Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34445
View
50
Reply

Nak buat personal loan kat Bank Rakyat - Need advice

[Copy link]

Author: faiz_azrai       Show all posts   Read mode

Post time 15-9-2006 02:04 PM | Show all posts
Originally posted by MJ at 7-9-2006 02:43 PM
Member saya buat bank loan lepas jer....keje private jer.. contract lagi..lagi below 1.5k



bank ape tu MJ? :jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2006 02:06 PM | Show all posts
Originally posted by anasue at 12-9-2006 03:57 PM
HSBC ada bagi personal loan
infact  std chart officer  pun ada call  ana nak suruh apply...tapi tak nak


msti gaji anasue riban2 ni x perlu loan :nerd:
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2006 08:41 AM | Show all posts
Public Bank ada offer Personal Loan...charges yg dikenakan kan pun x lah tinggi mcm bank islam...1-3 thn int 5.5%...kalau lebih (4-10 thn)  int 5.7%...ari tu tanya kat Bank Islam utk loan 30K about 1.3k yg diaorg akan amik...so dgn Public Bank  utk 40K lebih kurang dia amik RM300....utk certain cases Public Bank boleh bagi 25X gaji instead of 15X gaji......
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2006 01:22 PM | Show all posts
Originally posted by RaDiO@cTiVe at 15-9-2006 02:06 PM


msti gaji anasue riban2 ni x perlu loan :nerd:



Ishhh...tak laaaaaaaa
Tak mau ada tambahan commitment...nanti tak terbaayar susah
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2006 05:07 PM | Show all posts
Originally posted by zunur at 18-9-2006 08:41 AM
Public Bank ada offer Personal Loan...charges yg dikenakan kan pun x lah tinggi mcm bank islam...1-3 thn int 5.5%...kalau lebih (4-10 thn)  int 5.7%...ari tu tanya kat Bank Islam utk loan 30K about ...


nak tanya, untuk personal loan public bank ni utk gomen aje ke atau ada company yang tertentu dia bagi....tq
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2006 05:16 PM | Show all posts
so far utk private sector pun dia boleh bagi...sebab saya kat private sector...
tapi kalau gomen staff lagi byk kemudahan compare dgn private sector nih
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2006 11:14 AM | Show all posts
kau pergi OCBC senang giler takpayah gurantor aku dah buat pinjam 15k fax jerr borang tuuu try lah tanya mesti dapat punya
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2006 12:00 PM | Show all posts
dengar crita bank pertanian pun bole bagi personal loan. interest rendah gak. anyone can confirm?
Reply

Use magic Report

Post time 30-9-2006 07:44 AM | Show all posts
Originally posted by pokoyo at 25-9-2006 11:14 AM
kau pergi OCBC senang giler takpayah gurantor aku dah buat pinjam 15k fax jerr borang tuuu try lah tanya mesti dapat punya


OCBC ni berapa interest rate dia ya ?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2009 09:51 PM | Show all posts
Originally posted by pokoyo at 25-9-2006 11:14 AM
kau pergi OCBC senang giler takpayah gurantor aku dah buat pinjam 15k fax jerr borang tuuu try lah tanya mesti dapat punya


pokoyo, u gomen ke swasta?
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2009 03:54 AM | Show all posts
Ada 1 bank lagi yg byk org x tau sbb x berapa glamor sgt. BANK PERSATUAN BHD. Actually, bank ni adik beradik ngan bank rakyat. try visit www.bankpstn.com.my 4 info. Approval mudah & cepat. Interest flat rate 5.9%. Guck uck mann...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2009 12:41 PM | Show all posts
kena rajin2 survey....cuba masuk ke web site setiap bank...dari situ dah dpt secara kasar keperluan dikehendaki...
aku dulu 2 thn lepas ada try nk mntak loan...nk cover duit kawin...smua web bank aku study...dan shorlist kan utk call tmasuk la pergi boot promosi....tp sbb gaji aku bawah 2K masa tu...ala kurang 50 hggt jrk so kena rejek...ngan bank rakyat lak byk songeh...officer dia layan tk layan jerk...maklum la keje swasta kompeni kecik...
last2 aku jual tanah jerk..abis citer...lagipun aku dah ada loan lama dgn BR ni...tp tkleh overlap...

so sesapa yg nk carik loan tu rajin2 la study....buat comparison betul2..jgn asal dpt jerk trus sapu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2009 03:24 PM | Show all posts
sapa2 ada reter cam rumah or tanah yg dah tak de loan, better ambik loan coz
charge dia sekarang lebih murah dari pinjaman peribadi yg kebanyakan yg bersifat fix...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2009 04:20 PM | Show all posts
kalo bank macam OCBC, RHB, UOB, Alliance, Hong Leong mmg ada personal loan tapi interest tinggi..

bank yang low interest below then 6% adalah Bank Islam, BSN, Bank Rakyat, Al Rajhi...tapi susah nak approved plak terutama utk pekerja swasta..yang untung orang kerja gomen ...
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2009 06:42 PM | Show all posts

Balas #34 burning_ash\ catat

kalau guna utk menambah harta tak pe...
jangan utk cover untuk spend sudah la..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 01:52 PM | Show all posts
aku baru jer cuba apply buat personal loan ngan Bank Rakyat ....belum submit lagi dia dah confirmkan aku application reject bengangnya aku mamat yang datang tadi..

at least trylah submit dulu penat aku complete semua dokumen at last ko datang2 terus ko kata reject ....

sedih nyer aku maccammana nie
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 05:15 PM | Show all posts

Reply #36 crazypink's post

reject pasai apa?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2009 06:20 PM | Show all posts
Originally posted by crazypink at 17-3-2009 13:52
aku baru jer cuba apply buat personal loan ngan Bank Rakyat ....belum submit lagi dia dah confirmkan aku application reject bengangnya aku mamat yang datang tadi..

at least trylah submit dulu  ...


gaji ko berapa sebulan??
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2009 08:13 AM | Show all posts
aku pun nak apply loan kat bank rakyat..aku keje govt sector..tapi gaji below 2k..blh ker apply loan 10k..ada sape2 yg tau??
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2009 12:27 PM | Show all posts
hari tu ...ada member apply ngan agro bank...ok gak rate dlm 5.9%....x tau le ada kouta lg x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.084886s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list