Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
142875
View
521
Reply

Mari letak gambar travel yang pelik & unik kat sini.

[Copy link]

Author: chumpon       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2006 01:21 PM | Show all posts |Read mode
Manalah tahu, kot2 ada di antara kita di sini ada terjumpa signboard pelik2 masa kat US ke, Canada ke, Aussie ke, Europe ke tak kisahlah mana2 pun , kalo ada yg tangkap gambar tu, silalah paste di sini untuk tatapan bersama dan kalo ada yg terjumpa gambar signboard pelik2 masa dok googling tu, bawaklah kat thread ni ..


Yang ni kat New Zealand (dari email)



[ Last edited by  chumpon at 8-12-2008 07:47 PM ] Last edited by LelaRentaka7 on 31-10-2013 05:56 PM

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2006 08:57 PM | Show all posts
pernah nampak, tapi tak tergerak ati lak nak ambil gambar, rugi lak terasa
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 12:12 AM | Show all posts
aku memang suka amik gambar signboard. tapi belum jumpa yg pelik2 lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 06:09 AM | Show all posts
heylo..boleh join tak?

anyway tak tau la kalau ni relevant ke tak..ini signboard dlm bus eurolines..ngan member member on the way ke europe..


nmpk cam no duit geng elokla tu sbb kitorang semua pon student takdak duit pon!!:pmuka:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2006 04:06 PM | Show all posts
Originally posted by mok_nik at 3-4-2006 08:57 PM
pernah nampak, tapi tak tergerak ati lak nak ambil gambar, rugi lak terasa

mok nik dekat kelantan i jumpa signboard awas kuda melintas, kat kg kawan i, dekat dgn KB. Lupa plak nama kg tu, tapi dekat airport. kelakar lak masa nampak signboard tu, sbb i nampak lembu je berkeliaran, kuda tak dok pung
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2006 02:09 PM | Show all posts
nampak signboard pelik sbb suka baca signboard..tapi tak pernah pula ambil gambarnya.Especially kalau ada nama2 org yg dikenali...spt dlm perjlnan ke danau toba ada satu restoran jual daging khinzir nama my SIL."Jasnita daging bab* salai"tak beritau dia takut kecikhati dan terasa org ejek dia pula.consider pelik ke or lucu?sorry kalau tak relevan hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2006 03:20 PM | Show all posts
kalau kat China lagi banyak pelik2..
espcially signboard yang tulih english...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2006 09:13 PM | Show all posts
betul tu lisa...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 04:14 PM | Show all posts
Originally posted by Ninz at 4-4-2006 06:09 AM
heylo..boleh join tak?

anyway tak tau la kalau ni relevant ke tak..ini signboard dlm bus eurolines..ngan member member on the way ke europe..
http://i8.photobucket.com/albums/a30/zanyziny/Amste ...



nooduitgang = emergency exit, kut.....
sbb selalu nampak word tu kat pintu bas/kombi di south africa
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 04:52 PM | Show all posts
suka baca funny signs dlm getaway magazine.
klik sini -->   FUNNY SIGNS
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 04:58 PM | Show all posts


- somewhere in Nata, Botswana.  Cari2 gak kut2 ada lembu terbalik kat depan...tak jumpa lak

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 05:07 PM | Show all posts
Ini bukan signboard, tp bolehlah masuk kat topik ni ye tuan rumah
Yg ni pula di Mahalapye, Botswana.  Entah siapalah owner kedai ni....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 05:13 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 6-4-2006 05:07 PM
Ini bukan signboard, tp bolehlah masuk kat topik ni ye tuan rumah
Yg ni pula di Mahalapye, Botswana.  Entah siapalah owner kedai ni....

http://i11.photobucket.com/albums/a196/lindt_/berakmot ...

pelik tapi benar....
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 05:21 PM | Show all posts
memang benerrrr.... 1st time nampak tak caye, ingatkan salah baca.  Bila tengok 2,3x memang betullah.
Entah2 nama org sini kut?  Hehee
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2006 06:00 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 6-4-2006 04:14 PM



nooduitgang = emergency exit, kut.....
sbb selalu nampak word tu kat pintu bas/kombi di south africa


yap...nooduitgang = emergency exit..itu bahasa dutch..kalau kat german diorang tulis notausgang..lebih kurang sama sebutannya ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 04:02 PM | Show all posts
pernah jumpa kat bali sign board kedai kecik je..BABI GULING..memang berguling betul babi seko atas meja..berminyak je..eee getik tgk..tp nak tgk..sori x dak gambonye..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2006 05:22 PM | Show all posts

Reply #16 momimasrie's post

aku perasan byk sign board promote babi guling kat bali. terkazut gak mulanya bila tengok melayu makan babi.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2006 07:22 PM | Show all posts
botswana.. cooool

kat medan dulu: "ANJING GORENG"
kat itali " " VIDEO MAUT"  --> gerun kejap
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2006 11:04 PM | Show all posts
on the way  to San Siego from LA..signboard org berlari..kat situ kan banyak wetbacks..takut org terlanggaq kot



[ Last edited by  pulut at 8-4-2006 11:08 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2006 11:49 PM | Show all posts
pulut,
wetbacks tu apa?
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2006 12:02 AM | Show all posts
Just to share several signboards and banners masa gi Medan tahun lepas


Ni amik masa on da way balik dari Danau Toba


kalau tak silap lomok2 ni masakan babi muda masak manis. rasanya darahnya dimasak sama.


Pangkas maknanya potong. disini pangkas lebih pada potong rumput.


Narkoba ialah dadah. mula2 lucu plak baca ayat Sumber Kematian->Neraka.....sampai balik KL kitorang ajuk2...:bgrin:

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2006 01:27 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2006 02:01 PM | Show all posts
win lom penah jumpa lagik .. cuma win nak tumpang gelak ler ... hhahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2006 05:35 PM | Show all posts
heheheh dunhill kat mana signboard tu?ramai lelaki boleh buat parttime tu.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2006 06:32 PM | Show all posts
Originally posted by Nek_Fiona at 10-4-2006 05:35 PM
heheheh dunhill kat mana signboard tu?ramai lelaki boleh buat parttime tu.

dunhill tu klu yg pelik2 ko tanya le dia.semua tau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052691s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list