seorang kaki gaduh ada kaitan dgn seorang yg mengamal seni bela diri? Adakah kamu fikir semata2 kamu boleh pukul orang, kamu itu bersamaan dgn seorang Martial artist ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.097871s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list