Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
15326
View
67
Reply

KICKBOXING

[Copy link]

Author: baloot       Show all posts   Read mode

Post time 8-9-2006 09:37 AM | Show all posts
hi
Muay Thai ni kelebihan dia dari MA lain ialah masa latihan kepala selalu kena belasah berbanding ngan MA lain. Ada rencana kat National Geographic pasal ni. Ramai ahli MA lain cuba bertanding tapi tak tahan sebab kepala kena belasah ngan siku. Skil dah bagus dah tapi tak lasak. Dulu Mas Oyama dan anak murid dia dari kyokushin  Karate penah bertanding dengan peMuay thai ok juga result tapi sekarang Kyosukin pun larang pukul kepala.

(kyokushin  Karate vs Muay Thai )1964 asyik pause jer...huhu
http://www.youtube.com/watch?v=9zpMAVcvH5Q

Muay Thai vs Tae Kwon Do
http://www.youtube.com/watch?v=JcHKIUuDbCI
http://www.youtube.com/watch?v=sk7O8ELJDvU
http://www.youtube.com/watch?v=X91-oyxuO_c (Muay Thai kalah?? haha dia orang Korea...)

Muay Thai vs Bando (Tinju Burma)
http://www.youtube.com/watch?v=ukqmCiedafU

Muay Chaiya
http://www.youtube.com/watch?v=y5d5MaqU7aY

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2006 09:46 AM | Show all posts

Reply #41 tdpp2006's post

ekhem ;)

idup lagi thread ni :pompom:

silat garit pon lasak cam muay gaks...cara permainan mcm jujutsu suka buang org hehehe

guru tu citer anak murid kalau masuk 20 org pada mula gelanggang, tinggal 3 sahaja yg tamat
jadi laaa kan... betul ker org minat seni tempur yg jenis lasak? bagi aku ni cuma perasaan kagum sahaja tapi utk dipraktiskan tak berapa realistik lah hehehe

org Thai lak sanggup habiskan gelanggang sbb diorg berbangga dengan Muay yg melambangkan org Thai.. org Melayu lak? bangga ngn Tekken ker? :lol :lol
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2006 10:16 AM | Show all posts
hi
Reuk, Silat Garit tu kat Subang kan? Ada lagi tak??? Ada video tak??? Hmm Silat Seni Gayong ni kalau ajar masa zaman dulu lagi pun tak ada orang sekarang nak belajar, ada cikgu kat Pahang cuba ajar macamana dia belajar dulu Memula ada 30 orang esok tak ada yang datang dah. Tu sebab kalau kena penangan tangkapan ngan guru lama rasa sakit sangat.

Muay Thai boleh hidup sebab
1 Sokongan Kerajaan
2 Sokongan rakyat
3 Sokongan kaki judi
4 Tak ada mak bapak bising anak kena belasah ngan guru Muay Thai. Cubala kat Malaysia.
haha
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 05:32 PM | Show all posts
sape yang main
tomoi niii dah power ke
kaki dan tangan ko..cube try test tendang pokok
kelape ekekekekekeeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 11:22 PM | Show all posts

Reply #39 Ax's post

ada..........
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2006 11:23 PM | Show all posts

Reply #43 tdpp2006's post

kena cubit dengan cikgu pun dah repot polis....
cemana nak belajar tomoi....
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 12:29 PM | Show all posts

Reply #43 tdpp2006's post

ishhh tak tau laa aku...yg aku tau silat garit tu kat pahang.. aku baca kat majalah Seni Beladiri
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2006 12:30 PM | Show all posts

Reply #46 hyphrigian's post

waarrghhh

setuju benar hamba dgn kata2 tuan hamba tuh :lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2006 09:17 AM | Show all posts

Reply #48 ReuK's post

kenyataan tuan hamba....
walaupun hamba tak belajar apa² seni beladiri tapi kalau che'gu hamba rotan hamba, hamba terima ja...
ada kena mengena ka posting hamba si pacal yang hena ini dengan tajuk?
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2006 09:52 AM | Show all posts
dah lama x training menda nih, rasa cam skill dah berkarat jerr....
Reply

Use magic Report

hai1 This user has been deleted
Post time 11-10-2006 01:58 PM | Show all posts
yellow dulu blajor kickboxing ek? blajo katner?...
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 09:50 AM | Show all posts
bukan dulu, sekarang ler tgh blajo, tapi bulan pose ni asik terlepas training jer....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2006 10:26 AM | Show all posts

Reply #52 yellowtulip's post

ooo rajin gi terawih yer? :love:
Reply

Use magic Report

hai1 This user has been deleted
Post time 12-10-2006 11:23 AM | Show all posts
ooo.. yellow baru blajo... dulu aku pernah blajo.. tp skrg dah bertahun2 x main, ingat tahun depan nak start balik.. blajo katner?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 10:09 AM | Show all posts

Reply #53 ReuK's post

kita training pagi lar....
petang2 ngan malam  x besh, ramai orang pas2 dah x fresh. satu hari keje ptg2 lemauu jerr rasa, sbb tu prefer pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2006 10:10 AM | Show all posts

Reply #54 hai1's post

california fitness, midvalley
Reply

Use magic Report

FoU4 This user has been deleted
Post time 22-1-2007 05:27 PM | Show all posts

Kickboxing Class

Dear all,

I was looking for kickboxing class around KL.
Need to know the location and if possible the rates as well.
I'm a beginner with zero skills, knowledge or whatsoever.

kindly assist me....

tq
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2007 08:50 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-1-2007 10:21 AM | Show all posts
recommend the jakickboxing...
the instructor was Kru Jak Othman, has lots of experience in martial art and skills too

he is also the Blade guru..

Try his class laa...sumwhere around PJ i think :stp:
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2007 04:44 AM | Show all posts
Originally posted by ReuK at 23-1-2007 10:21 AM
recommend the jakickboxing...
the instructor was Kru Jak Othman, has lots of experience in martial art and skills too

he is also the Blade guru..

Try his class laa...sumwhere around PJ i t ...


Jak Othman's Muay Thai gym is actually at Subang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091777s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list